2021-08-12
寶貝話想重溫以前初初拍拖既餐廳,於是我地重回位於大坑既肉骨皇,打算尋回昔日既味道。多年冇去,餐廳內裡已經殘舊左不少,不過依然溫馨。枱面放左充足既防疫配套,可以睇得出店主好細心。以前每次黎都會叫肉骨茶,今次我地決定試下新野,改叫左海鮮喇沙,仲有豬手同印度薄餅。海鮮喇沙(配摻摻)湯底香濃帶點辛辣,越飲越想飲,不過可惜湯好少,麵好多。摻摻即係銀絲米粉同油麵雙拼,一次試曬2種口味,內裡7成係米粉,油麵比較少,米粉超索湯汁,容易入口;油麵有口感,各有千秋。海鮮種類豐富,有青口2隻,花甲2隻,已剥殼既蝦2隻,原隻蝦1隻,魷魚,魚片等,海鮮都幾多,而且爽口新鮮,不過唯一敗筆係海鮮可能係事先白烚好,淡而冇味。大馬過橋豬手剛上碟有點驚訝,冇諗過廚師改變左做法。以前係原隻焗豬手上枱,內裡依然保留水嫩。而家切成一舊舊直接炸,肉質食落乾柴,味道咸,好油膩,豬皮仲好多毛,最後實在食唔曬。印度薄餅(洋蔥味)薄餅好薄,香脆可口,不過食唔到洋蔥味,似原味,炸得有點燶,但可接受,不過就油左點。薄餅有跟咖喱汁,雖然少少地,但絕對夠沾。咖喱汁一般,唔知店舖咖喱類菜式係咪同一隻汁?總體而言:味道:聽老闆講廚師係印度人,但自細
多年冇去,餐廳內裡已經殘舊左不少,不過依然溫馨。
枱面放左充足既防疫配套,可以睇得出店主好細心。
海鮮喇沙(配摻摻)
湯底香濃帶點辛辣,越飲越想飲,不過可惜湯好少,麵好多。
大馬過橋豬手
印度薄餅(洋蔥味)
總體而言:
味道:聽老闆講廚師係印度人,但自細係馬來西亞長大,煮既係正宗馬來味道。
性價比:偏貴
服務:老闆熱情,店員有禮
環境:冷氣唔夠,越食越熱