2021-06-28 16 浏览
雖然而家喺街度多咗好多打邊爐嘅舖頭但係高水準得來半放題嘅邊路就唔多今次同朋友去左食胡爐🙌1234 4 步就揀好一個晚餐呢度環境雖然窄左少少但係其實都幾舒服一坐低店員已經二話不說俾咗我哋一人一個佛跳牆唔好以為佢半放題就唔足料入邊有鮑魚有螺片🤤仲有好多唔同款嘅調味料可以俾你揀首先揀你自己鍾意嘅煲我地揀左雞煲好惹味!!!但係都唔會太咸之後第二個part其實都唔夠你揀因為海鮮牛丸所有嘅拼盤都已經包左我見到每台啲海鮮大部份都一樣指有少少唔同但係其實每一台嘅海鮮我都好想食
雖然而家喺街度多咗好多打邊爐嘅舖頭

首先揀你自己鍾意嘅煲我地揀左雞煲
好惹味!!!但係都唔會太咸

我見到每台啲海鮮大部份都一樣指有少少唔同
但係其實每一台嘅海鮮我都好想食
呢一間火鍋店我曾經同朋友嚟過,本身係高級嘅單點美食,我見到佢加咗半放題形式,食物質素依然高質$298半自助套餐好抵食,包左惹味雞煲(或可揀鴨或蜆)做煲底,啲雞好嫩滑,好入味,小辣我哋覺得啱啱好,果然惹味!另外包左蠔皇鮑魚佛飛牆,個鮑魚好彈牙!至尊拼盤有四盤,有:1️⃣時令海鮮拼盤有五款,分別係鮮甜鮮蝦、彈牙大鮑魚、肉質飽滿嘅蠔、鮮味十足嘅扇貝同蜆,啲海鮮質素好好👍🏻2️⃣胡爐肉拼盤澳洲和牛、牛舌蕊、黑毛豬豚肉,三款肉中和牛牛味最濃郁,牛舌爽口不韌3️⃣手工丸拼盤 一食就知係黑松露墨魚丸好Q彈,手打蝦丸好多蝦子🦐蝦味十足!芝心丸中間係流心咖😍4️⃣手工餃拼盤泰皇鮮蝦雲吞最正,勁juicy,想encore!XO醬帶子餃、魚皮餃都唔錯!跟住就去到免費嘅野食,都幾多選擇,我地揀左魔芋絲、炸響鈴、炸魚皮,索曬湯精華,後兩者腍中帶脆,口感一流。又加左美國肥牛,同埋唐生花、娃娃菜,估唔到食到尾個鍋底仲幾辣!每人加$38任飲啤酒汽水,飲咗幾罐啤酒🍻爽估唔到最後仲有甜品,我哋揀咗綠茶同埋海鹽味,夠晒消暑今餐真係食得好飽好滿足,滿載而歸!餐廳環境服務都好好👍🏻性價比高

另外包左蠔皇鮑魚佛飛牆,個鮑魚好彈牙!

至尊拼盤有四盤,有:
1️⃣時令海鮮拼盤

2️⃣胡爐肉拼盤

3️⃣手工丸拼盤

4️⃣手工餃拼盤

每人加$38任飲啤酒汽水,飲咗幾罐啤酒🍻爽

估唔到最後仲有甜品,我哋揀咗綠茶同埋海鹽味,夠晒消暑

2021-06-27
2021-06-26 30 浏览
今晚同朋友嚟到呢間於尖沙咀超掋食嘅火鍋店。$298半放題。加$38 仲有得任飲,汽水、茶和啤酒也有。幾年前嚟講呢度,記得係高級單點火鍋。 依家雖然做半放題,但食物質素不變,依然高質!佛跳牆首先我哋嗌咗雞煲,份量勁多,但估唔到小辣都幾辣。超高質嘅至尊拼盤:- 時令海鮮拼盤- 胡爐牛拼盤:澳洲和牛、牛舌心、黑毛豬腩肉- 手工丸餃拼盤:黑松露墨魚丸、手打蝦丸、芝心丸、泰皇鮮蝦雲吞、XO醬帶子餃、魚肉餃仲有多種任點火鍋配料,一定勁飽勁滿足!最後仲有雪糕做甜品~

佛跳牆

首先我哋嗌咗雞煲,份量勁多,但估唔到小辣都幾辣。

超高質嘅至尊拼盤:
- 時令海鮮拼盤
- 胡爐牛拼盤:澳洲和牛、牛舌心、黑毛豬腩肉

仲有多種任點火鍋配料,一定勁飽勁滿足!

最後仲有雪糕做甜品

2021-06-26 482 浏览
尋晚放咗學同阿媽去到尖沙咀行街,順便搵好嘢食~見到厚福街H8呢幢大廈有好多餐廳,見到好耐冇打邊爐🍲就揀咗呢間火鍋店試吓~餐廳而家做緊晚市半放題,一個人只需要$298就有新鮮海鮮,手打丸同埋唔同種類嘅肉類,仲可以任點其他配菜,幾正~佛跳牆依家每位都會送一碗佛跳牆,有鮑魚,生菜等等🥬幾鍾意佢個鮑魚,食落幾爽口!胡爐醉鴨煲好耐冇食鴨,見到呢個鴨肉鍋幾吸引~佢預先炒熱左鴨肉,再擺入鍋度,鴨肉食落好香好濃味,肉質幾嫩滑,食落啖啖肉~時令海鮮拼盤五款有新鮮嘅海蝦🦞元貝,蜆,鮑魚等等~海蝦大大隻,食落覺得幾爽口~元貝都好大嚿,幾鮮甜~蜆肉幾滑,仲有鮑魚好大隻,幾有咬口胡爐拼盤全豬因為阿媽唔食牛,所以叫咗全豬,佢係黑毛豬豚肉,半肥瘦嘅豚肉,幾新鮮~淥完食落好爽滑~配埋醬料幾香手工丸餃拼盤佢係自家製嘅手打丸,有芝心丸,黑松露丸,蟹籽丸~全部都整得好精緻,食落好彈牙好爽口~黑松露丸嘅黑松露味好濃郁,蟹籽丸全部都係蟹籽響鈴大大嚿響鈴,食落有少少脆卜卜嘅感覺,唔錯蔬菜叫咗白菜🥬生菜同金菇,新鮮嘅蔬菜,配埋火鍋🍲食落覺得幾健康~

胡爐醉鴨煲

時令海鮮拼盤五款

胡爐拼盤全豬

手工丸餃拼盤

響鈴
大大嚿響鈴,食落有少少脆卜卜嘅感覺,唔錯

蔬菜

2021-06-24
2021-06-24 45 浏览
位於尖沙咀厚福街嘅一間半任食雞煲火鍋店。 話明半任食就應該比較高水準啲, 首先就係自選一個煲,除咗雞煲仲有鴨煲同埋卜卜蜆煲,今次我就揀咗卜卜蜆,佢嘅蜆非常大隻又鮮甜好味,好重胡椒味, 跟住仲有好多款新鮮嘅海鮮盤,同埋牛肉片,仲有手打牛丸肉丸之類,而任食嘅食物就係一啲配菜例如粟米,芋絲, 肉丸,腸仔等等,不過就有廣島蠔同埋都可以繼續任嗌牛肉片, 飲品就要加錢38蚊可以任飲。 質數算係ok高質嘅海鮮。 下次會再嚟。
此「胡爐」並非彼「葫蘆」…因為只賣靚火鍋🍲不賣藥的呢!🤪之前都有嚟過昵到食,但之前就不是放題,而家做放題仲平又靚,認真抵食,做咗放題之後,品質一樣咁靚,用料上乘⋯⋯確實又係一個大喜訊👍———————————🟧任食任飲高級火鍋放題👏任選一款:惹味雞煲/胡爐醉鴨煲/黑白胡椒卜卜蜆煲🟫胡爐醉鴨煲:雞煲食得多,食吓鴨煲幾特別、又惹味、炆得又夠焾、鴨肉嫩滑⋯⋯————————-🟩配至尊拼盤:1-時令海鮮拼盤(鮑魚🦪、花蝦🦐、大蜆、大元貝)A-😃鮑魚🦪:係我嘅至愛、新鮮又彈牙,一食就知有幾新鮮的材料👍B-😁花蝦🦐:又爽又甜、又是新鮮的一族👏C-😉 大蜆:巨型➕鮮甜,全部一烚就開口,就知道大蜆的新鮮程度🥳D-😚 大元貝:又係海鮮不可缺少的一款,彈牙爽口鮮甜、美味得一吃又停不下來✌️—————————🟥2-胡爐拼盤:🔶A-配有澳洲和牛:和牛呀和牛🐂⋯⋯為何你會咁軟熟咬一口就是嫩滑第二口就愛上了和牛就是令人愛不釋手🐂🔷B-牛舌心:軟熟滑溜帶口感,愛吃牛的人仕有福了✌️🔶C-黑毛豬豚肉:精選的黑豚肉、入口即溶的質感,又是令人無法抗拒的火鍋材料之一✌️——————————🟪3-手工丸餃拼盤:🔺A-配有黑松露墨魚🦑
此「胡爐」並非彼「葫蘆」…
因為只賣靚火鍋🍲不賣藥的呢!🤪

———————————
🟧任食任飲高級火鍋放題👏
任選一款:
惹味雞煲/胡爐醉鴨煲/黑白胡椒卜卜蜆煲
🟫胡爐醉鴨煲:

🟩配至尊拼盤:
1-時令海鮮拼盤
(鮑魚🦪、花蝦🦐、大蜆、大元貝)
A-😃鮑魚🦪:
係我嘅至愛、新鮮又彈牙,一食就知有幾新鮮的材料👍

B-😁花蝦🦐:
又爽又甜、又是新鮮的一族👏

C-😉 大蜆:
巨型➕鮮甜,全部一烚就開口,就知道大蜆的新鮮程度🥳

D-😚 大元貝:

咬一口就是嫩滑
第二口就愛上了
和牛就是令人愛不釋手🐂
🔷B-牛舌心:
軟熟滑溜帶口感,愛吃牛的人仕有福了✌️
🔶C-黑毛豬豚肉:

——————————
🟪3-手工丸餃拼盤:
🔺A-配有黑松露墨魚🦑丸:
又爽又彈牙的粒粒墨魚🦑、啖啖的黑松露……
🔺B-手打蝦🦐丸:
全部自家手打丸,新鮮又爽又甜,足料又彈牙……
🔺C-手打鮮牛肉丸:
新鮮即手打牛肉,爽口彈牙不在講,吃落又有肉汁……
🔺D-泰皇鮮蝦雲吞:
泰式辣醬的口味、皮薄餡靚
足料自家包,手工廚藝正✌️
🔺E-XO醬帶子餃:
XO醬又係我flavour ,啖啖XO醬啖啖帶子肉,皮薄餡靚又足料👏
🔺F-自製魚皮餃:
魚皮彈牙質感,足餡料,自家的品牌,自家包的手工👍

——————————-
多款式任點火鍋料:
自由選擇,我就揀了幾款:
唐生菜🥬:咬落梳梳脆新鮮的生菜
魚片頭:彈牙爽口有質感
日本蟹柳:就是好味😋
—————————
任飲:
各款汽水、果汁、茶類、啤酒

————————-
即使現時是放題,但食物質素仍然無變,用料一樣咁靚、開心🥳⋯⋯簡單

2021-06-21 7 浏览
約左朋友打邊爐, 黎到厚福街呢間胡爐, 近排推出左放題MENU, 仲有埋海鮮食! 一個價錢有齊咁多享受!坐低ORDER左煲底, 會有醬料比你自己加, D用具都好有霸氣!因為有朋友唔食辣, 又有人好想食辣, 所以我地就叫左鴛鴦煲, 滿足所有人願望!其實煲既份量都好多, 食到咁上下就會加湯, 海鮮拼盤就會送上~估唔到海鮮拼盤都幾正, 有大大隻蟶子, 帶子, 蝦等等, 仲幾新鮮爽口!而肉類有3款, 黑豚肉都幾好食架!不過最令人驚喜係呢到既手打丸, 真係粒粒都好彈牙, 芝士牛丸入面仲會爆芝士!!!仲有黑松露墨魚丸都好香, 鐘意黑松露既一定會愛上!其實食晒都已經飽, 不過可以用APP自助落單繼續放題! 雖然係放題, 不過質素都相當唔錯, 抵食呀!!!
仲有埋海鮮食! 一個價錢有齊咁多享受!
而肉類有3款, 黑豚肉都幾好食架!
仲有黑松露墨魚丸都好香, 鐘意黑松露既一定會愛上!
其實食晒都已經飽, 不過可以用APP自助落單繼續放題
雖然係放題, 不過質素都相當唔錯, 抵食呀!!!
2021-06-21 32 浏览
食過「胡爐」都知,佢地一向係高質高級嘅單點火鍋店近日尖沙咀分店竟然推出半放題火鍋每人$298,就可以2小時食盡雞煲邊爐真係吸引🥰即使轉左半放題,食物質素依然Keep得住!.【餐牌】.【鍋底】有三款鍋底可揀,分別有雞煲,豬手煲同醉鴨煲小編揀左惹味雞煲😈雞塊大隻又厚肉吸收哂醬汁,香辣又惹味😋享受完雞煲,跟住就開波打爐!.【拼盤】套餐附送三大拼盤,分別係海鮮,牛肉同丸餃海鮮拼盤有五款,海蝦,蟶子帶子,卜卜蜆同海蜆樣樣都好新鮮,其中最推薦海蝦同帶子肉厚又鮮嫩🥳.牛肉拼盤有澳洲和牛,牛舌心同黑毛豬豚肉和牛味濃嫩滑,牛舌爽彈Juicy,黑毛豬軟嫩味美.丸餃拼盤有三款丸三款餃全部出自手工,仲款款有驚喜😎黑松露墨魚丸,松露味突出,仲食到墨魚肉手打蝦丸,口感彈牙,濃濃嘅蝦香芝心丸,一咬落,芝心流心即刻爆哂出黎泰皇鮮蝦雲吞,皮薄餡多,帶少少微辣XO醬帶子餃,入口惹味,帶子肉增添口感魚皮餃,外皮滑溜又煙韌👍.【任點配料】食完頭盤,可以係QR code到落火鍋配料三十二款可以無限encore如果吾夠牛食,呢到仲有美國肥牛可以再叫仲有芝士腸,廣島蠔,日本蟹籽,豬紅等足夠食到爆肚🤣.【贈送】只要經社交平台 訂枱,
食過「胡爐」都知,佢地一向係高質高級嘅單點火鍋
近日尖沙咀分店竟然推出半放題火鍋
每人$298,就可以2小時食盡雞煲邊爐
真係吸引🥰
即使轉左半放題,食物質素依然Keep得住!
【餐牌】

【鍋底】
有三款鍋底可揀,分別有雞煲,豬手煲同醉鴨煲
小編揀左惹味雞煲😈
雞塊大隻又厚肉
吸收哂醬汁,香辣又惹味😋
享受完雞煲,跟住就開波打爐!

【拼盤】
套餐附送三大拼盤,分別係海鮮,牛肉同丸餃
海鮮拼盤有五款,海蝦,蟶子
帶子,卜卜蜆同海蜆
樣樣都好新鮮,其中最推薦海蝦同帶子
肉厚又鮮嫩🥳
牛肉拼盤有澳洲和牛,牛舌心同黑毛豬豚肉
和牛味濃嫩滑,牛舌爽彈Juicy,黑毛豬軟嫩味美
丸餃拼盤有三款丸三款餃
全部出自手工,仲款款有驚喜😎
黑松露墨魚丸,松露味突出,仲食到墨魚肉
手打蝦丸,口感彈牙,濃濃嘅蝦香
芝心丸,一咬落,芝心流心即刻爆哂出黎
泰皇鮮蝦雲吞,皮薄餡多,帶少少微辣
XO醬帶子餃,入口惹味,帶子肉增添口感
魚皮餃,外皮滑溜又煙韌👍

【任點配料】
食完頭盤,可以係QR code到落火鍋配料
三十二款可以無限encore
如果吾夠牛食,呢到仲有美國肥牛可以再叫
仲有芝士腸,廣島蠔,日本蟹籽,豬紅等
足夠食到爆肚🤣

【贈送】
只要經社交平台 訂枱,即送每人一客蠔皇鮑魚佛跳牆
同大阪牛乳雪糕架😈
雪糕有豆腐同蜜瓜味可以揀🥳
PS. 半放題不包含飲品在內
但只要每人加$38,就可以任飲15款啤酒汽水啦

2021-06-08
2021-06-21 358 浏览
雖然每個父母都唔希望仔女花太多錢但要滿足食肉獸爸爸 質素當然要講究啲位於尖沙咀 餐廳本身是高級單點火鍋店依家做緊半放題優惠 每位只需$298食物質素不變依然高質 +$38任飲啤酒汽水環境古典中國風 用屏風分區 坐得舒適.蠔皇鮑魚佛跳牆🍲經社交平台 訂枱就會每人送一客麻雀雖小 五臟俱全 香味四溢好足料有齊鮑魚 螺片 花菇 火腿絲 同白菜.1️⃣自選鍋底分別有:惹味雞煲 青麻辣豬手煲 醉鴨煲如果人數多的話 不妨+$98多選一款最後揀左雞煲(小辣)🐓雞件份量足 啖啖肉花椒味偏重 所以加水做火鍋後都好夠味.2️⃣至尊拼盤🦐時令海鮮拼盤(5款)鮑魚 海蝦 扇貝 刀貝 蜆 全部都新鮮大隻處理得不錯冇沙 特別係蝦和鮑魚 很彈牙🐄牛拼盤澳洲和牛 牛舌心 黑毛豬豚肉 油花分布均勻肉味香濃 而且份量多 性價比真的不錯🥟手工丸餃拼盤黑松露墨魚丸 手打蝦丸 芝心丸 粒粒手打泰皇鮮蝦雲吞 XO醬帶子餃 魚皮餃 皮薄餡靚.3️⃣任點火鍋料超過30款火鍋配料可以任點 好豐富呀當中CP值最高的莫過於廣島蠔🦪大隻飽滿美國肥牛🥓比一般任點火鍋店高質 瘋狂追加魷魚鬚用酒醃製過🦑自家制響鈴即叫即炸整體用心高質 用QR code下單 冇漏
雖然每個父母都唔希望仔女花太多錢
如果人數多的話 不妨+$98多選一款
最後揀左雞煲(小辣)🐓雞件份量足 啖啖肉
花椒味偏重 所以加水做火鍋後都好夠味
2️⃣至尊拼盤
🦐時令海鮮拼盤(5款)
鮑魚 海蝦 扇貝 刀貝 蜆 全部都新鮮大隻
基本上慢慢食120分鐘 都可以輕鬆回本
  • 胡爐牛拼盤
  • 海鮮拼盤
2021-06-20 30 浏览
四步曲~1)先揀想要咩煱底有鴨煲雞煲豬手煲2)有靚牛同海鮮3)可以任點項目4)加錢加餸揀既期間就有佛跳牆送上好足料 好好味 !啲餐具好靚~ 傳統風味!我地揀左鴨煲份量多~ 牛拼盤海鮮拼盤呢兩盤丸同餃都係一次性既~ 魚皮同響鈴~環境優美睇得出餐廳嘅心思,碗碗碟碟都似係古庭風格,服務人員非常窩心,主動有禮。介紹食物以及餐廳特色。餐廳內設有包廂房間,可以比客人預訂,夜晚從房間望出去去尖沙咀夜景別有一番風味。 朋友聚會有私人空間
四步曲~
1)先揀想要咩煱底
有鴨煲雞煲豬手煲
2)有靚牛同海鮮
3)可以任點項目
4)加錢加餸
揀既期間就有佛跳牆送上
好足料 好好味 !
啲餐具好靚~ 傳統風味!
我地揀左鴨煲
份量多~
牛拼盤
海鮮拼盤

呢兩盤丸同餃都係一次性既~
魚皮同響鈴~

環境優美
2021-06-20 42 浏览
上次嚟食過俾佢個佛跳牆湯底吸引住,一路都念念不忘🤤最近知道佢哋新出左火鍋半放題,即刻約埋上次個朋友一齊去食!今次任食個價錢$298,包左一個煲底、海鮮拼盤、肉拼盤同手工丸餃拼盤~呢個價錢絕對可以接受啦👍🏻加$38仲可以任飲,仲有啤酒🤩👍🏻雖然今次任食就冇咗佛跳牆做湯底,但係都有個佛跳牆做前菜😂入面有鮑魚冬菇,真心正呀😍😍個雞煲都幾大煲,而且啲雞都好大舊,淨係食雞都覺得飽😂味道香濃,真係幾惹味😍食落都覺得有啲辣,但係個汁好好味食到停唔到咁😂海鮮拼盤一啲都唔馬虎,材料都好新鮮!至於個肉拼盤就有澳洲和牛、牛舌同埋黑毛豬肉~就咁睇可能覺得唔係好多但係其實分量都好多同埋質素都唔差!手工丸餃拼盤最有驚喜😃首先啲丸係勁彈牙🤩啲餃就勁大粒,粒粒都好多料👍🏻👍🏻食完咁多嘢其實都已經好飽😂其他任食嘅嘢都係一般打邊爐有嘅材料,不過小弟同朋友真係食唔落喇,所以都係叫咗啲普普通通嘅嘢,正正常常啦😆
上次嚟食過俾佢個佛跳牆湯底吸引住,一路都念念不忘🤤最近知道佢哋新出左火鍋放題,即刻約埋上次個朋友一齊去食!

2021-06-19 81 浏览
講到高質火鍋店,我即刻唸到胡爐 都好年幾兩年冇黎食啦。我記得之前唔係做半放題形式 唔知轉咗半放題會唔會將貨就價呢?四款醬料,選擇唔多 只有葱,辣椒,炸蒜,薑容不過夠正常食用嫁啦!半放題每位就$238起,任食2個小時訂枱仲會送佛跳牆!呢個一定唔好執輸鍋底有3款簡分別係麻辣豬手、雞煲同醉鴨煲梗係試醉鴨煲啦,好少係出面見到!鴨肉幾嫩幾入味 酒味唔算好重 適合所有人佛跳牆!唔好以為送既就一般,我食完想再食添!鮑魚冬菇好入味 個汁做得唔錯,幾鮮甜手工丸餃拼盤黑松露墨魚丸,重黑松露味,爽口彈牙手打蝦丸,芝心牛丸都不錯!餃類有魚皮餃,帶子餃,鮮蝦雲吞件件足料!皮薄餡靚豬牛拼盤和牛,牛舌心,黑毛豬肉個人推牛舌心,牛味濃得黎又爽口海鮮拼盤蝦,帶子,蜆,蟹!冇錯 連蟹都有全部都好新鮮,由其是個蟹!建議一黎就落湯底就更鮮味上面就係本個set包既野,多到食唔晒咁滯未夠仲可以任點,咁我就點咗生菜,炸魚皮同蟹柳總結,轉咗半放題之後食物質素都冇變!變既係價錢,仲抵玩咗添!

放題每位就$238起,任食2個小時
訂枱仲會送佛跳牆!呢個一定唔好執輸

鍋底有3款簡分別係麻辣豬手、雞煲同醉鴨煲
梗係試醉鴨煲啦,好少係出面見到!
鴨肉幾嫩幾入味 酒味唔算好重 適合所有人

手工丸餃拼盤
黑松露墨魚丸,重黑松露味,爽口彈牙
手打蝦丸,芝心牛丸都不錯!
餃類有魚皮餃,帶子餃,鮮蝦雲吞
件件足料!皮薄餡靚

豬牛拼盤
和牛,牛舌心,黑毛豬肉
個人推牛舌心,牛味濃得黎又爽口

海鮮拼盤
蝦,帶子,蜆,蟹!冇錯 連蟹都有
全部都好新鮮,由其是個蟹!建議一黎就落
湯底就更鮮味

上面就係本個set包既野,多到食唔晒咁滯
未夠仲可以任點,咁我就點咗生菜,炸魚皮同蟹柳

2021-06-10
2021-06-19 217 浏览
銅鑼灣厚福街出名多嘢食,今次食嘅胡爐之前一路走開中價精品火鍋路線,最近仲推出左超抵嘅$298半自助任食火鍋,雖然係半自助,不過質素依然好高,同出邊單點精緻火鍋有得比首先係選擇湯底,有雞煲、醉鴨煲或者豬手煲。作為雞煲愛好者梗係揀雞煲啦,雞煲汁都幾香濃,雞有雞味份量亦都好多,不過唔算太滑嫩。隨湯底上枱嘅係時令海鮮拼盤,胡爐牛拼盤及手工丸餃拼盤。呢三款都只係包一份,但係其實份量都非常之多,我同我老公食完呢對食物已經覺得好飽。時令海鮮拼盤有扇貝、大蝦、蜆、蠔、花甲,樣樣材料都好新鮮,尤其係個扇貝,非常鮮甜一啲腥味都冇牛拼盤有三樣嘢,其中牛舌好香口好重牛味,亦都唔會太軔。黃牛就比較軔,但牛肉味都算重。豚肉最有驚喜,肥瘦均勻,入口好香嘅油脂味,口感一流。手工丸餃共有六款,基本上樣樣都好好食,食得出係自家製作。推介黑松露墨魚丸,口感非常彈牙爽口,黑松露味勁香,但又唔會過分到搶去墨魚嘅鮮甜味。泰王鮮蝦雲吞都係推介,蝦勁大隻,雲吞非常足料,皮薄涵靚。基本上食咗以上嘅嘢已經非常飽肚,我哋仲叫咗少少配料去食,都正常水準。我哋加咗$38 (每位)任飲,飲品種類都幾豐富,我唔鍾意飲汽水,但係都有幾款無糖茶。

時令海鮮拼盤

牛拼盤

手工丸餃共有六款,

2021-06-19
2021-06-18 28 浏览
尖沙咀係一個好多美食嘅地方,今日又好想打邊爐於是就揀咗呢間胡爐,上網見佢平家唔錯,原來本身係單點高級火鍋配料,雖然而家做半放題,但係食物質素依然係高,所以就去試吓啦。我哋任食$238,如果加$38任飲啤酒汽水,不過我哋又唔飲啤酒所以就咁叫咗一罐可樂($18)😉首先叫咗㗎麻辣雞煲(小辣),雞煲醬幾特別,啡啡哋色但麻辣味幾重,而且雞肉大舊,咬落去啖啖肉!🥰而家雞煲亦好香花椒、八角等香料味,所以整體來講味道不錯!食完雞煲之後就會送一啲特別啲嘅牛肉、餃、海鮮同丸俾你試打邊爐。食完再可以在任加一啲質素校普通嘅打邊爐配料,例如美國肥牛、菜、普通牛丸、公仔麵等,但款式就唔係好多。亦都可以加錢叫啲質素較好嘅火鍋配料。其實個人來講覺得呢個安排幾好,首先你可以試吓質素覺好嘅火鍋配料,睇吓啱唔啱食先再叫,唔啱食即可食普通料。講吓啲火鍋配料質素,佢個牛拼盤唔錯,尤其係牛舌心比較特別,肉質爽韌,又出奇地好有牛味😋而手工丸餃拼盤個人認為泰皇鮮蝦雲吞、黑松露墨魚丸同芝士丸最突出,咬開雲吞後香濃嘅泰式辣醬流出,而且辣度適中,唔會掩蓋左蝦嘅鮮味👍🏻而黑松露墨魚丸亦有好香嘅松露味,爽口彈牙!🥰而海鮮方面最給正嘅係兩隻大鮑
講吓啲火鍋配料質素,佢個牛拼盤唔錯,尤其係牛舌心比較特別,肉質爽韌,又出奇地好有牛味😋而手工丸餃拼盤個人認為泰皇鮮蝦雲吞、黑松露墨魚丸同芝士丸最突出,咬開雲吞後香濃嘅泰式辣醬流出,而且辣度適中,唔會掩蓋左蝦嘅鮮味👍🏻而黑松露墨魚丸亦有好香嘅松露味,爽口彈牙!🥰而海鮮方面最給正嘅係兩隻大鮑魚
,煮完之後都冇縮水,證明夠新鮮!😉
由於食完以上嘅嘢已經好飽,就唔好再叫任食嘅普通火鍋料😂 下次可以餓着嚟再試☺️
麻辣雞煲
2021-06-16
  • 胡爐牛拼盤
2021-06-18 125 浏览
上次食的時候,餐廳係高級單點火鍋,宜家做咗半放題($298) ,如果要任飲啤酒汽水就每位加多$38,食物仲係保持水準,夠新鮮,所以呢個價真係物有所值!一坐下有個三選一的煲,惹味雞煲、胡爐醉鴨煲、麻辣豬手煲,有五款的海鮮盤、三款手打丸、三種特色餃子,再送一盅佛跳牆和本地製的雪糕,其他仲有30多款免費材料任叫任食!雞煲的雞件好滑!泰式鮮蝦雲吞辣辣地,好特別!XO醬帶子餃好惹味!手打丸子:黑松露墨魚丸、牛肉芝心丸、蝦丸全部都爽口彈牙,個人最愛牛肉芝心丸!澳洲和牛、牛舌、西班牙豬肉啲肉真係真心高質!海鮮拼盤:鮑魚、大顯、卜卜蜆、帶子、海蝦🦞全部新鮮,爽口一人一盅佛跳牆,全部炆到好冧,好入味,大大件脹卜卜廣島生蠔🦪任飲任食嘅肥牛都好高質!厚切冬瓜片,入晒味!海鹽味和蜜瓜味雪糕,大滿足!

惹味雞煲

雞煲的雞件好滑!

特色餃子

泰式鮮蝦雲吞辣辣地,好特別!
XO醬帶子餃好惹味!

手打丸

手打丸子:黑松露墨魚丸、牛肉芝心丸、蝦丸
全部都爽口彈牙,個人最愛牛肉芝心丸!

和牛、牛舌、西班牙豬

澳洲和牛、牛舌、西班牙豬肉

啲肉真係真心高質!
海鮮拼盤

海鮮拼盤:鮑魚、大顯、卜卜蜆、帶子、海蝦🦞
全部新鮮,爽口

佛跳牆

一人一盅佛跳牆,全部炆到好冧,好入味,大大件

廣島生蠔

脹卜卜廣島生蠔🦪
肥牛

任飲任食嘅肥牛都好高質!
冬瓜片

厚切冬瓜片,入晒味!

海鹽雪糕、蜜瓜雪糕

海鹽味和蜜瓜味雪糕,大滿足!

2021-06-18
惹味雞煲