2022-09-05
好耐之前已經想請爸爸媽媽去食一次廚師發板。今次發現原來係元朗屋企附近有一間。所以即刻book位帶爸爸媽媽去試😋去到嘅時候,我媽媽見到個門口已經覺得好靚,俾人感覺係好高級嘅餐廳。外面嘅和式裝修一路帶到入餐廳裏面。感覺好一致。加埋侍應好有禮貌嘅服務,我屋企人未食已經超級滿意😆😆食物方面都算幾多款式,Dinner Menu一共有20多款菜式,我相信一定滿足到爸爸媽媽嘅慾望❤️。我哋食咗前菜之後就食真鯛壽司。味道非常鮮甜可口,魚嘅味道偏淡口。同壽司飯一齊食,味道啱啱好。而且肉質偏爽口。呢個壽司真係唔錯👍🏻不過最令我哋着迷嘅就係金目鯛壽司。魚肉非常肥美。味道超級鮮味,魚嘅味道非常濃郁嘅魚味。肉質爽口彈牙!識食嘅爸爸媽媽都話係香港好難得識到啲咁新鮮嘅魚👍🏻之後我哋就食濃味小小嘅海膽杯松葉蟹肉。見到咁多海膽喺入邊,就已經即刻忍唔住將佢哋放入口。😍😍海膽同蟹肉都有淡淡嘅海水味。呢個配搭非常鮮甜。會令人哋食到停唔到口😍🤤跟住就係我哋都覺得幾好味嘅備長炭赤鱸魚壽司。魚皮燒到少少燶,佢嘅油脂滲咗落舊壽司飯嗰度。味道好香口同濃郁。真係超正。食埋其他嘅燒物,湯同埋甜品。屋企人個肚腩都脹卜卜咁走😋呢一餐屋企人都超級
食物方面都算幾多款式,Dinner Menu一共有20多款菜式,我相信一定滿足到爸爸媽媽嘅慾望❤️。 我哋食咗前菜之後就食真鯛 壽司。味道非常鮮甜可口,魚嘅味道偏淡口。同壽司飯一齊食,味道啱啱好。而且肉質偏爽口。呢個壽司真係唔錯👍🏻
不過最令我哋着迷嘅就係金目鯛 壽司。魚肉非常肥美。味道超級鮮味,魚嘅味道非常濃郁嘅魚味。肉質爽口彈牙!識食嘅爸爸媽媽都話係香港好難得識到啲咁新鮮嘅魚👍🏻
跟住就係我哋都覺得幾好味嘅備長炭赤鱸魚 壽司。魚皮燒到少少燶,佢嘅油脂滲咗落舊壽司飯嗰度。味道好香口同濃郁。真係超正。
食埋其他嘅燒物,湯同埋 甜品。屋企人個肚腩都脹卜卜咁走😋呢一餐屋企人都超級滿意。尤其金目鯛壽司,佢哋話如果可以散叫嘅話,會叫一盤慢慢食🤣🤣🤣