2019-05-13
臨放假前的happy friday, 聽朋友講,林村有間出名的法國餐廳,所以一早訂左枱入林村,其實去呢間餐廳,真是無想像中咁難去,大埔墟站落車,之後搭64K巴士,在林村果一個站落車就到喇。呢度我很多人專登揸車入林村食飯。而且餐廳門口有得泊車添,真是一個拍拖的好地方呀!侍應招呼入去喺餐廳花園,有分花園同玻璃屋,我要求坐花園,近噴水池旁邊,因為坐喺花園,可以聽著微風同大自然美妙奏曲,仲可以聽著淙淙的流水聲,在柔和又浪漫燈光下,係情人共晉晚餐的好地方。而且仲有私立房間,啱哂一班老友或者家人,如10至12人一間房,開心又不會太吵而影響到其他的食客。而且呢度細心貼心的侍應,如同你加水,聽到你需要,值得一贊呀!鮮蠔周打湯鮮蠔真係好大隻蠔,食落好鮮味,仲配上熱蒜蓉飽,湯好滑好香,材料好足料,一啖面包一啖湯,正呀。美國無菌黑豚肉配黑菌汁顧名思意,黑豚肉來自美國的。黑䐁肉豬扒真是好大份,對我來講真是好大件而且好正添。首先剧開黑豚肉,好易剧開,而且咬落去,肉質鮮嫩,仲好多汁添!💓💗💓真是滋味無窮,啖啖肉呀,而且一點都唔油呀,配上薯泥同埋新鮮沙律菜。呢個“心花放”真係好正嘅打卡位,鐘意影相可以呢個打卡位,盡
鮮蠔周打湯
美國無菌黑豚肉配黑菌汁
呢個“心花放”真係好正嘅打卡位,鐘意影相可以呢個打卡位,盡情地影下靚相呀!