2019-11-02
想食扒餐,但又未必撞岩有朋友仔/同事仔岩食,話晒食晏,好多人都唔想食咁heavy。行到黎,見到餐牌有牛脷,就被吸左入去。之前有同同事黎過,今次一支公,但就遇上左其中一個至愛-牛🐮Set lunch 包餐湯(羅宋湯、洋蔥湯 同 粟米忌廉湯)跟蒜蓉包一片。湯料好足,夠晒味,絕對唔係加水翻煲再翻煲,片包邊係脆,但中間就冧,唔係全片都脆,另外蒜蓉醬可以再多D就正。主餐一上,嘩,好彩叫少意粉,因為牛脷既份量真係好多,大半條都有。醬汁夠,牛脷又冧,真係好好好食。意粉沒被𣺉上醬汁,感覺無咁heavy,不過意粉好快就凍左,口感自然就變得嘛嘛。Set lunch包熱飲,凍飲加$2。午餐$55起,又湯又餐茶,仲要好食,真係好抵架!餐廳仔,午餐都做三款餐湯,水準都幾好,真係好少見。但亦都係咁,不時有客仔攪錯,誤會洋蔥粟米湯係一款湯,今日就聽到有三枱客係咁。另一次黎食飯,最誇張一枱4人,全部都誤會晒,果次係羅宋湯、洋蔥湯和忌廉龍蝦湯,一人誤會洋蔥忌廉為一款,龍蝦湯為另一款;另一人就誤會洋蔥、忌廉、龍蝦分別為三款湯;最好笑係有一個落單時以為係湯料有得㨂咁,竟要求「湯要洋蔥加龍蝦」(佢真係咁講),落單既要逐個客解
之前有同同事黎過,今次一支公,但就遇上左其中一個至愛-牛🐮
餐廳仔,午餐都做三款餐湯,水準都幾好,真係好少見。但亦都係咁,不時有客仔攪錯,誤會洋蔥粟米湯係一款湯,今日就聽到有三枱客係咁。另一次黎食飯,最誇張一枱4人,全部都誤會晒,果次係羅宋湯、洋蔥湯和忌廉龍蝦湯,一人誤會洋蔥忌廉為一款,龍蝦湯為另一款;另一人就誤會洋蔥、忌廉、龍蝦分別為三款湯;最好笑係有一個落單時以為係湯料有得㨂咁,竟要求「湯要洋蔥加龍蝦」(佢真係咁講),落單既要逐個客解釋,我就聽到差D笑左出黎。