餐厅: 蟹仙海鮮蒸碢大公館
资讯:

朋友之前試過這間海鮮鍋覺得不錯, 於是這次帶我來試試選了尊貴海鮮套餐(優惠價每位$449),一共9款新鮮海鮮+蔬菜籃餐牌上寫著海鮮每日新鮮到港, 即管看看是否真的夠新鮮~首先出場的是「台灣花尾龍躉片」,肉質爽滑,魚皮充滿膠質口感Q彈,大推!「台灣九孔鮑魚」及「加拿大野生大赤蝦」大大隻,爽口彈牙「大西洋野生青口」、「紐西蘭刀貝蚌」、「紐西蘭月亮貝」、「韓國斧山珍珠蠔」全部新鮮爽甜「罕有藻食綠膏蟹/野生膏仔蟹」滿滿金黃色的蟹膏,蟹肉亦非常鮮嫩「野生琵琶龍蝦」亦啖啖肉,整條龍蝦肉一夾便可整條拿出來吃完「有機蔬菜籃」後,最後用蒸鍋底收集的海鮮精華湯汁加進米飯及配料煮成海鮮粥,鮮甜無比,不容錯過!以為已經完成套餐了嗎?不,最最後還有清潤非常的椰汁雪燕作完美句號,大滿足!
朋友之前試過這間海鮮鍋覺得不錯, 於是這次帶我來試試
餐牌上寫著海鮮每日新鮮到港, 即管看看是否真的夠新鮮~
「台灣九孔鮑魚」及「加拿大野生大赤蝦」大大隻,爽口彈牙

「野生琵琶龍蝦」亦啖啖肉,整條龍蝦肉一夾便可整條拿出來

吃完「有機蔬菜籃」後,

2023-08-23
用餐优惠
試食活動
  • 台灣花尾龍躉片
  • 海鮮粥
2023-10-16 80 浏览
呢度啲海鮮好原汁原味,超新鮮:今晚我哋叫咗一個尊貴海鮮套餐,有專人幫你睇火serve你,好貼心。一坐低師傅會幫我哋開火蒸熟啲餐具消毒,夠晒安心。1)台灣花尾龍躉片超滑無骨又有骨膠原,正正2)加拿大野生大赤蝦蝦肉結實,蝦殼夠硬身,肉質鮮甜彈牙3)台灣九孔鮑魚火候蒸得啱啱熟,一啲都唔韌4)黃金翡翠螺螺頭夠爽彈,點自家製既豉油夠惹味5)大西洋野生青口侍應建議我哋原汁原味食,千祈唔好點豉油。真係喎!本身青口帶有海水味,所以唔點豉油已經足夠6)紐西蘭月亮貝呢隻都係侍應建議唔好點豉油,原汁原味食。呢隻海水味超濃,蜆肉新鮮。7)野生琵琶龍蝦呢隻琵琶龍蝦,切開一半蒸,有膏㗎😍😍,肉質夠爽,鮮甜8)韓國釜山珍珠蠔蠔形飽滿脹卜卜,一啲都唔腥,好juicy9)膏仔蟹蟹殼薄身多肉,肉質實淨鮮甜,膏量適中👍🏽👍🏽最後仲有個有機菜腩同埋充滿海鮮精華嘅粥底,配料有排骨、粟米仔、菜脯、蔥花,超正又夠清,食完超滿足!整體份量啱啱好!用現金付款有糖水送😍😍,今晚係椰汁雪燕(凍)
呢度啲海鮮好原汁原味,超新鮮:

1)台灣花尾龍躉片
超滑無骨又有骨膠原,正正

2)加拿大野生大赤蝦
蝦肉結實,蝦殼夠硬身,肉質鮮甜彈牙

3)台灣九孔鮑魚
火候蒸得啱啱熟,一啲都唔韌

4)黃金翡翠螺
螺頭夠爽彈,點自家製既豉油夠惹味

5)大西洋野生青口

6)紐西蘭月亮貝

7)野生琵琶龍蝦
呢隻琵琶龍蝦,切開一半蒸,有膏㗎😍😍,肉質夠爽,鮮甜

8)韓國釜山珍珠蠔
蠔形飽滿脹卜卜,一啲都唔腥,好juicy

9)膏仔蟹
蟹殼薄身多肉,肉質實淨鮮甜,膏量適中👍🏽👍🏽

醬料
台灣花尾龍躉片
黃金翡翠螺、台灣九孔鮑魚
野生琵琶龍蝦、膏仔蟹
大西洋野生青口、紐西蘭月亮貝
膏仔蟹
有機野菜籃
海鮮精華粥底
椰汁雪燕糖水(凍)
2023-10-16
大西洋野生青口、紐西蘭月亮貝
膏仔蟹
有機野菜籃
海鮮精華粥底
椰汁雪燕糖水(凍)
  • 有機蔬菜籃
  • 紐西蘭月亮貝
  • 罕有藻食綠膏蟹
  • 粥底
  • 韓國慶南珍珠蠔
2023-10-16 28 浏览
蟹仙海鮮蒸碢大公館 銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地下至1樓/😍尊貴海鮮套餐 $419/舖頭標榜海鮮係直銷,而且仲唔使自己落手落腳,有人幫你計時同埋夾落隻碗度,可以肯定嗰款海鮮係最佳食用時間。仲會講解下唔同海鮮嘅fun fact。海鮮質素高,服務好。揀嘅海鮮套餐包10款海鮮,產地好多元化,品種都好多元化。例如太平洋饅頭蟹、野生膏仔蟹、台灣九孔鮑魚、加拿大野生大赤蝦等。而家可能係當做,推薦大家一定要嚟食野生膏仔蟹!啲膏多到瀉出嚟!啖啖都係鹹香蟹膏,鮮味十足!另外鮑魚好少食到唔韌,呢隻真心爽口彈牙!龍蝦都好正,雖然唔係話爆膏,但係好大粒肉,又係爽口同龍蝦味濃郁
蟹仙海鮮蒸碢大公館
銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地下至1樓
😍尊貴海鮮套餐 $419

2023-10-13 34 浏览
尊貴海鮮套餐🌟野生膏仔蟹🌟太平洋饅頭蟹🌟澳洲青年龍蝦🌟加拿大野生大赤蝦🌟新鮮大元貝🌟大西洋野生青口🌟紐西蘭刀貝蚌🌟紐西蘭月亮貝🌟韓國釜山珍珠蠔🌟有機蔬菜籃🌟番薯豬骨粥有一個同事最近話想keep fit, 但係成日諗唔到到底有咩好食, 咁我就同佢一齊去左呢間蒸海鮮度食dinner。我哋order咗2個專貴海鮮套餐。餐廳服務好好, 會幫手蒸海鮮。首先係加拿大大赤蝦, 隻蝦真係超大隻, 應該有手掌咁大。蝦肉鮮甜, 有少量蝦膏, 睇得出食物質素唔錯。刀貝蚌同月亮貝都好鮮甜, 生蠔鮮味十足, 第一round 海鮮已經令到我哋兩個好滿足。跟住嘅澳洲青年龍蝦同兩款蟹亦唔錯, 青年龍蝦個size都幾大, 超級厚肉同埋因為新鮮蒸嘅關係, 食得出澳洲龍蝦嘅獨特口感。成個set 價錢唔算太貴, 如果諗唔到食咩又想食得健康啲, 可以考慮下呢間餐廳。
尊貴海鮮套餐
🌟韓國釜山珍珠蠔
🌟有機蔬菜籃
🌟番薯豬骨粥

2023-10-12 28 浏览
Bookmark咗好耐,我同家人都好鍾意食蒸海鮮,餐廳老闆做開海鮮批發,咁食材既質素應該好有保證~ 原本係想試佢個$449(10款海鮮)一人餐,但去到發現有個$1099 二人餐都好抵食,除咗有必食既,仲有雞牛豬肉同丸。有驚喜又食到捧住個肚走!共十八款野食,揀咗特別深刻既分享下🔶香辣海蜇青瓜🔶罕有藻食綠膏蟹/野生膏仔蟹D膏多到流晒出來啦,肉同膏既鮮甜都好澎湃🔶台灣花尾龍躉片/太平洋饅頭蟹(其中一款)饅頭蟹Size小小,肉同膏都不多,肉質偏淋,但鮮味搭夠🔶野生琵琶龍蝦/澳洲青年龍蝦(其中一款)以味道取勝,比一般的大龍蝦更有濃濃鮮味,肉質爽口彈牙🔶台灣九孔鮑魚比較常見,厚肉飽滿有嚼勁,味濃郁🔶加拿大野生大赤蝦蝦頭多而且好鮮甜!相纏的甘甜和鹹鮮味在口腔爆發🔶紐西蘭刀貝蚌/大西洋野生青口/紐西蘭月亮貝/黃金翡翠螺 (其中三款)大西洋野生青口同平時D急凍貨仔完全係兩個級別,好鮮仲有海水味,好肥好軟滑蚌肉口感比較爽,味道鮮甜,真係唔需要點鼓油,直接品嚐食物原本既鮮味先係重點!🔶韓國斧山珍珠蠔蠔身飽滿,爽滑多汁🔶黑安格斯牛肉🔶濟州黑毛豬肉🔶無激素蟲草花雞件🔶芝心小籠包🔶星爺爆漿瀨尿牛丸🔶蟹仙蝦蟹棗丸都

🔶香辣海蜇青瓜

🔶罕有藻食綠膏蟹/野生膏仔蟹
D膏多到流晒出來啦,肉同膏既鮮甜都好澎湃

🔶台灣花尾龍躉片/太平洋饅頭蟹(其中一款)
饅頭蟹Size小小,肉同膏都不多,肉質偏淋,但鮮味搭夠

🔶野生琵琶龍蝦/澳洲青年龍蝦(其中一款)
以味道取勝,比一般的大龍蝦更有濃濃鮮味,肉質爽口彈牙

🔶台灣九孔鮑魚
比較常見,厚肉飽滿有嚼勁,味濃郁

🔶加拿大野生大赤蝦

🔶無激素蟲草花雞件

🔶芝心小籠包

🔶星爺爆漿瀨尿牛丸

🔶蟹仙蝦蟹棗丸
都幾特別,不是最cheap個D丸

🔶豬骨濃汁貢丸

🔶有機蔬菜籃

🔶畫龍點睛既係,由一開始蒸海鮮時,原來蒸碢底部已放了米水,一路蒸煮一路吸盡海鮮精華,(我完全唔記得) 一入口就被濃郁鮮甜的海鮮味充斥口腔,正!另外仲食到粟米同粒粒芋頭,有口感又煮得軟綿。我真係一路叫飽一路食唔停

🔶如果用轉數/cash俾錢仲會送椰汁燉雪燕!雪燕數量不少,一絲絲咁送入口好順滑,富椰奶香又清甜

🔷店員會逐款食物介紹,然後幫手蒸夠時間就會提醒我地食得啦,成程有人服侍,大家放心坐著等食
🔷如果大家平時都係細食既,其實$449都夠食,而且主打既海鮮都齊晒,抵食既!

味道: ❤️❤️❤️❤️❤️
環境: ❤️❤️❤️❤️❤️
CP值: ❤️❤️❤️❤️❤️
用餐體驗: ❤️❤️❤️❤️❤️
bookmark:🔖 🔖🔖🔖🔖
2023-10-11 27 浏览
尊貴海鮮套餐 $449@1位太平洋饅頭蟹鮮味又嫩滑,睇落細細隻但鮮味同肉身嫩滑感就係海鮮中數一數二~一年只有三至四個月可以品嚐,非常罕有-野生琵琶龍蝦屬於龍蝦科嘅一種營養豐富,汁鮮肉嫩,肉質水份較多,肉味鮮甜嫩滑,淡而柔軟,原來仲有補腎壯陽嘅功效,幾有趣😂😂😂-台灣九孔鮑魚鮑魚大大隻,味道口感好好-加拿大野生大赤蝦大大隻,啖啖肉,好新鮮!口感鮮甜味又爽脆-大西洋野生青口紐西蘭刀貝蚌日本元貝韓國釜山珍珠蝦
尊貴海鮮套餐 $449@1位
太平洋饅頭蟹
台灣九孔鮑魚
鮑魚大大隻,味道口感好好
加拿大野生大赤蝦
大大隻,啖啖肉,好新鮮!口感鮮甜味又爽脆
大西洋野生青口
紐西蘭刀貝蚌
日本元貝
韓國釜山珍珠蝦
2023-10-04 628 浏览
不知不覺蟹仙已經開到第5間分店,今日我地去左銅鑼灣分店。食物 🦐🦞🐟我地叫左尊貴海鮮套餐,總共有十款食物。特別想介紹嘅有:加拿大大赤蝦 - 呢款蝦最主要食佢嘅蝦膏,好鮮甜好味,蝦身嘅肉亦都偏爽身,不會太淋。紐西蘭刀貝蚌 & 紐西蘭月亮貝 - 呢兩款都海水味好重,好鮮味。綠膏蟹 - 個蟹啲膏多到漏出嚟,啱晒鍾意食軟膏嘅我。太平洋饅頭蟹 - 店長推介我哋試下呢款特別點,比較少見。不過就真係唔多肉食,主要係食佢嘅海水鮮味。想食啖啖肉嘅你就最好揀返龍躉啦~由於本身嘅海鮮已經非常夠味,我哋全程都無點過調味料,唔想破壞佢嘅鮮味。份量黎講,食埋最後嘅海鮮粥剛剛好夠飽。不過如果比較大食或者你咁啱好肚餓,就建議叫多個肉類拼盤,有肉有海鮮更滿足。服務🧑‍🍳👩‍🍳不得不提嘅係呢度嘅服務真係好好。咁啱喺鯉魚門分店嘅經理過咗嚟幫手。佢逐一介紹每一款海鮮,好細心咁幫我哋蒸,基本上我哋淨係坐喺度傾計同等食😆聽聞鯉魚門分店仲有無敵大海景,下次帶埋一家大細日落時分去食應該會好寫意🌅👨‍👩‍👧‍👦
不知不覺蟹仙已經開到第5間分店,今日我地去左銅鑼灣分店。

食物 🦐🦞🐟

我地叫左尊貴海鮮套餐,總共有十款食物。

特別想介紹嘅有:

綠膏蟹 - 個蟹啲膏多到漏出嚟,啱晒鍾意食軟膏嘅我。

服務🧑‍🍳👩‍🍳

• 日本野生大赤蝦
  • 紐西蘭月亮貝
  • 罕有藻食綠膏蟹
  • 台灣九孔鮑魚
2023-10-03 22 浏览
地王銅鑼灣,位於謝菲道500號有一間標榜用石鍋新鮮蒸製的樓上店舖,本人受到樓梯鮮紅色的大蟹吸引而行上去試吓味。點了客400多元的套餐:有大蝦,蚌貝,青口,生蠔,琵琶龍蝦,當然少不了主角:野生膏仔蟹。先拆了一條加拿大大紅蝦,異常鲜甜,膏香肉爽,不用點醬蝦味濃郁!台灣九孔鮑柔軟香口,鮑味十足,原汁原味,數數鮑壳果然足足有九個大小不一的孔,真係如假鮑换!刀貝蚌,月亮貝均來自紐西蘭,加上大西洋青口均能讓人食出濃郁海水味,並齒甲留香!琵琶龍蝦,肉質不像大蝦,兩個字:「爽」夾「香」。主角野生膏仔蟹,未食已經聞到陣陣蟹香味,令人垂涎欲滴,入口鮮美,儘管蟹肉不算豐滿,但食落很有味道。最後來個粟米猪骨粥,配菜圃葱花,其味無窮!蟹仙館環境算寬敞,地方光亮潔淨,整體而言,是品嘗海上鲜的上佳好去處!

琵琶龍蝦,肉質不像大蝦,兩個字:「爽」夾「香」。
最後來個粟米猪骨粥,配菜圃葱花,其味無窮!

• 台灣九孔鮑魚
  • 龍蝦
  • 大西洋野生青口
好耐冇食咁豐富嘅海鮮餐,間中要對自己好啲🤤今次叫左個尊貴海鮮套餐,店員仲會幫手蒸🤤野生膏蟹超多蟹膏,蟹肉夠晒鮮甜👍🏻太平洋饅頭蟹饅頭蟹細細隻,唔算好多肉,不過海水味幾重,蟹肉質都好甜野生琵琶龍蝦平時好少食琵琶龍蝦,店員教我地由蝦尾起肉,原來好易起😳,肉好結實,感覺味道比普通龍蝦更鮮甜😋台灣九孔鮑魚鮑魚已經去除晒內臟,好貼心👍🏻加拿大野生大赤蝦肉質彈牙,鮮甜,蝦頭有好多蝦膏🤤大西洋野生青口少有地,青口海水味濃郁😳唔係平時啲急凍冇味青口野生日本深海白刀貝&紐西蘭月亮貝大隻,爽口,好甜👍🏻韓國斧山珍珠蠔生蠔好肥美,完全無腥味有機蔬菜籃健康👍🏻粥底最後食豬骨粥底,粥煲到好綿,可以加小小蔥同菜脯更好味,每一啖都充滿鮮味另外加份炸魚皮,脆卜卜送粥一流👍🏻

野生膏蟹

超多蟹膏,蟹肉夠晒鮮甜👍🏻

太平洋饅頭蟹

饅頭蟹細細隻,唔算好多肉,不過海水味幾重,蟹肉質都好甜

台灣九孔鮑魚

鮑魚已經去除晒內臟,好貼心👍🏻

加拿大野生大赤蝦

肉質彈牙,鮮甜,蝦頭有好多蝦膏🤤

大西洋野生青口

少有地,青口海水味濃郁😳唔係平時啲急凍冇味青口

野生日本深海白刀貝&紐西蘭月亮貝
大隻,爽口,好甜👍🏻

韓國斧山珍珠蠔

生蠔好肥美,完全無腥味

有機蔬菜籃
健康👍🏻

粥底

另外加份炸魚皮,脆卜卜送粥一流👍🏻
2023-09-27
  • 尊貴海鮮套餐
蒸氣火鍋嘅精髓就係品嚐到海鮮嘅鮮味😍今次嚟食呢間就有生猛海鮮,即場攞出嚟俾你睇🤓有多款套餐想食咩level都有,而且會有專人幫你蒸同計時🤣🤣我哋今次就試咗尊貴海鮮套餐1️⃣ 尊貴海鮮套餐 $449 ⭐️8.5/10呢個set已經包咗多款時令海鮮🦐🦀例如野生膏仔蟹、太平洋饅頭蟹、野生琵琶龍蝦、台灣九孔鮑魚、加拿大野生大赤蝦、韓國釜山珍珠蠔等等🤤仲包埋蔬菜籃同埋甜品👍我哋特別鍾意個琵琶龍蝦,肉味鮮甜嫩滑😍值得一提係最後用海鮮蒸完嘅粥底!好鮮甜,原汁原味🥳--Food: 8.5/10Environment: 7.5/10Service: 8.5/10Price: 8/10Overall: 8.5/10💸 ~500 pp

1️⃣ 尊貴海鮮套餐 $449 ⭐️8.5/10

Food: 8.5/10
Environment: 7.5/10
Service: 8.5/10
Price: 8/10
Overall: 8.5/10

💸 ~500 pp
2023-09-28 25 浏览
唯一服務好,海鮮非常唔新鮮,量根本食唔飽,完全唔值咁嘅價錢,龍蝦可以,但係太細隻,鮑魚唔係新鮮嘅係急凍嘅,幾隻貝殼類都仲食得,奄仔蟹竟然冇腳㗎,粥一啲味都冇,大蝦啲肉喺霉,又有沙,千祈唔好去亦都唔好信好食評全部呃人嘅。
咁嘅價錢又唔新鮮,一啲都唔識海鮮唔新鮮四個人食咗$2300,唔新鮮唔新鮮,蟹同龍蝦還OK但size好細,大蝦肉梅,奄仔還好,但冇腳㗎,分量非常少,服務唔錯,但只有兩個人負責成個樓面,做到踢晒腳
2023-09-26 21 浏览
#銅鑼灣美食 #小蓮星呑食銅鑼灣🔻 蟹仙海鮮蒸碢大公館銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地下至1樓/🩵尊貴海鮮套餐 $449/🧃太平洋饅頭蟹、野生膏仔蟹店員介紹饅頭蟹係非常恩愛嘅蟹品種,老婆去到邊老公就會去到邊,非常特別,雖然肉唔係好多,但係非常鹹香鮮甜。黐線,生勾勾嘅時候已經見到啲膏咇晒出嚟,可能而家好當造,蒸完之後真係見到啲膏好厚,啖啖都係鮮甜嘅蟹膏,連蟹腳都有蟹膏味, 直頭想另外再叫隻!/🧃澳洲青年龍蝦彈牙鮮甜,膏肥美,好易拆肉/🧃可台灣九孔鮑魚一蒸完就甩穀!唔會太硬或者乾爭爭,反而好爽口彈牙,同埋好少可食到鮑魚唔點任何嘢都咁鹹香,超好食/🧃加拿大野生大赤蝦好大隻,雖然店員話唔係彈牙嗰款,但係可能因為夠新鮮,所以都出奇地非常鮮甜彈牙/🧃有機蔬菜籃&粥蔬菜非常鮮甜,蒸菜更能保持食材營養,煲粥就真係一路都非常期待,因為成餐飯已經吸晒海鮮嘅精華,加埋菜甫粟米等等,鹹香鮮甜,食咗兩大碗/#ood #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn#foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger#foodlover #foodphotogr
#銅鑼灣美食 #小蓮星呑食銅鑼灣
🔻 蟹仙海鮮蒸碢大公館
銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地下至1樓
🩵尊貴海鮮套餐 $449

🧃太平洋饅頭蟹、野生膏仔蟹

🧃澳洲青年龍蝦
彈牙鮮甜,膏肥美,好易拆肉

🧃可台灣九孔鮑魚

🧃加拿大野生大赤蝦

🧃有機蔬菜籃&粥

#foodlover #foodphotography #hkig
2023-09-13 40 浏览
環境衛生乾淨,服務態度非常好,每樣海鮮蒸煮時間都有專人處理,龍蝦,蝦肉大而且飽滿.螃蟹裡面的膏真是太多,粥底鮮味十足.品質一流,真心值得推介,是真正的海鮮蒸鍋。
2023-09-13
2023-09-06 2119 浏览
食海鮮可以有很多種吃法,不論是炒、蒜蓉蒸等都很吸引。蟹仙海鮮直銷蒸氣石碢是一間吃海鮮 x 蒸氣石碢的餐廳,可以吃到海鮮的原有鮮味。有幾間分店,我去的是銅鑼店,都幾適合一大班人聚餐。不過當日同一個房間有另外一枱不認識的,喝了酒後的他們更吵鬧 .... 海鮮套餐選擇都有不少,店員說同一枱人不需要全部選同一個套餐。可以混合選,只要選的套餐人頭數和實際人數一樣就沒問題。所以我們一行7個人是選了3款套餐。套餐的基本海鮮都是一樣,是在這些之上加其他的海鮮或是配料。像韓國釜山珍珠蠔、台灣九孔鮑魚、加拿大野生大赤蝦、有機蔬菜籃就是以下三個套餐都有。✨尊貴海鮮套餐 ($449/位) x 2這款就最基本,但都有鮮嫩彈牙的龍躉片和鮮甜彈牙的龍蝦。套餐一共是有10款的單品。✨尊貴象拔蚌海鮮套餐 ($2033/3位)比前者的套餐多了兩款,有爽脆鮮甜的象拔蚌和蟹仙蟹皇醬青瓜片。青口和月亮貝的海水味很重﹐所以店員有提醒說不要沾醬料吃。✨包羅萬有海鮮2人套餐 ($1099/2位)會選這個套餐是因為除了海鮮之外,亦有肉和丸類。所以不是只有海鮮吃,都幾多元化 😋吃到最尾還有最少每人一碗加了芋頭煮的粥,吃落很綿。因為亦有加
食海鮮可以有很多種吃法,不論是炒、蒜蓉蒸等都很吸引。

有幾間分店,我去的是銅鑼店,都幾適合一大班人聚餐。

可以混合選,只要選的套餐人頭數和實際人數一樣就沒問題。
所以我們一行7個人是選了3款套餐。

套餐的基本海鮮都是一樣,是在這些之上加其他的海鮮或是配料。
韓國釜山珍珠蠔台灣九孔鮑魚加拿大野生大赤蝦
有機蔬菜籃就是以下三個套餐都有。

尊貴海鮮套餐 ($449/位) x 2
這款就最基本,但都有鮮嫩彈牙的龍躉片和鮮甜彈牙的龍蝦
套餐一共是有10款的單品。
龍躉片
龍蝦

尊貴象拔蚌海鮮套餐 ($2033/3位)
比前者的套餐多了兩款,有爽脆鮮甜的象拔蚌蟹仙蟹皇醬青瓜片
青口和月亮貝的海水味很重﹐所以店員有提醒說不要沾醬料吃。
象拔蚌
蟹仙蟹皇醬青瓜片

包羅萬有海鮮2人套餐 ($1099/2位)
會選這個套餐是因為除了海鮮之外,亦有肉和丸類。
所以不是只有海鮮吃,都幾多元化 😋

吃到最尾還有最少每人一碗加了芋頭煮的粥,吃落很綿。
因為亦有加象拔蚌的內臟去煮,所以非常鮮味。
粥底+醬油費 $15/位,另外星期五六日、公眾假期及前夕會收附加費($28/位)

如果用轉數快付錢會送甜品

椰汁燉雪燕,見標價是$138/位,吃落幾清甜。
椰汁燉雪燕
题外话/补充资料: 這個價位吃到不少款的海鮮還有人幫忙蒸,收費合理吧。
2023-08-25
$681.4 (晚餐)
龍躉片
龍蝦