2022-04-27
朋友話銅鑼灣oyster station d lunch set唔錯, 於是約埋一齊食個lunch聚下。原本都無諗住食蠔,但去到見到做緊promotion$10一隻蠔😱問左店員今日既蠔仲係愛爾蘭蠔Dooriel,唔食好似對唔住自己😆叫左一打同朋友share,蠔好新鮮,唔算好細隻! 海水味淡d,味道鮮甜且有礦物味,10蚊隻黎講抵到爛👍🏻南瓜忌廉湯質感濃厚幼滑,味道香甜👍🏻仲有佢既沙律有加分位係加左橄欖粒,食落味道豐富好多,唔只係麻醬沙律咁沉悶。冬蔭功雞胸Pizza $138我地好中意食泰菜,見有冬蔭pizza咁特別即刻叫左,即叫即焗,中意佢批底唔會太厚,帶點脆口,面頭既芝士勁厚😋每塊pizza都有舊雞胸肉,而個雞胸肉又唔會乾柴,入口冬蔭功香突出,好好味🤤黑松露野菌意大利飯 $78意大利飯煮得剛好,米粒口感軟軟硬適中,黑松露同忌廉味道香濃,仲有芝士融入左飯中,好香!熱既即磨咖啡比較香濃,仲可以自己加奶,賣相又靚! 仲有朋友凍咖啡勁大杯😂整體黎講cp值好高呀! 好食得黎價錢又唔貴,而且餐廳環境闊落坐得舒服,淨係黎食蠔都抵!
冬蔭功雞胸Pizza $138
黑松露野菌意大利飯 $78