2022-01-11 34 浏览
跟好友聚舊,舒服好座是首要的,加上朋友喜歡吃生蠔,即時想到銅鑼灣的蠔站,它完全滿足我們的需要。環境舒適,座位寬敞,有音樂背景伴著,還有有專門處理生蠔的蠔吧,名乎其實的蠔站。首推特價生蠔,今期生蠔產地是愛爾蘭,特價$10一隻,沒有拒絕的餘地。性價比屬超高,是不能錯過的生蠔size雖然不大,郤十分新鮮,微微的海水咸味,更有效吊出蠔鮮,完全不用加茄汁🍅或檸檬🍋去腥,原汁原味,超抵讚 👍😋😋😋三文魚凱撒沙律🥗$138,三文魚份量比預期多,有驚喜!生菜新鮮爽脆,加上芝士及麵包糠點綴味道,很好吃的沙律!在待應推介下,選了薄餅‘五十五十’ $198,特點是由兩種口味的薄餅合拼而成。小妹選的口味是‘蠔站至尊’拼‘華麗皇室’。華麗皇室薄餅的饀料有Para Ham、三文魚籽、烏魚籽、蝦肉及芝士;海鮮🦞味道為主,小妹比較偏好海鮮,所以比較喜歡華麗皇室!蠔站至尊,材料以不同味道的肉腸為主,再配橄欖🫒芝士、蕃茄等,肉腸味道明顯,一批兩味,也算是精選!

2022-01-09 44 浏览
銅鑼灣希慎旁的黃金廣場有不少食肆。得知這間餐廳的生蠔很新鮮,特別跟朋友前來試一試。午市套餐好划算,有優惠的加配價錢。星期一至五免加一服務費,星期六、日及公眾假期除外。炭燒紐西蘭肉眼扒 - $158紐西蘭草飼育牛天然放牧,肉眼扒肉質嫩滑,不會太肥膩,牛肉味超濃郁;薯蓉好綿密;還有些焗過的蔬菜平衡一下肉膩感。精選生蠔拼盤 +$120侍應千叮萬囑要順次序進食。先吃來自美國的Pacific Rock,金屬味重;按著是韓國半殼生蠔,入口好爽口;最後是蘇格蘭石蠔,蠔味最為重。指定生蠔 $10/隻那麼廉價還以為會是本地生蠔,想不到是紐西蘭Carlingford,肉質爽脆,有點像法國蠔,超抵食。餐湯 – 粟米忌廉湯濃郁的粟米味,底部有不少粟米渣,忌廉好順滑。沙律柚子醋沙律特別清新輕盈。白桃乳酸梳打 +$15底部沉澱著白桃汁及一些白桃粒粒,與乳酸拌勻酸酸甜甜,有點碳酸飲料的爽口感。
炭燒紐西蘭肉眼扒
炭燒紐西蘭肉眼扒

炭燒紐西蘭肉眼扒 - $158
精選生蠔拼盤
精選生蠔拼盤
韓國半殼生蠔

精選生蠔拼盤 +$120
侍應千叮萬囑要順次序進食。
指定生蠔
指定生蠔

指定生蠔 $10/隻
粟米忌廉湯
粟米忌廉湯

餐湯 – 粟米忌廉湯
濃郁的粟米味,底部有不少粟米渣,忌廉好順滑。
沙律

沙律
柚子醋沙律特別清新輕盈。
白桃乳酸梳打

白桃乳酸梳打 +$15
2022-01-09
午餐
2022-01-08 589 浏览
估唔到你終於都進駐銅鑼灣,等你好耐啦, $10一隻蠔我嚟啦!不過要加插一下,呢間餐廳嘅地方喺銅鑼灣黃金廣場,真係每次嚟呢度,都諗起陳奕迅嗰首歌。。。黃金廣場內分手,在時代門外再聚。。。。每間分店都一樣,佢哋嘅餐牌,成張報紙咁樣㗎,夠晒有特色,有圖有文字,都方便大家睇,當然除咗生蠔,都仲有好多其他嘢食,例如飯,意粉,薄餅等等都有㗎唔係講笑,一開始梗係主角出場先啦, $10 一隻,我哋兩個人就叫咗一打12隻,平均每人六隻,呢個擺盤,雖然正正常常,並唔係啲乜嘢特別嘢,但係淨係咁樣打個卡都夠正啦!雖然只係$10一隻,但係質素一啲都唔算差,比起有啲買成$20,$30 一隻嘅,都重要好,當然,冇得同一啲著名,或者好有質素嘅生蠔相比,不過呢個價錢,仲可以要求啲乜嘢呢!作為頭盤,或者主食,呢12隻算係唔錯,雖然唔係太大隻,不過勝在夠新鮮,而且味道比較淡身,所以食起嚟都好易入口,又唔會太過強烈,配埋白酒,真係唔錯呢個係意大利肉丸,呢隻碟幾得意,其實佢純粹只係一隻碟,當然並唔係嗰啲鑄鐵pan黎,都幾有意思。一共有六粒肉丸,蕃茄醬汁,上面仲配有一啲西椒做配菜,呢一個作為前菜或者小食,都係唔錯,冇飯同意粉咁H

呢個係意大利肉丸,呢隻碟幾得意,其實佢純粹只係一隻碟,當然並唔係嗰啲鑄鐵pan黎,都幾有意思。一共有六粒肉丸,蕃茄醬汁,上面仲配有一啲西椒做配菜,呢一個作為前菜或者小食,都係唔錯,冇飯同意粉咁Heavy

我哋叫咗另外一個小食,佢係炸魷魚圈,呢個小食唔使多介紹啦,如果飲酒,呢個係其中一個最佳嘅佐酒小食,因為夠晒香口,又夠咬口,我覺得好食過炸薯條添!

不過主食都要嘅,我哋就叫咗一個芝士黑松露配大啡菇意大利飯,呢碟嘢都有擺盤㗎,大大隻嘅大啡菇擺喺最面,有少少香草做點綴,下面就係黑松露蘑菇芝士融為一體嘅意大利飯

呢個飯夠晒香,意大利飯個質感就係,佢嘅飯係比較硬嘅,所以食起嚟,其實好有口感,鍾意食嘅朋友,真係好鍾意,如果唔鍾意偏硬身嘅,其實就唔會揀意大利飯,所以鍾意食嘅朋友,就可以揀下佢

最後,我都係忍唔住,自己叫多咗六隻自隊!估唔到呢六隻仲更加好食,比頭先嗰12隻,更加肥美,仲大隻少少添,真係為我今餐畫上一個完美嘅句號!下次再嚟過!
本身鍾意食蠔既朋友就岩啦,呢度種類多,可以一次過試哂唔同國家既蠔!蠔吧喺門口隔離,各位可以睇到蠔嘅大細同價錢,明碼實價。今次試咗三隻蠔,分別係愛爾蘭,西班牙,日本🥰價錢有$3x-$70不等(視乎品種)店員會因應你嘅口味作出推介,我個人鐘意甜同埋creamy既,愛爾蘭果然冇令我失望,西班牙海水味重啲,日本既蠔餐廳有供應3款,我試嗰款叫風雅,海水味偏淡,勁大隻,好滑同都creamy,$68一隻另外可以叫$10 一隻嘅是日精選蠔,當然唔好期望咁高啦,係細隻嘅,不過都食得幾開心,抵呀嘛,叫左半打玩下~主食試咗豬手同埋蜆肉意粉,豬手皮好脆,$298,幾大份,兩個人share有啲多蜆肉意粉我覺得唔夠濃味,有啲乾身,但係整體都OK

豬手

蜆肉意粉我覺得唔夠濃味,有啲乾身,但係整體都OK

豬手
2021-12-26 41 浏览
一開始排隊在門口等了20分鐘先入到第一樣菜式等了一小時才到然後每隔半個鐘再上下一樣老細或經理要檢討人手分配問題開蠔速度極慢餐廳地方夠大 但係廚房及人手完全不足以配合員工已經好努力 但係好明顯唔夠員工食物質素嚟講就幾好 大廚工低幾好意粉煮得啱啱好生蠔洗得幾好 完全冇碎片然後豬肋骨都幾好係啲薯條炸得耐得滯食落有少少苦味亦有少少黑左番茄醬味道奇怪 點咗一份豬手 等了二十分鐘才通知全部賣清應該能夠提前通知 並非讓顧客等這麼久不建議繁忙時間去
一開始排隊在門口等了20分鐘先入到

等了二十分鐘才通知全部賣清
應該能夠提前通知 並非讓顧客等這麼久

不建議繁忙時間去

2021-12-16 93 浏览
網上見到呢間餐廳做生蠔優惠,甘岩黎開銅鑼灣行街,梗係要去食下!餐廳裝飾型格有格調,還播著英文歌,座位與座位之間有一定距離,環境幾舒適。.指定生蠔 $10/隻價錢真係超級抵,$10就可以食到一隻生蠔,而且重係來自紐西蘭,即叫即開好新鮮。食落爽口多汁又鮮甜,甘抵食真係唔夠喉要encore!除了這個優惠,餐廳還有款生蠔拼盤做緊半價優惠$199,入邊有7隻不同產地的生蠔和一隻法國生蠔,另跟餐酒一杯,都好吸引,下次來再試下。.辣肉腸薄餅 $178薄餅時薄批,焗得好香脆,上面有好多芝士,加上惹味辣肉腸,很不錯。.荷蘭大菇配黑松露野菌意大利飯 $138一上枱已經聞到勁大陣黑松露香味,意大利飯煮得剛剛好,軟硬度適中,食落口感creamy。上面還有大大粒大啡菇,肉厚又juicy,而且仲有好多芝士碎。
指定生蠔 $10/隻

辣肉腸薄餅 $178

荷蘭大菇配黑松露野菌意大利飯 $138
2021-12-16 350 浏览
星期日約咗朋友去銅鑼灣行街,好耐無見想搵個靜靜地嘅地方食下野傾下計,見到以$10隻生蠔聞名嘅oyster station在銅鑼灣開左分店,一於就選擇佢chill下! 餐廳位於黃金廣場,落地玻璃對正Sogo正門的大型廣告電視 (望住Mirror食飯🤣),環境感覺舒服,枱與枱之間坐得比較闊落。 =是日精選 法國生蠔半打 ($10/隻)=首先頭盤一定要點10蚊隻生蠔優惠,今次生蠔產地位於法國,以10蚊隻來講性價比真心高,size比我預期中大,蠔肉肥美味道鮮甜,口感爽口,海水味重,果然不得不試,正! Lunch Set Menu 跟餐湯白飯沙律,食客可在自助吧內自取。=石燒牛舌心 200G $118=不得了!不得了!真心高質!超級好食!首選推介!上枱時店員細心提醒石板相當高溫,並提供另一隻碟方便我哋可以放在碟上切好,然後再放上石板。再加上岩鹽同醬汁,牛舌厚身都好易切,入口好爽口彈牙,有豐富牛味又唔酥,無得彈! =石燒黑豚日本肉眼200G $138=同一時間我哋另一個主菜都係以石板燒上,一上枱我們都相當忙碌,一方面要影相,另一方面石板相當高溫,要盡快切好然後再放上石板去燒,又要留意唔好燒得太耐以

=是日精選 法國生蠔半打 ($10/隻)=

=石燒牛舌心 200G $118=
不得了!不得了!真心高質!超級好食!首選推介!

=石燒黑豚日本肉眼200G $138=
同一時間我哋另一個主菜都係以石板燒上,一上枱我們都相當忙碌,一方面要影相,另一方面石板相當高溫,要盡快切好然後再放上石板去燒,又要留意唔好燒得太耐以致太熟。
200G有兩塊,分量剛剛好。上菜時眼見豚肉扒比較乾身,心想有機會比較難切,比較難咬,食豚肉最怕就是肉質比較實而且難咬。
當用刀一切落去卻發現原來肉質相當鮮嫩,而且整塊扒圍繞周邊都有肥膏,入口口感相當一流而唔會覺得有肥膩感覺。正!

=柚子梳打=
大大杯多冰,啱晒剛剛做完運動嘅我,甜中帶酸,十分解渴

=即磨咖啡=
將意想不到的是餐廳用高雅嘅茶杯盛載,即是令一杯本身平平無奇嘅即磨咖啡變得升價十倍。

一向都覺得銅鑼灣好難搵嘢食,更加好難搵一個地方可以傾到計又食到好東西,今日我遇到了,下次一定會再幫襯!
2021-12-12
2021-12-16 38 浏览
餐廳嘅地方寬闊,而且環境氣氛好岩情侶同埋朋友敘舊,佢有一個開蠔既開放廚房你可以見到有唔同嘅蠔同埋廚師開蠔既功架,首先講下主角生蠔,我哋食既生蠔,係愛爾蘭產地嘅生蠔,細細隻但勝在海水味夠濃,夠哂鮮甜,而令你最驚喜嘅地方係佢嘅價錢只係10蚊一隻,10蚊有呢種質素嘅蠔簡直無得輸,我同我朋友成晚淨係食生蠔都食左兩打,就知有幾好食,至於熱食,當中佢嘅白酒香蒜辣椒蜆肉扁意粉,就令我非常回味,白酒既酒香,加埋香蒜既味道,辣椒蜆肉既開胃,配合扁意粉一齊食,實在令我食得津津有味,至於我朋友叫既虎蝦柏士意大利飯,大大隻虎蝦,啖啖肉,蝦味十足,再加上煙韌既意大利飯,一個字,正,食完呢啲主菜,又想有啲小食送下酒,不妨叫個薯條食下,佢個薯條新鮮炸出嚟,熱辣辣脆扑扑,拎黎送酒一流,總括而言,呢間餐廳既生蠔抵食得黎又有質素,熟食方面都煮得非常出色,不過溫馨提示一句,由於餐廳未領酒牌,如果你哋想一路嘆白酒一路食生蠔,就要自己帶酒去啦,佢會有冰桶俾你雪住
2021-12-15 59 浏览
記得第一次食蠔站,係喺尖沙咀近諾士佛臺嘅分店最近經過黃金廣場食Lunch,先發現原來開咗新分店,位置超級無敵方便,勁近地鐵站🚇想食蠔嘅癮即刻被勾起,當晚拿拿臨約個朋友去試新分店🤣🤣門口有勁鮮明嘅霓虹燈,個人都當堂醒神晒😆如果想打吓卡嘅朋友,門口位都係個好選擇嚟👻👻嚟到蠔站,一定唔少得食$10蚊生蠔!今次嗌咗半打生蠔🦪一個小食同埋Pizza🍕打頭陣有$10生蠔率先登場🎖今次嗌嘅生蠔來自愛爾蘭🇮🇪裙邊同肉質都爽脆,海水味唔算太濃郁,有微微嘅金屬味🌊餐廳每日嘅精選生蠔產地有機會唔同,嚟到order時可以同店員查詢吓,佢哋都好樂意答㗎!🔍 $10一隻蠔,質素絕對交到功課~已經勁抵,仲要無上限任叫,good喎!小食方面嗌咗薯角🥔炸得勁香脆,而且係有調過味,食到停唔到口🤪最抵讚係我同朋友去到用餐尾聲,諗住請埋個底佢食落都仲脆身😋讚!主食我哋今次揀咗千島海鮮🦞千島醬味道酸甜中帶小小咸香,味道層次豐富,搭埋海鮮配料,Perfect Match啦!叫咗白桃乳酸梳打,甜度適中,味道幾refreshing,食濃味嘢order佢就啱哂!
記得第一次食蠔站,係喺尖沙咀近諾士佛臺嘅分店
想食蠔嘅癮即刻被勾起,當晚拿拿臨約個朋友去試新分店🤣🤣

嚟到蠔站,一定唔少得食$10蚊生蠔!
今次嗌咗半打生蠔🦪一個小食同埋Pizza🍕

打頭陣有$10生蠔率先登場🎖
今次嗌嘅生蠔來自愛爾蘭🇮🇪
裙邊同肉質都爽脆,海水味唔算太濃郁,有微微嘅金屬味🌊
$10一隻蠔,質素絕對交到功課~
已經勁抵,仲要無上限任叫,good喎!

小食方面嗌咗薯角🥔
炸得勁香脆,而且係有調過味,食到停唔到口🤪
最抵讚係我同朋友去到用餐尾聲,諗住請埋個底佢
食落都仲脆身😋讚!

主食我哋今次揀咗千島海鮮🦞

2021-12-14 26 浏览
當蠔癮突發,想食蠔又唔想洗大錢去蠔吧,就會諗起佢。畢竟多分店,仲有$10生蠔,最啱止下蠔癮。🥰今次去銅鑼灣呢間應該係新分店,地方夠大,坐得好舒服。一坐低,店員已經主動介紹今日嘅$10蠔係黎自法國🇫🇷,叫左一打半,再叫埋上次食過好食嘅冬蔭公海鮮意粉,就係當日嘅early dinner。無野做時望下四周,原來餐廳都幾多優惠,星期一就會員7折,openrice訂位又有折,想抵啲就記得book台。當日星期二仲有限定蠔餐,$199有八款生蠔加白酒,上次都試過。🦪法國生蠔 $10/1蠔一貫地開得好乾淨,無乜蠔碎。當日呢款蠔係爽甜,蠔味都突出,但相對薄身,就算一個人食一打都輕鬆KO。🍝冬蔭公海鮮意粉 $158意粉質地真係幾好,調味適中,唔會偏酸偏辣,係一款好惹味但又易入口嘅意粉。海鮮份量都ok,不過懶人嘅我就唔鐘意意粉入面嘅蝦連殼,食時唔太方便。🥰相信下次蠔癮起,我又會返黎!

今次去銅鑼灣呢間應該係新分店,地方夠大,坐得好舒服。

🦪法國生蠔 $10/1

🍝冬蔭公海鮮意粉 $158

🥰相信下次蠔癮起,我又會返黎!
黃金廣埸內分手?係咪一定可以係門口再聚?唔一定,或者可以係「蠔站」再相逢…但相逢何必曾相識,不如今晚再相逢呢?我講緊都係同佢D生蠔姐,正所謂為兄弟可以兩脅插刀,為女可以插兄弟兩刀,呢碟生蠔我攞硬,耶穌都留唔住佢,我話既!👇📌O Y S T E R -▪ Oyster · Platter -   ▫ 生蠔愛好者一定要留意佢地有10蚊一隻生蠔大優惠,今晚就係來自於愛爾蘭產地,ORDER左12隻整左個「生蠔·拼盤」;愛爾蘭既生蠔性價比無得輸,雖然海水味唔算好重呀,size黎講算係精細,但勝在蠔肉味道鮮甜,口感爽身,配搭Tabasco或檸檬汁亦可,呢個價錢抵食!📌P I Z Z A - ▪ Mixed Seafood · Pizza -▫ 雲集各類海鮮英雄既「超級海鮮·薄餅」,佢地個PIZZA即叫即整,一上枱新鮮滾熱辣,芝士拉絲夠濃密,仲食到大量魷魚圈、蜆肉、帶子粒餡料;加上底部烤得夠脆口,帶淡淡焦香,認真唔錯。
黃金廣埸內分手?係咪一定可以係門口再聚?唔一定,

我講緊都係同佢D生蠔姐,正所謂為兄弟可以兩脅插刀,

📌O Y S T E R -
Oyster · Platter -

生蠔愛好者一定要留意佢地有10蚊一隻生蠔大優惠,
10蚊生蠔

愛爾蘭生蠔性價比無得輸,雖然海水味唔算好重呀,
size黎講算係精細,但勝在蠔肉味道鮮甜,口感爽身,
10蚊生蠔

配搭Tabasco檸檬汁亦可,呢個價錢抵食!

📌P I Z Z A -
Mixed Seafood · Pizza -
超級海鮮·薄餅

一上枱新鮮滾熱辣,芝士拉絲夠濃密,仲食到大量魷魚圈蜆肉
超級海鮮·薄餅

帶子粒餡料;加上底部烤得夠脆口,帶淡淡焦香,認真唔錯。
2021-12-09
  • 生蠔·拼盤
2021-12-09 55 浏览
男朋友想食生蠔,難得銅鑼灣有就即刻黎,我地叫左半打新鮮即食法國fine de claire生蠔,無唸過細細隻個鮮甜味都可以咁濃郁,檸檬汁同茄汁都唔洗落都夠曬好味,每隻即開都只係10蚊,真係超抵,由於餐廳未有酒牌,大力建議你地自備酒水黎慢慢飲🍷主菜叫左個卡邦尼忌廉長通粉,我中意佢有得揀長通粉、扁意粉同天使麵,卡邦尼非常奶滑,長通粉仲可以每條都沾到芝士忌廉汁,搭配埋炒香左既煙肉同香草,上枱香味四溢,仲有片片芝士,真係超好味😋😋男朋友揀既白酒香蒜辣椒蜆肉扁意粉同樣出色,蜆肉大隻無沙,洋蔥同三色椒炒香左十分之惹味,辣椒味又唔嗆喉,所以mix埋就好正😍

2021-12-07 59 浏览
朋友好鬼鍾意食生蠔,見到呢間有做promotion,$10有一個生蠔。.嗱嗱臨過來試下先~.🌼生蠔 $10當然就要半打試下啦~生蠔新鮮肥美,搭配鷄尾酒醬可以cover生蠔的腥味。但覺得就咁擠d檸檬落去就好好味。.🌼碳燒美國CAB肉眼扒 $388Order左七成熟,肉質鮮嫩多汁。唔單止扒好食,d配菜都一樣好好味。.🌼冬陰功海鮮意粉 $158海鮮份量唔少,有海蝦,蜆,魷魚圈等。味道有少少辣,意粉有嚼勁。.🌼自家制焗蟹餅 $138超鍾意呢個焗蟹餅,外皮有少少脆,入面有滿滿的蟹肉。蟹肉松松軟軟,超級美味。.🌼巨峰提子梳打 $38🌼荔枝乳酸梳打 $38
嗱嗱臨過來試下先~
🌼生蠔 $10
當然就要半打試下啦~
生蠔新鮮肥美,搭配鷄尾酒醬可以cover生蠔的腥味。

但覺得就咁擠d檸檬落去就好好味。

🌼碳燒美國CAB肉眼扒 $388
Order左七成熟,肉質鮮嫩多汁。
唔單止扒好食,d配菜都一樣好好味。

🌼冬陰功海鮮意粉 $158
海鮮份量唔少,有海蝦,蜆,魷魚圈等。
味道有少少辣,意粉有嚼勁。

🌼自家制焗蟹餅 $138
超鍾意呢個焗蟹餅,外皮有少少脆,入面有滿滿的蟹肉。
蟹肉松松軟軟,超級美味。

🌼巨峰提子梳打 $38
🌼荔枝乳酸梳打 $38
2021-11-29
  • 自家製焗蟹餅
{銅鑼灣新分店!午市7折!10蚊一隻生蠔}📍 蠔站.🌸生蠔 $10/隻今餐的主角!10蚊貨仔!絕對對得住個價錢!👍🏻可以一試!可以當任食咁食🤣.🌸香芒牛油果大蝦沙律 $138賣相幾靚!不過細份左少少🤌🏻!芒果牛油果都好夠,蝦就有3隻!💗.✨MVP✨🌸四式芝士Pizza $168芝士料夠!熱辣辣!好難唔好食嘅!👍🏻.🌸冬蔭公海鮮天使麵 $158味道比想像中唔夠!得好單純冬蔭公味!海鮮份量ok的!但如果個味道豐富啲就好了~.📝總結枱夠大!員工有禮!會問我哋食成點!生蠔好抵!值得一試!.🤍食完俾分時間🤍🍔食物: 8/10🏝環境: 8/10👩🏻‍🍳服務: 9/10📸打卡: 8/10🔥推介: 8/10.📍 蠔站 銅鑼灣銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場9樓#香港 #香港美食 #美食分享 #香港吃貨 #hkfoodie #hkfood #foodie #hk #food #hongkong #hkig #銅鑼灣美食 #銅鑼灣
{銅鑼灣新分店!午市7折!10蚊一隻生蠔}
🌸四式芝士Pizza $168
芝士料夠!熱辣辣!好難唔好食嘅!👍🏻
🌸冬蔭公海鮮天使麵 $158
📝總結
枱夠大!員工有禮!會問我哋食成點!生蠔好抵!值得一試!
🤍食完俾分時間🤍
🔥推介: 8/10
📍 蠔站
銅鑼灣銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場9樓

2021-12-02
朋友話Oyster station 做緊$10隻生蠔,而且銅鑼灣有分店,沒理由不去啦🤪因為今日我在銅鑼灣開工👻😂愛爾蘭生蠔,蠔味夠濃,海水味適中,肉質也算肥美,$10真係好抵食🤤🤤 南美海鮮pizza,餡料有墨魚,蝦等…芝士夠濃夠多巧惹味;餅底是餅乾餅底,比一般pizza 薄批更香脆👍🏻炭燒紐西蘭肉眼扒,有驚喜,炭燒味很香,肉眼份量不少,肉質鮮嫩👍🏻配菜有厚切翠肉瓜,燒香粟米,香滑薯蓉!