2024-12-02
【油尖旺區】【讚記廚房】又同大家嚟到尖東搵嘢食,今次呢間茶記小廚都係喺寶勒巷。好耐之前嗰單卡拉 OK 縱火案估唔到到而家都會有新進展,事隔 27 年,嗰一帶好多嘢都已經唔同晒。今次想講嘅呢間餐廳,睇個樣都開咗一段時間,佢哋賣緊嘅唔係咩特色嘢,都係啲港式小菜。不過我一條友去,又真係食唔到啲乜嘢。都係搵下有冇啲客飯,甚至如果有常餐就最好,最後發現係冇嘅。咁就求其搵啲嘢食啦,本身諗住叫半隻雞,但係當刻諗落又好似冇咁肚餓。見到佢哋嘅「讚記特色雞飯套餐」有兩款,一款辣,一款唔辣,要唔辣嗰款。講緊嘅即係 $71 嘅「讚記客家沙薑雞套餐」,佢有讚記客家沙薑雞加碗白飯同一兜例湯,個例湯都幾熱,我最後係食晒啲嘢先飲佢,咁先飲到。而啲雞只能夠講係可以,醬汁唔算好食,整體一般。加 $3 飲「凍檸茶走甜」,正正常常。埋單 $74,冇乜感覺。。。(地址:尖沙咀寶勒巷6-8號盈豐商業大廈地下B號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies
(地址:尖沙咀寶勒巷6-8號盈豐商業大廈地下B號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #紅磡 #尖東 #尖沙咀 #1am紅館 #讚記廚房 #讚記特色雞飯套餐 #讚記客家沙薑雞套餐 #讚記客家沙薑雞 #白飯 #例湯 #凍檸茶走甜 #1am1595 #1ambackup