2013-01-31 159 浏览
吉列的價錢有平有貴,貴至2百多一個set都有,這間豚組60-80蚊的定食來說,屬於平價吉列。雖然質數一般,但以這個價錢來說也算是合理。lunch來食也十分抵食,因為有任追加的set lunch,只需要70幾蚊就可以無限追加吉列白豚。不過考慮到十分熱氣同埋食吉列野都幾滯,所以都係放棄無限追加。點了芝士包包定食、吉列白豚定食首先店員會簡單介紹先磨碎芝麻及醬汁用法緣點:芥末味沙律汁(芥未味不重)紅點:柚子味沙律汁(柚子味不錯,清新)芝士包包定食,有飯、湯及三文魚刺身芝士包包好細塊,唔夠熱,好像已經炸起了一段時間,芝士很少....不會流出來令人失望三文魚刺身一般,不過算是厚切吉列白豚定食等了3-4個字先上餐,剛剛炸起,十分鬆化份量十足,豚肉有很多件,厚厚的,還有肉汁。
雖然質數一般,但以這個價錢來說也算是合理。

點了芝士包包定食、吉列白豚定食
首先店員會簡單介紹先磨碎芝麻及醬汁用法
緣點:芥末味沙律汁(芥未味不重)
紅點:柚子味沙律汁(柚子味不錯,清新)
芝士包包定食,有飯、湯及三文魚刺身
令人失望
三文魚刺身一般,不過算是厚切
吉列白豚定食等了3-4個字先上餐,剛剛炸起,十分鬆化

份量十足,豚肉有很多件,厚厚的,還有肉汁。
2013-01-06
2012-12-20 68 浏览
其實近年香港的飲食潮流除了拉麵之外, 原來吉列豬扒專門店都越開越多. 最出名的丼吉當然巳不用說, 再來又有銀座梅林, 近又, 豚組, 吉列派等林林種種的專門店, 連最近日本連鎖的吉豚屋也開來香港分一杯羹. 雖然港人尚未去到對拉麵那樣的著迷, 而且在香港吃到的水準參差不齊, 但這個吉列豬不多不少也有頗受年輕一輩歡迎.這晚來到旺角睇戲, 完場巳經差不多8時左右, 在街上周圍盪著煩惱吃什麼好, 突然想起家樂坊有家豚組還未試過, 為食癮又起, 便走去試試看.我們二人周日晚上8時多來到, 食客只坐滿了6,7成, 不用排隊, 又有梳化位座. 反觀對面的牛陣人山人海的, 這邊顯得有點冷清.餐廳地方都算幾大, 有不少二人/四人座位, 旁邊也有些卡座梳化位, 想要點私穩時更可以把側面的竹簾放下, 設計得幾周到. 不過個人覺得燈光有點太黃, 坐得耐點便有種想睡的感覺.打開餐牌, 主打當然是吉列豬了, 不過這裡也有分黑豚跟白豚. 質素當然是前者比較好了, 賣價亦是最貴的. 不想吃豬, 也有炸蝦, 蝦蠔, 甚至是吉列魚柳, 雞扒, 和牛都有! 除了定食外, 這裡也有些沙律, 小食, 刺身供應, 不用只吃吉列那
除了定食外, 這裡也有些沙律, 小食, 刺身供應, 不用只吃吉列那麼DRY.
桌上跟其他專門店一樣, 也有一大壺吉列醬汁用來沾豬扒吃, 也有2枝分別是柚子汁跟WASABI汁, 用來沾生菜絲吃.
我們貪心一點, 想一次試2樣, 所以選了自選定食 (HKD$108)
落了單菜未上, 侍應先端來每人一碗芝麻, 讓你自行磨碎再加入吉列醬汁沾豬扒. 其實這一環都幾好玩, 又可以消磨下時間, 不過對宅女來說是惡夢, 因為常常磨極都磨不爛那堆芝麻, 可能人宅磨東西的手勢都會差一點, 以致未吃巳鼓著半肚氣, 最後要勞煩大爺出馬才能繼續愉快的用餐氣氛.
自選套餐其實是可以從A區選一款再加上B區選一款合併而成. A區有白豚, 雞扒, 和肉可以選擇, 都是肉類, 而B區就全是海鮮, 有吉列蝦, 廣島蠔跟魚柳可以選. 三心兩意之下, 最後選了白豚跟炸蝦.
吉列白豚上來一塊都幾大, 而且也頗厚身的. 炸得色澤金黃也很對路, 油份亦不會太多. 夾起看看, 炸漿都算薄, 也能緊緊的黏住豚肉, 沒有甩皮甩骨的狀態, 不錯. 不過看起來就有點乾. 咬下下, 味道的確是乾了一點, 豬味也頗輕身, 不過肉質又幾柔軟, 吃起來不會太鞋口, 以這個厚度來說的話算是OK了. 外皮還算脆口, 不會淋PAT PAT, 但香脆度相比起銀座梅林的炸漿便有點距離了.
炸蝦有2條, 不算很長身, 炸漿幾脆, 但相比起白豚, 這個炸漿就有點厚. 中間的蝦肉不多, 幸好入口仍是有點熱度, 不會凍冰冰.
伴碟的仍是一大堆生菜絲, 份量都幾多, 加入柚子汁酸酸甜甜吃起來幾清爽, WASABI汁自覺有點不倫不類, 所以沒試了. 不過吃到最底都幾多水, 菜絲不夠乾身, 有幾口是帶點點苦味.

定食本身有跟白飯, 味噌湯和漬物, 不過我不太想吃大碗白飯, 這裡加HKD$15就可以轉烏冬, 有冷,熱, 咖哩, 豬骨或辣味供選擇. 我要了冷的.
份量都幾多, 但湯碗真的有夠大, 其實不用那麼大個碗吧. 放下之後其他食物都沒位再放. 烏冬入口帶點點煙韌, 彈牙就不太覺得, 但起碼沒有一PAT黏著的. 不過烏冬不夠凍, 只能說是不熱的程度. 醬汁味道不算好咸, 整體味道普通.
味噌湯沒有什麼配料, 還好味道不太咸.

大爺同樣要了白豚, 但併上炸蠔
因為同是白豚, 所以我沒吃大爺的了. 反而對吉列蠔有點興趣所以試了一隻. 炸蠔一隻都幾大, 炸得金黃香脆. 不過入口炸漿仍是厚身了一點. 內裡的蠔也是比較細隻, 蠔味當然就不太有了, 口感吃起來都幾乾身. 附套餐也有他他醬沾, 其實平時吃炸蠔不太喜歡點他他醬, 因為覺得入口太膩, 但現在蠔偏乾身的話沾上醬同吃味道便會好一點, 口感也會油潤一點.

除了定食, 我們還點了些沙律小吃
三文魚刺身 (5片) (HKD$58)
其實吃刺身我不太喜歡吃三文魚, 不過大爺喜歡, 就點來試試吧. 一碟5片切得不算好厚, 色澤呈鮮橙色, 紋路看起來尚算OK, 但未能稱得上是肥美. 入口油脂感亦不足, 只能說是超市貨色, 味道亦是普通過普通.

香芒蟹子沙律 (HKD$45)
一盤都幾大, 份量不少. 表面鋪了半個芒果, 巳切成一條條. 再加上一堆蟹子在表面. 芒果全熟, 入口都幾淋身, 沒有酸味不過亦沒有甜味, 吃起來不太香, 底下的生菜有些好老, 吃起來帶點苦味的, 還有底下有不少柚子醋蓋點苦味. 整體也是十分普通.

再加多2杯梳打, 埋單2個人要HKD$37X左右.
價格都幾幾貴, 但食物質素普通, 各樣都未算很出色, 不過又未到差的地步.
店員大多都幾有禮又快手, 這裡的碟子都偏大, 但桌又較少, 常常弄得很擠沒地方放食物. 幸好店員收碟都幾快, 也算醒目. 添茶也很密.
不過感覺豚肉質素其實跟最近新開的吉豚屋差不多, 但人家一個餐賣價便宜一半, 當然你問我這個九龍灣人以後當然會寧願選後者, 但如果行開旺角又非要吃吉列豬的話, 這裡也是一個選擇.
2012-11-21 22 浏览
八月從BeeCrazy買下兩張豚組$118團購到上月中才和媽媽一起來KO團購卷$118再加一, 其實都並不是特別平不過見"無限追加"四字就被燒著了當日和媽媽準時七點到達可能時間尚早, 入座率只得五成左右我們被安排坐於角落的梳化位置, 空間比較寬闊把手袋置於身旁都不覺擠迫, 時間早果然安排好!! well done!! 安頓好之後, 侍應急不及待和我們介紹團購餐內的食物而且非常有禮 (因為聽得太多團購冇好服務, 侍應有禮真的很令我感動)之後他還細心為我們解說芝麻用法和醬汁分別侍應解說完很快便上頭盤味噌沙律醬忌廉芝士沙律我和媽媽都很愛吃沙律, 這個Cream Cheese Salad當然也不例外忌廉芝士令沙律味道變得沒那麼單調不過那個味噌沙律醬真的不太吃得出有味噌味緊接出場的很"便當"feel呢真的要讚讚那燒鯖魚, 被預期還要好外皮燒得香脆, 而魚肉依然滑溜而日本南瓜煮炆煮得很軟身, 入口即化, 最重要很香甜另外也要提提燒冬菇和燒茄子燒得非常差, 無味而且乾到不得了茄子更是生生的, 很難咬開再來的便是吉列物和椰菜絲吉刊物包括吉列白豚柳, 吉列廣島蠔, 吉列北海道大蝦廣島蠔炸粉很厚, 蠔肉身
八月從BeeCrazy買下兩張豚組$118團購
到上月中才和媽媽一起來KO團購卷
$118再加一, 其實都並不是特別平
不過見"無限追加"四字就被燒著了

當日和媽媽準時七點到達
可能時間尚早, 入座率只得五成左右
我們被安排坐於角落的梳化位置, 空間比較寬闊

安頓好之後, 侍應急不及待和我們介紹團購餐內的食物
之後他還細心為我們解說芝麻用法和醬汁分別
侍應解說完很快便上頭盤味噌沙律醬忌廉芝士沙律
忌廉芝士令沙律味道變得沒那麼單調
不過那個味噌沙律醬真的不太吃得出有味噌味

緊接出場的很"便當"feel呢
真的要讚讚那燒鯖魚, 被預期還要好
外皮燒得香脆, 而魚肉依然滑溜
日本南瓜煮炆煮得很軟身, 入口即化, 最重要很香甜
另外也要提提燒冬菇和燒茄子燒得非常差, 無味而且乾到不得了
茄子更是生生的, 很難咬開

再來的便是吉列物和椰菜絲
吉刊物包括吉列白豚柳, 吉列廣島蠔, 吉列北海道大蝦
廣島蠔炸粉很厚, 蠔肉身小像蠔豉
大蝦勝在外形夠長身, 蝦肉稱得上爽口彈牙, 不過蝦味欠奉
而可以"無限追加"的白豚柳厚身, 肉質不算鬆化
但之後我們都追加過一次五件白豚柳, 等候時間頗長

團購套餐點飲品(同款)可享買一送一優惠
所以我們點了巨峰梳打
半價
巨峰味道濃郁, 要等冰融化先喝才不致太甜
2012-10-15
團購、其他
半價
2012-09-30 10 浏览
早前為了買東西送給到外國遊學的朋友,放工立即跑到旺角選購,不過三軍未動,糧草先行,不先照顧自己怎麼照顧別人,先吃飽自己再說。本想在油麻地吃拉麵,但見人龍頗多,就算一位也等很久,結果就轉陣到這間吉列店。雖然在稍晚的時間吃飯,但看到旁邊的火鍋店排著隊,這邊則不用等位,總是帶點不安感,不過決定了就不能回頭,最多出到門口不要往回看就好了。餐牌上有著比其他吉列店不同的芝士吉列系列,本也想點這個,再細看可以選的東西不多,而傳統吉列可以有豬又有蠔,分散投資食兩款比較有優勢就決定點這個。點餐之後當然有磨芝麻時間,店員也會問有否需要做解說,態度不錯。整個定食送上後,可見份量不少,比起其他吉列店,價錢上比較積極進取。先喝味噌湯,都是大路貨色,最特別的是裡面有數片豬肉片,僅此而己。然後嚐一下吉豬,吉豬肉厚而粉薄,可惜肉汁不豐沒有油脂略為乾,紋理凌亂咬口粗糙很柴口,有點接近煲湯瘦肉的質素,這大概是將貨就價的關係吧。再來吃炸蠔,未算很乾但真的炸過火了一點,這隻蠔有肉但不甜不多汁,味道較濃烈似是用來做蠔豉那種蠔,與慣常吃到的炸蠔有一段距離,自然說不上好吃了。另外本來我是很欣賞能夠有巨量椰菜絲的,但越吃椰菜絲就覺得

堆頭夠大挺相宜
味噌添肉勝於無
厚肉乾柴似湯渣
鮮味不足似蠔豉
另外本來我是很欣賞能夠有巨量椰菜絲的,但越吃椰菜絲就覺得乾身,去到最底竟然還有點異味,那我情願不要量要質。
大份菜絲現異味
總括而言,這是一間不上不下的店,食物屬中下,偏偏價錢又相應調低了,剛好抵消了不滿情緒。
2012-09-14 15 浏览
跟飯伴在旺角找晚餐吃, 沒有心水, 所以到家樂坊地庫那一堆的食店找找看。我們一直都沒有試吃過專吃吉列豚的食店, 所以就入豚組試一試。來到就當然要試吉列系列的食物吧! 我們分別叫了:1. 芝士包包2.吉列蝦+豚肉定食這是給用來磨碎芝麻的器皿, 要自己動手的呢! 不過一面磨一面就會嗅到一陣陣的芝麻香氣, 所以我玩到停唔到手呢!左邊一大"瓦"的是用來點吉列食品的, 而且可以加上磨碎的芝麻搞伴去點食物...我個人覺得這個醬汁太酸了...不可以一次點太多。右邊2個的玻璃樽是用來點那些椰菜絲的, 一個係沙律西柚汁、一個係wasabi汁...個人只試了西柚汁, 好甜好FRESH, 加落椰菜絲好好味道=)芝士包包 - 這個很好吃呢!豬扒不算太林, 中規中舉, 吉列也炸得不錯, 這個最好吃的地方是中間流心的芝士呢! 一切開的時候流心芝士立即溢出來呢!!愛吃芝士的朋友一定要試試看!吉列蝦+吉列豚定食 - 這個的吉列豚肉也是不過不失, 至於吉列蝦則有2隻, 我的飯伴說沒有太大的蝦味, 覺得比例一般。總括來說吧, 以這個平價可以吃到的吉列食品我覺得是可以接受的, 而當中的芝士包包真的是大力推介!
跟飯伴在旺角找晚餐吃,
沒有心水, 所以到家樂坊地庫那一堆的食店找找看。

來到就當然要試吉列系列的食物吧! 我們分別叫了:

2012-08-26
芝士包包
溢出的流心芝士>V<
2012-08-18 7 浏览
年頭o既時候o黎食過呢度o既咖喱豚肉烏冬,一直都好懷念個好濃好"杰" o既湯,今日咁o岩去完銀城,就同男朋友o黎食除o左個烏冬,仲叫o左多春魚,芝士年糕芝士年糕$28得2舊,好唔抵之後係冇咖喱o既咖喱烏冬話說侍應落單時有將我o地o既order重覆一次,當時係冇錯o既但o黎到呢碗,我一d咖喱都睇唔到聞唔到食唔到既然已經食o左幾啖,都費事換,照食我相信係廚房張單有錯o者.....等食物o黎o既期間侍應話多春魚冇晒,轉o左個燒魷魚不過個燒魷魚唔知用d咩汁 (有d薑味但又酸酸o地),又係好怪就咁用燒汁好過啦....唔建議大家叫o黎食比較淡o既乳酸,唔夠濃
除o左個烏冬,仲叫o左多春魚,芝士年糕

芝士年糕$28得2舊,好唔抵

之後係冇咖喱o既咖喱烏冬
咖喱??
但o黎到呢碗,我一d咖喱都睇唔到聞唔到食唔到
既然已經食o左幾啖,都費事換,照食
我相信係廚房張單有錯o者.....

等食物o黎o既期間侍應話多春魚冇晒,轉o左個燒魷魚
就咁用燒汁好過啦....唔建議大家叫o黎食
荔枝乳酸
比較淡o既乳酸,唔夠濃

2012-08-04
見到有團購故不防一試, 食下好吾好才JOIN 啦...食完就無咩興趣啦, 約 $110/1.5HR 任食吉列半自助餐, 無限追加招牌吉列白豚柳及椰菜絲沙律女仕們食得幾多肉, 所以我都係吾訂..下次我會試下烏冬等等今次係我第一次惠顧, 點了吉列白豚定食. 吉列白豚+蠔定食, 我地都食清很飽飽我比較喜歡一口芝士好好味
女仕們食得幾多肉, 所以我都係吾訂..下次我會試下烏冬等等
我比較喜歡一口芝士好好味
题外话/补充资料: 呢個家樂坊商場地庫改建"大食瀛", 好多餐廳選擇, 好一個敍腳點
  • 一口芝士
2012-06-22 18 浏览
星期四放假天,我同老公出旺角搵食...原來家樂坊變成"大食瀛"!!!我地決定揀豚組!!!未食過試一試先.. 1:30P.M 去到,唔使等位,正!!入面都有好多人....我地揀最飽既餐,好大食..$78 我老公點的, 個芝士包包好細WOR..果然迷你...我地覺得好普通..我仲同老公講上網D 人話好食,叫佢叫依個餐,失敗..侍應一早就俾我老公磨下芝麻...好香口,用來點芝士包包我地仲唔識食,個侍應好有耐性甘教我地點樣落汁放落D菜度食...左起: 醋味, WASABA 味..點芝士包包醬汁...三樣我都好LIKE D 菜好好食,送飯一流!!$88 我個餐有好多野食呀,好好味,炸蝦好熱氣,但份量十足...佢開邊炸的..個餐已經有飯仲有烏冬.. 炸雞是配角,但竟然都甘美味.. 烏冬OK!!一個女仔係食唔哂的,我分左半碗飯,兩隻蝦俾老公!!我兩個餐有果汁或汽水..仲有芒果橙汁揀...

我地揀最飽既餐,
好大食..
迷你芝士包包+三文魚定食
,失敗..
侍應一早就俾我老公磨下芝麻...好香口,用來點芝士包包
好玩
D 菜好好食,送飯一流!!
炸蝦定食跟炸雞,迷你烏冬
個餐已經有飯仲有烏冬..
炸蝦
炸雞是配角,但竟然都甘美味..
迷你叉燒烏冬
烏冬OK!!

一個女仔係食唔哂的,我分左半碗飯,兩隻蝦俾老公!!

我兩個餐有果汁或汽水..
柑桔檸檬汁
仲有芒果橙汁揀...

题外话/补充资料: 服務不錯,但間唔中食一次都OK,因為要加一都幾貴,仲要好熱氣^^
2012-06-21
其他
好玩
炸蝦定食跟炸雞,迷你烏冬
柑桔檸檬汁
炸蝦
迷你叉燒烏冬
2012-06-20 12 浏览
一早已經聽過這裡既芝士豬排好好味, 今日終於有機會試下, 旺角舖 19:00 前到都唔需要等位, 可以即時入座。 職員都幾有禮貌, 好細心咁介紹我地豬排既分別, 同埋醬汁, 其實同另外一間專食炸豬排既專門店一樣, 除左炸豬排, 碟上仲會有椰菜絲幫你解解熱氣, 不過這間就沒有 "任添" 既服務, 食完就冇 今次我地叫左 2個餐, 一個係芝士炸豬排, 係用兩塊簿簿既豬排夾住芝士, 其實都唔錯, 不過有d '利' 如果一個人食哂全塊.. 會頂住左。 我建議 share, 另外一餐叫左 炸蝦拼炸豬排, 朋友覺得豬排好"鞋口" , 我都覺得相比起 梅林 同世貿中心果間炸豬排, 這間確實比較差。 最後叫左個甜品 , "北海道牛奶布丁" , 好難食.... 千奇唔好叫.....
一般

今次我地叫左 2個餐, 一個係芝士炸豬排,

题外话/补充资料: 我係比較早入座既, 所以好快就食完, 但係可能門口有其他客人等位, 當晚 waiter 好快清走我地既食物, 仲 不停問我地要唔要叫甜品, 好似唔叫野就好快d 走咁. 所以我地都點左 一個甜品再坐多左陣。
2012-06-14
2012-06-07 7 浏览
咗吉列日本黑豚定食、薄紙脆豚定食、原味芝士包包、吉列野菜盛皿、雞肉沙律醬排烏冬、香蒜和牛卷及豚肉煮。牛卷就到喇!煎得夠香,入口牛肉有牛味仲有肉汁,加埋醬汁味道啱啱好。再飲啖啤酒豚肉煮、日本黑豚定食、薄紙脆豚定食、原味芝士包包都到,豚肉煮就好似扣肉一層瘦一層肥隔住,好香豬肉味,但係唔覺得膩。而所有炸脆都炸到一樣金黃色,咬落去脆卜卜,脆漿啱啱好唔會厚,但每種口感都唔同,吉列日本黑豚外脆入面是軟腍嘅黑豚肉,更有肉汁滲出,有濃濃豬味而不羶。而薄紙脆豚,就真係將塊豬扒揼到好似紙咁薄再炸,食落口感更加脆口。最後係原味芝士包包一切開熱辣辣嘅芝士流出黎,即聞到芝士香嘖嘖,入面帶著豬扒同芝士一齊食,好野味,令人飲多幾啖啤酒。最好就係所有吉列都唔會油膩,最怕食吉列成口油,哩度吉列真係做得好好,但係食得太多怕熱氣,其實每碟吉列都跟埋椰菜絲,可加枱上嘅沙律汁食,有兩種味介辣同柚子,我比較鍾意柚子味酸酸地好開胃。想唔到菜都可以吉列,吉列野菜盛皿包括有吉列豆腐、吉列西蘭花、吉列蕃薯、吉列冬菇、吉列南瓜,豆腐係整碎加入紅蘿蔔及青瓜粒再做嘅,係一個誠意之作。最有驚喜嘅係吉列冬菇同外脆,咬到入鮮冬菇嘅汁擁出黎,而且好滑

最好就係所有吉列都唔會油膩,最怕食吉列成口油,哩度吉列真係做得好好,但係食得太多怕熱氣,其實每碟吉列都跟埋椰菜絲,可加枱上嘅沙律汁食,有兩種味介辣同柚子,我比較鍾意柚子味酸酸地好開胃。想唔到菜都可以吉列,吉列野菜盛皿包括有吉列豆腐、吉列西蘭花、吉列蕃薯、吉列冬菇、吉列南瓜,豆腐係整碎加入紅蘿蔔及青瓜粒再做嘅,係一個誠意之作。最有驚喜嘅係吉列冬菇同外脆,咬到入鮮冬菇嘅汁擁出黎,而且好滑,散出冬菇味出黎。如果唔好鍾意食吉列,我見意食哩個雞肉沙律醬排烏冬,夏天就更正,沙律菜好新鮮,而面有沙律醬裡面有柚子沙律汁,撈埋一齊食酸酸地兼且唔似西式沙律會滯。
2012-05-23
2012-05-13 10 浏览
放半天假,心情輕鬆,四處找食,去旺角閒遊,好多野都想食,花多眼亂。行到去家樂,見佢開左個"大贏食"咁耐都未落過去,咁就落去睇下。有幾間食店,就試下豚組先。叫左個吉列海鮮嘅set lunch,有5件炸物:2件蝦、1件蠔、1件魚同1件魷魚。炸蝦太乾身,好鞋口,一點汁也沒有,唔得。炸蠔好食,有蠔鮮味。唔錯。炸魚一般,都好,唔會炸乾曬,炸魷魚有D硬身。水準一般,銀座梅林好食D。連埋其他配菜要成$80,似乎有更好選擇。

連埋其他配菜要成$80,似乎有更好選擇。
2012-04-11 9 浏览
行行下街先發覺家樂坊下面有食肆,咁岩又肚餓,所以落去睇下有咩食啦!原來有間我成日想食都食唔到o既"豚組",諗都唔諗就走左入去。一坐低睇餐牌就出事,因為樣樣都好想食,搞到唔知食乜好;但係聽D人通常都係叫吉列白豚,就咁order左喇!1.首先放低左一碗芝麻,服務姐姐好有心機慢慢教我點玩,玩完之後就落左豬扒汁;芝麻磨碎之後好香,好期待塊吉列豬比我點汁!2.台上面放有豬扒汁(點吉列豬)、西柚汁(點沙律)、wasabi汁(百搭)!3.吉列白豚到喇!好好味、熱辣辣、外脆內軟,起碼唔會D粉多過肉;點埋之前磨好o既芝麻醬汁..............嘩!好好好好味!4.吉列廣島蠔配叉燒烏冬都黎埋!吉列蠔都幾鮮味,點wasabi汁都幾襯(不過我覺得無乜wasabi味);呢個餐除左個烏冬仲有一個飯跟埋,都幾難會食得晒另外真係要讚下佢地D service,有禮貌到不得了,搞到我有d唔好意思。佢地連幫你加水都好有禮貌,比起出面好多食肆d禮貌好好多

有得玩有得食
吉列白豚定食
入面全部都想食
  • 吉列白豚
2012-03-31 1 浏览
同友人去家樂, 一落電樓梯, 間間都多人等位 (星期一的8、9PM了), 反而豚組唔洗等, 所以去咗豚組。(因為之前食過OK, 唔係純粹因為無人等位的)食物:A併B的自選, 我要了豬扒併蝦:豬扒唔會太乾, 都幾好味。炸蝦都幾大隻, 不過炸粉厚咗D。三文魚刺身($88/10片)(share):都幾肥美。巨蜂乳酸梳打:有D益力多味, 都OK, 起碼唔會好藥水味。都有一段時間無食呢間, 睇menu, 好多都加咗價。

食物:
三文魚刺身($88/10片)(share):都幾肥美。
巨蜂乳酸梳打:有D益力多味, 都OK, 起碼唔會好藥水味。

都有一段時間無食呢間, 睇menu, 好多都加咗價。
2012-03-26
$150 (宵夜)
2012-03-28 46 浏览
跟同事 book 左一齊係登打士廣場整蛋糕,放工前search 定食乜,係無意件下決定就我試下呢間豚豚店。去之前已經諗定,一定要食芝士包包!! 臨落去之前見到有塊扒係度派街招,叫人去試,我地羅左張紙細睇,原來7點前埋單離坐有7折添!!拎住張街招入到去,好似得2-3 tables 人,個 waitress 問我地有無訂 tables... 我心諗,唔使掛... 個 look 都唔係好使訂啦... 如之前所 plan,我叫左芝士包包,同事叫左個辣辣烏冬。周圍望! 個環境都唔錯,而且好多好多可愛豬豬!!總之成個 shop 都好多豚啦!! 其實個環境唔錯,我個時仲諗緊不如下次同老公再黎試下啦,因為個 shop 好可愛~~店員仲走左出黎教點樣磨d 芝麻... 不過一) 我覺得磨唔到;二) 我都唔鐘意食芝麻等左好耐... 主角終於登場啦!!!其實識我既都知我勁熱愛芝士的,所有芝士產品我都基本上會喜歡... 但呢個實在令我好失望!!! d 芝士係真係好膨湃... 不過真係得個樣囉,無味既,無芝士味,又唔濃,真係極度唔開心... d 豚都脆既,不過我 feel 到勁熱氣囉... 而且好乾爭爭呀...

如之前所 plan,我叫左芝士包包,同事叫左個辣辣烏冬。

周圍望! 個環境都唔錯,而且好多好多可愛豬豬!!
好多豬!
Menu 都係豚!!
牆都繼續豚!!!
紙巾都係豚!! ^o^

等左好耐... 主角終於登場啦!!!
得個樣囉...

d 芝士係真係好膨湃... 不過真係得個樣囉,無味既,無芝士味,又唔濃,真係極度唔開心... d 豚都脆既,不過我 feel 到勁熱氣囉... 而且好乾爭爭呀... 真係唔知點"送"飯好,個碗 Miso Soup... 我覺得又係無味既... 最後要湯撈飯食先得...
我知旺角租貴... 但呢個 set 要 $120?!?!?!?! 真係唔值囉....

我個 friend 個 Udon 佢話 OK 唔錯,不過我地知道附近都有間食 udon 差唔多都唔使咁貴.... 簡單黎講,係食環境囉....

由於趕住上堂,我地6:40已經埋單離坐。埋單個陣,老馮AA 制,因為要夾錢,都會睇返自己叫既野食幾錢,點知一睇先知佢無計7折比我地!! 最離譜係我肯定佢見到我地拎住張街招入去架,我仲將張街招擺左 on the table,諗住之後比返上面個隻豚唔好 waste 左張 paper...

佢地竟然可以扮睇唔到,而且唔出聲問有無 xx 信用卡等等就咁羅左張單過黎要我比正價!!!
:我咪拎住張街招問佢... 唔係有折咩? 佢個樣一d 都唔 surprise,我覺得佢個樣有d似搏大霧!! 雖然折左我個芝包都係 around $100,但我仍然覺得唔值囉,sorry,無下次囉...
2012-03-15
好多豬!
Menu 都係豚!!
牆都繼續豚!!!
紙巾都係豚!! ^o^
2012-03-23 5 浏览
一早打算去吃豚組的CHEESE包包做哂RESEARCH, 都係要試個芝士包包定食!!但係....一DDD都唔值咁既價錢一個定食要$118, 轉烏東又要+$15,仲要冇左麵鼓湯同前菜~!!!試一次就夠了~!!!我們叫了一個咖哩石燒烏東和一個芝士包包定食,仲轉左烏東!!!咖哩石燒烏東,其實冇咩特別, 係口味重D, 好似一般JUSCO買10蚊包的CURRY加落烏東度咁包包定食轉了豬骨湯底的烏東~!!一般而己......到到個芝士包包>>一上台一切開是流出來的,但過了一會就乾了痴住個碟,同埋冇乜芝士味,一DD都唔濃, 真係,同黎送飯真係唔多掂個椰菜沙津,最特別的是有2隻汁,柚子和WASABI醋點,同埋個豬扒汁都幾特別, 自己磨下芝麻不過都係果句, 唔值呢個價~!!比我會食番萬豚屋同火山石LO~!好的是HSBC Credit card有85折
一早打算去吃豚組的CHEESE包包
做哂RESEARCH, 都係要試個芝士包包定食!!
但係....一DDD都唔值咁既價錢
~!!!試一次就夠了~!!!
包包定食轉了豬骨湯底的烏東~!!一般而己......
個椰菜沙津,最特別的是有2隻汁,柚子和WASABI醋點,
同埋個豬扒汁都幾特別, 自己磨下芝麻
不過都係果句, 唔值呢個價~!!比我會食番萬豚屋火山石LO~!
好的是HSBC Credit card有85折
2012-03-18