2014-10-26 2152 浏览
今日同女朋友到大角咀搵食,之前有聽聞車品品好多人排隊,今日見到唔使點等,於是試下糖心皮蛋我地點咗幾款食物,有糖心皮蛋,蝦子魯肉餃,同一碗車仔麵,車仔麵有響鈴,牛筋腩,魚蛋同蘿蔔響鈴好脆,牛筋腩好焾好入味 正呀
糖醋糖心皮蛋
糖心皮蛋
響鈴好脆,牛筋腩好焾好入味
正呀
2014-10-24
糖醋糖心皮蛋
2014-09-25 2476 浏览
再一次食車品品除左點佢既酸薑皮蛋同車仔餸之外,今次仲點左佢既干邑紅燒吉品鮑賣相好靚,睇落都想食,凍得黎又好爽口彈牙,最正係佢個汁,有酒味之餘仲有D甜, 完全滲哂落去鮑魚入面, 正!
再一次食車品品
!
車仔餸
鮑魚
2014-07-16
鮑魚
2014-09-25 2463 浏览
三位朋友經過車品品,平時好多人,今日甘啱喺佢剛剛開業既時間經過, 不用排隊就入去試下入面一張張細木枱,大慨坐到25人,同車仔麵檔一樣你會見到店主喺個爐側邊煮緊野食,點野食好簡單,你在點野食紙店TICK 好哂,然後擺喺店主做野個爐前面擺低,佢做左就會拎黎俾你.我地點左一個淨餸既車仔,有大腸,豆卜, 豬肉,豬皮,魚蛋, 蘿白,全部都醃得吾錯,夠林,尤其係個豬肉,有D似盤菜既肥豬肉,但佢既醬沖比較濃, 湯底幾特別, 偏向甜, 同D車仔餸MATCH,幾好另外我地仲點左皮蛋, 夠溏心,配酸薑,真係幾好味魯肉餃,以生菜做底,豬肉餃配蝦籽,餃皮比較有質感,豬肉爽口都吾錯碗仔翅,呢個就一般,冇乜特別總括而言係幾好食, 可以一試但提下大家平時係好多好多人排隊,要有耐性!
另外我地仲點左
皮蛋, 夠溏心,配酸薑,真係幾好味
碗仔翅,呢個就一般,冇乜特別
總括而言係幾好食, 可以一試
但提下大家平時係好多好多人排隊,要有耐性!
碗仔翅
車仔麵
2013-12-10
車仔麵
2014-09-03 2623 浏览
這個週日我們決定渡江到九龍區覓食,當然是為了見見友人,我們決定先到大角嘴吃個late lunch...目的地是車品品...原因是看到朋友在面書上那些放毒的美味食物相片,尤其那個魯肉餃及豬大腸,向來愛吃車仔麵的我們,毅然向九龍進發。早在網上的食評查過了資料,知道小店下午2時開始營業,如果遲了,可能會大排長龍,在三十多度的高溫下等位絕不好受,所以計劃準時2點到達,可幸店前只有幾個人在等候開門,小店在鐵閘外貼了張小告示,今天將於2:15才開始營業,幸好我早準備了小小電風扇,吹著吹著等了15分鐘,老闆出來開門,客人陸續入座。店內一半位置造了個大型開放式煮食枱,深色的木枱椅有點像坐在郊外野餐的感覺,寬敞既舒服,看看餐牌,小店的食品種類很多,除主打的車仔麵,其他小食都有點特色,我們把3種不同顏色的點菜單細心看了幾遍(每個顏色代表一類食物),各自圈了喜愛的食物,放到煮食枱前的小夾板,老闆一個人按照夾板上的order紙逐一製作,所以餐牌上的封面寫著"烹煮需時,太趕時請注意"的字句,為了吃好東西,是要付出點時間與耐性吧....就讓這個週日體驗一下慢煮與慢活的態度...讓身心慢慢放輕下來....正當我們悠

正當我們悠閒地等著食物的同時,老闆一個人可忙得很...看著他不斷進出把弄好的食物送出,等了差不多半個小時...食物終於陸續送上...最先來的是"三溝"--即是魚肉+碗仔翅+生菜,湯頭的稀稠度恰好,不會過厚,材料滿滿的,包括木耳絲、雞肉絲、冬菇絲和粉絲等,每口都感覺豐裕飽滿,是碗令人懷的味道。碗仔翅向來是極受香港人喜愛的地道小食,以前都是在推車仔的小販售賣的,客人站在車仔檔前吃的,小販現在幾乎都已被取締了,幸好這個小食還能入戶到店裡,繼續發揚光大。
''三溝''的碗仔翅
再來的是車仔麵....以全蛋租粗麵為底,伴以勁辣魚旦、豬大腸及豬。豬大腸經過滷汁的浸泡慢煮後,非常軟腍入味,豬紅質感扎實,有點嚼頭,粗麵極富嚼勁,吸收了湯的精華後,更覺滋味豐裕,勁辣魚蛋質感爽口彈牙,辣勁十足,我只是吃了一粒,舌頭即時響起紅色緊急訊號。
車仔麵--豬大腸x勁辣魚旦x豬紅
辣度十足的''勁辣魚旦''
幸好這時我點的青梅可樂送到,本來想要的鹹柑吉售罄,這個由老闆推介的新配搭我還是第一次嘗試,竟有意想不到的味蕾驚喜,青梅的酸味跟可樂混和一體後,變得更清涼解渴,青梅更有消熱的功效,正好解脫了我熱熨的舌頭。
青梅x可樂
這時魯肉餃子亦送到,這個可算是小店的自創菜色,一客4隻的小餃子上灑滿了蝦子,令本來味淡的餃子皮增添了幾分咸香鮮味,包著的內餡是台式,醃得很惹味,肥肉不多,吃來一點也不覺油膩,底部墊了嫩綠新鮮的生菜,爽脆鮮甜。
魯肉餃
最後才到的是干邑紅燒吉品鮑,是掛著 "事頭婆牌"的車品品招牌推介食品。吉品鮑的價錢按大小不同而收費,我們選的是$78/兩隻吉品鮑魚,中size的,輪廓鮮明,鮑身肉厚結實,十分彈牙,其豐富嚼勁質感令人一吃難忘。而干邑的醬汁同樣芳香馥郁,甜而不膩,吃後仍感受到陣陣鮑魚味在口腔飄散,小店能將原本被視為昂貴的食材而變得平易近人,實在出色。
吉品鮑--2隻($78)
小店把很多港人極愛的特色小食推陳出新,變革成為精品小吃,老闆的慢煮風格,令每位食客都感染到他的慢活態度,正正跟香港人那份趕急的生活模式形成強烈對比,老闆從他製作食物的同時,還同時向我們傳遞著慢活態度的訊息呢...香港人....放鬆吓啦

2014-08-03
''三溝''的碗仔翅
車仔麵--豬大腸x勁辣魚旦x豬紅
辣度十足的''勁辣魚旦''
青梅x可樂
魯肉餃
吉品鮑--2隻($78)
2014-08-22 2326 浏览
幾日前收工落大雨,經過平日要排隊嘅車品品無人等就走入去試下。叫野嘅方法係喺個位到寫好呢出去交低,成間野得兩個人所以野食都要等下。叫左糖醋溏心皮蛋($12),太肚餓唔記得影相。溏心皮蛋切開一半,上碟時糖放左旁邊,再倒枱上嘅醋落d糖到。好少咁食,甜甜地幾特別,食到尾果淡唔估點解突然有苦味。整體黎講我只可以話幾特別,但比起平時喺其他地方食嘅尖椒皮蛋果d,我絕對唔會再揀咁食。跟著叫左車仔麪:牛腩($17) + 蘿蔔($9) + 蛋粗麪($10)。一開始佢比錯左個大雜麪我,真係超多 再等左一陣我果碗終於黎了!唔似得出面普通平價車仔麪,佢真係幾多餸,個湯底超濃好深色,d牛腩都係,個湯甜甜地,開頭加埋質感幾好而又冇咩味嘅蛋粗麪食都幾開心,但愈食就愈覺得膩。最後食唔哂兼好濟咁離開。作為一間小店野食確實唔普通,但係味道覺實唔係好對我嘅口味,未食過可以試下,但係叫我再黎就應該未必會。

2014-08-19
2014-07-21 3992 浏览
在下曾經對親愛的女友讚過某一些食店所做的食物不錯,故此不時帶女友去那些食店用餐。今天親愛的女友說想到大角咀吃車仔麵,於是便帶她來到車品品小食,同時亦是在下舊地重遊。說實在的,今次與上次一樣,還未開門,已經到達,並且也開始排隊,幸好排隊的龍不長,等了十多分鐘便可進入。餐廳環境依舊像去年一樣,沒有太大的分別,有著用木造的餐桌餐椅,還可以見到出品的廚房。拿起餐牌,都不會細作研究,畢竟都是老生常談,點來的也是去年吃過的東西,不過就多了一碗麵吧。牛腩豬大腸幼麵是親愛的女友最喜愛的麵食,也是在下為她而點來的。每一次用餐,女友總會與在下一同分享,就如分享每一刻的時光。親愛的女友素知在下不吃大腸,故分來一點牛腩和幼麵。牛腩鬆化依然,麵條爽口,湯底還是沾上了腩汁,清甜而富有牛腩的精華,雖然是黑色湯底,但是沒有肥膩和濃郁的感覺,只有清清的牛腩汁味道。碗仔翅是在下必點的街頭小食,親愛的也分享了一碗。碗仔翅的材料有雲耳,冬菇,魚肉,生菜等等,也有魚片在內。吃一口不會太稠結,雲耳的爽口,雖用了魚片而不是鯪魚肉,但也令在下再次品嚐這懷舊的街頭小食。以往只不過是兩溝,但今次卻來三溝,可以滿足了三個願望呢!魯肉餃子是

魯肉餃子是車品品的招牌小食,那有不點的嗎?親愛的女友也吃了一個吧,那些鹹香的蝦籽舖滿了包皮,內裡的鮮肉也是甜甜的,吃下時那份層次感實在豐富,先鹹後甜,加上那清淡的湯底,成了強烈的對比,然而那些生菜也是清清淡淡的,但卻又幾爽口呢!
蘿蔔牛栢葉。同樣地點來蘿蔔,是在下想吃的小食,牛栢葉是女友想吃的小食。蘿蔔依然清甜軟腍,沒有渣;牛栢葉也是爽口的,不靭。兩者都是咱們各自喜愛的,也可以一同分享。湯底雖然也是黑色,可是卻又有蘿蔔的清甜的味道。
唐心皮蛋。皮蛋切開一半,中間的半流心狀態,那稠黏而煙靭的口感,是永遠的最著迷的。上次點來糖醋,使皮有酸甜的味覺,今次點來子薑,卻有點微辣而帶甜的感覺。當獨自把子薑放入口中,卻是有種軟腍的口感,也不會有原本的硬的感覺。
上次來的時候,沒有吃過桌面旁邊的菜脯,今天一試,菜脯卻是辛辣異常,只是吃了一口,便不再嚐試。也許在下也不會像從前一樣的啫辣了。
上次到來的時候,老問娘還在店子,今天卻沒有遇到了,不過不變的,還是在這用餐的時間,永遠都是落單後要等待一些時間,而且用餐時間也用上了個半小時才完成了呢!
2014-07-20
2014-07-15 2819 浏览
今日突然路經此地,夜晚又要睇波,買個宵夜回家先.雖然其它食品一般,但個魚肉翅真係唔錯.魚肉翅$24:材料唔小呀,份量十足好大碗,魚肉係用魚片取代,素翅係粉絲,木耳爽口,冬菇好香,湯底清香食完唔會口渴,都好飽肚.整體:魚肉翅真係做唔錯,起碼價錢合理呀!
今日突然路經此地,夜晚又要睇波,買個宵夜回家先.
雖然其它食品一般,但個魚肉翅真係唔錯.

整體:魚肉翅真係做唔錯,起碼價錢合理呀!
2014-07-12
10 分钟 (外卖自取)
$25 (宵夜)
2014-07-06 2442 浏览
依次黎食到食車仔麵,都真係好耐無食過車仔麵喇,雖然講明唔係依到既主打食物,不過都唔會話好差,其實仲幾有水準嫁。今次食左依個魚蛋,豬大腸,雞中翼既油麵。食車仔麵當然要食油麵,總係咁覺得,幾個餸都做得幾好,魚蛋方面,都幾爽口彈牙嫁,豬大腸係出色既,首先夠軟有彈性唔會無哂咬口,最緊要係夠入味,食落就發現原來雞翼個汁都係一模一樣,仲有陣甜味好正,而豬紅就唔會一夾就散,夠實又有少少咬口,都算係唔錯!至於依個干邑紅燒吉品鮑就真依到既推介食品。吉品鮑魚個賣相好靚,個樣子已經夠吸引,一睇就已經想一啖食左佢,用筷子食吉品鮑都真係第一次,咁貴既野竟然咁樣就食到,感覺真係唔同,依個吉品鮑做得非常彈牙,質感都好好,好有咬口。個醬汁又係出色佳作,甜甜地,果然係一個好配合。
2014-04-19
2014-06-24 3165 浏览
星期日, 車品品開2pm, 所以我地預鬆d, 3:00pm到, 店內不會答枱, 一枱枱甘做既, 所以等耐左少少.冷氣夠勁, 而且由於冇答枱, 所以坐得好舒服, 我地可以慢慢食, 店員同客人都係慢活的 哈哈我地研究左menu好耐, 最後都係叫個咩都有既大雜會, 可以2份食, 試埋其他小食.- 招徠大雜麵 , 河粉 ($53) : 揀左河粉, 貪其吸湯力強, 老闆仲怕我地冇哂湯, 特登再俾多碗腩汁湯我地. 材料有11-12款, 全部都好入味, 牛腩肉濃味香, 仲煮到夠淋, 豬大腸肥美有咬勁, 蘿白咬落去, d湯汁成口都係. 呢幾款特別好食, , 個腩汁湯底既清唔油膩, 但又好濃郁既鹵水味, 又唔會太甜, 咸度適中. - 干邑紅燒吉品鮑 ($78/2隻 (中)) :雖然尺寸大約係中式匙, 但係乾鮑整出黎, 特別吸引, 個汁甜左d, 同埋唔杰身, 有點似瑞士汁, 唔似干邑紅燒. 不過鮑魚彈牙又夠味, 俾自己食一次豪少少既車仔麵.- 溏心皮蛋, 子薑 ($12) : 溏心效果有啦, 食落味道甘香. 子薑用上嫩薑醃製, 所以唔會好辣. (但我貪心d, 想要醃酸薑, 因為想要微辣薑味及酸酸甜甜既味道

哈哈

- 招徠大雜麵 , 河粉 ($53) :

- 干邑紅燒吉品鮑 ($78/2隻 (中)) :

- 溏心皮蛋, 子薑 ($12) :

溏心效果有啦, 食落味道甘香. 子薑用上嫩薑醃製, 所以唔會好辣. (但我貪心d, 想要醃酸薑, 因為想要微辣薑味及酸酸甜甜既味道)

- 醃菜 (蘿白):

一定要落係車仔麵或碗仔翅, 味道立即提升, 爽口醃菜, 辣度都幾強勁.

- 凍咸柑桔雪碧 ($20) :

跟平時飲到既一樣, 一般啦. 咸柑桔好多粒, 值得一讚. 只係支雪碧係細支裝, 因為細支裝係200ml, 仲細過盒屋仔奶. 不過我見佢呢度d 黑牛飲品用大支裝可樂.

- 熱老霜冬瓜茶 ($17) :

健康飲品, 一黎係熱飲, 二黎佢話用左日本三溫糖, 補血紅糖, 好滋潤. 味道不太甜, 易入口.

其實食物正常, 味道好, 只係唔係特別好味, 不過佢有賣點,有貴價貨, 有鮑魚, 鵝肝,蠔等等.
而且全部都用心製作, 的確人手唔夠, 而且全程好慢, 但佢都唔趕客走, 可以慢慢食. 但服務好好丫.
有好有唔好啦, 睇下個人需要.
醃菜
醃菜
招徠大雜麵
熱老霜冬瓜茶
2014-06-24 2420 浏览
一直都好鍾意車品品哩間小店,因為入面嘅小食都食得出係好有心機設計,雖然價錢有少少貴,但食心機菜真係絕對值得嘅!今日咁岩經過,有啲肚餓,就入左去食碗仔翅,皮蛋同魯肉餃喇!碗仔翅冇影到相,雖然佢個賣相同街外嘅出品差唔多,但其實睇真啲就知道佢係落足料!有鮮瘦肉啦,花菇...食落仲有好香嘅上湯味,一啲味精都冇,食完唔會口乾!之前黎都食開子薑皮蛋,今次就試下糖醋皮蛋啦!原來佢嘅“糖醋”真係指好簡單嘅糖加埋醋,但食落就同隻溏心皮蛋好夾,好味!魯肉餃係呢度嘅招牌菜,餃皮帶點煙韌;餡料主要有蘿蔔、五花腩,兩樣都炆到好淋,又香又甜又有啲鹹鹹地,再加少少自製嘅辣菜甫,真係令人食唔停口!
''糖醋''溏心皮蛋
招牌魯肉餃
题外话/补充资料: 一路打一路好掛住車品品嘅野食同老闆娘嘅熱情,睇黎好快又會再去喇!
2014-06-19
''糖醋''溏心皮蛋
招牌魯肉餃
2014-05-09 3145 浏览
我同男朋友專程去試呢間好出名嘅車品品, 因為見食評好多人都話好好食, 我地下午去到,都等左大約1小時先入得去食, 但佢地係小家庭形式經營, 唔夠人手, 所以要食就要等好耐, 就算入到去點餐都唔會有人招呼你...我地見到佢張紙仔寫住有個叫大雜會, 問個老闆咩嚟, 大概有咩, 佢話:你地自己睇餐牌啦, 攝左喺牆一d禮貌都冇....我地叫左一個大雜會(腩汁), 同牛丸魚蛋車仔麵(加咖哩汁), 等左成20mins先有得食, 大雜會個賣相唔錯, 但大雜會內滷左嘅餸全部都好甜.....難食牛丸魚蛋車仔麵配咖哩汁, 佢話會辣死人,所以我地點左中辣試下先, 點知....完全唔辣最後男朋友就飲汽水, 我就飲左嗰杯聲稱有消脂功能嘅飲品...呢杯嘢又唔錯喎但2個人食左成$100, 我覺得可以有好多更好嘅選擇!! 回頭迕率絕對係 0 !!
一d禮貌都冇....

题外话/补充资料: 唯一要讚嘅係唔駛搭枱
2014-04-27
2014-04-14 3648 浏览
睇完食評到來試試.入左大約10台客就話冇位,因為冇得搭台,又人手不足,一等就等起碼一個鐘.我睇似要我地幫佢做勢等人以為好好食就真.叫左:魚肚翅,魚肉翅,老霜冬瓜茶,玉竹秋梨茶,溏心皮蛋子薑,干邑紅燒.吉品鮑,自選車仔麵個菜圃味道都唔錯,反而衛生問題就唔知喇!魚肚翅$30,魚肉翅$24:魚肉翅同魚肚翅分別唔大魚肚味一般同食豬皮分別不大,所以建議叫魚肉翅夠,魚肉翅份量都可以,魚肉係用魚片取代,素翅同木耳都幾多,味道仍可,都飽肚.老霜冬瓜茶$17:好好飲,入口好舒服,味道不太甜,紅糖好潤.玉竹秋梨茶$10:同外面飲到嘅分別不大.溏心皮蛋子薑$12:完全唔好味,皮蛋味道怪怪地,子薑似加左d酒,但味道唔得,又唔酸又唔辣.干邑紅燒.吉品鮑$40:分大,中,細,大隻貴$2大隻D架,老闆送上加了一件佢話係花膠嘅嘢,送嘅喎,入口似牛根,鮑魚好淋,但冇咩味道,反而個汁幾好味.自選車仔麵$49:選了蘿蔔,牛腩,豬大腸,油麵,車仔麵幾大碗,味道唔錯,湯都做得幾好,蘿蔔清甜,牛腩同大腸都好淋.佢地話冇加味精,但食完都幾口渴.
睇完食評到來試試.
個菜圃味道都唔錯,反而衛生問題就唔知喇!

玉竹秋梨茶$10:同外面飲到嘅分別不大.

佢地話冇加味精,但食完都幾口渴.

免費辣菜圃
免費辣菜圃
老霜冬瓜茶
自選車仔麵
2014-03-04 5241 浏览
人生交叉點 : 去到大角咀,你只可以去「英記油渣麵」或者「車品品」,會點揀呢?好彩今日唔駛揀,因為英記未開,可以放心去車品品。 魚肉碗仔翅$22 一碗,梗係貴啦,但係又好足料,濃稠適中,仲鬼咁大碗,不過我唔鍾意啲魚肉,因為不是魚肉,是魚蛋切片的,用鯪魚肉先啱囉。 干邑吉品鮑$40一隻,$78兩隻,質地好好,個汁甜甜哋,最好用來撈麵,那個蝦子粗走油係冇味的,啱哂。 車品品話自己只係兼賣車仔麵,實在好謙厚,因為水準都認真不錯,豬大腸入味又夠腍,豬紅可以,紅腸厚切,最好係個湯底,更值得一提係$17兩粒標榜冇防腐劑冇味精的粗黃牛丸,老實講,係幾好食,好鬼有牛味,不過17蚊兩粒⋯⋯ 仲有個魯肉餃,用魯肉來包餃第一次食,個餡好juicy ,唔係好多肉,但我認為個味濃咗啲。 下次去大角咀如果兩間都有開,我知點揀,月頭去英記,月尾去車品品。

干邑鮑魚
2014-02-27
干邑鮑魚
2014-02-19 4401 浏览
其實我系一個唔鐘意打字既人 不過今次俾老闆既堅持打動到我要上黎打食評!鋪頭星期六開2點 早左到就系門口排隊~一坐低每枱都攞住個菜牌研究佢個菜牌好有親切感 堆滿好多字同圖但又唔會覺得厭惡老闆為左確保食物的質素 不厭其煩 一而再再而三系菜牌同落單紙寫名成間店鋪得三個人 而且系跟枱單做 做完呢枱野食先到下一枱 要等下先有得食 仲強調趕時間就唔好食 要食就唔好催~~~落左單十分鐘到先黎一碗魚肉碗仔翅魚肉碗仔翅:唔知點解魚肉系魚蛋片嗰種魚肉...不過真系好足料 好多木耳絲同大大塊既冬菇片P.S 碗仔翅幾乎系每枱都叫 溏心皮蛋:老闆用既唔系靚皮蛋 有嗰個異怪味 但又唔系壞蛋既味道 唔識講 不過甘樣既糖醋蛋都幾得意車仔麫:蘿蔔魚蛋豬紅雞翼唔辣要腩汁 腩汁唔似外面其他店一味靠咸 啲色水好深 個粗麫吸左汁好味同埋唔知系個麫餅大定有兩個麫底 好多麫...魯肉餃:第一次食魯肉餃 未入口已經有好香既蝦籽味 啲生菜淥得岩岩好 個湯都可以飲下 唔重味精老闆的誠意同堅持已經唔系系好多鋪頭揾到 幾個菜等加食左一個鐘試下去其他地方食呢到甘少野阿 未食完都準備收您啲碗碟啦!而且老闆設有兩大卷廁紙系牆上方便食客 真系好有心

鋪頭星期六開2點 早左到就系門口排隊~
一坐低每枱都攞住個菜牌研究
佢個菜牌好有親切感 堆滿好多字同圖但又唔會覺得厭惡
落左單十分鐘到先黎一碗魚肉碗仔翅
P.S 碗仔翅幾乎系每枱都叫
魚肉碗仔翅

溏心皮蛋(糖醋)
同埋唔知系個麫餅大定有兩個麫底 好多麫...
車仔麫
魯肉餃
試下去其他地方食呢到甘少野阿 未食完都準備收您啲碗碟啦!
而且老闆設有兩大卷廁紙系牆上方便食客 真系好有心!!!
2014-02-15
魚肉碗仔翅
車仔麫
2014-01-29 3519 浏览
下午進門,兩點幾鐘.幾個客,舖面得兩個人,岩岩開門,預緊野.order兩樣野,碗仔翅加鮑魚.wa,碗翅足料,都係果幾味,但稠身左小小.味道唔差,上等貨!$22蚊,抵!鮑魚,有咬口,又唔硬,一啖咬即開!鮑魚紋理又令,軟硬度岩任何人士,我諗!最重要係鮑魚汁,甜甜地,酒加醬油結合物?$40一隻,唔食係錯失!
order兩樣野,碗仔翅加鮑魚.
wa,碗翅足料,都係果幾味,但稠身左小小.味道唔差,
上等貨!$22蚊,抵!
鮑魚,有咬口,又唔硬,一啖咬即開!
鮑魚紋理又令,軟硬度岩任何人士,我諗!
最重要係鮑魚汁,甜甜地,酒加醬油結合物?
$40一隻,唔食係錯失!