6天前 42 浏览
🔎🔍🔎🔍今日與老公行中環~經過這家位於士丹利街82號車水堂車仔麵就入店舖試一試!🪑🪑🪑🪑簡單的高櫈給人一種親切的感覺,店面不大,牆壁上貼著菜單,色彩鮮豔,寫滿了各種麵食和配料的選擇!顧客們可以坐在高櫈上,隨意聊天,享受美食。食客可以QR Code及彩色手寫餐單落單,方便快捷及清楚!兩小食:秘製辣魷魚,沙爹金錢肚🦑🦑1)秘製辣魷魚 $38:是一碟令人垂涎的美食,魷魚經過精心處理,外表金黃爽脆,內裡鮮嫩多汁。它的秘製醬料融合了香辣的辣椒、蒜香和獨特的調味料,讓每一口都充滿了濃烈的風味。吃了一口,微微的辣味隨即襲來,伴隨著魷魚的彈性口感,讓人忍不住一口接一口。這道美食不僅適合作為下酒小菜,也是聚會的必備佳品!2) 沙爹金錢肚 $35:是色香味俱全的美食,通常以嫩滑的豬肉或牛肉為主料,搭配香濃的沙爹醬。這道菜的肉質鮮嫩,散發著誘人的香氣,內裡則保持著多汁的口感。讓人回味無窮,沙爹金錢肚通常會搭配生菜和其他蔬菜,色彩繽紛,增添了菜品的視覺吸引力。凍檸茶及凍奶茶$88 照牌麵:秘製辣魷魚、滷煮豬腸、爽脆豬皮、牛腩、蘿蔔這碗招牌油麵,充滿了色香味俱全的魅力。秘製辣魷魚鮮嫩多汁,香辣的味道直逼味蕾;滷

食客可以QR Code及彩色手寫餐單落單,方便快捷及清楚!

兩小食:秘製辣魷魚,沙爹金錢肚

凍檸茶及凍奶茶

$88 照牌麵:秘製辣魷魚、滷煮豬腸、爽脆豬皮、牛腩、蘿蔔
這碗招牌油麵,充滿了色香味俱全的魅力。秘製辣魷魚鮮嫩多汁,香辣的味道直逼味蕾;滷煮豬腸則軟滑入味,醇厚的滷汁滲透每一寸,口感極佳;爽脆豬皮則增添了獨特的咀嚼感,讓整碗麵更具層次感。
牛腩肉質軟嫩,配上滷汁的香氣,讓人一口接一口;而蘿蔔則清爽可口,完美中和了整體的油膩感,為這道美食增添了清新的風味。每一口油麵都浸潤在濃郁的湯汁中,令人回味無窮!

$64 自選五餸粗麵:牛筋、韭菜餃、牛筋丸、墨魚丸及蝦餅五樣美食,組合成車仔粗麵,令人垂涎欲滴。
**牛筋**:鲜嫩的牛筋,炖煮至軟稔,口感滑膩,散發出濃郁的肉香!
**韭菜饺**:新鲜的韭菜包裹在薄薄的餃子皮中,香氣撲鼻,咬開後汁液四溢,清爽可口。
**牛筋丸**:弹性十足的牛筋丸,外皮微脆,内餡鲜嫩,配上湯麵更添風味。
**墨魚丸**:墨魚的鲜味濃郁,口感獨特,加入麵條,增添了海鲜的鲜甜。
**虾饼**:外酥内嫩的蝦餅,咸香可口,帶有淡淡的海味,增添了整体的層次感!
這碗車仔粗面,香氣四溢,色澤誘人,既有肉類的豐味,又有海鮮的鮮美,真是一埸味覺的盛宴!

2025-01-25
  • 秘製辣魷魚
2025-01-27 0 浏览
這天來到中環一條好旺嘅食街食車仔麵我哋其中一個叫咗豬骨湯菜底,加咖哩汁我哋揀咗幾個餸,包括:秘製辣魷魚幾入味,唔太辣,大大啖入口好正牛腩:味道濃郁,近牛筋嘅位置幾好韭菜餃嘅菜餡都幾香,餡料好多溏心蛋都幾入味,蛋黃晶瑩剔透,好香漢堡扒都好大塊另一個車仔麵選了豬骨湯油麵,加沙爹汁揀咗嘅餸包括:蘿蔔:好大嚿超入味,好淋咖哩魚蛋:咖喱味道香濃,少少辣牛筋丸:彈牙高質,牛味香濃台灣黑椒腸:黑椒味都好出,鹹鹹香香幾好味蝦餅有彈性,味道幾好另加小食炸魚皮超級香脆,唔會太鹹,好乾身!好高質!另一個小食沙爹金錢肚好入味, 份量都幾多凍咖啡係港式茶餐廳嘅感覺,唔錯而豆漿嘅豆味都幾香整體嚟講,呢間係絕對穩陣,唔會令人失望嘅車仔麵店😊
這天來到中環一條好旺嘅食街食車仔麵

我哋其中一個叫咗豬骨湯菜底,加咖哩汁

我哋揀咗幾個餸,包括:
秘製辣魷魚
幾入味,唔太辣,大大啖入口好正
牛腩:
味道濃郁,近牛筋嘅位置幾好
韭菜餃嘅菜餡都幾香,餡料好多
溏心蛋都幾入味,蛋黃晶瑩剔透,好香
漢堡扒都好大塊

另一個車仔麵選了豬骨湯油麵,加沙爹汁
揀咗嘅餸包括:
蘿蔔:
好大嚿超入味,好淋
咖哩魚蛋:
咖喱味道香濃,少少辣
牛筋丸:彈牙高質,牛味香濃
台灣黑椒腸:
黑椒味都好出,鹹鹹香香幾好味
蝦餅有彈性,味道幾好

另加小食炸魚皮超級香脆,唔會太鹹,好乾身!好高質!

另一個小食沙爹金錢肚好入味, 份量都幾多

凍咖啡係港式茶餐廳嘅感覺,唔錯
而豆漿嘅豆味都幾香

整體嚟講,呢間係絕對穩陣,唔會令人失望嘅車仔麵店😊
本人喜歡吃車仔麵,特意試試這間。價錢不平回到家中,那些油麵很硬,要自己再煮。店員沒有什麼禮貌?我說外賣自取只是手指指。跟OpenRice的描述不同。平日夜晚晚上6:30店內只有一人,怪不得這麼冷清。款式多選擇,,店內衛生情況很好。但是還是上環的車仔麵很好吃。牛肚也不淋,幸好我還年輕牙齒還咬到下去,腐皮春卷正常。腩汁很清淡。韭菜餃好吃也很香。我在app叫很多餸菜都要另外加錢。如果相比銅鑼灣靚靚車仔麵更加冇得比。不過不失吧!
本人喜歡吃車仔麵,特意試試這間。
價錢不平回到家中,那些油麵很硬,要自己再煮。
店員沒有什麼禮貌?我說外賣自取只是手指指。
跟OpenRice的描述不同。
平日夜晚晚上6:30店內只有一人,怪不得這麼冷清。
款式多選擇,,店內衛生情況很好。
但是還是上環的車仔麵很好吃。
我在app叫很多餸菜都要另外加錢。
如果相比銅鑼灣靚靚車仔麵更加冇得比。
不過不失吧!

牛腩韭菜餃,腐皮春卷油麵
腩汁
油麵太硬,自己再煮
2025-01-08 128 浏览
I had an exceptional dinner in Central. While cart noodles in Hong Kong are often associated with crowded and chaotic settings, this restaurant breaks the mold. Situated right next to a dai pai dong, it boasts a modern and clean atmosphere, featuring high tables and wooden chairs—truly delightful!The staffs are generous. We ordered below:🔸Yellow noodles(油麵)with 5 toppings HKD73👉🏻pig oviduct(生腸)+HKD4👍🏻👉🏻radish (蘿蔔)👍🏻👉🏻soft boiled egg (溏心蛋)+HKD4👉🏻Pork and Chive Dumplings (韮菜餃)👉🏻beef tendon (牛筋)+HK

👉🏻pig oviduct(生腸)+HKD4👍🏻
👉🏻radish (蘿蔔)👍🏻
👉🏻soft boiled egg (溏心蛋)+HKD4
👉🏻beef tendon (牛筋)+HKD4👍🏻

🔸thin egg noodles (幼麵)with 5 toppings
HKD73
👉🏻pig oviduct(生腸)+HKD4👍🏻
👉🏻spam(餐肉)
👉🏻curry fish ball(咖喱魚蛋)👍🏻
👉🏻Spicy squid(秘製辣魷魚)+HKD4👍🏻
👉🏻beef brisket (牛腩)+HKD4

The overall quality of the toppings is above average, but those marked with 👍🏻 are outstanding! These are definitely MUST-TRY items!

The drinks are excellent as well, especially the iced lemon tea with just a hint of sweetness. The black tea is aromatic, and I can't wait to try their milk tea next time! ❤️

I absolutely need to come back for another visit!

Satay  thin  egg  noodle  with  5  toppings
Curry  yellow  noodle  with  5  toppings
Squid
pig oviduct
Squid
  • 一麵五餸
2024-12-26 663 浏览
I m very happy for gathering, but we are not enjoys the show. Waste our time & money. food is ok. Environment is normal, please don’t singing any sad songs in Christmas Day.
2024-12-26
庆祝纪念
圣诞节
用餐优惠
試食活動
2024-12-14 893 浏览
今日中環做完嘢 見到呢間車仔好似唔錯咁就入去一試!入面光猛乾淨 坐得舒服!揀左自選5餸車仔面(咖哩魚蛋、玻璃魷魚、生茶、溏心蛋、蘿蔔)米線加秘製醬汁配凍檸茶 米線係我鐘意既口感 唔會太淋一pat 野但好易入口 湯底好似係滷水汁 甜甜地加埋d餸又幾夾!溏心蛋好好味 早知叫多隻🤤5個餸入面最推薦係蘿蔔!好甜好大舊又無渣 好耐冇食過咁大舊既蘿蔔啦 仲要煮得咁入味!魷魚都唔錯 彈牙得黎唔會老 配埋醬汁 愈食愈滋味下次想再黎試下佢其他餸!
今日中環做完嘢 見到呢間車仔好似唔錯咁就入去一試!

入面光猛乾淨 坐得舒服!

溏心蛋好好味 早知叫多隻🤤

魷魚都唔錯 彈牙得黎唔會老
配埋醬汁 愈食愈滋味
下次想再黎試下佢其他餸!

2024-12-12
  • 一麵五餸
  • 蘿蔔
2024-12-14 832 浏览
中環新開車仔麵店,Lunch就去試試位置方便,好易搵到環境乾淨,坐得幾舒服餐牌都好多選擇豬骨湯底,油麵配香濃沙嗲汁豬骨湯幾清香,沙嗲汁好香濃,入口好順滑,幾惹味叫咗5個餸滷水豬腸、牛腩、牛筋、金錢肚、溏心蛋配料份量好充足,大大碗!☺️豬腸好香濃,非常入味,洗得乾淨,冇腥味,正🤤牛腩炆到好腍,肥瘦均勻,好快就食晒牛筋同金錢肚都炆到好腍,香濃掛汁,易咬糖心蛋香濃流心,一整個流心蛋,好滿足小食叫左秘製辣魷魚😋魷魚新鮮,爽口彈牙,特製醬汁好惹味,味道好夾!豆漿香濃順滑,甜度啱啱好,幾好飲!中環區車仔麵,價錢算平民,大大碗,配料多,份量十足,味道唔錯!
中環新開車仔麵店,Lunch就去試試
位置方便,好易搵到

環境乾淨,坐得幾舒服

餐牌都好多選擇

豬骨湯底,油麵配香濃沙嗲汁
豬骨湯幾清香,沙嗲汁好香濃,入口好順滑,
幾惹味

叫咗5個餸
滷水豬腸、牛腩、牛筋、金錢肚、溏心蛋
配料份量好充足,大大碗!☺️

豬腸好香濃,非常入味,洗得乾淨,
冇腥味,正🤤

牛腩炆到好腍,肥瘦均勻,好快就食晒

牛筋同金錢肚都炆到好腍,香濃掛汁,易咬

糖心蛋香濃流心,一整個流心蛋,好滿足

小食叫左秘製辣魷魚😋
魷魚新鮮,爽口彈牙,特製醬汁好惹味,
味道好夾!

豆漿
香濃順滑,甜度啱啱好,幾好飲!

2024-11-26 771 浏览
依日去中環覆診,覆完診有啲肚餓想食少少嘢又唔想太飽,經過依間車仔麵就入咗去~我叫咗個菜底嘅五餸麵,因為唔想食太飽。首先講個湯底先!佢哋嘅豬骨湯唔會太咸,我仲加多個濃香沙嗲醬,個醬濃味得嚟又有少少辣,好惹味呀!佢哋啲配料真係幾足料,成碗嘢$73就有成五樣配料。牛柏葉唔煙韌,爽口易咬,加上又掛湯~牛腩煮到勁腍,一啲都唔柴!肥瘦相宜,口感咬落去亦都唔錯。另外金錢肚同埋特製嘅豬紅都好好食,豬紅好入味,一啲腥都無,我最怕豬紅無味!最正係佢個菜底同埋蘿蔔,勁入味,又無渣,睇相都知佢勁好食😋至於個豆漿就係來貨嘅,不過都唔會過甜。今次食得好飽,叫唔落小食,睇圖就好吸引,下次一定會再試!整體來講依間佢喺中環鬧市嘅車仔麵,價錢平民,而且用料充足,大碗夾好食,所以經開附近或者平時喺附近返工都好建議過嚟大家食返碗車仔麵,夠方便!

2073 浏览

我叫咗個菜底嘅五餸麵,因為唔想食太飽。

牛腩煮到勁腍,一啲都唔柴!肥瘦相宜,口感咬落去亦都唔錯。

最正係佢個菜底同埋蘿蔔,勁入味,又無渣,睇相都知佢勁好食😋

至於個豆漿就係來貨嘅,不過都唔會過甜。

今次食得好飽,叫唔落小食,睇圖就好吸引,下次一定會再試!

2024-11-24 792 浏览
中意食車仔麵但又好picky,環境唔ok既我唔會去。呢間感覺上乾淨新潮,仲可以自助下單添。麵既選擇多,同埋夠大碗。我叫左個咖哩湯底既薯粉,叫左雞翼、牛柏葉、鳳爪、阿根廷魷魚等,超多配料,全部都好入味,雞翼夠大隻,唔會好林,而鳳爪皮骨鬆開,特別腍滑鬆軟。牛柏葉有一定既脆度,同個咖哩好夾。小食叫左金錢肚,金錢肚非常入味,真惹味。配埋好有香港情懷既野飲--凍檸茶,真係大滿足。咁樣食完真係好飽,同埋都只係百幾蚊,抵。
2024-11-09
2024-11-21 788 浏览
太多假評 忍唔住要講幾句落雨諗住叫外賣一麵三餸 加沙爹汁一入餐廳有個樓面勁惡咁同門口等外賣既客人講野“要拎外賣既唔該行入店舖入面”想買碗車仔麵外賣需唔需要忍受咁既態度呢?拎完外賣9秒9離開湯同米線係分開既所謂既沙爹汁同湯係完全分開豬骨湯底淡而無味雞翼同腐皮魚卷味道一般蘿蔔唔夠淋同隔離橋香園完全無得比係人都知香港飲食業而家面對好大既挑戰餐飲從業員除左埋怨受到北上消費有冇諗過要做返好自己既食物質素先呢?唔係上小紅書賣下廣告就代表一間新餐廳會成功唔好自欺欺人做返好自己本份先啦
太多假評
忍唔住要講幾句
落雨諗住叫外賣
一麵三餸 加沙爹汁
一入餐廳
有個樓面勁惡咁同門口等外賣既客人講野
“要拎外賣既唔該行入店舖入面”
想買碗車仔麵外賣
需唔需要忍受咁既態度呢?
拎完外賣9秒9離開
同隔離橋香園完全無得比
係人都知
香港飲食業而家面對好大既挑戰
餐飲從業員除左埋怨受到北上消費
有冇諗過要做返好自己既食物質素先呢?
唔係上小紅書賣下廣告
就代表一間新餐廳會成功
唔好自欺欺人
做返好自己本份先啦

外卖自取
2024-11-05 819 浏览
上次係佐敦食完車仔麵,食開有條癮,今次就去咗中環搵呢一間朋友介紹嘅車仔麵試下,去到門面見到細細間唔起眼,食完先至真係非一般車仔麵,有啲驚喜唔好睇去舖頭細細間,座位都好多,今日去嘅時候全場爆滿睇嚟呢間餐廳真係有咁上下水準,先會吸引到咁多人同場見到有好多外國人,店員都好細心同佢哋介紹有咩食點餐可以用QR code落單,或者睇餐牌自己圈想食咩,社恐人士都唔使驚,選擇困難症嘅更加可以坐低慢慢揀我哋嗌咗兩個一面五餸車仔麵,另外叫多兩個小食同嘢飲,食完飽到上心口朋友叫咗港式咖喱汁配米線,五餸有白蘿蔔,墨丸,魚蛋芝士腸同餃子,白蘿蔔又大又甜,好食過以往我食過嘅車仔麵唔好睇佢咁普通,食落真係有驚喜,墨丸魚蛋都唔會有陣雪味,食落彈牙港式咖喱味好香濃,唔會係淡茂茂咁,真材實料做到足我自己就叫咗沙嗲汁配幼麵五餸有響鈴,豬軟骨,魚皮餃,糖心蛋同油菜,全部都要俾個讚佢,響鈴配沙嗲湯底,味道一絕唔使講,魚皮餃水準OK有三粒,份量ok,要讚佢個溏心蛋真係做得啱啱好,口感同味道真係冇得彈仲有佢個豬軟骨,煮得好淋好入味,份量仲要係超級大件,初時以為咁大件,只會比一件,點知原來有兩件,真係好抵食呀之後仲要讚吓佢個麻辣鴨血

唔好睇去舖頭細細間,座位都好多,今日去嘅時候全場爆滿
睇嚟呢間餐廳真係有咁上下水準,先會吸引到咁多人

同場見到有好多外國人,店員都好細心同佢哋介紹有咩食

咖喱湯底車仔麵

港式咖喱味好香濃,唔會係淡茂茂咁,真材實料做到足
一麵五餸送車仔麵

我自己就叫咗沙嗲汁配幼麵
糖心蛋

豬軟骨

之後仲要讚吓佢個麻辣鴨血,整得好好,鴨血柔嫩,麻辣味啱啱好唔會太重手搶咗鴨血嘅口感,食到停唔到
麻辣鴨血

朋友怕太辣,所以就點咗豆漿同熱檸蜜,飲品冇話太特別,都係一般車仔麵檔會出現嘅飲品
熱柚子蜜,豆漿

喺中環呢個鬧市裏邊能夠食到質素咁高嘅車仔麵,都真係幾難得,店主用心經營一定會有人識欣賞
一麵五餸車仔麵
熱柚子蜜,豆漿
一麵五餸車仔麵
白蘿蔔
2024-10-20 1014 浏览
這天在中環吃晚餐,去到位於士丹利街的車水堂車仔麵用膳。豬大哥車仔麵非常豐富美味,由多種食材組成,包括響鈴、雞翼、豬軟骨和溏心蛋,呈現出一道色香味俱全的港式美食。麵條烹煮得恰到好處,吸附了港式咖喱香氣, 與軟嫩鮮美的配料相得益彰。雞翼肉質鮮嫩多汁,與咖喱醬搭配很好。響鈴表皮酥脆,內裡嫩滑,增添了豐富的口感。豬軟骨軟嫩Q彈,與響鈴形成了良好的對比。溏心蛋流動的蛋黃與咖喱湯汁交融,營造出濃郁的口感。這確實是精心製作、值得一試。秘製辣魷魚有一種彈牙的嚼勁,每一口都能感受到魷魚的鮮味與辣味的完美結合。秘製的醃料是這道菜的關鍵,使得魷魚散發出誘人的香氣;辣味適中,不會讓人感到過於刺激,反而能激發出魷魚的鮮甜。這一餐就以凍奶茶的香濃茶味和奶香作完美句號。
這天在中環吃晚餐,去到位於士丹利街的車水堂車仔麵用膳。

這一餐就以凍奶茶的香濃茶味和奶香作完美句號。
2024-10-05 899 浏览
今日食左四餸, 牛柏葉金錢肚辣魷魚加滷水蛋再加沙嗲汁米粉。牛柏葉同辣魷魚係街市水浸果隻,冇咩特別。但質地偏硬。金錢肚係出色,味道唔差質地都ok。滷水蛋好味有滷水香。總括而言,全部野都好普通,而且餸份量偏少粉爆多。77蚊黎講,相信同區仲有好多其他選擇。
今日食左四餸, 牛柏葉金錢肚辣魷魚加滷水蛋再加沙嗲汁米粉。
2024-09-30 904 浏览
呢間車仔麵店位於中環選擇幾多元化價錢合理有質素🫶🏻🔸麻辣涼拌牛百葉($35)推介鍾意食麻辣嘅朋友仔一定要試❤️‍🔥牛百葉超入味口感好爽麻感同辣度十足好惹味呀!🔸秘製辣魷魚($38)魷魚爽口一啲都唔韌🦑祕製醬汁好多特色入口先食到好似bbq醬嘅甜味繼而辣勁慢慢散發幾上癮呀!🔸一麵五餸($73)同朋友同樣揀咗油麵底嘅5餸車仔麵油麵煙韌有口感👍🏻自選配料揀咗豬軟骨、貢丸、韭菜餃、溏心蛋同響鈴 豬軟骨CP值超高大大件肉質軟腍軟骨有咬口🩷溏心蛋都非常值得一試蛋黃流心效果出色蛋味香濃🥚另一碗配料就揀咗牛腩、牛筋、金錢肚、魚皮餃同豬皮鍾意食牛嘅朋友仔一定滿足各牛部位都可以食到湯底方面就揀咗沙嗲同秘製辣醬兩款各具特色,好好味😋亂揀都唔會伏呀👍🏻🧋凍奶茶(+$9)估唔到超級出色茶底香滑濃郁身為港式奶茶迷嘅我 俾佢100分呀❤️‍🔥🥤凍檸茶(+$9)正常發揮嘅港式凍檸茶唔會太甜👌🏻
呢間車仔麵店位於中環
選擇幾多元化
價錢合理有質素🫶🏻

🔸麻辣涼拌牛百葉($35)
推介鍾意食麻辣嘅朋友仔一定要試❤️‍🔥
牛百葉超入味
口感好爽
麻感同辣度十足
好惹味呀!

🔸秘製辣魷魚($38)
魷魚爽口一啲都唔韌🦑
祕製醬汁好多特色
入口先食到好似bbq醬嘅甜味
繼而辣勁慢慢散發
幾上癮呀!

🔸一麵五餸($73)
同朋友同樣揀咗油麵底嘅5餸車仔麵
油麵煙韌有口感👍🏻
自選配料揀咗豬軟骨、貢丸、韭菜餃、溏心蛋同
響鈴
豬軟骨CP值超高
大大件
肉質軟腍軟骨有咬口🩷
溏心蛋都非常值得一試
蛋黃流心效果出色
蛋味香濃🥚
另一碗配料就揀咗牛腩、牛筋、金錢肚、魚皮餃
同豬皮
鍾意食牛嘅朋友仔一定滿足
各牛部位都可以食到
湯底方面
就揀咗沙嗲同秘製辣醬
兩款各具特色,好好味😋
亂揀都唔會伏呀👍🏻

🧋凍奶茶(+$9)
估唔到超級出色
茶底香滑濃郁
身為港式奶茶迷嘅我
俾佢100分呀❤️‍🔥

🥤凍檸茶(+$9)
正常發揮嘅港式凍檸茶
唔會太甜👌🏻
2024-09-26 929 浏览
「車水堂車仔麵」個環境乾淨企理,好新淨㗎。我即刻落咗單「1麵6餸」,仲要可以轉菜底唔洗加錢,夠晒健康!首先講講啲餸料啦牛筋丸彈牙十足,一啖咬落去,個口感簡直係無得頂牛腩軟嫩多汁,仲帶住陣陣香料味,香噴噴㗎!牛柏葉同牛筋就軟滑得嚟又有嚼勁,食落去好有滿足感。魷魚就爽口彈牙,唔會太韌,好易入口。韭菜餃就係我嘅最愛!個餃皮薄薄的,一啖咬落去就爆出濃郁嘅韭菜香,搭配啲肉餡,簡直係絕配呀!最抵讚嘅係佢哋嘅秘製辣醬!我加咗啲落去,嘩!個味道簡直係一級棒!又香又辣,但又唔會辣到你飲水,反而仲提升咗成碗嘢嘅味道生菜就爽口清甜食完啲重口味嘅餸之後,食啲菜就好解膩。最後我仲叫咗支豆漿,香濃滑順,唔會太甜,飲落去好舒服,啱晒做完場餐嘅收尾。

1960 浏览
1944 浏览

首先講講啲餸料啦

牛筋丸彈牙十足,一啖咬落去,個口感簡直係無得頂
牛腩軟嫩多汁,仲帶住陣陣香料味,香噴噴㗎!
牛柏葉同牛筋就軟滑得嚟又有嚼勁,食落去好有滿足感。

魷魚就爽口彈牙,唔會太韌,好易入口。

生菜就爽口清甜

2024-09-24