2023-10-12 54 浏览
成日經過都見到有好多人排隊,所以去試一下。中午去有午市套餐可以選擇,試左滷肉飯、牛肉麵、拌麵、芋泥肉鬆卷餅同埋滷肉A菜,我覺得除左拌麵同埋芋泥肉鬆卷餅味道還好之外,其他都比較一般,滷肉飯d肉比較硬,牛肉麵分量好少,配嘅飲品都好淡,總體麻麻。
2023-10-11 36 浏览
遇見蓮花係轉角位,環境好舒適目測都好多四人座同卡位,座位好闊落我地叫咗花蓮小食拼盤花蓮小食拼盤係九宮格有9款小食麻辣牛肚👍溏心鹵水蛋🥚同鹵水豬腸都好入味嫩滑嘅花雕雞卷有淡淡酒香,炸地瓜條甜甜地煙煙韌韌仲有蒜片香腸、鹽酥雞、脆魚塊、麻辣鴨血花蓮半筋半肉麻辣拌麵有好大件嘅牛肉牛筋,炆得好淋,好入味粗麵質地彈牙,比起湯麵我更喜歡拌麵,因為麵條非常掛汁,輕麻辣香濃易入口!台式香濃沙茶鍋性價比好高,湯底不過不失,配料豐富有牛肉片、牛丸、花枝丸、沙白、鳴門卷、娃娃菜、粟米、金菇、炸支竹都好入味!兩個人不經不覺就食曬!
遇見蓮花係轉角位,環境好舒適
目測都好多四人座同卡位,座位好闊落

我地叫咗花蓮小食拼盤

花蓮小食拼盤係九宮格有9款小食

麻辣牛肚👍溏心鹵水蛋🥚同鹵水豬腸都好入味
嫩滑嘅花雕雞卷有淡淡酒香,炸地瓜條甜甜地煙煙韌韌
仲有蒜片香腸、鹽酥雞、脆魚塊、麻辣鴨血

花蓮半筋半肉麻辣拌麵有好大件嘅牛肉牛筋,炆得好淋,好入味

台式香濃沙茶鍋性價比好高,湯底不過不失,配料豐富
有牛肉片、牛丸、花枝丸、沙白、鳴門卷、
娃娃菜、粟米、金菇、炸支竹都好入味!
兩個人不經不覺就食曬!
【【炮台山夜市台式料理🥢$66肥美焢肉滷肉飯】推薦指數: 🌕🌕🌕🌘🌑*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #炮台山 - 遇見花蓮 Hualien Dating炮台山木系台式餐廳,主打台式夜市小食,個人推介焢肉滷肉飯,但糖水/飲品不了,完全晤甜無咩味!😂【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 花蓮小食拼盤 $88 | 7/10 靚靚九宮格拼盤,有9款唔同小食(包括:鹽酥鷄,牛肚,豬大腸,花雕雞卷,滷蛋,香腸,地瓜酥,脆魚塊,麻辣鴨血)唔食牛肉/内臟/麻辣就不建議...本人作為其中一員,我朋友直接問我我玩唔玩「過三關」睇吓有幾多味啱食…鍾意食內臟,豬大腸/牛肚都滷得入味但會偏辣🥵 ◐ 古法慢煮焢肉滷肉飯 $66 | 8/10 🌟焢肉一半瘦肉/肥肉,煮得好軟糯,滷肉飯算肥肉偏多,油膩咗啲…但好香豬油味。另外配上「紫菜貢丸湯」,非常清淡得少量紫菜+一粒貢丸◐ 淡水滷肉刈包 $26 | 2/10 😟難食… 本身睇menu 好靚樣,結果無乜餡得幾粒肉… 個韭菜有啲薄荷… 定中藥味… 食一啖就放棄◐ 鮮奶芋泥手工芋圓 $38 | 6/10無特別嗌少糖都已經
【炮台山夜市台式料理🥢$66肥美焢肉滷肉飯】
推薦指數: 🌕🌕🌕🌘🌑

【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】

◐ 花蓮小食拼盤 $88 | 7/10

◐ 古法慢煮焢肉滷肉飯 $66 | 8/10 🌟

◐ 淡水滷肉刈包 $26 | 2/10 😟

◐ 鮮奶芋泥手工芋圓 $38 | 6/10
無特別嗌少糖都已經好似得30%甜度🧋 好似屋企自己DIY嘅奶茶,好似芋泥&牛奶好似唔太融合…

◐ 冰糖紅棗燉雪耳 $38 | 3/10
懷疑漏咗落冰糖 ಠ_ಠ

◐ 古早仙草三色芋圓 $38 | 6/10
價錢幾平,有仙草、芋丸、地瓜丸 etc. 好普通黑糖底糖水糖水都係去返糖水舖食好啲

*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
遇見花蓮 Hualien Dating
🚶 炮台山站A出口,步行約3分鐘
📍 北角電氣道183號友邦廣場14-15號舖

🏷️
地區:#laymao_炮台山
分類:#laymao_台式
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
2023-10-07 32 浏览
自從疫情之後就冇去過台灣,有時都好掛住台灣啲滷肉飯 蛋餅 今日同朋友試咗呢一間位於炮台山嘅遇見花蓮,地點很方便,炮台山地鐵站出口行幾分鐘就到座位亦都好舒適,夠晒大❤️,食物一啲都唔貴,一個滷肉飯都係50幾蚊起,最緊要係冇加一!我哋叫咗好多嘢食,包括有花蓮小食拼盤呢個真係非常之打卡able ! 賣相超級精緻 ,份量又多 啱晒想乜嘢都試吓嘅你😛個人最推介脆魚塊,真係超級香口好味 😋起司肉鬆蛋餅鹹香嘅肉鬆加上濃郁嘅芝士 再用蛋餅包住 層次豐富好食😋跟住再嚟兩個主食古早花雕雞卷配手工麵花雕雞卷大大件 厚切、浸滿在醉香嘅花雕 冰冰涼涼 又香滑 再配上彈牙嘅手工面~鹽酥雞滷肉飯呢個真係台灣必食食品! 鹽酥雞新鮮炸出嚟 外脆內嫩 再配上唔係太肥嘅滷肉 真係成碗飯都食晒!另外都加咗錢配上台式飲品~自家芋泥鮮奶同鮮奶芋泥手工芋圓奶香味道十足 配上好滑嘅芋泥飲完超級飽😝😝呢一間真係強烈推薦!
自從疫情之後就冇去過台灣,有時都好掛住台灣啲滷肉飯 蛋餅

我哋叫咗好多嘢食,包括有

花蓮小食拼盤
個人最推介脆魚塊,真係超級香口好味 😋

起司肉鬆蛋餅
鹹香嘅肉鬆加上濃郁嘅芝士 再用蛋餅包住
層次豐富好食😋

跟住再嚟兩個主食
古早花雕雞卷配手工麵
花雕雞卷大大件 厚切、浸滿在醉香嘅花雕
冰冰涼涼 又香滑 再配上彈牙嘅手工面~

鹽酥雞滷肉飯

另外都加咗錢配上台式飲品~
自家芋泥鮮奶同鮮奶芋泥手工芋圓
奶香味道十足 配上好滑嘅芋泥
飲完超級飽😝😝

呢一間真係強烈推薦!
2023-10-03 34 浏览
在电气道友邦大厦转角处,有一家很大的店面,原来是台湾菜,名叫遇见花莲,名字倒是很特别,生意也不错。 今天特别拉着honey去试一下,餐厅布置得很舒适,但冷气不够有点热。我们每人点了一个饭,我點的是猪软骨卤肉饭,另一份是红烧肉滷肉饭,再加1份小吃,我選了花雕醉鸡卷,因为看到食品推荐。坐在那里等了很久,兩碗饭才送到,每碗饭都有半个溏心蛋, 一些滷肉,2条青菜,还有一些酸菜,滿滿的盖着饭,每份饭还送一小碗紫菜汤,里面有些牛肉丸子。卤肉饭裡的肉, 有肥有瘦,味道还不错,2条青菜,就有点年纪大了😅,糖心蛋很好吃,有些酸菜也很下饭。 紫菜汤,有很多紫菜,但牛肉丸子就不大好吃,最好吃的是,花雕醉鸡卷,淡淡的花雕味,調味也比较清淡 鸡肉滑皮薄,卖相也很好看,這一顿吃了176块,还算可以,就是餐厅太热了😅😅,需要多一些冷气。
在电气道友邦大厦转角处,有一家很大的店面,

原来是台湾菜,名叫遇见花莲,名字倒是很特别,生意也不错。

另一份是红烧肉滷肉饭,

再加1份小吃,我選了花雕醉鸡卷,

还算可以,就是餐厅太热了😅😅,需要多一些冷气。
2023-09-29 52 浏览
星期五晚喺砲台山附近,發現呢一間台灣美食,入去試試,點咗蜜汁鹵排骨滷肉飯,台式香濃沙茶鍋,紅豆仙草三色芋圓,同埋芋香珍珠奶茶。蜜汁鹵排骨滷肉飯,一大塊豬扒炸香,淋上滷蜜汁, 肉質嫩滑不會鞋,好好味。台式香濃沙茶鍋,份量都幾多,而且有好多配料,最特別有米血糕和鵪鶉蛋,配上即食麪,好夠飽。紅豆仙草三色芋圓,由紅豆仙草凍和三色芋圓組成,係我的至愛, 甜而不膩口感豐富。芋香珍珠奶茶,芋香味濃郁,口感幼滑。其實佢尚有很多特色食物,要下一次先可以再試,今日實在太飽了。
芋香珍珠奶茶,芋香味濃郁,口感幼滑。

2023-09-15
2023-09-27 40 浏览
🍽️古法慢煮焢肉麻辣拌麵 $72麻辣拌麵超級好味🥰麵身偏粗,非常掛汁;個醬麻得嚟唔算好辣,非常惹味❤️慢煮焢肉肉質軟腍,肥膏同肉一層層咁隔著,食落都唔錯~🍽️鹽酥雞滷肉飯 $63鹽酥雞炸得香口,內裏有唔少肉汁,唔會好乾👍🏻滷肉飯係平時食開嘅味道,不過不失😌🍽️古早花雕雞卷(6件) $42雞肉口感嫩滑,花雕味好香濃,而且入晒味😋🍽️慢烤雞腿起司蛋吐司 $56經歷嘅配搭,雞腿肉嫩滑,芝士半溶而且多到漏出嚟🤩烘底吐司係平時下午茶腿蛋治嗰種。如果用厚方包會更鬆軟、更好食😋🍽️起司肉鬆蛋餅 $42尼度總有3款蛋餅,每款都有肉鬆。肉鬆份量好多,但有啲蓋過咗芝士嘅味道😣🥤鮮奶芋泥手工芋圓 餐+$16飲品跟餐優惠好抵,十幾蚊就有大大杯☺️尼個有香濃嘅奶味;芋圓size比較細;芋泥夾雜少少芋頭去增加口感😌🧋仙草珍珠奶茶 餐+$12同手搖店嘅珍珠奶茶口味差唔多,用滑嫩嘅仙草去豐富個口感,$12就有咁大杯真係好抵😍👍🏻味道😋 7/10性價比💰 8/10環境🔎 6.5/10服務🫶🏻 7/10打卡指數📸 6/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7/10
🍽️古法慢煮焢肉麻辣拌麵 $72

🍽️鹽酥雞滷肉飯 $63

🍽️古早花雕雞卷(6件) $42
雞肉口感嫩滑,花雕味好香濃,而且入晒味😋

🍽️慢烤雞腿起司蛋吐司 $56

服務🫶🏻 7/10
打卡指數📸 6/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7/10
2023-09-14 61 浏览
今日在位於北角AIA廣場的「遇見花蓮」食late lunch,餐廳座位闊落,坐得好舒服👍而且Tea Set 好抵🙊🙊牛肉麵加滷肉飯都只係$48🙊🙊一於就食這個再加一個臭臭鍋🤪🤪紅燒牛肉麵併古早滷肉飯,份量也不少🙊 滷肉味道濃,不錯!花蓮一品臭臭鍋,有大中小辣選擇,有白豚肉,娃娃菜,臭豆腐,米血糕啦,貢丸,大腸,鴨血等…米血糕軟糯而不糊爛、口感Q彈!湯底越滾愈辣,巧惹味🤪花雕古早醉雞卷,花雕酒夠香,雞肉嫩滑!

紅燒牛肉麵併古早滷肉飯,份量也不少🙊 滷肉味道濃,不錯!

花雕古早醉雞卷,花雕酒夠香,雞肉嫩滑!
  • 花蓮一品臭臭鍋
2023-09-10 102 浏览
花蓮小食拼盤.賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧小食拼盤以九宮格木盤呈上,美觀又公整。九款台式小食包括有鹽酥雞、牛肚、豬大腸、雞卷、滷蛋、香腸、地瓜酥、脆魚塊和麻辣鴨血,味道經典又地道,惹味十足。🐧 最喜愛鹽酥雞,外皮炸得又酥又脆,內裡雞肉嫩滑多汁,味道鹹香帶辣,滋味超級過癮。古早肉鬆榨菜捲餅賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧捲餅口感軟熟煙韌,經香煎過帶有微微的焦香,包裹著香口酥化的肉鬆,以及爽脆酸香的榨菜,一啖入口,集多重口感滋味於一身,令人回味無窮。🐧❣️捲餅跟下午茶餐+$8 可升級台式特飲🥰 環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳以湖水綠作主色調,配以荷花壁畫作點綴,感覺猶如置身於湖畔之中,氣氛和諧又放鬆,賞心悅目。🐧❤️結語:小食拼盤豐盛又多樣化,必食推薦👍
賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

芋香珍珠奶茶

🐧❣️捲餅跟下午茶餐+$8 可升級台式特飲🥰

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:小食拼盤豐盛又多樣化,必食推薦👍
下午茶
芋香珍珠奶茶
2023-09-10 38 浏览
值得支持嘅理由:🤩.價錢親民,午餐連飲品由50幾起跳,仲送I小碗紫菜貢丸湯。🤩🤩.份量足,一大碗滿滿的,一定食得飽,普通食量人士未必食得晒。🤩🤩🤩.每枱放一兜醃菜,自由添加,醃菜美味,好爽脆,醃菜控福音。🤩🤩🤩🤩.飯粒圆潤飽滿,粒粒分明,每粒吸滿滷肉汁,米香混合豬肉香,以飯嘅講,真有台灣滷肉風味,好食,呢個狀況令人不自覺食多左飯嘅,停5倒手。🤩🤩🤩🤩🤩.半隻流心蛋有蛋香又有燻香,撈埋飯一齊食,再昇華去另一境界。🤩🤩🤩🤩🤩🤩.杯跟餐紅棗茶,充斥片片紅棗,加上菊花瑰瑰花,製作認真,甜味適中,飯後解膩一流。伏:😒.我自己衰,叫半筋半肉飯,比淨滷肉飯,多10幾蚊,但筋肉都係伏,筋係伏中之伏,硬到咬5倒,似未炆好趕住拎出來,真係令人失望之極,浪費左又粗又肥嘅牛筋,炆腍左應該好好食,肉咬得倒,但未夠腍,比少10幾蚊叫簡單滷肉飯,可能就係完美體驗。😒😒.可能因為餐牌上有煱類,所以冷氣比較強,唔知其他位置點,我個位超級涼又大風,菜凍得快,影響味道。
值得支持嘅理由:

伏:

2023-09-08 1590 浏览
以竹、木為主色調的台灣菜餐廳是家在轉角位的地舖,大大個燈箱招牌好吸睛。食物類型十分多,我們二人行點了小食、捲餅、手工麵、古早飯及飲品。平日晚上上菜速度快,未逐度菜打好卡已經上齊。每項都份量十足,好像點太多?花蓮小食拼盤$88這九宮格是必點之選,九道台式小食每款兩件左右,就可以品嚐到多重味道,好抵食。地瓜酥、鹽酥雞及脆魚塊都是即炸,酥脆香口;麻辣系列的牛肚及豬大腸都惹味爽口,鴨血則超大片;鹵水蛋是溏心的、台灣腸配生蒜片口味十足。個人最推雞卷,是充滿花雕香味的厚切醉雞腿肉,肉質嫩滑味道甘香,吃完這盤都飽了一半。古早起司芋泥肉鬆捲餅 $46逢甲名物,薄薄帶煙靭的皮包著滿滿餡料。在棉滑微甜的芋泥及鹹香肉鬆下混合了半溶芝士,味道及口感相當豐富。外層用上燒汁感覺特別,如果再多點芋泥更正!紅燒半筋半肉麵 $78坊間不少台灣菜館的牛肉麵都是差不多價錢,但這碗真的好有份量!甜中帶藥膳味道的湯底用上爽口彈牙的粗麵,有咬口亦好飽肚。重點是牛肉及牛筋都各有兩大條,每條夾起來都好有份量,如手掌般長。牛肉是腱肉部位,所以肉質相對清爽;牛筋則煮得軟稔入味!薑蔥滷蜜汁排骨飯 $62這碗份量大癲,上菜已經明顯見到兩大塊

花蓮小食拼盤$88

古早起司芋泥肉鬆捲餅 $46
古早起司芋泥肉鬆捲餅

紅燒半筋半肉麵 $78
紅燒半筋半肉麵

薑蔥滷蜜汁排骨飯 $62
這碗份量大癲,上菜已經明顯見到兩大塊豬扒,把古早薑葱及飯全淹沒了。
薑蔥滷蜜汁排骨飯

每塊豬扒都如手掌大,炸香裹上滷蜜汁,比起甜的蜜汁它更偏向滷水的鹹味。至於薑蓉、油蔥、鹹菜要混白飯吃才能感受到經典的香味。

鮮奶紅豆手工芋圓 (+$16)
珍珠奶茶 (+$12)
加錢可配飲品,最基本的珍珠奶茶有著煙靭的黑糖珍珠及香濃奶茶底都不錯。另外因為吃不下甜點但又想試芋圓,就點了鮮奶紅豆手工芋圓,看起來像紅豆冰但有不少很好咬口的芋圓。最好的是他們用外賣杯可以帶走喝,剛才吃了那麽多未喝得下呢。

我倆已很努力吃了,但食物的份量超乎想像也吃不完,超級飽足。每人150物有所值。

兩個女生來的話,還是建議先點三道菜!他們還有臭臭鍋,天氣涼一點可才來吃。
2023-09-04
古早起司芋泥肉鬆捲餅
紅燒半筋半肉麵
薑蔥滷蜜汁排骨飯
2023-09-07 51 浏览
▫️偶爾懷念一下台灣夜市小食,見北角呢間台灣餐廳裝修幾靚,價錢又幾抵,一於今日就食台灣菜💕🍜 蜜汁滷排骨麻辣拌麵 $72▫️成隻碗咁大嘅排骨😳 排骨外脆內軟淋,外層塗滿蜜汁香甜入味🍯 拌麵麻辣味幾重好香口🌶️ 仲跟一碗紫菜貢丸湯,充滿台灣風味🥳🫔 古早起司芋泥肉鬆捲餅 $46▫️蛋餅係我最愛台灣食物之一🥰 一咬啖啖芋泥加肉鬆,一甜一鹹配搭又幾好食😛🫔 肉鬆榨菜蛋餅 $42▫️另一款揀左鹹食蛋餅,餅皮夠薄,肉鬆加榨菜口感好豐富😌🍠 花蓮地瓜酥 $32▫️煙煙韌韌,入口好香地瓜味,如果有得加梅子粉就好了🤣🍗 士林鹽酥雞 $38▫️台灣夜市必食嘅小食!估唔到份量都幾多😯 炸得幾香脆✨🦀 士林夜市蟹蓋 $42▫️係細細蟹蓋上釀上蟹肉、粟米等🌽 賣相的骰好得意🤣🧋 鮮奶芋泥手工芋圓 +$16▫️主食可以用優惠價加配飲品,滿滿嘅芋泥加芋圓好滿足☺️🧋 鮮奶紅豆手工芋圓 $38▫️紅豆好香甜,同鮮奶整體味道好夾🥛

🍜 蜜汁滷排骨麻辣拌麵 $72

🫔 古早起司芋泥肉鬆捲餅 $46

🫔 肉鬆榨菜蛋餅 $42
▫️另一款揀左鹹食蛋餅,餅皮夠薄,肉鬆加榨菜口感好豐富😌

🍠 花蓮地瓜酥 $32
▫️煙煙韌韌,入口好香地瓜味,如果有得加梅子粉就好了🤣

🍗 士林鹽酥雞 $38
▫️台灣夜市必食嘅小食!估唔到份量都幾多😯 炸得幾香脆✨

🦀 士林夜市蟹蓋 $42
▫️係細細蟹蓋上釀上蟹肉、粟米等🌽 賣相的骰好得意🤣

🧋 鮮奶芋泥手工芋圓 +$16
▫️主食可以用優惠價加配飲品,滿滿嘅芋泥加芋圓好滿足☺️

🧋 鮮奶紅豆手工芋圓 $38
▫️紅豆好香甜,同鮮奶整體味道好夾🥛

2023-09-06 962 浏览
次次經過炮台山都想試下呢個台灣菜,今次終於過黎食個dinner,價錢都抵食仲要無加一,呢日平日黎到陸陸續續都幾多人黎食,野飲最貴都只係+$16就有一杯肥仔水😂《古早花雕雞卷(6件) $42》花雕雞卷幾好食,幾香花雕味,冰冰涼涼幾開胃👍🏻《私房麻辣牛三寶 $68》雖然話係麻辣,但完全唔覺得辣,點多少少汁先有好輕微既辣度,不過份量真係幾大份,腱心牛肚牛筋每樣都有兩大舊,全部都好淋幾入味!《台式香濃沙茶鍋 $118》呢個沙茶鍋唔好睇佢細細煲,其實份量都幾多,而且有好多配料,有娃娃菜,牛肉片,米血糕,牛丸,沙白,粟米,金菇,炸枝竹,鳴門卷,花枝丸,韭菜,蕃茄,青豆角,豬肉水餃😃呢個鍋係唯一一個唔辣既鍋,湯底唔會好重口味,食到咁上下加埋個粉絲落去好正,粉絲好索汁,個湯底都啱啱好收晒汁,撈勻食好滿足😬《古早滷蜜汁排骨配手工麵 $68》滷排骨個汁有啲似加左甜豉油,外皮炸得好脆,似食緊豬排😂手工麵就正常,麵質都唔錯,湯底都ok🙈《古早冬瓜茶 +$8》呢個就永遠都係咁甜,但係好夾台灣菜😂整體味道就正正常常,不過勝在價錢較平,又唔洗加一,頹頹地食個台灣菜都唔錯🙈遇見花蓮北角電氣道183號友邦廣場14-15

《古早花雕雞卷(6件) $42》
花雕雞卷幾好食,幾香花雕味,冰冰涼涼幾開胃👍🏻
古早花雕雞卷(6件)

《私房麻辣牛三寶 $68》
私房麻辣牛三寶

《台式香濃沙茶鍋 $118》
台式香濃沙茶鍋

《古早滷蜜汁排骨配手工麵 $68》
古早滷蜜汁排骨配手工麵
古早滷蜜汁排骨

《古早冬瓜茶 +$8》
呢個就永遠都係咁甜,但係好夾台灣菜😂

遇見花蓮
北角電氣道183號友邦廣場14-15號舖
2023-09-05
古早花雕雞卷(6件)
私房麻辣牛三寶
台式香濃沙茶鍋
古早滷蜜汁排骨配手工麵
古早滷蜜汁排骨
  • 古早花雕雞卷
2023-09-04 88 浏览
好開心繼續同Honey 食食食😋❤️尋晚喺城市花園附近,見呢間較多人喺門口輪候,所以同Honey 決定去試試,應該唔會差得去邊既8點取票後等一張檯都好快有位入座後叫了一品臭臭鍋,小食拼盤同黑糖珍珠奶茶。臭臭鍋唔算好臭,鍋料豐富,有黑色臭豆腐、鮮豬肉片、鴨血、等等,都好多料,仲有主食可以揀,我地就要左即食麵。不過食完有少少口渴小食拼盤份量十足如圖,味道都OK~珍珠奶茶味道正常既,我少飲凍飲都想飲多幾啖
好開心繼續同Honey 食食食😋❤️

8點取票後等一張檯都好快有位

入座後叫了一品臭臭鍋,小食拼盤同黑糖珍珠奶茶。

花蓮一品臭臭鍋

小食拼盤份量十足如圖,味道都OK~

花蓮小食拼盤

珍珠奶茶味道正常既,我少飲凍飲都想飲多幾啖

花蓮一品臭臭鍋
2023-08-31 33 浏览
冇加鹽嘅鹽酥雞,侍應仲話係冇鹽嘅!叫佢俾鹽我自己加,佢話冇,咁有咩方法可以有味呢?叫佢比豉油又話冇。一開始嘅時候都好好味,但係而家返去食完全唔係嗰件事!真係好失望!