2019-10-31 407 浏览
看到新開張打算試一下,因為只有3款飯餐,主打天婦羅,所以都滿心期待。但一上菜已經好失望,炸油看起來都用了很久,雖然皮還算薄,但天婦羅都偏黑色,吃到一半已經覺得很油膩不想再吃。
2019-10-28 393 浏览
近掛係咪好興天丼呢?香港好似開多左好多有關嘅餐廳咁...東涌向啲咁嘅時勢都新開左一間喎!廚司們好努力地去在炸tempura中。但室內完全無油煙味嘅。我朋友唔食魚,佢就食左「天丼」,which is 係有舞茸/蝦/魷魚餅/蛋/海苔同豆。偷食左個舞茸,菇味好濃,外脆內軟。到我嘅「江戶前天丼」。佢有條長過碗嘅穴子,係種無咁肥嘅鰻魚黎嘅。有一陣柚子香氣。個汁又有啲胡麻味。同埋個胡麻味醬汁好美味呀!個炸漿本身都好夠香。同埋,個前菜都幾好味!佢用啲紫菜黎中和左啲生薑嘅辛味。最後。點唔油膩都好,都真係好鬼飽... 大家好肚餓先好去食!

同埋,個前菜都幾好味!佢用啲紫菜黎中和左啲生薑嘅辛味。

2019-10-24 453 浏览
今日出去東涌做嘢, 經過見到食天婦羅飯🍤嘅金子半之助原來喺東薈城開咗。之前同另外幾個朋友喺台灣食過金子,就有啲失望😖不過自己又好鍾意食天婦羅, 所以當係俾多次機會佢入咗去試下。因為做完嘢先食, 已經過咗最多人嘅LUNCH時間,所以等咗一陣就有位😬我點左江戶前天丼,整碗飯份量感十足🤤天婦羅香脆👍🏻醬汁味道啱啱好😋穴子真係好大條同好肥美,必食推介!!🥰環境方面餐廳大約有50個位左右,而我座係最入面嘅位置,雖然睇唔到廚師👨🏻‍🍳整天婦羅嘅過程😔不過餐廳牆上面有一幅好長嘅櫻花畫🌸問下啲staff原來佢哋喺揾日本人氣嘅畫家嚟畫。呢幅畫的確令間餐廳增加咗唔少日本嘅感覺。

江湖前天丼

2019-10-23