2022-08-13
係朋友介紹下,黎到呢一間酒樓聽佢講係是自家製品牌,而所有點心都係即叫即做,可算係手作點心。呢度既師傅仲係多間米芝蓮酒店同埋大型連鎖酒樓做過,可想言之經驗幾豐富平日夜晚去到都好多人,梗係睇吓人哋食咩我哋再叫啦老爺子半肥不瘦蜜餞叉燒 $128侍應見到我哋頭望望,就問我哋係咪有咩需要介紹之後佢就話呢度叉燒好出名,咁梗係嗌叉燒啦半肥瘦果然名不虛傳,一啲都唔柴仲好Juice依家好難食到啲咁好食嘅叉燒龍蝦湯瑤柱海皇羹呢一個海皇羮不得了,每一啖都好足料唔係講笑真係每一啖都有龍蝦肉,味道好濃郁同埋好有層次蜜椒金薯安格斯牛柳粒$108牛柳粒好多酒樓都有,但係佢係可以做到好鬆軟每一粒,薯仔都唔錯㗎!貴妃香芒蝦球$118我見到每一台都有嗌呢一個!咁梗係唔執輸啦甜中帶點芥辣味,佢仲喺蝦球上面加咗花生碎令到咬口更加特別。必叫之選南乳溫公素齋煲 $88呢個齋煲充滿粉絲同各樣蔬菜,包括雲耳,豆卜,冬菇,小棠菜,健康之選。配菜仲有魷魚粒同埋蝦米,素食者一定要點。總結,下次有時間一定要晏晝嚟到試埋佢啲點心!
平日夜晚去到都好多人,
梗係睇吓人哋食咩我哋再叫啦
老爺子半肥不瘦蜜餞叉燒 $128
侍應見到我哋頭望望,就問我哋係咪有咩需要介紹
之後佢就話呢度叉燒好出名,咁梗係嗌叉燒啦
半肥瘦果然名不虛傳,一啲都唔柴仲好Juice
依家好難食到啲咁好食嘅叉燒
龍蝦湯瑤柱海皇羹
呢一個海皇羮不得了,每一啖都好足料
唔係講笑真係每一啖都有龍蝦肉,味道好濃郁同埋好有層次
蜜椒金薯安格斯牛柳粒$108
貴妃香芒蝦球$118
我見到每一台都有嗌呢一個!咁梗係唔執輸啦
南乳溫公素齋煲 $88
總結,下次有時間一定要晏晝嚟到試埋佢啲點心!