2015-04-22
朋友做了一点research, 說CHEF 是城中最好的鐵板燒師傅之一, 午餐訂座需付訂金, 朋友早一日落左200蚊deposit.中午12点15分到即可入座, 小店, BAR 枱12座, 另有VIP房可容納9人, 不過冇問最低消费係點.去番佢個網詀, 都可以預先研究下個MENU.Lunch set 3款, HKD250-320, 當然可以單點, 亦可以點lunch set 以外的.我們兩人點了A5和牛那個晚餐. 晚餐份量當然多D, 但午餐來吃可以長D時間消化. Appetizer- Sashimi, 好食, 仲要三款每款2片, 唔算多唔算少鮑魚- 好食. 我估我冇牙的爸爸也能吃甘鯛魚或龍蝦拌忌廉汁可選一, 我們選了魚, 師傅介紹呢個魚剛好是季節, 連皮吃(很脆), 個汁加左海胆打碎, 好特別.鵝肝正常, 因為食完唔記得左廚師沙律有蟹肉, 足料, 個Balsamic Vinegar 好Rich喎.A5和牛肉佢個蒜片真係好食. 我少吃紅肉, 對牛肉真係冇咩研究, 抱住一分錢一分貨心態. 呢塊唔係好FATTY, 仲好, 上次食完餓肝加和牛我食左成個月水煮無糖麥皮.燒飯主要睇個CHEF
去番佢個網詀, 都可以預先研究下個MENU.
Appetizer
鮑魚
- 好食. 我估我冇牙的爸爸也能吃
甘鯛魚或龍蝦拌忌廉汁
個汁加左海胆打碎, 好特別.
鵝肝
正常, 因為食完唔記得左
廚師沙律
A5和牛肉
燒飯
主要睇個CHEF 表演,
醃菜有個胡蘆瓜, 好得意
水果
日本蜜瓜+士多啤梨
其實件蜜瓜好食, 只係我真係唔鍾意食蜜瓜.
今次第一次來, 下次試埋其他套餐先.
睇番幾個月前响第二間食的A4SET, 呢間唔算貴了, 而且presentation 好有心思, 就算要俾左訂先可以訂位, 可以接受.