2023-05-17 49 浏览
食友邀約中午在這雞煲火鍋店,一面欣賞港海景色,一面圍爐食雞煲😀這樓上店位於高層,外望開揚海景,侍應介绍不同招牌煲及乾鍋外,亦推介新推燒烤串燒菜式先點冷菜小食:涼拌萵筍,留蔴香而走辣,萵筍切絲,入口爽脆,醒胃前菜😋天氣潮濕,主菜選定了新鮮清潤的:原味清湯雞煲(一隻),甘香清湯底内放雞件,配菜有洋葱,青椒,葱頭,實而不華的一個雞煲,煑滾後芳香四溢,雞肉嫩滑,鲜肉味足,用料到位😋👏食罷雞煲,意猷未盡,見湯頭味更濃郁,决定追加火鍋佳品,牛及羊肉,继續下回火鍋:新鮮滑牛肉,手切滑牛肉,刀工正纹路,牛肉新鮮,入口軟滑,毫無硬韌感,沾上鮮味雞湯底,牛肉味更現😋羊卷肉,急凍羊肉薄切畧帶脂肪,放鍋内快拖,馬上離火速食,口感爽嫩,比滑牛又是另一種嚼勁😋悠然的一次隨变雞煲+火鍋👏👏

先點冷菜小食:
涼拌萵筍,留蔴香而走辣,萵筍切絲,入口爽脆,醒胃前菜😋

涼拌萵筍

天氣潮濕,主菜選定了新鮮清潤的:

原味清湯雞煲

原味清湯雞煲一隻
新鮮滑牛肉
紐西蘭羊卷肉
2023-05-15 26 浏览
我好多朋友都話呢間隨變火鍋好好食好多款式今日特意同朋友過來試試!位於銅鑼灣近地鐵站相當方便,店內俾人一種高雅的感覺,從玻璃窗外望夜景不錯,心情胃口大開!食譜中單單雞煲類都有10餘款,有麻辣雞煲、清湯雞煲、花膠雞煲、豬肚雞煲、酸菜魚煲等等至於乾鍋種類亦相當多分別有雞、龍躉、大蝦、蟹以及田雞總有一款你喜歡!最後我哋選擇了田雞乾鍋隨即贈送價值$138湯底一個,真化算!田雞煲香噴噴火候足而不過火,田雞份量多大大隻啖啖肉再加上薄薄的脆漿令田雞外脆內嫩滑真是滋味無窮👍食罷跟住上火鍋配料點了封門柳牛肉、墨魚滑、蜂巢豆腐以及蔬菜盤;封門柳輕輕在鍋中涮涮只需8秒腍香濃濃的牛肉味剛剛好,墨魚滑爽口彈牙冇得輸!這頓晚餐相當滿意食物質素好之餘加上服務員親切殷勤又主動的服務態度,我真心覺得很有質素的一間食店👍
2023-05-14 28 浏览
發現銅鑼灣有間食雞煲的好地方,馬上約埋朋友一齊去食。店內座位舒適,而且有幾間房間。点了個招牌菜,乾鍋醬汁雞,用料充足,除了雞件啖啖肉,肉質很好,非常入味,還有椰菜花,椰菜及煙韌好味的年糕,非常冶味。吃完乾鍋後,還可以加入上湯變成火鍋湯底,繼續打邊爐。孜然牛肉串燒,很喜歡孜然粉的味道,好好味。燒白鱔,白鱔非常肥美,燒得剛剛好,外脆內軟,味道鮮甜可口。麻辣豬耳,薄薄的豬耳片加上秘制麻辣醬,味道很味。椒盬豆腐,外面脆卜卜,豆腐香滑,灑上椒鹽,超正。

孜然牛肉串燒,很喜歡孜然粉的味道,好好味。
燒白鱔,白鱔非常肥美,燒得剛剛好,外脆內軟,味道鮮甜可口。

麻辣豬耳,薄薄的豬耳片加上秘制麻辣醬,味道很味。

椒盬豆腐,外面脆卜卜,豆腐香滑,灑上椒鹽,超正。
銅鑼灣真係好多美食㗎,今日嚟咗V Point"隨變火鍋"環境舒適超正,食物又good,侍應生好有禮貌,安排了卡位,超驚喜,可以望到香港夜景,好美啊!好似做咗高層人士 ,打卡一流。😂👍一路食一路望住好享受呢!侍應生推介酸湯豬肚雞煲,酸辣雞煲好啱我呀,仲有特製嘅醬料跟埋,少少微辣好開胃,食完雞煲又可打邊爐 ,仲有串燒食㖭。👍(半隻)酸湯豬肚雞煲(微辣)~因為我唔係好食得辣,多謝侍應生介紹,個湯底酸酸辣辣,半隻雞份量都唔少㗎, 雞肉新鮮嫩滑,好香肉味,仲有配料洋蔥,乾蔥酸菜雜菌材料等等。仲有勁多嘅豬肚,豬肚梗係唔少得有胡椒喇,好香胡椒味,豬肚好淋,湯味濃郁,仲有埋佢嘅湯底專用配料添,個湯底配其他火鍋真係一流。👍韭菜芝麻餅~呢個好特別,韭菜本身好香,勁多芝麻,好脆口,趁熱食一流,師傅手工了得。👍多春魚(4條)~炸得好香口,多春魚好鮮味啊!選了兩款勃然味有牛肉串和羊肉串(微辣)~羊肉串有兩寸牛肉一寸,入口勃然味濃,好香,但不影響羊本身獨特騷味。韭菜餃和牛筋丸~韭菜餃好新鮮,牛筋丸好juicy肉汁滲出好香濃。田園拼盤~蔬菜新鮮粟米特別甜。凍檸茶~好大杯,吃完火鍋後飲番杯降下熱氣一流,大杯到兩個人飲

(半隻)酸湯豬肚雞煲(微辣)~

因為我唔係好食得辣,多謝侍應生介紹,

韭菜芝麻餅~

多春魚(4條)~

炸得好香口,多春魚好鮮味啊!

選了兩款勃然味有牛肉串和羊肉串(微辣)~

韭菜餃和牛筋丸~

韭菜餃好新鮮,牛筋丸好juicy肉汁滲出好香濃。

田園拼盤~

蔬菜新鮮粟米特別甜。

凍檸茶~好大杯,吃完火鍋後飲番杯降下熱氣一流,大杯到兩個人飲都夠😊👍

總結-環境食材服務員都good呀。👍真的好享受這個晚餐。😍😍

2023-05-03
  • 牛筋丸
  • 韭菜芝麻餅
  • 酸湯豬肚雞煲
  • 燒多春魚
2023-05-01 87 浏览
又一個火鍋飯局,我當然無任歡迎。餐廳裝修簡約明亮,大廳座位舒適寬敞,可看到窗外鬧市夜景,還有數個包廂,挺有格調。正猶豫要乾鍋還是火鍋之際,經理說點乾鍋送火鍋湯底。不用煩腦,想一得二😍。🐥 乾鍋醬汁雞煲(半隻)($268 )建議點比平日少一度的辣度,於是要微辣,等於出面小辣。醬汁調味剛好,把雞件煮得惹味非常;加了年糕,口感煙韌;其他蔬菜新鮮;整體滿足視覺和味覺。🌶️ 至於火鍋(免湯底收費)我們選了微辣的麻辣湯底和四款食材:🥩 羊卷肉( $98 )羊肉沒有切得太薄,保留一點嚼勁而絲毫不韌,有淡淡的羊羶香,羶味入口後慢慢融化;非常高質。🦪 美國桶蠔( $198 )桶蠔超級肥美、滑嘟嘟,一見便想馬上吃掉!果然蠔味濃郁又滑溜。🍥 四寶丸拼盤( $98 )要大讚四寶丸:魚蛋彈牙;芝士墨魚丸爽滑香甜;黑松露蝦丸真材實料,令人回味;貢丸包著芋頭蓉,味道和質感配搭美妙,令爽脆肉香的貢丸帶有綿綿芋頭香,令人非常驚喜。🥬 皇帝菜( $38 )蔬菜也沒半點失色,新鮮得活像盆栽,相片拍了又拍😂。要一提的,是火鍋加水時,可選辣湯,湯底不會越煮越淡。雖然火鍋自助調味醬料選擇不多,但食材新鮮,無需調味碟,享受原味已很滿

🐥 乾鍋醬汁雞煲(半隻)($268 )

🥩 羊卷肉( $98 )

🦪 美國桶蠔( $198 )

🍥 四寶丸拼盤( $98 )

🥬 皇帝菜( $38 )
蔬菜也沒半點失色,新鮮得活像盆栽,相片拍了又拍😂。

要一提的,是火鍋加水時,可選辣湯,湯底不會越煮越淡。雖然火鍋自助調味醬料選擇不多,但食材新鮮,無需調味碟,享受原味已很滿足。另外四寶丸的配搭每天不同,若有特別要求,最好先跟職員溝通;雞煲份量頗大,但慢慢吃著又不覺飽滯。其實火鍋食材份量也不少,想不到兩個女生可以全部吃下😋。

不知是否近日做推廣,還是見我們好像還未吃夠,餐廳送了兩張優惠券下次再用,馬上相約飯腳再來😄。
羊肉卷
美國桶蠔
皇帝菜
麻辣火鍋湯底
麻辣火鍋湯底
芋頭貢丸
乾鍋醬汁雞煲(半隻)
Body check一切正常 值得慶祝 🤩🤩當然係打邊爐啦🤣🤣Book定枱v point 隨變火鍋 上到去 落地大玻璃 景觀好靚 🥰🥰餐枱夠闊落 仲有 兩間vip房 全場好有氣氛 7點已經爆場🤪點咗隨變麻辣雞煲微辣 枱好有誠意 用上瓦煲 有感覺 😌😌雞煲有別於平時 好有湯汁 雞肉十分有雞味一啲都唔柴叫咗半隻兩個人食曬😝😝有芹菜西芹 真香之余,配菜都係靈魂🥳🥳配料選擇 海鮮 刺身 肥牛和牛 自家製 肉丸餃子樣樣齊滑牛非常有牛味,而且紋理非常靚 不太多油脂 食起上嚟都健康啲潮州魚蛋仲好食過好多魚蛋,真正手打潮州魚蛋真係零舍唔同 😋😋出前一丁當然係必點 索曬湯汁非常惹味 飲埋啤酒就真係賞心樂事啦 🥳🥳埋單人頭三百零蚊 咁嘅環境、服務、裝修食材 我覺得性價比高下次 大夥聚會 公司party 可以book間房

配料選擇 海鮮 刺身 肥牛和牛 自家製 肉丸餃子樣樣齊

埋單人頭三百零蚊 咁嘅環境、服務、裝修食材 我覺得性價比高

下次 大夥聚會 公司party 可以book間房
2023-04-29 42 浏览
(半)麻辣湯雞煲$208 因為怕太辣所以點了微辣,不會太辣但雞件都很入味,而且放久了,雞肉還是保持嫩滑,不會煮得乾柴,值得一讚  四色餃子拼盤$68 餃子有菜餃,魚皮餃,蝦餃,每款味道都不錯,餃子皮也夠薄  四寶丸拼盤$98 有驚喜,特別喜歡爆漿芝士丸,一咬即有濃郁的芝士流出,另外有芋頭丸也很好吃,入口有滿滿的芋頭香,推薦  新鮮滑牛$118 這款十分適合不想吃太油膩又想吃肉的,滑牛牛肉味濃厚,肉質也十分嫩滑  用餐費$20/位
(半)麻辣湯雞煲$208

四色餃子拼盤$68

餃子有菜餃,魚皮餃,蝦餃,每款味道都不錯,餃子皮也夠薄

四寶丸拼盤$98

麻辣湯雞煲
新鮮滑牛
四色餃子拼盤
2023-04-28 33 浏览
位於銅鑼灣嘅隨變火鍋🍲原創自家口味雞煲同麻辣及火鍋湯底👍🏻既有別於重慶雞煲,同時亦有別於四川麻辣鍋🌶️創辦人親身走訪各地學習後,製成原創嘅自家口味並不斷改良,帶比客人出色嘅雞煲火鍋體驗🤩首先可以先選擇鍋底🍲分別有隨變招牌煲類同隨變招牌乾鍋可以揀🤩我想試埋乾鍋,所以揀招牌乾鍋,而選擇乾鍋都會贈送精選湯底一個添🤩可以食完乾鍋再打邊爐😛乾鍋有多款選擇,好似醬汁雞、龍蝦、蟹、大腸雞、田雞、海蝦、醬汁蠔等等🤩我試咗醬汁雞🐔雞肉嫩滑,以獨特醬汁配上落足料嘅配菜,令醬汁滲入雞肉當中,雞肉非常入味😛辣度亦可以自己選擇🌶️所有乾鍋都係即叫即炒,以確保質量👍🏻平時出去食嘅雞煲火鍋會食完雞煲再放湯上去,但呢度會係另外上一個湯底🤩可以一邊食雞煲一邊打邊爐😚附送嘅精選湯底可以揀麻辣、香辣、酸菜、雜菌等等🍲我就揀咗鮮茄湯底🍅香濃蕃茄味,湯入面仲有薯仔同蕃茄添🥳餐廳有超級多火鍋配料🤩好似特選牛肉、水產海鮮類、手打丸餃類、蔬菜類、精選肉類等等,當中特別啲嘅都有:台灣Q彈鴨血、花膠、鮮豬腦、日本櫻花蝦蝦滑…另外亦有多款刺身選擇,好似活龍蝦刺身、加拿大象拔蚌、大花竹蝦、時令生蠔等等,樣樣都想試🙊我就好鍾意佢嘅即炸響玲卷😚勁脆

餐廳有超級多火鍋配料🤩好似特選牛肉、水產海鮮類、手打丸餃類、蔬菜類、精選肉類等等,當中特別啲嘅都有:台灣Q彈鴨血、花膠、鮮豬腦、日本櫻花蝦蝦滑…另外亦有多款刺身選擇,好似活龍蝦刺身、加拿大象拔蚌、大花竹蝦、時令生蠔等等,樣樣都想試🙊我就好鍾意佢嘅即炸響玲卷😚勁脆口,浸一浸湯底就食得😛

除咗打邊爐外,隨變火鍋亦有風味燒烤、精選小食、變涼拌小菜🤩我試咗隨變花甲同椒鹽豆腐😍花甲用上多種香料醃製,少少辣,夠晒四川涼拌風味😚椒鹽豆腐外層香脆,内裡結實😋

2023-04-25 91 浏览
今晚我約了朋友去依間打邊爐聚餐。這家店位於高層,可以欣賞到夜景,而且店內空間寬敞、環境乾淨整潔,讓人感到舒適且時尚。這裡的特色是既可食乾鍋又可打邊爐,而且現在有優惠,選擇乾鍋還可以免費獲贈精選湯底。此外,還有刺身、串燒、小食等多種選擇。乾鍋醬汁蠔 $308乾鍋好有鑊氣,鍋裡有十隻蠔,肉質飽滿,搭配特製醬汁格外惹味。配菜有洋蔥、椰菜花和年糕口感好軟糯,味道豐富。酸菜湯底 $0是我們選擇乾鍋時免費獲贈的,味道酸辣開胃,飲啖非常暖身。手工雲吞王 $38雲吞皮薄餡料飽滿,特別是蝦仁非常新鮮。手工韮菜餃 $38韭菜味道濃郁,皮也很薄。餡料好足料,口感細緻。真花甲 $88味道鮮甜,口感爽口,花甲也非常乾淨沒有沙粒。即炸響玲卷 $58炸得金黃,外脆內軟,不會太膩。甜品 $0每人一粒雪米糍,非常滿足。
今晚我約了朋友去依間打邊爐聚餐。

乾鍋醬汁蠔 $308

酸菜湯底 $0
是我們選擇乾鍋時免費獲贈的,味道酸辣開胃,飲啖非常暖身。

手工雲吞王 $38
雲吞皮薄餡料飽滿,特別是蝦仁非常新鮮。
手工雲吞王+手工韮菜餃

手工韮菜餃 $38
韭菜味道濃郁,皮也很薄。餡料好足料,口感細緻。

真花甲 $88
味道鮮甜,口感爽口,花甲也非常乾淨沒有沙粒。

即炸響玲卷 $58
炸得金黃,外脆內軟,不會太膩。
即炸響玲卷

甜品 $0
每人一粒雪米糍,非常滿足。
2023-04-19
手工雲吞王+手工韮菜餃
即炸響玲卷
  • 手工雲吞王
  • 手工韮菜餃
2023-04-23 23 浏览
幫襯左隨變佐敦已經好多年🙌知道依家喺銅鑼灣都有得食☺️即刻約埋姐妹一齊去試嚇☺️分店位於登龍街😊地鐵一出行5分鐘就到非常就腳👍餐廳仲可以望到維港夜景😎座位唔會好迫坐得好舒服‼️🐥麻辣雞煲 麻辣雞煲我地選了半只就好了😬店員系上鍋時候已經聞到陣陣藥材香味🤤鍋里嫩滑雞件掛滿醬汁😬一夾即食香辣帶麻真系食得好過癮😋配料仲有紅蔥頭、楊蔥🧅蒜頭🧄及大蔥等等香料🤤🦐招牌手打黑松露蝦球本身大愛松露🤤呢款招牌手打蝦球以新鮮大蝦拆殼加入左香味四溢黑松露以手打而成🙌食落口感Q彈帶鮮😊🥟不可錯過手工雲吞皇大大粒自己制手工雲吞😍雲吞皮薄多料😬兩只鮮蝦加少少豬肉碎😆鮮蝦爽口彈牙😌好正‼️🐸新鮮田雞田雞即點即劏🙈放進鍋煮至熟透🙌肉質仍保持一定既嫩滑🤤滑豆腐加入麻辣湯底滑嘟嘟😍隨變粉粗身滑身😬有點似東北冰粉😬落湯一變透明就食得🥰飲品點了大大杯解膩凍檸茶及凍冰冰檸樂😎
餐廳仲可以望到維港夜景😎座位唔會好迫坐得好舒服‼️

滑豆腐加入麻辣湯底滑嘟嘟😍

隨變粉粗身滑身😬有點似東北冰粉😬落湯一變透明就食得🥰

飲品點了大大杯解膩凍檸茶及凍冰冰檸樂😎
2023-04-22 393 浏览
早幾日已經食咗燒肉放題啊!所以今日唔想再食肉😬知道呢度有間食火鍋嘅餐廳竟然有招牌乾鍋⋯⋯而且環境相當舒適!服務都唔錯!🍲🍲隨變火鍋🍲🍲📍銅鑼灣登龍街18號V Point 23樓☎️ 2891 2787乾鍋醬汁蠔店員奉上已經香噴噴,口水都流埋!打開個蓋色香味俱全⋯⋯生蠔超大隻!仲可以選擇辣度!小辣!生蠔肥美多汁!配菜吸收晒醬汁和生蠔的精華!超美味!加入年糕沾滿了醬汁!真係好好味🤤⋯⋯蕃茄湯底(送)呢個湯底真係好好味!非常濃郁嘅蕃茄湯!店員叫我哋未食,之前先飲一碗😋果然冇介紹錯!叫咗三種餃雲吞王、韭菜餃、芹菜木耳餃我個人覺得雲吞王最好味!芹菜木耳餃都好好食!響鈴即炸的響鈴😬沾滿蕃茄湯底的精華!必食!皇帝菜好新鮮!隨變粉質感非常得意😎
而且環境相當舒適!
服務都唔錯!

🍲🍲隨變火鍋🍲🍲
📍銅鑼灣登龍街18號V Point 23樓
☎️ 2891 2787

乾鍋醬汁蠔

店員奉上已經香噴噴,口水都流埋!打開個蓋色香味俱全⋯⋯
生蠔超大隻!
仲可以選擇辣度!小辣!
生蠔肥美多汁!

蕃茄湯底(送)

叫咗三種餃
雲吞王、韭菜餃、芹菜木耳餃
我個人覺得雲吞王最好味!芹菜木耳餃都好好食!

響鈴

即炸的響鈴😬沾滿蕃茄湯底的精華!必食!

皇帝菜

好新鮮!

隨變粉
質感非常得意😎
  • 乾鍋醬汁蠔
  • 即炸響玲卷
2023-04-20 171 浏览
今晚老公有約,不想獨自晚餐,於是約了媽媽撐枱腳。媽媽在銅鑼灣上班,因此找了附近的餐廳。她想吃打邊爐,又特別喜歡環境美美的、舒服的地方。幸好,讓我找到了隨變火鍋。餐廳環境很有氣派,座位十分寬闊,用上落地玻璃,有大半的坐位都可以看到廣闊的街景和海景。我們十分幸運,被安排到私隱度高、景觀開揚的角落位,我們都吃得很開懷。乾鍋醬汁雞 $268雞有預先炸過,因此味道特別香,皮特別有嚼勁,肉質也很嫩滑。醬汁香辣鮮甜,非常惹味和開胃。裡面配料豐富,有煙韌彈牙的年糕,還有新鮮香甜的椰菜、紫洋蔥、椰菜花等,我們都吃得津津有味。酸菜湯底又酸又辣又香噴噴的湯底,讓人回味無窮,我跟媽媽都忍不住喝了幾碗。我們點了三款打邊爐食品,包括新鮮有膏鵝腸、必食手工魚皮餃和牛胸爽。新鮮有膏鵝腸 $78我們都很喜歡它爽脆的口感,膏和腸的鵝酥味新鮮香口。必食手工魚皮餃 $38外皮口感煙韌,裡面的豬肉味很香很新鮮。牛胸爽 $148很少地方可以吃得到,也聽說它含豐富的骨膠原,因此在餐牌一看到它,不用多想,馬上點了。牛胸爽口感爽脆有嚼勁,味道帶點清香的牛油味,愈吃愈上癮。另外要讚一下他們的服務,員工態度非常有禮親切、細心友善,效率也很

乾鍋醬汁雞 $268

酸菜湯底火鍋

新鮮有膏鵝腸
新鮮有膏鵝腸 $78
我們都很喜歡它爽脆的口感,膏和腸的鵝酥味新鮮香口。

必食手工魚皮餃
必食手工魚皮餃 $38
外皮口感煙韌,裡面的豬肉味很香很新鮮。

牛胸爽 $148

另外要讚一下他們的服務,員工態度非常有禮親切、細心友善,效率也很高。
酸菜湯底火鍋
新鮮有膏鵝腸
必食手工魚皮餃
2023-04-20 263 浏览
又係時候約朋友食雞煲打邊爐,位於銅鑼灣鵝頸橋附近嘅登龍街 V point《隨變火鍋》有雞煲食。食店位於高層,落地玻璃望到靚景,地方闊落坐得舒適,有兩間廂房,良朋歡聚一樂也,發現唔少外國人到訪幫襯中國菜。乾鍋火鍋雞煲選擇豐富,也有刺身串燒,呢度除咗可以食乾鍋+打邊爐,仲有麻辣雞煲+火鍋。麻辣雞煲(小辣)~小辣程度都算辣,店員好細心,驚我哋唔食得太辣,建議嗌咗小辣先,唔夠可以再加辣湯,果然越食越辣,加清湯也可。滾起之後打開蓋就食得,雞肉嫩滑,配菜包括中芹、洋蔥、芫茜、京蔥等等, 四川麻辣口味,少少麻多多辣。四寶餃子拼盤~兩個人一次過試曬四款餃子,多心啲貪心啲都無難度,魚皮餃、韭菜餃、芹菜木耳餃及雲吞王, 各有特色,魚皮餃夠煙韌,韭菜餃夠可口,雲吞王大蝦好彈牙。新鮮有膏鵝腸~第一次食到咁新鮮嘅鵝腸,連埋膏,勁肥美,真係好爽滑,淥一淥就食得,正!炸魚皮~份量認真大,件件香口件件脆卜卜。隨便粉~好細心,提供筲箕驚佢走失,淥一陣變透明就食得,掛滿麻辣雞汁非常美味。叫咗杯1664生啤~自助醬料區~辣椒、蒜蓉、芫茜、香蔥等等。
乾鍋火鍋雞煲選擇豐富,也有刺身串燒,
呢度除咗可以食乾鍋+打邊爐,仲有麻辣雞煲+火鍋
麻辣雞煲(小辣)~
滾起之後打開蓋就食得,雞肉嫩滑,

四寶餃子拼盤~
新鮮有膏鵝腸~
炸魚皮~
份量認真大,件件香口件件脆卜卜。
隨便粉~
叫咗杯1664生啤~
自助醬料區~
辣椒、蒜蓉、芫茜、香蔥等等。
2023-04-18
2023-04-16 221 浏览
好耐無食過雞煲啦!銅鑼灣 V Point 有間火鍋店叫隨變火鍋,可以睇到維港夜景,店舖環境都頗大又舒適,食物質素好,價錢合理,款式選擇又多,餐廳主題係雞煲、燒烤及乾鍋系列首先叫咗個 [ 原味清湯雞煲 $188 ] 揀咗半隻雞,一煲都好多配料,夠哂足料,啲雞肉入口嫩滑,煲好耐都唔會鞋口。另外仲叫咗幾款火鍋配料,包括有 [ 羊卷肉 ] 口感爽滑,肥而不膩;除咗肉類外,仲要叫埋新鮮蔬菜類,包括有 [ 金菇 ]、[ 雞脾菇 ] 及 [ 娃娃菜 ]必叫 [ 四寶丸拼盤 ] 全人手手打丸,店員話每期都有唔同款,今次就食到 芋頭貢丸:純豬肉包住芋頭,食起嚟口感脆口、三星蔥丸:入口多汁,獨有濃郁嘅青蔥香味、松露蝦滑:松露味濃郁,蝦滑口感彈牙、芝心墨魚丸:口落去唧哂啲芝士出嚟,口感爽口彈牙,4款口味都好特別,係意想不到嘅口味;食到唔夠喉,仲叫多咗一份 [ 芝士墨魚丸 ] 好味道另外宜家做緊個優惠,串燒類第二件半價添,真係好抵食呀,叫咗4串 [ 羊肉串 ]、2串 [ 雞軟骨 ]、2串超多汁嘅 [ 牛油燒香菇 ] 及 超好食嘅 [ 芝士年糕 ] 香滑芝士,口感煙韌最後仲有飯後甜品,同朋友一人一粒雪米糍,真係

最後仲有飯後甜品,同朋友一人一粒雪米糍,真係好滿足

隨變火鍋
銅鑼灣登龍街18號 V Point 23樓
2023-04-13
$406.5 (晚餐)
2023-04-15 31 浏览
週末最快樂莫過於找一家海景餐廳舒舒服服的來一頓悠長午餐多次於隨變晚膳,就是未試過日間光顧,決定到該處享受一下那無敵海景火鍋店居高臨下,有大量梳化位,環境舒適全落地玻璃窗,窗邊的二人位飽覽維港絕美海景店內設多個私人房間給大伙兒聚餐,盡享私人空間醬油於係自助區自由混醬,隨個人喜好運用時令特選牛盛宴二人餐$838,另需加一服務費及餐位費涼拌萵筍口感脆爽,點了微辣,每條都沾滿辣油極黑牛刺身14片配上香蔥及秘製醬汁,香濃純粹的牛肉香佈滿味蕾自選湯底一款,麻辣湯底的香料都是從四川重慶運來,味道正宗精選肉類拼盤有日本A4和牛、手切封門柳、手切牛脷片、鮮爽黃喉、牛胸爽及白栢葉最後的精美甜品為雪米糍!簡直透心涼
週末最快樂莫過於找一家海景餐廳舒舒服服的來一頓悠長午餐
火鍋店居高臨下,有大量梳化位,環境舒適
全落地玻璃窗,窗邊的二人位飽覽維港絕美海景
店內設多個私人房間給大伙兒聚餐,盡享私人空間
醬油於係自助區自由混醬,隨個人喜好運用
時令特選牛盛宴二人餐$838,另需加一服務費及餐位費
涼拌萵筍
涼拌萵筍口感脆爽,點了微辣,每條都沾滿辣油
極黑牛刺身
自選湯底
自選湯底一款,麻辣湯底的香料都是從四川重慶運來,味道正宗
精選肉類拼盤
精美甜品