2023-07-11
天氣越來越熱,但唔知點解反而好想食辣野,可能因為可以排汗😂😂。難得去銅鑼灣,緊係要試下幾出名既隨變雞煲😋。位置位於銅鑼灣登龍街既V point ,一出𨋢就覺得好舒服,座位好闊落,仲有一大片窗,可以睇到外面既夜景,估唔到食雞煲都咁有格調🥰!第一時間當然叫個隨變麻辣雞煲先,咁重口味既我,一定係試中辣啦😏!果然係有料到,湯底已經見到好多乾辣椒,麻籽,紫洋蔥,辣勁十足!煲左一陣,食啲雞吸收左湯汁既精華,麻麻辣辣咁,真係好惹味,雞肉又唔會好老,越食越過癮😁,喺香港好少有呢種麻辣度,真係一試難忘🤤🤤🤤。隨變麻辣雞煲 半隻 $208再加左幾款配料:四色餃子拼盤 $68餃子同麻辣湯底好夾😋,本身又餃子好新鮮,尤其是韮菜餃味道濃郁,一啖麻辣,一啖韭菜,一種味覺既衝擊👍。新鮮滑牛 $118我自己好鍾意食滑牛,因為新鮮牛肉既口感係好正,又好有牛味,仲要份量唔少,值得推介🤗。葱爆貢丸 四粒 $38貢丸都彈牙,中間有香葱醬,都幾有特色😃。隨變粉 $33我覺得呢度好細心,有個大筲箕俾你用來煮粉,啲粉唔會散晒,加上隨變粉煙韌得嚟又有滑嘟嘟既口感,吸收左湯既辣度,真係好刺激😆。食完真係好滿足🥰,好耐無試過咁過癮,好似
隨變麻辣雞煲 半隻 $208
再加左幾款配料:
四色餃子拼盤 $68
新鮮滑牛 $118
值得推介🤗。
葱爆貢丸 四粒 $38
貢丸都彈牙,中間有香葱醬,都幾有特色😃。
隨變粉 $33
食完真係好滿足🥰,好耐無試過咁過癮,好似上左癮咁,下次要試下干鍋,見到好多人食,都好吸引😆!