2013-04-05
多謝細蚊介紹試左間正宗雲南菜..坊間好多自命雲南菜館我好多都試過..但冇一間好似呢間咁正宗一..其他野可能騙到我..不過雲南菜就絕對無可能..因為我媽咪係雲南人..下次要帶埋媽咪黎試下先得!!估唔到呢間舖頭仔細細間居然有地道既羊奶餅..烤乳扇..臭豆腐呢啲地道小食..記得每次返雲南..我都一定要食..依家晤使咁遠,觀塘就有得食!!正吖!不過同行既友人就有啲食唔慣.算啦!同老闆娘傾過..發現老闆娘對食物有一種執著..係依家一啲食市冇既..難怪佢咁遠同成本貴既情況下都堅持空運食材到港!實在抵讚!下次要再黎試過!!羊奶餅;一共五塊..兩邊都到金黃色..面頭有一啲花召粉咁既香料..咬落去有一陣陣羊奶味!!烤乳房;好似薯片咁,不過又冇薯片咁翠..係羊奶餅既薄生版..(致愛)臭豆腐;五粒細細粒..遠睇一啲都唔臭..係入口係口腔內感覺到其臭味..點腐乳同甜醬食...
要再黎試過!!