每次經過“雲壽司”也排長龍,見今次不需要排隊便入去試試🍣😆店裡地方不大,坐位也不多,店員服務唔錯🙌首先點了👉特上壽司盛盒、自選10件壽司(有湯和沙律)見水準不錯,價錢又親民,之後再加點了辣味吞拿魚手卷、三文魚壽司、帶子壽司、葱吞拿魚腩壽司、象拔蚌壽司🍣😋壽司用料新鮮,回味無窮😋😋
每次經過“雲壽司”也排長龍,見今次不需要排隊便入去試試🍣😆
店裡地方不大,坐位也不多,店員服務唔錯🙌

壽司用料新鮮,回味無窮😋😋

午餐
2023-01-18 488 浏览
性價比超級高,有多款稀有矜貴魚類,最深刻係剝皮魚和鮟鱇魚肝,吃下去入口即溶,油脂濃厚. 吞拿魚腦天,非常特別,一條魚只有兩片,口感軟滑,少筋脂肪濃郁. 環境舒服,配上柔和音樂,師傅悉心講解材料,食用方法由淡至濃!座位偏矮,未能睇到師傅烹調/製作壽司的過程。赤貝和白蝦可能稍為普通,沒有特別驚喜本身期望會有生蠔/金目鯛/石垣貝,可能因為季節時間,希望下次有機會能夠享用!食物質素: 8/10性價比 (CP值): 9/10驚喜指數:7/10滿意程度:7/10

赤貝和白蝦可能稍為普通,沒有特別驚喜

食物質素: 8/10
  • 拖羅
  • 廚師發辦
  • 海膽
2022-12-30 574 浏览
今日朋友特別過黎銅鑼灣搵我食lunch,所以我都特別早少少係公司出發,咁就可以傾計傾耐d☺️ 呢間雲壽司想食好耐,因為有次聽同事講話好好食,所以就bookmark定,今次終於有機會試🤤 鋪頭比想像中細間,全場得一張L形吧枱,難怪我同事話一位難求啦~好彩我早左出公司🤫 lunch時段有lunch set、自選壽司或者omakase,我又覺得lunch食omakase有少少誇張,所以叫左個三色丼、朋友就叫左個北海道海膽丼。沙律有番茄仔、粟米同沙律菜,用日式胡麻醬撈埋一齊食,好味😋三色丼 ($158)有海膽、帆立貝同埋三文魚籽,我首先食左海膽先,勁鮮甜🤩 不過得兩啖就食完,如果再多d就好啦~因為食完海膽先食飯,所以得番帆立貝同三文魚籽可以撈飯。刺身鮮甜唔腥,三文魚籽咬落去卜卜聲🤪 正👍🏻北海道海膽丼 ($198)好澎湃既海膽丼!海膽份量十分充足,朋友話味道好濃郁,入口即溶。不過相比其他丼,呢碗北海道海膽丼就太細碗了,應該唔會食得飽,不過朋友話佢一陣去食tea喎,所以都ok 😂

沙律

有番茄仔、粟米同沙律菜,用日式胡麻醬撈埋一齊食,好味😋

三色丼 ($158)

北海道海膽丼 ($198)

2022-12-21 393 浏览
食日本菜,食物新鮮及衛生安全十分重要,外賣更加要確保新鮮。透過網上平台去訂購雲壽司外賣,方便快捷,食材新鮮,賣相吸引,每次都吃得飽飽又滿足,最喜歡三文魚海膽丼,誠意之作
外卖自取
2022-12-16 445 浏览
🔹銅鑼灣//雲壽司🔹人均約$260🔹▫️特上壽司拼盤 $268▪️自選壽司12件 $208🔹好飽評語最好食係吞拿魚蓉軍艦😋👑唔會食落去一Pat 嘢,有魚味😋海膽個人嚟講偏苦,正常!!深海池魚幾好食☺️價錢嚟講算係幾平,而且係地舖夠晒方便😗 不過座位有少少逼,舖面好細🤓嘢食都不錯!特別係我媽卡些三百幾起都幾平喔!🧠回頭指數:7️⃣🧏🏻‍♀️打卡港女:6️⃣🌬冷氣溫度:7️⃣🚽廁所評價:⏹🧾性價比呢:7️⃣
🔹銅鑼灣//雲壽司🔹人均約$260🔹

🌬冷氣溫度:7️⃣
🚽廁所評價:⏹
🧾性價比呢:7️⃣
2022-11-26 327 浏览
朋友想食壽司,夜晚見到雲壽司長期好多人排隊,之後Lunch就去試吓, 叫咗個set好似係$620再+1☺️食材都算好新鮮👍🏻👍🏻佢嘅壽司飯真係稱得上係好好食嘅飯🤪🤪食過就知我講咩🫡一開始係有一盤刺身刺身種類都多,重有拖羅👍🏻最咪想買12件壽司👍🏻第一件係白蝦壽司🥰食落口感完全唔似係蝦!好好味😆雖然佢啲食材唔算係特別名貴,環境尚算可以,但係咁嘅價錢都相當值得去試👍🏻👍🏻平價版,質素好🥸推介可一試👌

一開始係有一盤刺身
刺身種類都多,重有拖羅👍🏻

最咪想買12件壽司👍🏻第一件係白蝦壽司🥰
食落口感完全唔似係蝦!好好味😆

平價版,質素好🥸推介可一試👌
2022-10-11 593 浏览
之前成日經過冇入過去見咁多人比正評所以入去試吓⋯⋯點知中伏星期五食飯都要等一陣 (一定要齊人先入得)因為未試過,坐Bar枱又見到哂雪櫃啲魚生賣相唔係幾好,所以兩個人點左$380嘅OMAKASE…好似10件壽司🍣+湯,成個過程食咗都唔知有冇20分鐘就食完,好似一陣風💨咁😆😆D壽司一啲驚喜都冇....切得又細又薄...D壽司飯偏硬...兩個人加一後$800幾$900….慶幸冇叫到貴D嘅Set…. 我諗我都唔會再去試…
之前成日經過冇入過去
見咁多人比正評所以入去試吓⋯⋯點知中伏
星期五食飯都要等一陣 (一定要齊人先入得)

D壽司一啲驚喜都冇....切得又細又薄...
D壽司飯偏硬...兩個人加一後$800幾$900….
慶幸冇叫到貴D嘅Set…. 我諗我都唔會再去試…
2022-10-07
【性價比$680二人餐💖拖羅壽司+鮑魚牡丹蝦刺身+鰻魚丼】想食質素唔錯,價錢又合理既日本野雲壽司二人餐$680,有丼飯、壽司、刺身,連沙律加麵豉湯,真係食到好飽!再叫左支越後櫻醉樂無極大吟釀300ml,易入口,飲落清爽順口,把酒言歡,一樂也❤❤❤❤❤❤麵豉湯x2蕃茄沙律丼:迷你蔥吞拿魚腩丼迷你鰻魚飯壽司:北海道海膽壽司 拖羅壽司 辣味帶子軍艦 油甘魚壽司 赤蝦壽司 火炙左口魚邊壽司刺身類:牡丹蝦 深海池魚 磯燒鮑魚💬點評其實呢個價錢食到質素不錯既刺身,又好飽,真係好抵食!呢間雲壽司,銅鑼灣、中環、太子有分店,同都有$680二人餐,推薦!👅味道:4.5/5🌌環境:4/5👍🏻推薦:4.5/5如果大家覺得我review得ok,可以follow 我IG @hkdine360(📍銅鑼灣) 雲壽司 (聯成商業中心)銅鑼灣謝斐道506-508號聯成商業中心地下B號舖#hkdine360 #hkfood #hkfoodie #銅鑼灣 #雲壽司 #性價比餐廳 #性價比 #中環餐廳 #銅鑼灣餐廳 #太子餐廳 #美食 #中環美食 #銅鑼灣美食 #太子美食 #foodiehk #吃貨 #餐廳推薦 #打卡 #
【性價比$680二人餐💖拖羅壽司+鮑魚牡丹蝦刺身+鰻魚丼】

想食質素唔錯,價錢又合理既日本野
壽司二人餐$680,有丼飯、壽司刺身,連沙律加麵豉湯,真係食到好飽!

❤❤❤❤❤❤

牡丹蝦
深海池魚
磯燒鮑魚

💬點評

其實呢個價錢食到質素不錯既刺身,又好飽,真係好抵食!

👅味道:4.5/5
🌌環境:4/5
👍🏻推薦:4.5/5

(📍銅鑼灣) 雲壽司 (聯成商業中心)
銅鑼灣謝斐道506-508號聯成商業中心地下B號舖

#hkdine360 #hkfood #hkfoodie #銅鑼灣 #雲壽司 #性價比餐廳 #性價比 #中環餐廳 #銅鑼灣餐廳 #太子餐廳 #美食 #中環美食 #銅鑼灣美食 #太子美食 #foodiehk #吃貨 #餐廳推薦 #打卡 #打卡餐廳 #壽司 #刺身
2022-09-24 441 浏览
有幾年無見的朋友到港後🥰, 即刻約我食好野,帶左我來這間壽司店,這間店甚有特式,就好似去左築地一樣,師父即時整壽司俾你🍣「海膽壽司」好新鮮😍厚厚的海膽令我好想食多一件🤭「甜蝦壽司」甜蝦大隻肥美,一啖食上去,令我好滿足🤭「牛油果壽司」好特別用上牛油果🥰 做壽司,而且是我最愛淋身的牛油果👍🏻「和牛壽司」燒至半生熟,入口即溶😋「麵屎湯」好多料,較濃味☺️備註:🔺注明了使用日本米,果然質感是頂呱呱😍🔺下次要食「廚師發板」🤭🔺好想再光臨🥰

「海膽壽司」好新鮮😍厚厚的海膽令我好想食多一件🤭
「甜蝦壽司」甜蝦大隻肥美,一啖食上去,令我好滿足🤭
「和牛壽司」燒至半生熟,入口即溶😋
「麵屎湯」好多料,較濃味☺️

備註:
🔺注明了使用日本米,果然質感是頂呱呱😍
🔺下次要食「廚師發板」🤭
🔺好想再光臨🥰

2022-09-22 2320 浏览
今日路過,沒有人龍排隊,便試吓這間人氣壽司店。餐廳的空間比較狹小,座位也比較逼。午餐有午市套餐,價位由$198-$380,也有三款omakase$380/$480/$680。雲壽司$380帶子切得好厚,帶子味道鮮甜,口感嫩滑。牡丹蝦雖然唔係大大隻,但蝦肉黏滑,十分鮮美。水白炸?聽得不太清楚,但口感爽滑清脆,味道比較淡。依左目壽司味道清淡,肉質比較爽彈,沒有半點油膩感。秋刀魚真係喜出望外,估唔到秋刀魚不但不腥,而且肉質十分柔軟,魚脂豐盈甘香,好吃。鮫子魚?同樣地聽不清楚壽司的名子,這白身魚的表皮剛剛燒過,有火炙香氣,是清爽的白身魚風味。金目鯛魚肉軟滑細緻,魚味唔太濃,但味道是ok的北海道海膽真係正!海膽色澤鮮明,口感好creamy, 極為鮮甜,海膽味又濃,味道在口中猶久不散,正!大拖羅十分肥美,帶一點口感又無筋,雖然不是入口即溶,但魚脂豐腴又不膩口,魚味濃厚,正!吞拿魚面肉經火炙,魚肉充滿彈性,肉質爽口,魚味濃郁。吞拿魚手卷的紫菜香脆,啖啖吃到香滑的吞拿魚肉,不錯吧。雖然今日上壽司比較急促,感覺有點趕,但這一天的omakase 的性價比不錯。

今日路過,沒有人龍排隊,便試吓這間人氣壽司店。

壽司$380

帶子切得好厚,
帶子味道鮮甜,口感嫩滑。

牡丹蝦雖然唔係大大隻,
但蝦肉黏滑,十分鮮美。

水白炸?聽得不太清楚,
但口感爽滑清脆,味道比較淡。

依左目壽司味道清淡,
肉質比較爽彈,沒有半點油膩感。

秋刀魚真係喜出望外,

鮫子魚?

金目鯛魚肉軟滑細緻,
魚味唔太濃,但味道是ok的

北海道海膽真係正!

大拖羅十分肥美,

吞拿魚面肉經火炙,
魚肉充滿彈性,肉質爽口,魚味濃郁。

吞拿魚手卷的紫菜香脆,
啖啖吃到香滑的吞拿魚肉,不錯吧。

2022-09-16
午餐
平時食廚師發辦,閒閒地都要成千蚊😵 呢度只係三百零蚊就食到⁉️  仲要係米芝蓮師傅坐鎮, #銅鑼灣 嘅餐廳喎🤯153foodie 作為銅鑼灣地膽,當然要去試吓😍 今次就帶大家嚟到雲壽司,試試呢間價錢極親民嘅 omakase 啦✨»»————- ☟☟ ————-««呢度嘅廚師發辦有三種,分別係:▪️ 翔 SHO ($380)▪️ 雲 KUMO ($450)▪️ 吟 GIN ($680)今次係153初次嘗試 omakase, 所以就揀咗最平嗰款試吓😋»»————- ☟☟ ————-««🍣 翔 SHO ($380)▪️ 壽司 x 10件▪️ 手卷 x 1條▪️ 麵豉湯十款​​壽司嘅用料都好新鮮,尤其係海膽!呢度嘅海膽由日本直送,口感細滑,味道相當鮮甜,完全唔腥😆———[ 餐 廳 環 境 🍽️ ] 呢間舖頭地方頗細,全場只得一張 L 形吧枱,座位亦安排得比較迫😳如果拎多幾袋嘢,或者冬天著得多衫,就應該唔夠地方擺😥———[ 餐 廳 服 務 👨🏻‍🍳 ] 服務方面,餐廳店員有禮,亦會主動斟茶🍵不過師博上菜嗰陣,只係講咗壽司嘅名就放低咗,介紹就冇乜🤔 客人同師博交流嘅機會都唔算多🙊———[ 整 體 評 價 💬 ]

»»————- ☟☟ ————-««

呢度嘅廚師發辦有三種,分別係:

▪️ 翔 SHO ($380)
▪️ 雲 KUMO ($450)
▪️ 吟 GIN ($680)

»»————- ☟☟ ————-««

🍣 翔 SHO ($380)

▪️ 壽司 x 10件
▪️ 手卷 x 1條
▪️ 麵豉湯

[ 餐 廳 環 境 🍽️ ]

如果拎多幾袋嘢,或者冬天著得多衫,就應該唔夠地方擺😥

[ 餐 廳 服 務 👨🏻‍🍳 ]

服務方面,餐廳店員有禮,亦會主動斟茶🍵

[ 整 體 評 價 💬 ]

整體而言,雖然食物質素出色,但環境同服務方面,就扣咗少少分🙈

不過考慮埋價錢因素,其實​​最平只係 $380 加一,埋單四百蚊鬆啲✨ 以呢個價錢、地段嚟講,絕對值得一試!

☞ 整體評分:7/10

»»————- ☟☟ ————-««

壽司 (銅鑼灣)

🍴 餐廳地址:

2022-08-19
庆祝纪念
生日
2022-08-23 484 浏览
雲壽司Sushi Kumo 剛剛好在銅鑼灣逛街,無意中看到這件小店,而老婆又想吃壽司,而某個app又有50% off的訂座,於是我們就一嘗這裡的壽司,竟然出乎意料的好吃喔!我們一共叫了23件壽司:玉子壽司,帶子壽司,三文魚腩壽司,吞拿魚壽司,大吞拿魚腩壽司,火炙金線鯛壽司,火炙左口魚邊壽司,火炙鰻魚壽司,火炙大吞拿魚腩壽司,飛魚籽軍壽司,牛油果沙律軍艦壽司,蔥吞拿魚腩卷。 講真的,我們覺得這家店的壽司品質是非常不錯的,可惜,魚生切得太薄了。吃下去不太夠味。另外,我們更推薦火炙類的壽司,因為魚生片薄,火炙一下,那些魚油就很容易出來,鮮美的魚油裹在魚生片上面,一口下去就覺得很肥美的口感。其他的壽司就還好啦,跟普通的小店壽司差不多。這次消費一共$676, 扣除折扣$338, 再加上10% 服務費,結帳一共$406. 當然平均一件壽司也是$18,所以還是物超所值的一次用餐體驗啦。
壽司Sushi Kumo
我們一共叫了23件壽司
介紹返💁🏻‍♀️。。🇯🇵壽司 在銅鑼灣 🇯🇵。雲壽司 Sushi Kumo。聯成商業中心地下B號舖。盛盒 Sushi Platter 特上壽司拼盤 Deluxe Sushi Platter吞拿魚腩 / 深海池魚 / 牡丹蝦 / 赤貝 / 鯖魚 / 魴鮄 / 火炙左口魚邊壽司 / 海膽軍艦 / 三文魚籽軍艦 / 蔥吞拿魚腩軍艦Toro / Striped Jack / Botan Ebi / Akagai / Seared Flounder Fin / Mackerel / Grey Gurnard / Sea Urchin / Salmon Roe / Chopped Tuna with Spring Onion。HKD268 + 10%刺身拼蟹 Sashimi Platter油甘魚 / 甜蝦 / 帆立貝 / 三文魚 / 池魚Yellowtail / Sweet Shrimp / Scallop / Salmon / Horse Mackerel。HKD198 + 10% 🤫 蛇王星期三..haha..又係時候去Keep吓個樣..(準備又老一歲🤭..) 做完個Facial就緊係去醫肚啦.
介紹返💁🏻‍♀️

🇯🇵壽司 在銅鑼灣 🇯🇵
。雲壽司 Sushi Kumo
。聯成商業中心地下B號舖

盛盒 Sushi Platter

特上壽司拼盤 Deluxe Sushi Platter
。HKD268 + 10%

刺身拼蟹 Sashimi Platter
油甘魚 / 甜蝦 / 帆立貝 / 三文魚 / 池魚
。HKD198 + 10%

🤫 蛇王星期三..haha..又係時候去Keep吓個樣..(準備又老一歲🤭..) 做完個Facial就緊係去醫肚啦..今次去咗有一排無幫襯嘅雲壽司
🤫 平時嚟雲壽司通常都瞌埋眼直接指住個Omakase Kumo就等食架啦..不過哩次搞搞新意思..決定試吓佢哋嘅特上壽司Set加個Sashimi Platter..(加埋兩個Set同食個餓嗎家姐價錢都差無幾..)
🤫 撳咗兩下電話兩個Platter就喺我面前..咁除咗Platterss當然唔少得必定有嘅沙律同麵豉湯..沙律就係普通麻醬沙律啦..至然麵豉湯亦都係Kumo一貫嘅超多海帶同豆腐卜..好..立即入正題
🤫 先講吓份壽司先..十件壽司最正嘅一定走唔甩係海膽軍艦同吞拿魚腩壽司.. 海膽超鮮甜而吞拿魚腩肥美..粉嫩粉嫩入口即溶呀..再嚟就緊係三文魚籽軍艦同蔥吞拿魚腩軍艦..三文魚籽鹹香味濃..蔥吞拿魚腩軍艦唔駛講..我不嬲都好鬼鐘意食嘅
🤫 另外比較特別嘅係魴鮄壽司..魴鮄魚同深海池魚一樣都係喺深海生活..而佢嘅魚質係淡口得嚟爽口架..唔錯吃..仲有火炙左口魚邊壽司又係好食嘅..你知啦..用火炙過嘅左口魚邊嘅油脂迫哂出嚟..Yummy
🤫 最後..鯖魚同牡丹蝦壽司正常水準無乜特別..唯一係赤貝壽司嚿赤貝略為遜色..有啲太乾
🤫 喂..咪唔記得我仲有叫咗個Sashimi Platter喎..咁因為大部份魚生都係同壽司啲餸係重覆嘅.. 重覆嘅唔多講..最想讃嘆嘅係嗰兩片好似AirPod 咁大嘅帆立貝..大塊唔再講..最緊要係超爽甜架
🤫 咁雲壽司都出咗名舖頭細細但係性價比就高高架啦..咁啱星期三我食緊壽司嗰陣出邊突然落狗屎..我即刻變咗包場咁..我諗都冇機會再有下次..唔駛拎飛排隊都執到🤭
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)

💮已翻兜次數:6次💮
。。
2022-07-07 1320 浏览
🍣雲壽司立食嘅壽司呢幾年都開到成行成市,今次試吓呢間雲壽司🐟特上刺身拼盤 $380吞拿魚腩: 油脂唔算多,但厚身牡丹蝦: 大隻,蝦身較黏口赤貝: 爽口大隻,鮮甜海膽: 微微甜,creamy,唔腥👌🏽深海池魚: 新鮮,質地較實,爽口👍真鯛: 質地較淋身,味道普通🍣自選壽司10件 $178深海池魚/油甘魚: 肉質厚實,鮮甜火炙帶子/甜蝦/赤海蝦: 蝦身爽而黏口,帶子普通火炙左口魚/火炙金線鯛: 左口魚燒左油脂味好香,金線鯛正常發揮🥣 麵豉湯,沙律 :跟餐包埋,正常發揮🍚飯:微酸,唔會太濕🥤薑汁汽水 $18•••••••••••••••••••••••••••2個人埋單 $634食物都新鮮,刺食係岀色有得位坐不過就逼咗啲😢•••••••••••••••••••••••••••📍 銅鑼灣謝斐道506-508號聯成商業中心地下B號舖

🍣雲壽司

立食嘅壽司呢幾年都開到成行成市,今次試吓呢間雲壽司

🐟特上刺身拼盤 $380
吞拿魚腩: 油脂唔算多,但厚身
牡丹蝦: 大隻,蝦身較黏口
赤貝: 爽口大隻,鮮甜
海膽: 微微甜,creamy,唔腥👌🏽
深海池魚: 新鮮,質地較實,爽口👍
真鯛: 質地較淋身,味道普通

🍣自選壽司10件 $178
深海池魚/油甘魚: 肉質厚實,鮮甜
火炙帶子/甜蝦/赤海蝦: 蝦身爽而黏口,帶子普通

🥣 麵豉湯,沙律 :跟餐包埋,正常發揮
🍚飯:微酸,唔會太濕

🥤薑汁汽水 $18

•••••••••••••••••••••••••••

2個人埋單 $634
食物都新鮮,刺食係岀色
有得位坐不過就逼咗啲😢

•••••••••••••••••••••••••••

📍 銅鑼灣謝斐道506-508號聯成商業中心地下B號舖
2022-07-07 1780 浏览
自從上次食完中環呢間雲壽司之後,就一直心心念念想再次食!🥰🥰仲成日同朋友推薦呢間壽司舖🙌🙌早兩日, 終於約到朋友同我去食😚😚今次我哋去咗太子呢間分店,就返朋友附近返工🤭我哋今次都係揀返二人餐$680套餐有12件壽司🍣、刺身、沙律、麵豉湯、兩個飯壽司有北海道海膽壽司🍣海膽超級鮮甜👍拖羅壽司入口即溶,充滿魚香👍👍辣味帶子軍艦帶子本身鮮甜,加入辣味增添食物嘅層次油甘魚壽司油甘魚爽口新鮮赤蝦壽司赤蝦鮮甜肉質彈牙🤤勁新鮮👍火炙左口魚邊壽司火炙後充滿魚油香,淡淡焦香🤤刺身有牡丹蝦、磯煮鮑魚及深海池魚全部選材都好新鮮,特別係牡丹蝦十級鮮甜🤩🤩🤩沙律🥗沙律菜加蕃茄配上日式沙律汁,酸酸甜甜好開胃,而且份量頗多麵豉湯非常足料,飲落都好濃郁日式迷你鰻魚飯鰻魚食落香嫩冇骨,配上日本🇯🇵珍珠米白飯好滿足迷你蔥吞拿魚腩飯吞拿魚腩拌勻蔥、薑、Wasabi 加入少少🤏醬油,食到停唔到口😍😍📌 雲壽司 (太子)太子西洋菜南街254號地下及閣樓#太子雲壽司 #雲壽司 #抵食二人餐 #CP值高 #刺身 #encore之選 #omakase #吞拿魚 #tuna #yummy #foodie #relax #hkblogge

我哋今次都係揀返二人餐$680
套餐有12件壽司🍣、刺身、沙律、麵豉湯、兩個飯

壽司有北海道海膽壽司🍣
海膽超級鮮甜👍

拖羅壽司
入口即溶,充滿魚香👍👍

辣味帶子軍艦
帶子本身鮮甜,加入辣味增添食物嘅層次

油甘魚壽司
油甘魚爽口新鮮

赤蝦壽司
赤蝦鮮甜肉質彈牙🤤勁新鮮👍

火炙左口魚邊壽司
火炙後充滿魚油香,淡淡焦香🤤

刺身
有牡丹蝦、磯煮鮑魚及深海池魚
全部選材都好新鮮,特別係牡丹蝦十級鮮甜🤩🤩🤩

沙律🥗
沙律菜加蕃茄配上日式沙律汁,酸酸甜甜好開胃,而且份量頗多

麵豉湯
非常足料,飲落都好濃郁

日式迷你鰻魚飯
鰻魚食落香嫩冇骨,配上日本🇯🇵珍珠米白飯好滿足

迷你蔥吞拿魚腩飯

📌 雲壽司 (太子)
太子西洋菜南街254號地下及閣樓

#太子雲壽司 #雲壽司 #抵食二人餐 #CP值高 #刺身 #encore之選 #omakase #吞拿魚 #tuna #yummy #foodie #relax #hkblogger
2022-07-04