真係由細同婆婆食過的霸王山莊,荃灣分店結業後都冇再食,前排行去尖東途中竟然畀我發現尖沙咀原來仲有間分店,食完真係令我諗起童年回憶,今日就帶爸爸黎再食過。menu原來有唔少素食,素友可以多個選擇了。🥘首先就叫左北京烤鴨(半隻) $238,首先提提大家一定要趁熱食,鴨皮咬落去卜卜脆一啲都唔油,鴨肉嫩嫩的,配搭煙韌有咬口的餅皮同青瓜、烤鴨醬和韮黃食,非常好味🤤🥘糖醋松子桂魚 $249雪白魚肉外脆內嫩,廚師已將魚骨去曬,絕對唔怕會啃到骨,伴以酸甜開胃的糖醋汁,同大量的蕃茄粒、洋蔥粒同三色椒,色彩繽紛得黎睇得又食得,如果味道可以再多啲酸就perfect!🥘老重慶擔擔麵 $72掛住影相的我就後先試呢個麵,除左份量好大好抵食!攤凍左啲麵索曬湯汁竟然更掛汁,花生醬口感更醇厚濃稠,必食推薦。🥘霸王小籠包 ($55)小籠包共有四舊,包外皮薄得黎入面竟有非常juicy的,咬下豬肉係新鮮,啖啖絕對都係精華!**每位茶芥$15。

menu原來有唔少素食,素友可以多個選擇了。

🥘糖醋松子桂魚 $249

🥘老重慶擔擔麵 $72

🥘霸王小籠包 ($55)

**每位茶芥$15。

2023-11-30 37 浏览
開業20年的京川滬菜今次終於有機會嚟試吓環境舒適寬敞價格適中糖醋松子桂魚🐟松子魚外皮黃金酥脆,魚肉肥美嫩滑👍店家好貼心,將魚骨起晒~啖啖魚肉配上酸甜的糖醋,真系好開胃好惹味!北京填鴨🦆餐廳的招牌菜之一,鴨肉肉質鮮嫩,皮脆肉嫩~配上薄餅 大蔥絲和黃瓜等配料,再加甜醬絕對係味蕾的極致享受霸王小籠包外皮厚薄適中,內餡肉汁豐富😋一咬落去湯汁瞬間流晒出黎⋯真系太美味了乾煸四季豆醬汁惹味,炒得好乾身有鑊氣,四季豆幾爽口唔會太諗👍份量好大碟滿足
開業20年的京川滬菜

2023-11-29
  • 北京烤鴨
  • 糖醋松子桂魚
  • 小籠包
小吃貨又出動帶媽咪食好西😁😁今次我地來到尖沙咀老字號霸王山莊食高質中菜🥢~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~山莊酸菜魚(小辣)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ $278呢度嘅酸菜魚用鮮魚片和酸菜燉煮,魚肉滑嫩,酸菜爽脆,勁大盆!我地選了微辣,酸酸地又辣辣地,剛好適合媽咪的口味,入面有白蘿蔔片、金菇、水晶粉皮等,增加了口感和飽足感☺️☺️北京烤鴨(半隻)$238 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️用肥嫩的鴨子烤制,皮脆肉嫩,油而不膩,搭配甜面醬、大葱、青瓜等配菜,用薄餅包起來吃,香氣四溢,令人忍唔住食完又食,停唔到手😂😂韭黃炒鱔糊 $188 ⭐️⭐️⭐️⭐️鱔魚肉彈牙,韭黃清香,鱔糊係一道我必點的菜式,皆因送飯一流😆總括嚟講,霸王山莊係一間值得推薦的中菜館,食物有水準,份量足,價錢合理,環境舒適,服務親切,連媽咪都讚好😍 不愧為老字號👍🏻👍🏻#尖沙咀 #老字號 #中菜館 #霸王山莊 #酸菜魚 #北京烤鴨 #炒鱔糊
小吃貨又出動帶媽咪食好西😁😁
今次我地來到尖沙咀老字號霸王山莊食高質中菜🥢

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

山莊酸菜魚(小辣)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ $278
呢度嘅酸菜魚用鮮魚片和酸菜燉煮,
魚肉滑嫩,酸菜爽脆,勁大盆!

我地選了微辣,酸酸地又辣辣地,
剛好適合媽咪的口味,入面有白蘿蔔片、金菇、
水晶粉皮等,增加了口感和飽足感☺️☺️
山莊酸菜魚
酸菜魚

北京烤鴨(半隻)$238 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
用肥嫩的鴨子烤制,皮脆肉嫩,油而不膩,
搭配甜面醬、大葱、青瓜等配菜,
用薄餅包起來吃,香氣四溢,令人忍唔住食完又食,停唔到手😂😂
北京烤鴨(半隻)

韭黃炒鱔糊 $188 ⭐️⭐️⭐️⭐️
韭黃炒鱔糊

總括嚟講,霸王山莊係一間值得推薦的中菜館,
食物有水準,份量足,價錢合理,環境舒適,
服務親切,連媽咪都讚好😍 不愧為老字號👍🏻👍🏻

#尖沙咀 #老字號 #中菜館
#霸王山莊 #酸菜魚 #北京烤鴨 #炒鱔糊
2023-11-27
山莊酸菜魚
酸菜魚
北京烤鴨(半隻)
韭黃炒鱔糊
2023-11-23 52 浏览
對「霸王山莊」聞名已久,這天終於慕名而來,嚐到小籠包、北京烤鴨和東坡肉,果真是霸王皇牌,絕對值得一試😋👍🏻翡翠黃金蝦球($198)一道精緻的海鮮菜品。蝦球外層炸得金黃酥脆,內裡則是鮮嫩多汁的蝦肉。這道菜的特色在於蝦球的外衣上撒上了龍龍的鹹蛋黃醬,增加了視覺上的吸引力。蝦肉鮮美,口感酥脆,配上清爽豆角,突顯鹹蛋黃醬美味而不膩,帶來美妙的味覺享受。霸王小籠包($55/4隻)以其鮮美的湯汁和薄皮包覆的肉餡而聞名。這款小籠包的特色在於湯汁的豐富和肉餡的鮮嫩。吃之前,將小籠包輕輕撥開,湯汁就會溢出來,帶來濃郁的肉香和鮮嫩的口感。外皮薄而有嚼勁,肉餡鮮美多汁,每一口都令人愉悅。蟹粉小籠包($66/兩隻)使用了新鮮的蟹肉,將蟹肉磨成蟹粉,再與豬肉混合成肉餡。蟹粉的香氣和豬肉的鮮嫩相互融合,味道更加豐富。蟹粉小籠包內裡的肉餡帶有濃郁的蟹肉香氣,讓人一咬就能感受到美味。北京烤鴨($238)選用優質的鴨子,經過特殊的處理和烤製,使得鴨肉外皮金黃酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁。在享用北京烤鴨時,將鴨肉切成薄片,配上蔥絲、黃瓜絲和甜面醬,用薄餅包裹起來一起,風味獨特。蘇杭東坡肉($123)豬肉經過長時間的燉煮,變得非

翡翠黃金蝦球($198)

霸王小籠包($55/4隻)

蟹粉小籠包($66/兩隻)

北京烤鴨($238)

蘇杭東坡肉($123)
豬肉經過長時間的燉煮,變得非常軟嫩,入口即化。肉質鮮嫩多汁,帶有濃郁的五香味和醬香味道。燉煮過程中,肉的表面會形成一層脆皮,增添了口感的層次感。蘇杭東坡肉通常搭配白飯一起享用,飯的香氣和肉的醬汁完美融合,讓人回味無窮。

高力豆沙($58)
豆沙餡香甜細膩,口感綿密,與糯米粉的Q彈口感相得益彰。外層撒上一層綿密的糖粉,增添了口感的層次感。這款甜點甜而不膩,非常適合作為一餐的完美結尾。

霸王山莊 (尖沙咀)
地址:尖沙咀漆咸道南67-71號安年大廈地舖
字號嘅上海菜,好耐好耐冇食過,平日夜晚嚟都算多人,留意到幾多外國遊客幫襯~🔘小籠包 $55非常熱辣辣,皮薄一咬落去有湯汁爆出~🔘北京烤鴨(半隻) $238全晚最好味係佢,隻鴨幾肥美,真係做到皮脆肉嫩,好有油香,半隻嚟講份量算幾多,鍾意佢個皮熱辣辣有少少煙韌感,大約有10片~🔘雞絲粉皮 $92個汁好加分,偏杰身而好有花生醬味,好香口,加咗好多青瓜絲增加口感,粉皮口感啱啱好~🔘蒜子上湯浸翡翠苗 $113翡翠苗保持爽口翠綠,仲加咗粉絲,個湯清清地有蒜香味~🔘高力豆沙 $58甜品反而唔算太特別,正正常常,夠熱亦有滿滿紅豆餡料~🔘法國香梨冰茶 $45 有汽嘅雪梨茶,幾特別,夠晒大杯,飲到最後有果肉~食物質素中上,尤其片皮鴨令人一試難忘,價錢都唔太貴幾實惠,可以回訪~

🔘小籠包 $55
非常熱辣辣,皮薄一咬落去有湯汁爆出~

🔘北京烤鴨(半隻) $238

🔘雞絲粉皮 $92

🔘蒜子上湯浸翡翠苗 $113
翡翠苗保持爽口翠綠,仲加咗粉絲,個湯清清地有蒜香味~

🔘高力豆沙 $58
甜品反而唔算太特別,正正常常,夠熱亦有滿滿紅豆餡料~

🔘法國香梨冰茶 $45
有汽嘅雪梨茶,幾特別,夠晒大杯,飲到最後有果肉~

2023-11-20 73 浏览
呢間餐廳位於尖沙咀旅遊區,超多遊客過黎食中菜,入去趁熱鬧食完都覺得唔錯,又坐得舒服試左北京烤鴨,烤鴨外皮好酥脆又滑身,肉質嫩滑,師傅切片都好多肉油份適中,餅皮厚薄適中,配埋甜麵醬、京蔥條同青瓜條,更加帶出烤肉味!必食推介之後叫左宋嫂鮮魚羹,味道好濃郁,好多料,加咗適當嘅薑條同芫荽癖腥,味道好鮮甜仲叫左霸王小籠包,皮薄餡靚,爆多湯汁,再加粗色有另一番口味!秋冬仲推出左特別版蟹粉小籠包,下次過嚟一定再試

2023-11-19 40 浏览
#蒸魚腩爸媽尖沙咀好介紹 【💖性價比高北京烤鴨🦆 】 🌟😋霸王山莊🦆☕️📍尖沙咀漆咸道南67-71號安年大廈地舖🔗https://s.openrice.com/QrbS0NIS000~uCpsKBA 💠北京烤鴨(半隻)🦆🩷推介🩷即叫即烤😍😍北京烤鴨色澤紅潤,香味撲鼻🥰皮脆肉鮮仲好嫩😋食晒全碟都唔覺得油膩👍🏻😊夾埋青瓜🥒香葱同埋沾上甜醬一齊食落口,好滿足🥰😋😍 💠蟹粉扒豆苗🦀🥬🩷推介🩷份量好足料,濃郁嘅金黃蟹香氣四溢,好鮮甜🦀😋而且蟹粉味道甘香濃厚👍🏻配埋幼嫩嘅豆苗,非常搭配😚😍💯💯💠豬柳扒擔擔麵🐷🍜豬柳咬落酥脆香口而唔油膩,仲保留到肉汁🐷😬而擔擔拉麵🍜湯底非常濃郁,帶少少微辣幾開胃,又伴隨住花生嘅香味,麵條又夠彈牙😍💠賀喜壽桃🎉壽桃包入面有紅豆餡,微甜口味,甜度適中😍😋好味😋🍴餐廳環境好舒適寬敞,光線充足,簡潔乾淨🤗店員嘅服務態度好😊😊上菜速度快!👍🏻👍🏻#foodie #hkig #hkfoodie #hkmom #hkmommyblogger #hkblogger #美食推薦 #美食 #香港美食 #香港
#蒸魚腩爸媽尖沙咀好介紹 【💖性價比高北京烤鴨🦆 】

🌟😋霸王山莊🦆☕️
📍尖沙咀漆咸道南67-71號安年大廈地舖
💠北京烤鴨(半隻)🦆

💠蟹粉扒豆苗🦀🥬

💠豬柳扒擔擔麵🐷🍜

2023-11-14 48 浏览
⭐️蜜汁火方餅夾響鈴口感好有層次的夾餅脆脆的響鈴配清爽的青瓜還有的煙韌蜜汁火腿三個配菜味道很夾😙青瓜可以襯托蜜汁火腿的甜味響鈴可以中和兩者的甜味超級推介❤️⭐️酒釀桂花小湯丸好有驚喜甜品一直很怕湯丸在桂花配塔下會超甜但一食就知道它恰度好處甜度剛剛好👍🏻桂花味好香再配煙煙韌韌的芝麻湯丸美味又有特色😆 ⭐️霸王小籠包熱辣辣皮夠薄咬開爆灑湯汁😋湯汁夠濃郁⭐️上海炒年糕係上海粗炒的濃油赤醬咸中帶甜😉而且配菜夠豐富年糕煙煙韌韌好有口感😊⭐️雞絲粉皮醬料混合了花生醬和麻油更惹味🥳超爽口&開胃❤️其他推介好暖胃的湯⭐️砂鍋雲吞雞⭐️宋嫂鮮魚羮
⭐️蜜汁火方餅夾響鈴

好暖胃的湯
⭐️砂鍋雲吞雞
⭐️宋嫂鮮魚羮
2023-11-08
【霸王山莊⛰️|歷久常新的味道】霸王山莊屹立尖沙咀好多年了,因為地點比較方便,我經常和屋企人朋友嚟食,佢哋嘅片皮鴨幾啱我口味,有2人set,不過今次唔食片皮鴨,食吓其他野。食咗咩?🥟霸王小籠包次次都必點,可以fing fing下盪鞦韆咁,塊皮好安全但又唔厚,可以一啖效入口,啲肉汁好豐富,好鍾意❤️。..🥟上海炒年糕原本味道清清地,欣賞佢唔多油,老少咸宜。食到辣嘅就一定加埋豆瓣醬食,唔算太辣但惹味好多。..🥟生煎鍋貼我係鍋貼控,嚟緊都必點,新鮮煎出嚟,次次都好熱,煎得個底少少燶,咬開要小心肉汁燙口,裡面肉夠實,皮又夠脆口。..🥟梅香花雕醉乳鴿涼拌頭盤,花雕加咗話梅香,帶少少酸甜滋味,有醒胃作用,乳鴿比預期中大隻多肉,如果細食就3-4人先點比較好呢,食到多啲其他菜式嘛。..🥟蜜汁火方餅夾響鈴今晚唔食片皮鴨,最大原因係想食呢款菜式。蜜餞金華火腿,青瓜,響鈴,三樣嘢夾入一個刈包皮內,超超超好食😋..🥟酒釀桂花小湯丸黑芝麻小湯丸細細粒好好食,兩個人share一碗剛剛好。若想食返無餡嘅小丸子都有提供。💚餐廳有唔少素食餸菜,歡迎素友💚餐廳有好多特色凍飲,好啱小朋友同年青人🏅霸王山莊 (尖沙咀)📍尖沙咀漆
【霸王山莊⛰️|歷久常新的味道】

食咗咩?
🥟霸王小籠包

🥟上海炒年糕

🥟生煎鍋貼

🥟梅香花雕醉乳鴿

🥟蜜汁火方餅夾響鈴

🥟酒釀桂花小湯丸

💚餐廳有唔少素食餸菜,歡迎素友
💚餐廳有好多特色凍飲,好啱小朋友同年青人

🏅霸王山莊 (尖沙咀)
📍尖沙咀漆咸道南67-71號安年大廈地舖

#尖沙咀美食 #霸王山莊 #好好食 #小籠包
2023-11-13
2023-11-12 40 浏览
二訪霸王山莊😍心念念北京烤鴨😋餐廳座位閣落👍🏻一家大細嚟食絕對唔會逼💯😋🍗北京烤鴨半隻即叫即烤✅真係一定要食😊鴨皮下嘅脂肪令佢烤完又厚又脆🤤肉入味又大件😱冇咩白色肥膏🤭食得好冇罪惡感😍份量絕對足夠👍🏻青瓜同蔥都切得大細均勻方便包住食😻😋🥬蒜子上湯浸翡翠苗新鮮爽嫩🌱上枱仲係青綠色✨唔會煮得過火💯蒜頭爆得好香😌食已經聞到🤪仲都粉絲一齊煮😝吸左湯嘅味道😚食起上嚟有菜嘅清爽💕又有粉絲嘅軟糯🙌🏻令口感唔再單調☺️😋🐙春產雪花海蜇頭海蜇頭有咬口😎有麻油同白芝麻作配搭☺️不過真係好大碟🫓諗住頭盤係細細碟😂一家人都夠食好抵🙌🏻😋🐑香草京燒羊腩第一次叫京燒😉呢個好得😱可以嚟多碟🤭一塊肉入邊一層層分開🤪第一層羊皮薄脆✅第二層少量燒到透明嘅脂肪😨第三層筋膜🥳第四層羊肉🐑羊肉嘅千層酥😱唔同質感一齊咬落去,真係食到停唔到👍🏻😋🍧酒釀桂花小湯圓食飽一定要叫一個暖笠笠嘅甜品😝一嚟到相都未影就已經食咗先😉淡淡嘅酒香😙桂花嘅清香😆加埋溫暖嘅芝麻湯圓🍥食落去令人感覺好放鬆🫶🏻細細粒皮又簿嘅湯圓👍🏻女人第二個胃又再出現😂

二訪霸王山莊😍心念念北京烤鴨😋
餐廳座位閣落👍🏻一家大細嚟食絕對唔會逼💯

😋🍗北京烤鴨半隻

😋🥬蒜子上湯浸翡翠苗

😋🐙春產雪花海蜇頭

😋🐑香草京燒羊腩

😋🍧酒釀桂花小湯圓
2023-11-08
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.😋 𝔗𝔦𝔪𝔢𝔩𝔢𝔰𝔰 𝔉𝔩𝔞𝔳𝔬𝔯𝔰 𝔬𝔣 𝔖𝔥𝔞𝔫𝔤𝔥𝔞𝔦 @ 🌟 霸王山莊《👽食神大媽食中菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Kung Pao Prawns HKD 198Deep-fried Crispy Chicken with Fried Garlic HKD 198Fried Spare Ribs in Black Vinegar HKD 135Deep-fried Fermented Tofu HKD 78Steamed Vegetables Buns HKD 52Shredded Vegetable Rice with Salted Pork in Clay Pot HKD 115Mashed Red Bean Pancake HKD 58.😌 呢間真係老字號呀,大媽細個已經黎呢度食嘢,耐唔耐就要翻兜呢度嘅美食。.🦐 必定要叫嘅一定係「宮爆蝦球」,由細都鍾意。大大粒蝦球炸得彈牙,加埋宮保醬汁,香辣醇厚!.🐔 另外一個必點嘅就係「霸王風沙雞」,雞肉炸得超香脆,內裡保持嫩滑!最正係喺佢外皮上面嘅調味,真係惹味都不得了!.🍖 仲
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Kung Pao Prawns HKD 198

Kung Pao Prawns

🍖 仲有就係「黑醋小排骨」,煮得軟熟,加埋黑醋汁,味道酸酸甜甜,出邊好多一係過酸一係過甜,呢度就恰到好處。

🔥 本身唔係好食臭豆腐,但係朋友仔想食,就叫來試下呢個「脆香臭豆腐」。又估唔到佢真係幾好味,豆腐炸得酥脆,獨特嘅臭味,唔覺得臭但又好惹味,仲會配埋腐乳汁,好有風味。

Deep-fried Fermented Tofu

🥟 最鍾意食澱粉質,所以一定要叫「素菜包」。包包嘅皮做得好軟熟,內裡填滿新鮮嘅蔬菜!超滿足!

Steamed Vegetables Buns

🍲 正宗上海家常菜「原煲上海鹹肉菜飯」唔係度度都有,大大兜,粒粒飯都飽滿軟硬適中,加埋鹹肉同菜,非常讚!

🥠 最後當然要叫個甜品埋尾啦,「上海灘豆沙鍋餅」外層酥脆,豆沙餡唔會過甜,為呢一餐畫上完美句號。

Mashed Red Bean Pancake

👽 呢度環境同味道都不錯,位置又方便,果然係老字號啊有感情,將來仍然會無限翻兜。

.⠀
Kung Pao Prawns
Deep-fried Fermented Tofu
Steamed Vegetables Buns
Mashed Red Bean Pancake
環境舒服 有地下 一樓上下兩層加連威老道 尖東站對面 地點方便,而且附近亦都幾熱鬧坐低品茶食川菜雪菜杭椒泡魚塊 $123特殊酸辣味道 杭椒提供辣味杭椒香氣和辣味與雪菜的酸辣味相結合與魚塊的鮮美口感形成了很好味覺平衡乾燒蝦球 $198蝦肉大粒彈牙 煮熟之後形成球狀使用了辣椒、蒜、姜 主城醬汁淋上蝦球上面蝦球惹味開胃 旁邊西蘭花點綴上 紅綠雙開好睇吸引蒜蓉炒小棠菜 $89葉子較嫩 口感脆嫩 適合炒製以簡單炒製方式呈現 小棠菜保持了原有清爽口感同時蒜蓉香氣也能充分融合在菜品中霸王炒飯 $125有啲似楊州炒飯,不過加咗自己店舖特色有櫻花蝦 豬肉碎霸王山莊 尖沙咀漆咸道南67-71號安年大廈地舖

環境舒服 有地下 一樓上下兩層
加連威老道 尖東站對面 地點方便,而且附近亦都幾熱鬧
坐低品茶食川菜

雪菜杭椒泡魚塊 $123
特殊酸辣味道 杭椒提供辣味
杭椒香氣和辣味與雪菜的酸辣味相結合
與魚塊的鮮美口感形成了很好味覺平衡

乾燒蝦球 $198
蝦肉大粒彈牙 煮熟之後形成球狀
使用了辣椒、蒜、姜 主城醬汁淋上蝦球上面
蝦球惹味開胃 旁邊西蘭花點綴上 紅綠雙開
好睇吸引

蒜蓉炒小棠菜 $89
葉子較嫩 口感脆嫩 適合炒製
以簡單炒製方式呈現 小棠菜保持了原有清爽口感
同時蒜蓉香氣也能充分融合在菜品中

霸王炒飯 $125
有啲似楊州炒飯,不過加咗自己店舖特色有櫻花蝦 豬肉碎

霸王山莊
尖沙咀漆咸道南67-71號安年大廈地舖
2023-11-08 31 浏览
以前在這間位於尖沙咀漆咸道的老店附近開店常常會跟朋友及同事去食飯這次老朋友回港在尖沙咀飯聚選了這餐廳重遊舊店下午茶時間不太多人炎炎夏天店員介紹下點了兩杯飲品《新鮮果茶》《熱情百香果特飲》朋友發辦點了多款食物《北京烤鴨》一食半隻原本想點三食(炆鴨及鴨鬆菜包)但怕食不完會浪費食物就只點了一食《霸王小籠包》皮薄帶點煙靭多汁肉鮮保持到以前嘅水準《前門街生煎鍋貼》皮煎得香脆咬時要小心湯汁燙咀《糖醋小排骨》溫度介乎暖和凍之間到後才知道是涼菜味道偏濃味最後還有朋友心心念念的招牌甜點《雪城高力豆沙》甜度適中軟綿綿
以前在這間位於尖沙咀漆咸道的老店附近開店
《新鮮果茶》
《熱情百香果特飲》

朋友發辦點了多款食物
《北京烤鴨》一食半隻

原本想點三食(炆鴨及鴨鬆菜包)
但怕食不完會浪費食物就只點了一食

最後還有朋友心心念念的招牌甜點《雪城高力豆沙》

甜度適中
軟綿綿
2023-11-02 50 浏览
🉐招牌片皮鴨🉐熱門京川滬菜〈霸王小籠包〉🥟一開籠已經見到小籠包好大粒,最重要係啲湯汁係超多,多到係一咬穿佢,隻匙羹係會裝唔晒,超級爆汁,完全係皮薄餡靚。〈北京烤鴨 〉🦆嚟到霸王山莊,點都一定要嗌佢最出名嘅菜式北京烤鴨。即叫即烤,所以等耐啲都抵。嗌半隻份量已經好多,鴨嘅份量係好貼心咁一半係皮加肉,一半只係皮,所以可以食到好多最精華香脆嘅烤鴨皮。加埋青瓜韮黃烤鴨醬,解膩之餘仲可以帶出鮮味!〈蟹粉扒豆苗〉🦀🥬蟹粉份量完全唔吝嗇,食到最後食晒豆苗都仲有蟹粉,蟹粉味超濃郁,仲有好多壓碎嘅蟹膏,加少少醋落去更加可以帶出蟹嘅鮮味。〈雪城高力豆沙〉🥚灑咗好多糖霜喺外面,好似一個個雪球,口感軟淋淋唔會有油膩感,豆沙餡料綿滑但又唔會過甜。
🉐招牌片皮鴨
🉐熱門京川滬菜

〈霸王小籠包〉🥟

〈北京烤鴨 〉🦆

〈蟹粉扒豆苗〉🦀🥬

〈雪城高力豆沙〉🥚
2023-10-31 29 浏览
❣︎ 正宗京滬菜😋食到好滿足😆餐廳燈光充足 座位闊落裝修以木系為主 簡潔乾淨想食京滬菜呢到係一個好選擇 有大枱有卡位 多人聚會都okay😬♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.7/5 💖北京烤鴨半隻$238製作需時約20分鐘左右烤鴨皮脆油脂香滑肉質厚實💖霸王小籠包 $55有驚喜✨✨皮薄到望到餡料同湯汁肉質嫩滑爆汁 好滋味👍🏻🩷脆皮素鵝 $92素鵝皮炸至金黃色 好脆口🩷上海粗炒$115面質比出面食的更有彈性份量好多大大份好抵食配菜都唔小 🩷乾扁四季豆 $99炒得夠鑊氣鐘意佢肉碎量多 用黎撈飯一流🩷凍豆漿 $20
❣︎ 正宗京滬菜😋食到好滿足😆
餐廳燈光充足 座位闊落