2020-04-28
半個運動員嘅孖寶爸對住孖寶都要投降😂,等我帶佢出去鬆下啦~ ~孖寶爸鍾意食雞煲,我就鍾意打邊爐,呢間<食雞>就滿足晒我地喇🙌🏻!呢度環境乾淨企理,座位闊落,坐得舒服。每枱仲有支搓手液任用,令我地食得更安心❤️。除咗打邊爐配料任點,連雞煲都係任食,又無限時間,真係好抵食👍🏻!雞煲menu選擇有招牌川味、養生正氣、秘製椰香、芝士雞煲等,每樣都好吸引😍,我地先點了新款式芝士雞煲。呢個「芝士雞煲」真係有驚喜🎉,雞件吸滿濃郁嘅芝士香味而不漏,雞肉非常嫩滑蟹棒條沾上芝士醬汁更美味可口,我地食到唔停口🤤🤤。之後心思思試埋「招牌川味雞煲」,點了小辣,辣度啱啱好,唔會辣到噴火。味道比一般出面的更濃,仲有孖寶爸喜愛的芫茜,整得好惹味😋。食完兩個雞煲差不多飽左七成,跟住就加入豬骨湯打邊爐啦。打邊爐配料都值得一讚,每樣都係高質素😃,唔係普通貨,仲要可以任點,呢樣真係抵番晒✌🏻✌🏻。我推介必叫安格斯肥牛🥩,好有牛味; 西班牙豬肉好罕見、重肉味; 巨型魚片頭/各式丸類🍢,好爽口彈牙; 激長美國健力氐啤酒腸有濃郁的胡椒味; 炸魚皮好脆口🤤; 另外仲有韓國珍寶蟹棒、油麥菜、生菜、金菇等等。最後食埋啫哩
蟹棒條沾上芝士醬汁更美味可口,我地食到唔停口🤤🤤。
食完兩個雞煲差不多飽左七成,跟住就加入豬骨湯打邊爐啦。
炸魚皮好脆口🤤;
另外仲有韓國珍寶蟹棒、油麥菜、生菜、金菇等等。
最後食埋啫哩加淡奶,好滿足😌😌。