2019-05-02
又係養心殿,每次講打邊爐,我都一定係揀養心殿。雖然價錢偏貴,但我覺得值的!每次黎都必點麻辣鍋,今次拼美人鍋。麻辣鍋會送多份鴨血,係香港真係好少店既鴨血做得好味,養心殿既鴨血係不錯的,口感好軟滑,超惹味呢。美人鍋,聽個名都覺得好補,入面有烏雞、紅棗果啲,仲有桃膠,好岩女仔飲呢。打邊爐之前通常都拎定個碗黎裝湯飲!我地點左雪花肥牛、手打丸、冰菜、雜菜盆,同埋當然唔少得響鈴。只可以話,每樣都好高質,冰菜出面比較少見,好滑好爽口,口感非常特別呢,大家一定要試下!雪花肥牛脂肪分佈均勻,一啲都唔UN,淥一陣就食得,讚!雜菜就有菇有粟米同菜,其實都幾抵食。最後我仲唔理大家阻止,點左個烏冬LOL,其實用麻辣湯底煮烏冬係超級正,好惹味,最後佢地都要同我爭食。依家Facebook打卡仲有飲品送,如果唔想食太貴可以揀宵夜時段黎,有折呢。