日本料理食極都唔會厭最近同男朋友去咗呢間喺西灣河海旁嘅鮨玥 裝修以淺色木系為主 座位寬敞坐得舒服壽司刺身都非常新鮮~上網見到好多人叫嘅本鮪壽司盛果然好好味✧⁺⸜(˙▾˙)⸝⁺✧☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º·*.❁本鮪壽司盛 $265本鮪壽司有3款:赤身 中拖羅同埋大拖羅~3款顏色唔同 油脂分佈都唔同 但同樣都好新鮮同埋好厚身 一次可以食晒三款唔同嘅壽司好滿足🥰 個人最鍾意入口即溶嘅大拖羅🤤 好鮮甜💓*.❁活赤貝刺身 $128赤貝外表呈橙紅色帶有光澤賣相吸引 食落好爽口好新鮮⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽🧡*.❁蔥本鮪魚腩海膽丼 $218好多拖羅蓉😆 仲有玉子同埋鮮甜嘅海膽 加埋一齊食大滿足 而且都幾大碗好多飯🤍*.❁生薑燒安格斯牛肉丼 $130安格斯牛肉好香牛味煮到啱啱好🐮 大大碗份量好多 配埋香甜洋蔥一齊食好好味😋*.❁自家低糖玉子燒$36玉子燒蛋味濃厚~ 口感綿滑甜度適中´༥`上面印住「鮨玥」賣相靚*.❁北海道螢光烏賊沖潰 $58第一次試食螢光烏賊🦑 入口黏黏地好有鮮味送啤酒一流🍻*.❁三得利生啤 $78啤酒賣一送一😆 雖然我好少飲啤酒但都陪男朋友飲幾啖🤣 Suntory Pre

日本料理食極都唔會厭
最近同男朋友去咗呢間喺西灣河海旁嘅鮨玥
裝修以淺色木系為主 座位寬敞坐得舒服
壽司刺身都非常新鮮~

☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º·

*.❁北海道螢光烏賊沖潰 $58
第一次試食螢光烏賊🦑
入口黏黏地好有鮮味送啤酒一流🍻

*.❁三得利生啤 $78
啤酒賣一送一😆 雖然我好少飲啤酒但都陪男朋友飲幾啖🤣 Suntory Premium啤酒口感順滑都算易入口
大大杯而且泡沫細緻綿滑~~
北海道螢光烏賊沖潰

本鮪壽司盛
活赤貝刺身
蔥本鮪魚腩海膽丼
自家低糖玉子燒
北海道螢光烏賊沖潰
  • 三得利生啤
2022-11-19 515 浏览
🤌🏻本鮪寿司盛最紅嘅赤身壽司味道清香,質地較實。中拖羅油脂夠,肉質亦柔嫩存筋,味道有魚香同微微新鮮酸味。大拖入口即溶🤤鍾意壽司飯嘅壽司醋比例較高,同魚油對沖味道配好夾😋🤌🏻蔥本鮪魚腩海膽丼有拖羅蓉同海膽,拖羅蓉顏色粉嫩賣相吸引,入口即融好好食,外圍鋪滿咗鮮甜海膽,濃郁又 creamy好正🤣一齊食口感好豐富🤌🏻自家低糖玉子燒(冷/熱)去日本🇯🇵一定食玉子燒,而佢地低糖玉子燒好岩香我口味,蛋香濃厚,口感細緻軟綿亦唔會太甜🤣🤌🏻活赤貝刺身食得出好新鮮,口感比較偏爽口,加少少豉油更加大得出活赤貝嘅鮮甜味😎🤌🏻北海道螢光烏賊沖潰平時食都係魷魚同八爪魚多,螢光烏賊真係好少食🤣質地比較黏口,但有少少鹹味,送啤酒都好正🤣🤌🏻生薑燒安格斯牛肉丼牛肉飯聽落簡單,但越簡單菜色越考功夫,安格斯牛肉質量不錯,好重牛味,飯係日本米而汁味道亦好夾😋生啤🍻啤酒係Suntory Premium ,用冰杯装特別有feel🤣泡沫細緻,大大啖好有衝擊感😎🚩鮨玥 (西灣河)西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號地下GA10B號舖#addifoodie #addifoodie西灣河#foodie #hongkongfood #dra

🤌🏻本鮪寿司盛

🤌🏻蔥本鮪魚腩海膽丼

🤌🏻自家低糖玉子燒(冷/熱)

🤌🏻活赤貝刺身

🤌🏻北海道螢光烏賊沖潰

🤌🏻生薑燒安格斯牛肉丼

生啤🍻

🚩鮨玥 (西灣河)
西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號地下GA10B號舖

#addifoodie #addifoodie西灣河
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #日本菜 #西灣河蘇豪 #吞拿魚
2022-11-07
2022-11-11 650 浏览
萬聖節唔想同人迫去左蘇豪東食日本野呢間鮨店喺街坊口中都幾出名用料新鮮每日飛機返貨價錢公道鮨店裝修簡潔有幾個卡座又有長吧枱可以望住師傅準備壽司滿玥。刺身盛魚鮮豐富有我最愛嘅大拖羅😍😍最正係由赤身開始到中拖羅到大拖羅都有得試最喜歡呢種漸進嘅口感活赤貝好爽口帆立貝好鮮甜🥰仲有秋季當造嘅秋刀魚配酸汁食非常鮮味巨型牡丹蝦蝦肉肥碩,細綿帶爽果然不枉我地為刺身而來北海丼又有刺身~🥰比起刺身拼盤價錢更實惠但刺身種類都唔會少尤其個吞拿魚蓉真係食到好甜同個三文魚籽一啲都唔腥用鹹香黎撈飯超正!特上壽司盛十貫十款壽司各有千秋深海池魚魚油甘香細膩加拿大海膽金黃,味道甘美魴鮄肉質鮮甜爽口但我最愛就係鰹魚配柚子胡椒十月尾嘅回鰹油脂豐富加上點點辛辣滋味無窮🤤今餐大滿足呀!雖然無得飛日本,但都可以食到日本直送嘅鮮魚下次又黎食下冬季季節限定先!
萬聖節唔想同人迫

活赤貝好爽口
帆立貝好鮮甜🥰
仲有秋季當造嘅秋刀魚
配酸汁食非常鮮味
巨型牡丹蝦蝦肉肥碩,細綿帶爽
果然不枉我地為刺身而來

北海丼
又有刺身~🥰
比起刺身拼盤價錢更實惠
刺身種類都唔會少
尤其個吞拿魚蓉真係食到好甜
同個三文魚籽一啲都唔腥
用鹹香黎撈飯超正!

特上壽司盛十貫
十款壽司各有千秋

深海池魚魚油甘香細膩

加拿大海膽金黃,味道甘美

魴鮄肉質鮮甜爽口

但我最愛就係鰹魚配柚子胡椒
十月尾嘅回鰹油脂豐富
加上點點辛辣滋味無窮🤤

今餐大滿足呀!
雖然無得飛日本,但都可以食到日本直送嘅鮮魚
下次又黎食下冬季季節限定先!
2022-10-31
2022-11-08 85 浏览
今日到太古城行街行完去左太安樓覓食不過食小食又唔夠飽Search一下,附近有間日本餐廳選擇幾多就去試下先來兩杯日本啤酒入口輕柔唔會太苦食物先試左兩款熱食自家焦糖玉子燒玉子燒外皮燒得脆脆入口一陣焦糖甜然後就係蛋味香濃嘅嫩滑玉子西京燒平目魚又係一道甜味菜式筷子輕輕一夾已經將雪白魚肉分開平目魚魚油豐富甜食又係一種幸福感覺🥰北海丼有齊當造新鮮刺身牡丹蝦入口黏稠鮮味十足我喜歡刺身先食有時就會剩好多丼飯今次嘅三文魚籽同吞拿魚蓉用黎撈飯就非常滿足!
今日到太古城行街
行完去左太安樓覓食
不過食小食又唔夠飽
Search一下,附近有間日本餐廳
選擇幾多就去試下

有齊當造新鮮刺身
牡丹蝦入口黏稠鮮味十足
我喜歡刺身先食
有時就會剩好多丼飯
今次嘅三文魚籽同吞拿魚蓉用黎撈飯就非常滿足!
2022-10-31
2022-11-03 66 浏览
同男友探完親戚,已經天黑,決定於西灣河食完晚飯才回家。鮨玥以前久不久都會食,是我們家聚的小店,位置不多,但裝修企理溫暖。星期一的晚上,約有兩、三枱客人,不會太嘈吵。三得利生啤 男友點了杯生啤,汽泡細緻,味道輕微帶甜。自家製低糖玉子燒在日本吃過玉子燒,甜得令人牙齒發麻,低糖玉子燒很合乎香港人的口味,蛋香濃厚,口感細緻軟綿。唐揚日本池魚苗炸得乾爽不油膩,魚肉飽滿,很下酒!薄燒牛舌牛舌油脂豐富而膩,入口香郁,爽口不柴。六點刺身盛包括三文魚,八爪魚、赤身、油甘魚、赤蝦及兩款白身魚,當中以兩款白身魚尤其細滑,十分喜歡!生燒白鱔白鱔燒得外脆內軟,魚肉豐厚,脂香滿滿。久久不來,水準依舊。
同男友探完親戚,已經天黑,決定於西灣河食完晚飯才回家。
鮨玥以前久不久都會食,是我們家聚的小店,
位置不多,但裝修企理溫暖。
星期一的晚上,約有兩、三枱客人,不會太嘈吵。
三得利生啤
男友點了杯生啤,汽泡細緻,味道輕微帶甜。
自家製低糖玉子燒
在日本吃過玉子燒,甜得令人牙齒發麻,
低糖玉子燒很合乎香港人的口味,蛋香濃厚,口感細緻軟綿。
唐揚日本池魚苗
炸得乾爽不油膩,魚肉飽滿,很下酒!
薄燒牛舌
牛舌油脂豐富而膩,入口香郁,爽口不柴。
六點刺身
包括三文魚,八爪魚、赤身、油甘魚、赤蝦及兩款白身魚,
當中以兩款白身魚尤其細滑,十分喜歡!
生燒白鱔
白鱔燒得外脆內軟,魚肉豐厚,脂香滿滿。

久久不來,水準依舊。
2022-10-29 51 浏览
同个好朋友约咗西湾河聚旧。疫情前一齐去日本自由行,今晚就约定食这闲鮨玥食日式餐厅晚餐。我们先叫了三得利生啤一边饮,一边倾 。这啤酒酒味够strong,又够冻,好饮,我哋都好锺意。🍺🍺然后叫了两串生烧白鳝佐酒。白鳝外面烧得好香好脆但完全没有烧焦。鳝肉厚身而且弹牙,好有口感。白鳝外面已经有轻轻的咸味,好夹啤酒。原条秋刀鱼刺身:单睇在碟上的刺身已经好惊讶,好似一碟艺术品。秋刀鱼好鲜味。但系点一些有葱花的柚子汁,带些柚子味的酸和甜味道更丰富。🥰🥰本鲔寿司盛 : 共有六件寿司。每天都大件。我只吃出有吞拿鱼寿司。寿司刺身鲜味,我们每人食完三件都有饱的感觉。西京平目鱼 : 鱼煎香了,鱼肉薄而滑。点些沙律酱好好味。烧油甘鱼鲛:其实是他喜欢食而我就唔多锺意多骨的。但这鱼鲛好多肉,同平目鱼一样煎香,但鱼肉较厚多油份,鱼肉香味一样好出。💯我们都计划紧再去日本自由行。😇

西京平目鱼 : 鱼煎香了,鱼肉薄而滑。点些沙律酱好好味。

我们都计划紧再去日本自由行。😇
  • 燒油甘魚鮫
  • 本鮪壽司盛
  • 生燒白鱔
  • 三得利生啤
2022-10-25 71 浏览
在太安樓掃完街,想找個地方食頓正餐。在地圖中尋找到鮨玥,與太安樓約有10分鐘路程,食物感覺不錯,決定一試!三得利生啤 $78店內正在做特價,生啤買一送一,當然要喝!泡沫細緻濃密,不會過於苦澀。六點刺身盛 $248價錢不貴,包含了六款精選刺身,其中一款聽說是由豐州直送的。特別喜歡當中的真鯛,肉質鮮美,油脂細膩,入口油潤滑溜,肉質彈牙。三文魚、真鯛赤蝦、八爪魚油甘魚、赤身、池魚本鮪寿司盛 $265分別有大拖羅、中拖羅及赤身壽司很多人都偏好油脂豐富的拖羅,但我個人更喜愛肉質緊實的赤身,喜歡那股獨特的微酸,味道細膩。中拖羅魚魚油細緻而不膩,非常甘香大拖羅自然是油脂最盛,肉質細軟,入口盡是綿滑,魚香充斥整個口腔。唐揚日本池魚苗$68小小一條池魚,甚為飽滿,肉質結實,炸得金黃香脆,一口一條,用來配酒甚佳!薄燒牛舌 $88份量頗多,入口脂香滿滿,口感爽滑!生燒白鱔 $98/2串很抵食的價錢,坊間的燒白鱔太多$68~88一串,雖然便宜,品質亦上佳!外皮燒得香脆,魚肉彈牙肥美,調味恰到好處,出色!!除了地址略為不就腳,無論是員工態度、座位舒適度與食物CP值,也是很不錯的!下次再來西灣河會再訪!
在太安樓掃完街,想找個地方食頓正餐。
在地圖中尋找到鮨玥,與太安樓約有10分鐘路程,
食物感覺不錯,決定一試!
三得利生啤 $78
店內正在做特價,生啤買一送一,當然要喝!
泡沫細緻濃密,不會過於苦澀。
六點刺身盛
六點刺身盛 $248
價錢不貴,包含了六款精選刺身,其中一款聽說是由豐州直送的。
三文魚、真鯛
赤蝦、八爪魚
油甘魚、赤身、池魚
本鮪寿司盛
本鮪寿司盛 $265
分別有大拖羅、中拖羅及赤身壽司
很多人都偏好油脂豐富的拖羅,
中拖羅魚魚油細緻而不膩,非常甘香
大拖羅自然是油脂最盛,肉質細軟,入口盡是綿滑,
魚香充斥整個口腔。
唐揚日本池魚苗$68
小小一條池魚,甚為飽滿,肉質結實,
炸得金黃香脆,一口一條,用來配酒甚佳!
薄燒牛舌 $88
份量頗多,入口脂香滿滿,口感爽滑!
生燒白鱔 $98/2串
很抵食的價錢,坊間的燒白鱔太多$68~88一串,

除了地址略為不就腳,
無論是員工態度、座位舒適度與食物CP值,也是很不錯的!
下次再來西灣河會再訪!
六點刺身盛
本鮪寿司盛
生燒白鱔
呢間開喺西灣河嘅居酒屋雖然幾僻,但附近環境其實幾好,隔條馬路就係碼頭,可以吹下海風,隔離又有不少酒吧,其實環境幾chill先叫兩杯生啤嘆下,泡沫感唔錯,有麥味,口感輕盈不嗆口飲酒總要配小食,鱈魚乾唔少得啦,暖身脆口,沾醬一流除咗鱈魚乾,叫多份炸池魚苗,真係炸得好夠,每一條都係脆卜卜熱辣辣,咬落佢完全feel唔到任何骨感,食到停唔到口呢度嘅炸廣島蠔真係幾出色,炸粉恰到好處,唔會過厚,重點係入面嘅蠔肉真係好重蠔味,真係我比較少可以食到吉列廣島蠔咁有蠔味,印象深刻海膽壽司好creamy,海膽好鮮冇異味,大大塊海膽口感好豐盈呢份池魚王刺身超級靚仔,擺盤超級靚,成個顏色配搭睇落真係令人食慾大增。而另外重點就係佢有返咁上下厚度,所以食落係好彈牙,而且魚味更濃郁,無論沾醬油定係酸汁,都係非常的合適感覺呢度嘅吞拿魚壽司都係必點,我見其他人食評入面嘅相都係影到佢超級誘人,由赤身食到大拖,feel到油脂層層遞進最後嘅鹽燒油甘魚鮫都正,油脂感十足又好多肉,嫌油膩嘅沾酸汁都啱啱好總結:價錢中上,但食物質素對得住價錢,上菜又快,食物賣相好靚,嗰日啱啱打完卡,即刻有朋友問我邊間嘅野食咁誘人😂

先叫兩杯生啤嘆下,泡沫感唔錯,有麥味,口感輕盈不嗆口

飲酒總要配小食,鱈魚乾唔少得啦,暖身脆口,沾醬一流

2022-10-17 47 浏览
鮨玥今日雖然打風,但係真係好想喺海邊食,就去咗港島東嘅蘇豪區揀咗呢間日式居酒屋。我跟廚師講,我今晚想食魚,就交俾佢發板。本鮪壽司盛一共六件,我和老公各三件,每一件都好飽滿,魚肉厚,鮮甜,雖然分不清是什麼魚,但就係享受。鹽燒油甘魚鮫好大,肉好豐富,燒得香脆入味,我特別喜歡咀嚼魚骨,覺得膠質重,喜歡喜歡😘生燒白鱔好香,味好濃,燒到冇乜水份,但係好鬆軟,好味。西京平目魚質感好似銀鱈魚,好軟滑,油質好多,所以食落每一啖都好回甘,加上佢搭配嘅沙律醬,好正。原條秋刀魚刺身之前喺其他餐廳食過嘅秋刀魚刺身係一片片,今次佢係一條條咁切,口感好厚實,啖啖肉,而且秋刀魚嘅鮮甜味盡在其中,真係讚!生啤🍻邊吃燒魚邊飲啤酒,一樂也!
鮨玥

我跟廚師講,我今晚想食魚,就交俾佢發板。

本鮪壽司

鹽燒油甘魚鮫

生燒白鱔
好香,味好濃,燒到冇乜水份,但係好鬆軟,好味。

西京平目魚

原條秋刀魚刺身

生啤🍻
邊吃燒魚邊飲啤酒,一樂也!

2022-10-04 66 浏览
第一次同朋友黎西灣河!大家係咪以我想講太安樓?錯啦 今次想帶大家黎呢間日本餐廳!鮨玥 係西灣河地鐵站出黎都要行10分鐘到 可以話少少遠 不過為咗食好野 唔緊要架! 同埋好睇天氣好好涼翻少少 都有少少風 !沿路行到差唔多海邊 有d 酒吧 都幾chill 唔多講上野食啦go 要點我嘅最愛 海膽壽司 超creamy 熱熱地當然要啤一啤佢 生啤2杯跟住就食 刺身 池魚王,一睇落去哇一聲 因為佢一片片 好均勻 唔會太薄或太厚 可以點埋佢個酸汁食 佢肉質都係 爽嫩之後我同朋友狂點一堆炸物😂佢個蠔好正 好飽滿 好重蠔味 點個超級無敵蛋黃醬真係冇得輸鱈魚乾 就正常啦都係點世界級嘅蛋黃醬就100分炸池魚苗呢個好 抵食 食極都有 不熱辣辣食好d 凍咗就唔脆跟住叫個鮪魚壽司盛 滿滿嘅吞拿魚 最咗果隻好肥美 一食爆油 好正再黎一個燒油甘魚魚胶 佢個汁好正 同個魚好夾 d魚都唔錯 肉質唔會老 好嫩滑 我地食埋d魚皮架埋個靚單先 呢間食物質數唔錯 但唯一唔好係 佢上菜超快 有d食唔切

唔多講上野食啦go
跟住就食 刺身 池魚王,

之後我同朋友狂點一堆炸物😂

埋個靚單先

呢間食物質數唔錯 但唯一唔好係 佢上菜超快

有d食唔切
2022-09-24 59 浏览
今日來到了西灣河海旁的蘇豪區享受一下日本美食,餐廳佈置十分之簡潔明亮,店員十分熱情地招待.日本的啤酒十分之細滑,也是大熱天時之選.這個本鮪壽司盛十分吸引,可以享受赤身的魚味十足,中拖羅的細滑及大拖羅入口即溶的感覺,一個拼盤能夠享受三個口感.這個海膽壽司充滿了淡淡的海水味道.這個磯煮小鮑魚,吃得出廚師的用心、烹調的過程經歷多個小時.牛舌十分之香口配啤酒也是最好的送酒小食.這個白鱔,外皮十分之香脆,魚肉十分之細滑,顯示出廚師的功力.最後這個鹽燒吞拿魚絞,並沒有半點魚腥味道,火候控制得宜.
今日來到了西灣河海旁的蘇豪區享受一下日本美食,

餐廳佈置十分之簡潔明亮,店員十分熱情地招待.

日本的啤酒十分之細滑,也是大熱天時之選.

這個海膽壽司充滿了淡淡的海水味道.

這個磯煮小鮑魚,吃得出廚師的用心、烹調的過程經歷多個小時.

牛舌十分之香口配啤酒也是最好的送酒小食.

最後這個鹽燒吞拿魚絞,並沒有半點魚腥味道,火候控制得宜.

2022-09-19 44 浏览
今日去了西灣河,晚上去了有西灣河蘇豪區之稱的海旁覓食。選擇的是一間日式料理,店鋪不是太大,但座位舒適,店員更會先安排客人坐卡位。店舖以木色為主調,設計簡約舒服。啤酒🍻天氣依然十分炎熱,先來杯冰涼的生啤消消暑。鱈魚乾 🐟作為惹味的下酒小食,脆卜卜,很香口。鮑魚鮑魚用了磯煮方式,味道香,亦很爽口。海膽壽司🍣海膽很新鮮,十分香濃幼滑。紫菜香脆,配海膽很夾。白鱔 🎣燒魚之中最喜歡的是鱔,魚皮燒得香脆,好似薯片的口感,魚肉依然能保持嫩滑。本鮪壽司🍣本鮪壽司有3款,赤身、中拖羅和大拖羅,3款魚油脂分布不一,而顏色亦不同。赤身呈肉色,肉質較實;中拖羅油脂比例較高,粉紅色,很甘香;大拖羅油脂分布均勻,顏色偏白,入口即溶。

啤酒🍻
天氣依然十分炎熱,先來杯冰涼的生啤消消暑。

鱈魚乾 🐟
作為惹味的下酒小食,脆卜卜,很香口。

鮑魚
鮑魚用了磯煮方式,味道香,亦很爽口。

海膽壽司🍣
海膽很新鮮,十分香濃幼滑。紫菜香脆,配海膽很夾。

白鱔 🎣

本鮪壽司🍣

2022-09-15 64 浏览
西灣河碼頭旁邊超多食肆,朋友住附近已經試過所有餐廳,所以是次探訪,朋友介紹試試日本菜~的確是不錯的選擇。喜歡吞拿魚的我看到餐牌有吞拿魚不同部位就知道餐廳出品應該不差,所以點了6款刺身拼盤和3款鮪魚壽司拼盤,味道很鮮很突出,輕輕沾上醬油已經好好食。另外朋友介紹他們的烤物都不錯,所以點了薄切鹽燒牛舌和燒白鱔,配上淺淺的檸檬汁,清新去油膩,牛舌易入口,白鱔肉爽又入味。鱈魚干香脆,聊天名物。自家製低糖玉子燒,的確比較淡口,但蛋香味都好香濃。這餐確實不錯,有機會要試其他款式食物
這餐確實不錯,有機會要試其他款式食物
2022-09-10 50 浏览
長夜多浪漫,是次跟男友拍拖到海徬邊浪漫晚餐,西餐臨立嘅地方搵到一間日本料理,望望門外的餐牌好鬼吸引,所以決定來個日式溫馨晚餐。入座侍應姐姐安排角落卡位,私隱度不錯。裝修都很新淨,有吧枱感覺更像去了日本的餐廳,侍應姐姐熱情主動推介時令食品,所以決定點選~本鮪壽司盛(魚味由淡至濃,因為部位不同,吃出不同感覺),六點刺身盛(非常新鮮,由其牡丹蝦,濃鮮肉厚),其他就由男友發辦~唐揚日本池魚苗,鱈魚乾配上三得利生啤(送酒小吃,不能不點,既香口又咸脆),男友駕車所以只能飲汽水。生燒白鱔,薄燒牛舌(誠意推介,味濃鮮嫰多汁),自家製低糖玉子燒(第一次見低糖,健康得來又不失原有的蛋香和甜美)。
2022-09-09 36 浏览
唔係朋友帶我嚟鮨玥,都唔知原來西灣河都有間咁高質嘅居酒屋🏮🙈餐廳裝潢走木系風格,舒適企理,好啱約朋友靜靜地傾下偈。三得利生啤 $78天氣熱,一坐底,我哋兩個酒鬼先叫啤酒先🍻跟住再慢慢揀啲佐酒小食同串燒🤗鱈魚干$30之前食過幾正,見呢度有,即點😂薄薄嘅魚干烤至香脆可口,魚香味令人忍唔住一口接一口,勁快KO!🐟生燒白鱔 $98白鱔膳一向係串燒必點款色之一,要燒到色香味俱全都幾考巧功夫,魚皮燒至微脆帶煙韌,魚肉彈牙juicy,滿滿魚油香,不過要小心會有少少骨🙈🐮薄燒牛舌 $88牛舌薄切,燒得剛好唔會韌,以簡單黑椒同鹽調味,已經好正,趁熱食嘅話牛味更濃🫶🍣本鮪寿司盛 $265勁愛呑拿魚,有拖羅,中拖同赤身壽司。拖羅,油脂味重,入口即溶,真係人間美食🤤赤身油脂冇咁多,魚味同口感都重啲。比較之下,我當然更愛拖羅啦😜鰝鰺薄造-池魚王刺身 15片 $198擺盆好靚,師傳刀功好好,每片厚薄均一,晶凝通透,肉質鮮嫩,魚肉纖維幼細味道香甜,好讚☺️🐟鹽燒吞拿魚鮫 $145呢個唔係度度有得食,難得見呢度有,試下先😚好大個魚鮫,眼望落去仲以為係扒😂😂。淨係魚鮫啲骨都好大好厚,條魚應該都真係幾巨型😎可以挑岀嘅魚肉都

餐廳裝潢走木系風格,舒適企理,好啱約朋友靜靜地傾下偈。

三得利生啤 $78
天氣熱,一坐底,我哋兩個酒鬼先叫啤酒先🍻
跟住再慢慢揀啲佐酒小食同串燒🤗

鱈魚干$30
之前食過幾正,見呢度有,即點😂

🐟生燒白鱔 $98

🐮薄燒牛舌 $88

🍣本鮪寿司盛 $265

鰝鰺薄造-池魚王刺身 15片 $198

🐟鹽燒吞拿魚鮫 $145
呢個唔係度度有得食,難得見呢度有,試下先😚好大個魚鮫,眼望落去仲以為係扒😂😂。淨係魚鮫啲骨都好大好厚,條魚應該都真係幾巨型😎可以挑岀嘅魚肉都好多,魚味重,肉質細膩,蘸上酸汁,更添風味☺️