餐厅: 鳥鑫
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-03-22 18 浏览
鳥鑫首先喺清新爽口嘅野菜條,再飲杯暖暖嘅茶。日本銀杏日本銀杏係比較獨特嘅食材,煙靭爽口。燒翠玉瓜外層微微燒焦,爽口多汁,仍然帶出清新感覺。雞心 & 雞心元(血管) & 免治雞肉棒 & 雞下腿 & 雞全翼一系列嘅雞肉料理,都係以新鮮雞肉同雞內臟為主角,口感鮮嫩多汁,每一口都帶嚟十分嘅滿足感。無論是單吃定係搭配著調味料,都能品嚐到美味嘅雞肉風味。特別喜歡用生雞蛋作調味料,令免治雞肉棒更滋味。燒鴕鳥肉燒鴕鳥肉質鮮嫩煙靭,帶著微妙嘅野味,啖啖肉。原來鴕鳥肉雖然係紅肉,但係低脂、低卡、低膽固醇、高鐵、高蛋白,非常有營養。煙爋鹿兒島豬腩煙爋鹿兒島豬腩,口感柔軟多汁,肉質鮮美,煙燻氣味香濃,搭配醬料或佐料提味,更能突顯豬腩嘅風味。甜品燒菠蘿甜品燒菠蘿,表面一層微焦糖醬,酸中帶甜,令人回味無窮。黑白啤 & 烏龍茶割燒酎黑白啤色澤純黑,酒精度適中,令人感到舒適而不沉重。烏龍茶割燒酎係一種獨特嘅組合,茶香同酒香相互融合,味道清新,涼爽嘅口感特別適合夏日品味。
鳥鑫

首先喺清新爽口嘅野菜條,再飲杯暖暖嘅茶。

日本銀杏

日本銀杏係比較獨特嘅食材,煙靭爽口。

燒翠玉瓜

外層微微燒焦,爽口多汁,仍然帶出清新感覺。

燒鴕鳥肉

煙爋鹿兒島豬腩

甜品燒菠蘿

甜品燒菠蘿,表面一層微焦糖醬,酸中帶甜,令人回味無窮。

黑白啤 & 烏龍茶割燒酎

2024-03-13 35 浏览
和閨蜜聚會,來到了久違的鳥鑫品嘗地道日本串燒。前菜是野菜條,爽爽脆脆很開胃。 ✨雞全翼燒製火候把控的很好,皮脆頭嫩,一口下去汁水恆流。 ✨雞肝雞腎平日裡很少吃內臟的我,覺得這裡的雞肝和雞腎沒有什麼異味,完全可以接受。 ✨免治雞肉棒烤的外焦里嫩的雞肉棒,配上蛋黃,超級好吃! ✨平原雞提燈雞提燈這種特殊部位也是做得很好吃,燒得很香,很容易入口! ✨煙熏鹿兒島豬腩豬腩燒得非常香,肥油都已被烤走,沾著特製的醬料,味道非常好! ✨銀鱈魚烤銀鱈魚是我的最愛,魚皮烤得脆焦,魚肉還很鮮嫩,讚 ✨明太子厚揚豆腐燒得外皮香脆,配上明太子,香香的味道很讚。 ✨香蔥牛柳嫩嫩的牛柳肉上鋪滿了蔥花和調味,一口咬下去,味道很有層次,滿嘴留香! ✨烤苦瓜 烤蘆筍苦瓜配上櫻花蝦,中和了苦瓜的味道,我平日里很少會吃苦瓜,但這樣絕妙的搭配,也讓我覺得欲罷不能。蘆筍就更不用說了,甘甜解膩。 ✨燒菠蘿最後的甜品是燒菠蘿,這個甜品太好吃了,菠蘿烤熾後會格外的甜,一份都不夠吃呢 ✨巨峰果味汽水,巨峰果味汽酒這家的飲品也是值得一提,各種酒水應有盡有,果味汽水和汽酒都非常的讚。這一餐吃得很過癮,謝謝閨蜜的好推薦!
✨雞全翼
燒製火候把控的很好,皮脆頭嫩,一口下去汁水恆流。

✨雞肝雞腎

✨免治雞肉棒
烤的外焦里嫩的雞肉棒,配上蛋黃,超級好吃!

✨平原雞提燈
雞提燈這種特殊部位也是做得很好吃,燒得很香,很容易入口!

✨煙熏鹿兒島豬腩

✨銀鱈魚
烤銀鱈魚是我的最愛,魚皮烤得脆焦,魚肉還很鮮嫩,讚

✨明太子厚揚
豆腐燒得外皮香脆,配上明太子,香香的味道很讚。

✨香蔥牛柳

✨烤苦瓜 烤蘆筍

✨燒菠蘿

✨巨峰果味汽水,巨峰果味汽酒

這一餐吃得很過癮,謝謝閨蜜的好推薦!
2024-03-12 312 浏览
和姐妹聊天就喜歡找這種樓上的日本串燒店,很轻松,很惬意。照例先上新鮮野菜一份,接著慢慢看菜單。店名是有鳥字,果然雞肉🐓料理很專業呀,把一隻雞如何做研究得透透的。🥢雞全翼外皮酥脆,皮下多汁,每一口都是美味的享受。這時只想唱星爺的“燒雞翼,我鐘意食”。🥢雞腎和雞肝串燒必食,雞腎入口鮮嫩,帶有濃郁的雞內臟味道,而雞肝則邊角微焦,裡面口感柔軟,滿滿脂香。🥢免治雞肉棒將新鮮雞肉人手剁碎,可以吃到顆粒感和小小脆骨,肉棒緊實,但肉質鮮嫩多汁,搭配蛋黃,層次很豐富🥢平原雞提燈只有專門店才能吃到這個特殊部分,輸卵管的雞味很重,但不腥;未成熟的雞卵會爆汁。🥢雞柳柚子選取了雞最嫩滑的部分,又用微酸的柚子提升鮮味。🥢煙熏鹿兒島豬腩使用了鹿兒島豬腩肉,經過煙燻處理,賦予了豬肉獨特的風味,肉質軟嫩,香而不騷。🥢銀鱈魚烤得剛剛好,外皮脆,但保持了魚肉的鮮嫩。🥢香蔥牛柳:這款串燒的牛柳肉質嫩滑,搭配著香蔥的香氣,口感豐富。牛肉的鮮美與香蔥的清爽完美結合,帶來了一道令人滿意的菜品。🥢除了肉類串燒,鳥鑫也提供了一些素菜選擇,其中明太子厚揚、苦瓜和蘆筍都是不錯的選擇,為素食愛好者提供了多樣化的選擇。最後,我們品嚐了燒菠蘿🍍
和姐妹聊天就喜歡找這種樓上的日本串燒店,很轻松,很惬意。

🥢雞全翼

🥢雞腎和雞肝

🥢免治雞肉棒

🥢平原雞提燈

🥢雞柳柚子
選取了雞最嫩滑的部分,又用微酸的柚子提升鮮味。

🥢煙熏鹿兒島豬腩

🥢銀鱈魚
烤得剛剛好,外皮脆,但保持了魚肉的鮮嫩。

最後,我們品嚐了燒菠蘿🍍作為甜品。燒烤後的菠蘿非常非常甜,加上表面的焦糖風味,菠蘿汁在口腔爆開,太讚了。

鳥鑫提供了豐富多樣的串燒選擇,在雞肉串燒上經驗非常豐富,服務態度友好,強烈推薦!
2024-03-08
2024-02-16 361 浏览
和朋友慶祝生日 選了尖沙咀區數一數二的日式燒鳥店 我們六點鐘已到達餐廳 不一會已全店滿座 這裏的食物質素一向有保證 日日爆場是有原因的野菜條 新鮮爽脆 配上味噌醬一起吃 是很好的開胃餐前小食雞胸紫蘇葉 紫蘇葉有一種特殊的香氣 令雞肉提鮮不少 雞胸肉本身的肉味不會很重 不用再沾醬汁就可以食用 很清新的一道菜厚揚 軟嫩的口感 其實這是一種油豆腐 配上 蔥花木魚花和秘製醬汁 的確好味粟米 師傅處理得很好 可見很用心機的去燒 粟米爽甜雞甲狀腺 非常限量的部位 口感香濃郁 入口即溶化 雞腎 火喉控制得剛剛好 好有咬口雞肝 香氣撲鼻 燒得剛剛好 口感也很好 配上冰凍啤酒一流和牛横隔肌 這個部位最有肉味 脂肪較少 多汁 用來燒最適合雞蠔肉 雞下腿雞蠔肉 這是在雞背部靠近大腿部位的兩個凹槽中一隻雞只有兩塊 非常珍貴和美味雞下腿 肉厚多汁 我的最愛雞頸肉 這個部位肥瘦融合 肉質非常有彈性 非常有嚼勁勁 十分美味鹿肉柳 這個我都是第一次食 是鹿隻身上肉質最嫩的部位 味道也最濃的瘦肉 非常健康的選擇鵪鶉腿肉 保持了豐富的肉汁燒明太子飯團 燒三文魚飯團 我各叫了一個 餡料豐富新鮮最後 再來一客燒菠蘿 表面糖漿

野菜條 新鮮爽脆 配上味噌醬一起吃 是很好的開胃餐前小食
雞蠔肉 雞下腿
雞下腿 肉厚多汁 我的最愛

鵪鶉腿肉 保持了豐富的肉汁
燒明太子飯團 燒三文魚飯團 我各叫了一個 餡料豐富新鮮
最後 再來一客燒菠蘿 表面糖漿脆脆的 菠蘿鮮甜美味 這裏的用料和師傅烹調的確十分高質 吃燒鳥我只會到這間
2024-02-15 42 浏览
早前和朋友去了尖沙咀的日本串燒餐廳「鳥鑫」,為的就是一嚐以原隻本地平原雞,炮製出各式各樣的鳥燒🥬 野菜條先來前菜,沙葛條和日本椰菜,配上味噌的鹹鮮味,一下子喚醒味蕾!🐤雞全翼接下來就是一系列鳥燒,先來雞全翼,外皮燒得香脆,雞肉又嫩又滑🐤雞蠔肉口感富有彈性,嫩滑多汁,配以大蔥增添香氣。加上一隻雞只有兩小塊雞蠔肉,所以特別矜貴🐤免治雞肉棒用上免治雞肉製作雞肉棒,加入雞軟骨口感更豐富,吃時沾上蛋味濃郁的蘭王蛋,滋味無窮🐤黃油雞腸 口感爽脆彈牙,味道鮮香🐤雞肝一口吃下,粉嫩口感好吃得不能形容🐤雞心口感爽口,雞味濃郁🐥鳥燒以外,串燒同樣出色🐷白金豚腩肉腩肉微微焦香,入口軟嫩,甘香美味🐮牛小排肉味香濃,肉質軟嫩不失嚼口明太子厚揚 豆腐外表香脆,內裡香滑,配上明太子,每一口都啖啖鹹鮮🍆燒茄子口感軟糯,配搭麵豉醬汁,簡單好味!🍄燒冬菇炭燒過的冬菇啖啖幽香,面層放上鰹魚乾點綴更有風味燒苦瓜苦瓜加了櫻花蝦,口感豐富之餘,平衡了甘苦味 🍍燒菠蘿 表面烤得微焦,味道十分鮮甜,用甜蜜為時日晚餐作結 🍹果味汽酒/果味汽水巨峰果味汽水巨峰果味汽酒

🥬 野菜條

🐤雞全翼

🐤雞蠔肉

🐤免治雞肉棒

🐤黃油雞腸
口感爽脆彈牙,味道鮮香

🐤雞肝
一口吃下,粉嫩口感好吃得不能形容

🐤雞心
口感爽口,雞味濃郁

🐥鳥燒以外,串燒同樣出色
🐷白金豚腩肉
腩肉微微焦香,入口軟嫩,甘香美味

🐮牛小排
肉味香濃,肉質軟嫩不失嚼口

明太子厚揚
豆腐外表香脆,內裡香滑,配上明太子,每一口都啖啖鹹鮮

🍆燒茄子
口感軟糯,配搭麵豉醬汁,簡單好味!

🍄燒冬菇
炭燒過的冬菇啖啖幽香,面層放上鰹魚乾點綴更有風味

燒苦瓜
苦瓜加了櫻花蝦,口感豐富之餘,平衡了甘苦味

🍍燒菠蘿
表面烤得微焦,味道十分鮮甜,用甜蜜為時日晚餐作結

🍹果味汽酒/果味汽水
巨峰果味汽水
巨峰果味汽酒

2024-02-14 25 浏览
天氣乍暖還寒,串燒係一個很好嘅選擇,放工過嚟小酌兩杯,食吓串燒、傾吓偈人生一大樂事🥳嚟到厚福街這間日本燒鳥專門店居酒屋🏮 OpenRice訂做仲有酒類飲品優惠添 ,買埋現金券就最抵啦🫢等食之際,味噌點野菜條效果又唔錯喎,脆卜卜完全冇渣淺澗梅酒 甜度足夠,梅味香濃,配串燒不錯嘅選擇,朋友揸車唯有飲可樂🤣雞肝非常肥厚,燒到外焦內裏保持濕潤,雞肝濃郁嘅香味,口感粉粉的,非常濃郁很不錯👍雞腎非常脆口,點上少少柚子胡椒醬更加提鮮雞頸肉每次食日本串燒都仲要點上雞頸肉,口感真係其他部位及不上,而且日本冇激素雞胸紫蘇葉雞肉配紫蘇原來是這麼匹配的,雞味好濃郁,真不錯嘅配搭雞蠔肉位置係雞腿連結到雞下背部的兩個凹槽中形狀有啲似較大既生蠔口感極有彈性,油脂感豐富而不膩經過燒烤之後肉汁同甜度都鎖住🤤🤤雞下腿此部位用嚟燒就最合適,保持肉汁而且嫩滑😋鵪鶉腿肉幾有驚喜,法色做法吃得多,原來炭燒都同樣美味肉質較為紮實,表面香脆😍雞甲狀腺第一次是這個部位,有咬口,有口感要咀嚼多幾下和牛横隔肌濃郁而且火候控制得剛剛好,五成左右,正👍燒明太子、三文魚飯團日本燒飯團點都要嚟一個🤣🤣翠玉瓜食埋轉蔬菜解膩非常滿足燒菠蘿🍍當甜品亦係

等食之際,味噌點野菜條效果又唔錯喎,脆卜卜完全冇渣

雞腎
非常脆口,點上少少柚子胡椒醬更加提鮮

雞頸肉

雞胸紫蘇葉
雞肉配紫蘇原來是這麼匹配的,雞味好濃郁,真不錯嘅配搭

位置係雞腿連結到雞下背部的兩個凹槽中
形狀有啲似較大既生蠔
口感極有彈性,油脂感豐富而不膩
經過燒烤之後肉汁同甜度都鎖住🤤🤤

雞下腿
此部位用嚟燒就最合適,保持肉汁而且嫩滑😋

鵪鶉腿肉

雞甲狀腺
第一次是這個部位,有咬口,有口感要咀嚼多幾下

和牛横隔肌
濃郁而且火候控制得剛剛好,五成左右,正👍

燒明太子、三文魚飯團
日本燒飯團點都要嚟一個🤣🤣

翠玉瓜
食埋轉蔬菜解膩非常滿足

燒菠蘿🍍
甜品亦係唔錯嘅選擇非常之甜表面仲有脆皮焦糖添

相當高質,喺香港嚟講好少食到咁高質嘅燒鳥!
2024-02-08 151 浏览
有段時間無食日本菜,今晚同朋友行開尖沙咀就搵咗間日式串燒試吓,估唔到都幾驚喜。鳥鑫喺藍馬商業大廈,入到去餐廳一眼望曬成個場,唔算好大,但四四正正,座位安排都唔會好逼夾,仲有個open kitchen可以同啲staff傾吓偈😚首先店員提供咗碟野菜條,有日本椰菜同沙角,可以夾埋啲串燒食中和下西班牙豬肋條,西班牙豬真係同平時食開啲豬唔同啲,啲脂肪厚少少但肥瘦又會好均勻,豬油非常香口青椒仔可以中和下啲串燒肉類嘅油膩感免治雞肉棒、雞橫隔肌、雞全翼、雞肝叫得做鳥鑫,一定要試返啲雞肉,燒得都唔錯,食完即刻叫多碟雞蠔肉試試😝雞蠔肉店員介紹話即係雞嘅大腿內側,好嫩滑,後悔叫得一碟😌燒汁燒豆腐加啲燒汁燒到啲豆香味好濃,咬落去幾脆口😜白鱔鱔真係同串燒好夾,燒起上嚟啲魚油香口到不得了雞油炒拉麵由雞油炒過真係超香口,下次嚟都一定會再encore燒鹿柳平時喺香港無咩機會食到鹿肉,質感有啲似牛肉另外仲叫咗幾款串燒,不能盡錄,食到好滿足先走,下次過開嚟一定要再試埋鳥鑫嘅其他食物先

野菜碟

西班牙豬肋條

可以中和下啲串燒肉類嘅油膩感
青椒仔

免治雞肉棒、雞橫隔肌、雞全翼、雞肝
免治雞肉棒

雞蠔肉
店員介紹話即係雞嘅大腿內側,好嫩滑,後悔叫得一碟😌

燒汁燒豆腐
加啲燒汁燒到啲豆香味好濃,咬落去幾脆口😜

白鱔
鱔真係同串燒好夾,燒起上嚟啲魚油香口到不得了

雞油炒拉麵
由雞油炒過真係超香口,下次嚟都一定會再encore

燒鹿柳
平時喺香港無咩機會食到鹿肉,質感有啲似牛肉

2024-01-23
野菜碟
西班牙豬肋條
免治雞肉棒
2024-02-06 24 浏览
位於尖沙咀厚福街一間串燒居酒屋,日式串燒就是有那種專業感,師傅每串即燒後,立即送給客人享用。前菜:野菜條,日本的椰茶和沙葛,清甜,在每串燒間,清清味蕾。煙爣華味鳥芝士卷,煙雞肉包住忌廉芝士。叫左多款的雞肉類串燒有雞全翼、雞肝、雞橫隔肌。免治雞肉棒-配上了月見汁,果上後加上了滑溜。西班牙豚肋肉條-燒出了豚肉的油脂香。白鱔-十分肥美,亦食到魚油香。叫左幾款蔬菜,青椒仔,厚揚,苦瓜。食材雖簡單但充滿師傅的心機。雞油炒拉麵,是愛心小辣版本,油香十足,食落好惹味。鹿肉柳,第一次食,感覺味濃,比牛更濃味,脂肪極少。雞蠔肉,高質的食材, 加上鹽花,已經十分出色!燒菠蘿,燒過後將甜味濃縮了,更甜美。同朋友放工後,去吹下水,飲下野,食左成兩個鐘。

叫左多款的雞肉類串燒有雞全翼、雞肝、雞橫隔肌。

免治雞肉棒-配上了月見汁,果上後加上了滑溜。

西班牙豚肋肉條-燒出了豚肉的油脂香。

白鱔-十分肥美,亦食到魚油香。

叫左幾款蔬菜,青椒仔,厚揚,苦瓜。
食材雖簡單但充滿師傅的心機。

雞油炒拉麵,是愛心小辣版本,油香十足,食落好惹味。

鹿肉柳,第一次食,感覺味濃,比牛更濃味,脂肪極少。

雞蠔肉,高質的食材, 加上鹽花,已經十分出色!

燒菠蘿,燒過後將甜味濃縮了,更甜美。

同朋友放工後,去吹下水,飲下野,食左成兩個鐘。
2024-02-03 29 浏览
位於尖沙咀嘅《鳥鑫》,係一家日式串燒店,主打各式鳥燒,選擇多達廿多款,款款香口惹味🥢野菜條 - 沙葛條和日本椰菜,蘸上自家製味噌醬,非常夾味!🥢雞蠔肉 - 一隻雞僅有兩塊,份外珍貴,口感軟嫩且多汁!🥢雞全翼 - 燶邊脆口,肉質鮮嫩多汁!🥢黃油雞腸 - 煙韌爽脆,味道甘甜!🥢雞肝 - 口感細滑,味道濃郁!🥢雞心 - 口感有彈性,富有嚼勁!🥢燒冬菇 - 滿滿冬菇香味,食落都好juicy!🥢牛小排 - 口感細嫩,牛味香濃!🥢免治雞肉棒 - 以免治雞肉混合雞軟骨而製成,口感豐富,蘸上蛋味濃郁嘅蘭王蛋,另有一番味道!🥢燒茄子 - 外皮焦脆,塗滿麵豉醬汁,軟糯味濃!🥢白金豚腩肉 - 夠厚肉,肉汁香濃,肥美爽口!🥢明太子厚揚 - 豆腐燒得香脆,內裡滑溜,面層鋪滿明太子,食落陣陣鹹香味!🥢燒苦瓜 - 味道回甘,中間加了櫻花蝦,口感特別!🥢燒菠蘿 - 味道酸酸甜甜又多汁,可以一解油膩感!🍸果味汽酒/果味汽水 - 巨峰果味汽酒,酒味不太濃,易入口,適合女士飲用!

🥢雞蠔肉 - 一隻雞僅有兩塊,份外珍貴,口感軟嫩且多汁!

🥢雞全翼 - 燶邊脆口,肉質鮮嫩多汁!

🥢黃油雞腸 - 煙韌爽脆,味道甘甜!

🥢雞肝 - 口感細滑,味道濃郁!

🥢雞心 - 口感有彈性,富有嚼勁!

🥢燒冬菇 - 滿滿冬菇香味,食落都好juicy!

🥢牛小排 - 口感細嫩,牛味香濃!

🥢燒茄子 - 外皮焦脆,塗滿麵豉醬汁,軟糯味濃!

🥢白金豚腩肉 - 夠厚肉,肉汁香濃,肥美爽口!

🥢燒苦瓜 - 味道回甘,中間加了櫻花蝦,口感特別!

🥢燒菠蘿 - 味道酸酸甜甜又多汁,可以一解油膩感!

2024-01-31 363 浏览
今日收左工,同表弟食返餐好既,openrice搵左好耐,見到呢間日本串燒好多好評,就預先book定位去試下!餐廳侍應好友善,會為我哋介紹嘢食!佢哋嘅餐牌都好多元化,除咗有雞同雞內臟,仲有好多特別嘅食物,例如鹿肉!我哋叫咗下面嘅食物:🐔煙燻雞肉芝士卷-煙燻咗嘅半熟雞柳捲着cream cheese,佐酒一流🐓 柚子雞柳-柚子味香,肉質嫩滑🐥 燒鵪鶉髀-鵪鶉味油香味充足,肉質幼嫩🐮和牛橫格肌-好juicy 既和牛🍆茄子-燒完加咗麵豉醬同木魚,好夾🍢免治雞肉串-係我嘅最愛,配埋蛋黃,正🐔 雞蠔-雞內腿肉,皮燒到好似薯片咁脆,肉好juicy🍢燒豆腐-豆腐燒完外脆內軟滑🐔雞頸-第一次食,原來啲肉好嫩滑🐷豬肉蠔卷-呢個好有驚喜燒豬肉入邊包住隻蠔,好多汁!🦌燒鹿肉呢個亦都好有驚喜,原來鹿肉好滑好juicy,好似牛柳🍝炒拉麵用雞油炒嘅拉麵,好香好邪惡🍍燒菠蘿燒菠蘿好甜為我嘅晚餐完美畫上句號飲品方便我哋叫咗烏龍茶同埋蘋果酒,食串燒嘆酒,正
我哋叫咗下面嘅食物:

🐓 柚子雞柳-柚子味香,肉質嫩滑

🐥 燒鵪鶉髀-鵪鶉味油香味充足,肉質幼嫩

🐮和牛橫格肌-好juicy 既和牛

🍆茄子-燒完加咗麵豉醬同木魚,好夾

🍢免治雞肉串-係我嘅最愛,配埋蛋黃,正

🐔 雞蠔-雞內腿肉,皮燒到好似薯片咁脆,肉好juicy

🍢燒豆腐-豆腐燒完外脆內軟滑

🐔雞頸-第一次食,原來啲肉好嫩滑

🐷豬肉蠔卷-呢個好有驚喜燒豬肉入邊包住隻蠔,好多汁!

🦌燒鹿肉
呢個亦都好有驚喜,原來鹿肉好滑好juicy,好似牛柳

🍝炒拉麵
用雞油炒嘅拉麵,好香好邪惡

🍍燒菠蘿
燒菠蘿好甜為我嘅晚餐完美畫上句號

飲品方便我哋叫咗烏龍茶同埋蘋果酒,食串燒嘆酒,正
2024-01-29
  • 鹿肉柳
2024-01-30 26 浏览
尖沙咀厚福街向來不乏美食,尤其系藍馬商業大廈,今次就去咗一間燒鳥串燒專門店,即系雞肉串燒為主🐔但其他串燒味道都好。✿ 明太子厚揚 $42系明太子炸豆腐,明太子醬都幾多🧡炸豆腐香脆吾油膩。✿ 蘆筍 $32蘆筍比較少串燒店食到,蔬菜黎講幾清甜。✿ 珍珠蕃薯仔 $28蕃薯向來系串燒中頗受歡迎🍠香甜軟綿。✿ 翠玉瓜 $28以蔬菜黎講多汁又十分健康,眾人都喜愛🥒✿ 柚子雞柳 $38雞柳本身夠啖啖肉,加上柚子味道清新。✿ 雞胸軟骨 $38雞軟骨就食得多,雞胸軟骨系好特別嘅體驗😳口感充滿嚼勁。✿ 雞肩肉 $38雞肩肉系啖啖肉🐔雞皮被燒得香脆可口。✿ 免治雞肉棒 $66免治雞肉棒肉質恰好,食到吾少雞軟骨粒,沾上日本蛋黃更美味。✿ 煙燻鹿兒島豬腩 $138味道幾似煙肉🥓連口感都似🤣每塊切片偏厚。 ✿ 銀鱈魚 $78銀鱈魚香甜軟稔易入口🐟魚肉陣陣油香。✿ 芝士年糕 $48傳統日式菜式,年糕口感煙韌,裡面芝士芝味十足🧀✿ 日本燒芝麻湯丸 $32湯丸平時系連薑水一齊飲,就咁燒又保持到份煙韌 ,芝麻餡料豐富🖤

✿ 明太子厚揚 $42
系明太子炸豆腐,明太子醬都幾多🧡炸豆腐香脆吾油膩。

✿ 蘆筍 $32
蘆筍比較少串燒店食到,蔬菜黎講幾清甜。

✿ 珍珠蕃薯仔 $28
蕃薯向來系串燒中頗受歡迎🍠香甜軟綿。

✿ 翠玉瓜 $28
以蔬菜黎講多汁又十分健康,眾人都喜愛🥒

✿ 柚子雞柳 $38
雞柳本身夠啖啖肉,加上柚子味道清新。

✿ 雞胸軟骨 $38
雞軟骨就食得多,雞胸軟骨系好特別嘅體驗😳口感充滿嚼勁。

✿ 雞肩肉 $38
雞肩肉系啖啖肉🐔雞皮被燒得香脆可口。

✿ 免治雞肉棒 $66
免治雞肉棒肉質恰好,食到吾少雞軟骨粒,沾上日本蛋黃更美味。

✿ 煙燻鹿兒島豬腩 $138
味道幾似煙肉🥓連口感都似🤣每塊切片偏厚。

✿ 銀鱈魚 $78
銀鱈魚香甜軟稔易入口🐟魚肉陣陣油香。

✿ 芝士年糕 $48
傳統日式菜式,年糕口感煙韌,裡面芝士芝味十足🧀

✿ 日本燒芝麻湯丸 $32
2024-01-22
  • 免治雞肉棒
  • 蘆筍
2024-01-30 25 浏览
朋友知我中意食串燒,book左間日式串燒居酒屋同我慶祝生日。以木系裝潢為主,十分簡約舒適。主打各式鳥燒,選擇頌多,咩都想食, 最後叫到成枱都係🤣。雞油渣炒枝豆 $68用左雞油渣炒好香!送酒一流。雞頸肉 $36口感鮮彈有嚼勁,唔會油膩。雞柳柚子 $38雞肉多左果香,酸甜既口感不錯!雞胸軟骨 $38雞胸軟骨都是第一次食!軟骨帶嚼勁,幾特別。雞肩肉 $38這部位比較稀有,質感亦相對鮮嫩,味道鮮嫩多汁。免治雞肉棒 $66肉汁軟腍帶點爽口,口感層次豐富。配橙黃色原粒蛋黃,沾上香濃既蛋漿食更滑口美味。煙燻鹿兒島豬腩 $138豬腩具有煙燻香氣,口感柔軟多汁,肉質鮮美,食落唔會有油膩既感覺,搭配自家製醬料更能突顯豬腩既風味。銀鱈魚 $78魚肉香甜柔軟,油脂滿滿,魚皮仲要燒到微脆,超好味!明太子厚楊 $42係加左明太子既豆腐,味道更濃郁,更厚揚豆腐厚身,上面仲有滿滿既明太子醬,外脆內嫰。蘆筍$32口感鮮嫩又清甜。珍珠蕃薯仔 $28綿密濃郁既蕃薯仔,味道香甜,一口一粒。翠肉瓜 $28爽口又多汁。沖繩苦瓜炒蛋 $88沖繩苦瓜比較爽口,味道微甘,炒蛋夠嫩滑,面頭仲灑左啲木魚絲,比我食左一大半😎。芝士年糕 $4
以木系裝潢為主,十分簡約舒適。
主打各式鳥燒,選擇頌多,咩都想食, 最後叫到成枱都係🤣。

雞油渣炒枝豆 $68
用左雞油渣炒好香!送酒一流。

雞頸肉 $36
口感鮮彈有嚼勁,唔會油膩。

雞柳柚子 $38
雞肉多左果香,酸甜既口感不錯!

雞胸軟骨 $38
雞胸軟骨都是第一次食!軟骨帶嚼勁,幾特別。

雞肩肉 $38
這部位比較稀有,質感亦相對鮮嫩,味道鮮嫩多汁。

免治雞肉棒 $66

煙燻鹿兒島豬腩 $138

銀鱈魚 $78
魚肉香甜柔軟,油脂滿滿,魚皮仲要燒到微脆,超好味!

明太子厚楊 $42
係加左明太子既豆腐,味道更濃郁,更
厚揚豆腐厚身,上面仲有滿滿既明太子醬,外脆內嫰。

蘆筍$32
口感鮮嫩又清甜。

珍珠蕃薯仔 $28
綿密濃郁既蕃薯仔,味道香甜,一口一粒。

翠肉瓜 $28
爽口又多汁。

沖繩苦瓜炒蛋 $88

芝士年糕 $48
香濃芝士加上煙韌既年糕,冇人可以抗拒!

日本燒湯丸 $32
係我最愛芝麻餡,湯丸煙煙靭靭,滿足。

2024-01-20 22 浏览
二訪這間位於尖沙咀的日式串燒店,所有的串燒都很合我跟同行友人的口味,吃得飽飽大滿足💖▫️❥$𝟯𝟬 野菜條:安排好座位便會送來一份野菜條,沾著麵豉醬清爽滋味🥒✂︎❥$𝟲𝟲 免治雞肉棒:每次到串燒店必點的菜式😻 雞肉棒裹上滿滿的橙黃色蛋黃,外層又香又滑,裡層熱乎乎地冒煙,還夾雜著雞軟骨,口感豐富🐥👍🏻✂︎❥$𝟭𝟴𝟴 和牛橫隔肌:肉味濃郁、口感軟嫩,牛魔王必試🐮🫶🏻✂︎❥$𝟭𝟯𝟴 煙燻鹿兒島豬腩:粉嫩色的豬腩肉兩面香脆,放入口中咀嚼肉質卻很Q嫩,還滲出一絲煙燻的氣味,巨美味,很喜歡🐽👍🏻✂︎❥$𝟱𝟴 雞全翼:金黃色的雞翼閃閃發亮⭐️ 肉質幼嫩,雞皮烤得香脆沒多餘的油脂,很出色🐥🫶🏻✂︎❥$𝟱𝟱 雞甲狀腺:是一道需預定才可品嚐到的菜式,口感軟軟油份頗高(有點像在吃肥肉),很邪惡😝✂︎❥$𝟯𝟴 苦瓜:中間釀了櫻花蝦,苦瓜的甘味配搭櫻花蝦的鮮味,很不錯呢🥒🫶🏻✂︎❥$𝟯𝟮 日本銀杏:香糯Q軟味道甘甜🍡✂︎另外還試了❥$𝟯𝟲 厚揚/❥$48 京蔥雞/❥$𝟮𝟴 雞脾菇 ✂︎❥$𝟯𝟮 日本燒芝麻湯丸❥$𝟯𝟮 日本燒花生湯丸超級推薦,烤過的湯丸真的令人念念不忘😻 喜歡芝麻味的更甚花生,甜滋滋QQ軟軟🍡👍🏻✂︎❥$𝟲𝟱 淺澗梅酒❥
▫️
❥$𝟯𝟬 野菜條:
安排好座位便會送來一份野菜條,沾著麵豉醬清爽滋味🥒
❥$𝟲𝟲 免治雞肉棒:

❥$𝟭𝟴𝟴 和牛橫隔肌:
肉味濃郁、口感軟嫩,牛魔王必試🐮🫶🏻

❥$𝟭𝟯𝟴 煙燻鹿兒島豬腩:

❥$𝟱𝟴 雞全翼:

❥$𝟱𝟱 雞甲狀腺:

❥$𝟯𝟴 苦瓜:
中間釀了櫻花蝦,苦瓜的甘味配搭櫻花蝦的鮮味,很不錯呢🥒🫶🏻

❥$𝟯𝟮 日本銀杏:
香糯Q軟味道甘甜🍡

❥$𝟯𝟮 日本燒芝麻湯丸
❥$𝟯𝟮 日本燒花生湯丸

❥$𝟲𝟱 淺澗梅酒
❥$𝟲𝟴 三得利生啤
串燒配啤酒絕對是滿分的組合🍻

2024-01-16 29 浏览
這間主打燒鳥的餐廳,有不同雞的部份可以食到,而且串燒全部即叫即燒,新鮮熱辣。店員會等食完一串才上另一串,入口時還熱辣辣。雞油炒枝豆:雞油炸至金黃香脆,枝豆滲出陣陣雞油香味。雞軟骨:雞軟骨燒至外脆,十分有咬口,送酒一流。煙燻豬腩肉:豬腩肉完全不油膩,反而有陣陣的燻香。紫蘇雞胸:雞胸嫩滑多汁,紫蘇葉的香味獨突,滲入雞肉內。雞全翼:燒雞全翼絕對可以看到師傅的耐性,燒至皮脆肉嫩,而且沒有燶黑。洋葱:燒熟的洋葱入口香甜不辣,而且又爽口。鵝肝:鵝肝外脆內滑,油脂香味充斥味蕾。最後飲返杯啤酒送串燒。甜品就食焦糖菠蘿。

雞油炒枝豆:雞油炸至金黃香脆,枝豆滲出陣陣雞油香味。

雞軟骨:雞軟骨燒至外脆,十分有咬口,送酒一流。

煙燻豬腩肉:豬腩肉完全不油膩,反而有陣陣的燻香。

紫蘇雞胸:雞胸嫩滑多汁,紫蘇葉的香味獨突,滲入雞肉內。

洋葱:燒熟的洋葱入口香甜不辣,而且又爽口。

鵝肝:鵝肝外脆內滑,油脂香味充斥味蕾。

最後飲返杯啤酒送串燒。

甜品就食焦糖菠蘿。
2024-01-14 24 浏览
位於厚福街藍馬商業大廈嘅樓上鋪「鳥鑫」主打各類鳥燒,亦有提供和牛、海鮮、蔬菜等串燒🍡裝潢以木系為主,滿有日式居酒屋風情🎏鍾意食串燒嘅朋友唔好錯過啦!🔸日本銀杏( $32)燒銀杏口感香軟彈牙,微甘中帶淡淡甜味🫛雞油渣炒枝豆($68)雞油香滲到枝豆上,食起嚟鹹香惹味,佐酒一流🔸牛舌($68)厚身牛舌嚼勁十足,肉味濃且含豐富肉汁🥒苦瓜( $38 )苦瓜爽脆帶甘,配搭櫻花蝦,以增添鹹香滋味🔸翠玉瓜($28)翠玉瓜清甜多汁,口感爽脆,表皮略微焦香🍄雞髀菇($28)雞髀菇香口有嚼勁,以炭燒方式鎖住鮮甜菇汁🔸白鱔( $68 )白鱔肉質肥美嫩滑,魚皮燒得薄脆帶焦香🥩和牛橫隔肌( $188 )五成熟剛剛好,肉質柔嫩細膩,入口充滿油脂香氣🔸雞胸紫蘇葉($38)嫩滑雞胸肉配上紫蘇葉獨特香氣,味道分外清新🐣雞心元($38)燒過後嘅雞心元變得軟腍煙韌,味道調配得恰到好處🔸雞肝($38)雞味鮮香,入口濕潤軟腍唔嚡口🥓西班牙豚肋肉條($188)肉質軟嫩帶嚼勁,豐腴脂香喺口腔內縈繞不散🔸免治雞肉棒($66)雞肉棒混合咗雞肉碎同雞軟骨,口感層次非常豐富,再配搭秘制醬油同日本鮮蛋黃汁,令人一試難忘🍢厚揚($36)燒豆腐外

🔸日本銀杏( $32)
燒銀杏口感香軟彈牙,微甘中帶淡淡甜味

🫛雞油渣炒枝豆($68)
雞油香滲到枝豆上,食起嚟鹹香惹味,佐酒一流

🔸牛舌($68)
厚身牛舌嚼勁十足,肉味濃且含豐富肉汁

🥒苦瓜( $38 )
苦瓜爽脆帶甘,配搭櫻花蝦,以增添鹹香滋味

🔸翠玉瓜($28)
翠玉瓜清甜多汁,口感爽脆,表皮略微焦香

🍄雞髀菇($28)
雞髀菇香口有嚼勁,以炭燒方式鎖住鮮甜菇汁

🔸白鱔( $68 )
白鱔肉質肥美嫩滑,魚皮燒得薄脆帶焦香

🥩和牛橫隔肌( $188 )
五成熟剛剛好,肉質柔嫩細膩,入口充滿油脂香氣

🔸雞胸紫蘇葉($38)
嫩滑雞胸肉配上紫蘇葉獨特香氣,味道分外清新

🐣雞心元($38)
燒過後嘅雞心元變得軟腍煙韌,味道調配得恰到好處

🔸雞肝($38)
雞味鮮香,入口濕潤軟腍唔嚡口

🥓西班牙豚肋肉條($188)
肉質軟嫩帶嚼勁,豐腴脂香喺口腔內縈繞不散

🔸免治雞肉棒($66)

🍢厚揚($36)
燒豆腐外層金黃香脆,內裏滑嫩入味,上面舖滿葱花同木魚絲,相當滋味

🔸明太子厚揚($42)
豆腐加入鹹香明太子,味道層次昇華不少

🍍燒菠蘿($38)
菠蘿表面有一層薄脆焦糖,食落甜美多汁又解膩

🔸日本燒湯丸($32)
外皮微脆煙靭,入面係香甜嘅芝麻或花生餡料

🔹黑白啤($78)

🔹果味汽酒($48)