2023-06-25
〰️前幾日難得Happy Friday 就約左朋友係沙田食飯順便行街,係一田見到係沙田新開既鳴虎拉麵就坐低試下〰️🌟蝦味噌豬骨湯拉麵日本魚乾豬骨湯拉麵評分: 4/5用左鮮蝦同櫻花蝦做湯底,一入口就食到濃濃蝦味,拉麵麵底比較幼身又吸到好多湯,如果係重口味人士就絕對啱哂你!佢既叉燒厚薄適中,仲要真係半肥瘦,又有油脂香又唔會係薄到食完好似冇食過咁。朋友試既鳴虎拉麵比較清啲,湯底同豬骨同魚乾熬製,顏色奶白啲,食哂成碗都唔會覺得好鹹。朋友好中意佢既流心蛋,煮既時間啱啱好,texture好正。〰️🌟炸蝦🍤評分: 4/5小食一啲都唔Hea,炸蝦外層鬆化薄脆,完全唔厚實🤩上到枱影完一輪仲keep到熱,抵讚👍🏻〰️#fat_factor_香港 #fat_factor_沙田#fat_factor_日本菜
🌟蝦味噌豬骨湯拉麵
日本魚乾豬骨湯拉麵