2023-11-13
登龍街一向都多食肆選擇 好似未試過刀削麵!位置係登龍街中間 舖位唔算大 亦唔算顯眼門口餐牌印住一句 湯底為藥膳湯 新鮮製造入到去坐低 出面望入去好似唔大但實際上有好幾張6人枱 4人枱 孤獨精都唔使怕有單人坐位tim😂 坐位之間都有鬆動 唔錯本人好熱愛芫荽 所以不作他選 !貴店用熱鍋上檯 可以保持熱度 即使我食到最尾 啲湯仲有餘溫聞左下 好香藥材味 再呷左啖湯頭 清清藥材味 成碗麵到最後食唔哂 但湯就飲哂另外刀削麵都係加左芫荽搓成 每條長度均一 唔會好厚或者好薄 好彈牙秘製口水雞口水雞係四川菜中嘅涼菜 香辣開胃係不可或缺雞肉嫩滑唔鞋口 而醬汁係口水雞嘅靈魂 佢地嘅辣汁眼見嘅用料都係八角 花椒 辣椒 但驚喜嘅係仲加左花生粒 令成個辣汁多左種咬口但美中不足係成個辣汁咁豐富 墊底應該要放更加吸味 例如粉皮 會仲上癮蔥油餅 唔似出面食到咁多油同粉漿 反而似薄餅多啲 依個不過不失豆漿不得不說 佢地用嘅器皿係講究嘅 用鋼杯盛凍飲 💛店員真係好有heart 一間好食嘅舖頭仲要有服務態度好嘅店員真係好加分!
位置係登龍街中間 舖位唔算大 亦唔算顯眼
門口餐牌印住一句 湯底為藥膳湯 新鮮製造
入到去坐低 出面望入去好似唔大
本人好熱愛芫荽 所以不作他選 !
秘製口水雞
口水雞係四川菜中嘅涼菜 香辣開胃係不可或缺