2024-02-16 59 浏览
呢一間位於圓方日式拉麵餐廳其實新開冇耐,行過已經想試一次,因為每次見到都好多人食,今日見行得攰攰地, 咁就試下啦,咁我同朋友就叫咗以下:濃厚鯛白湯拉麵:這款拉麵以濃郁的鯛魚白湯為湯底,搭配鯛魚塊和低溫煙燻腩肉叉燒。鯛魚白湯味道濃郁,帶有魚的鮮美,腩肉叉燒的煙燻風味豐富。這道拉麵給人一種豪華而滿足的口感。蜆貝醬油拉麵:這道拉麵以蜆貝醬油湯底為特色。湯底可能是以醬油為基礎,添加了蜆貝的風味,帶有微妙的海鮮味道。這款拉麵還搭配了其他配料:豬肉叉燒、荀和蔥花,為整個菜品帶來更豐富的口感。細鯛魚飯:這道料理以細切的鯛魚作為主要食材,可能與飯飾在一起。鯛魚的鮮美和飯飾的蓬鬆口感相互融合,呈現出一道簡單而美味的料理。自製餃子:這款餃子使用西班牙豬肉作為餡料,搭配其他香料和調味料。餃子皮薄,餡料精心調製。這款自製餃子擁有豬肉的鮮美和其他香料的風味,是一道受歡迎的sidedish。廣島縣炸蠔:這道料理以廣島縣特產的蠔作為主要食材。蠔炸至金黃酥脆。這道炸蠔搭配沙律醬,帶來豐富的海鮮風味和口感。明太子煎蛋:這款煎蛋以明太子作為主要調味料。明太子具有鹹香的味道,搭配煎蛋的柔軟口感,呈現出一道美味的配菜。這些日

這些日式拉麵和相關小食都擁有獨特的風味和口感,以新鮮的食材和精心的烹飪方式為我所喜愛。無論是拉麵湯底、配菜還是其他副菜,麵家金鰭都帶給我一個美味且地道的日本拉麵體驗。
2024-02-15 40 浏览
圓方新開拉麵麵家金鰭坐低睇吓menu啲套餐好多嘢食我決定叫拉麵套餐食濃厚鯛白湯拉麵日本蜆貝醬油拉麵薯仔沙律涼拌菠菜炸雞肉煎餃子完熟水蜜桃梳打汽水晴王麝香葡萄梳打濃厚鯛白湯拉麵用鯛魚熬成濃厚既鯛魚湯底,湯頭香滑濃厚既鯛魚味出色。再配上慢煮既豬肩叉燒,肉稔美味。流心蛋火喉岩岩好流心。日本蜆貝醬油拉麵用蜆貝熬成湯底、鮮味清香。再配煙低溫腩肉叉燒、優煮豬肩叉燒。同樣美味。鯛頭鹽燒鹽燒特別惹味配送啤酒就係一流既享受。玉子燒
圓方新開拉麵

煎餃子
完熟水蜜桃梳打汽水
晴王麝香葡萄梳打

日本蜆貝醬油拉麵
用蜆貝熬成湯底、鮮味清香。
再配煙低溫腩肉叉燒、優煮豬肩叉燒。
同樣美味。

鯛頭鹽燒
鹽燒特別惹味配送啤酒就係一流既享受。

玉子燒

2024-02-14 28 浏览
新開張日式🇯🇵拉麵店位於圓方商場😝,主打鯛魚🐟、蜆貝海鮮拉麵🍜,菜式鮮味十足🥰餐廳用餐環境以開放式設計呈現,所以座位較為窄🤣,同時亦設有單人座位,方便大家食個快飯😆- 濃厚鯛白湯拉麵🍜 $138拉麵質地軟硬適中,彈牙有咬口☺️,十分掛汁,湯底顏澤乳白,味道濃厚帶有鯛魚🐟清甜魚香,鯛魚塊口質綿密😗、慢煮豬肩叉燒🐷油脂香味重、溏心蛋🍳流心效果一流,紫洋蔥🧅、竹筍增加豐富口感,值得一試👍🏻- 溏心蛋🍳 $18本身拉麵已經附有一隻溏心蛋,只係我想再食ε-(´∀`; )- A4和牛茶漬飯🍛 $258和牛油脂分布剛好🐮,肉質粉嫩,牛味濃郁😍,✨建議先試米飯配和牛😋,米飯經微甜燒汁調味後,味道濃郁惹味😚,之後將漬物及茶湯加入白飯內變成茶漬飯😎,玄米麥香茶湯更突出和牛油脂香味🤩,令整個茶漬飯味道變得更有層次❤️- 西班牙豬肉餃子🥟 $58餃子外層煎得金黃酥脆,味道香口😗,豬肉蔬菜內餡比例剛好,水嫩多汁🥳- 炸雞肉明太子醬🐔 $68大大件炸雞外脆內嫩,外層炸至焦香脆身🤩,雞肉嫩滑有肉汁😋,鹹香明太子醬配上酥脆炸雞🐓,味道更香口滋味🤤即使餐廳位於旺區商場,價錢依然經濟實惠😈,而且食物質素不錯😝,相當有驚喜😍📍

- 濃厚鯛白湯拉麵🍜 $138

- 溏心蛋🍳 $18
本身拉麵已經附有一隻溏心蛋,只係我想再食ε-(´∀`; )

- A4和牛茶漬飯🍛 $258

- 西班牙豬肉餃子🥟 $58

- 炸雞肉明太子醬🐔 $68

📍 麺家金鰭 - 尖沙咀
@menyakanki

#justlingggxd_日式
#justlingggxd_尖沙咀
2024-02-13 9 浏览
呢間拉麵店除咗拉麵🍜,仲有定食、小食等等唔同嘅菜式選擇。餐廳唔算好大、座位較緊密。首先,我試咗濃厚鯛白湯拉麵$138。拉麵湯底濃郁,鯛魚味好突出,麵條彈牙有嚼勁~~另外A4和牛丼$258。牛肉質地非常嫩滑,油脂滿滿,加埋濃郁嘅醬汁,配飯食唔錯。食完仲可以食茶漬飯。相當夠飽。小食方面,炸雞$60。炸雞外脆內嫩,肉質鮮嫩多汁,大大件。另外,西班牙豬肉餃子$58,餃子皮薄脆,餡料豬肉鮮美~~熱辣辣~~

小食方面,炸雞$60。炸雞外脆內嫩,肉質鮮嫩多汁,大大件。

2024-02-13 28 浏览
最愛的拉麵店換了新品牌,趁着新年試新店半開放式的空間,裝修明亮,約有二十多個座位小店有兩部份,一邊為吧枱,另一邊為木系餐桌品牌靈感源自傳統日本海女,拉麵以海鮮為主日本蜆貝醬油拉麵配上煙低溫腩肉叉燒及慢煮豬肩叉燒,入口清新涼拌菠菜清爽開胃又健康,加了些菇菌及紅蘿蔔絲,樸實無華鹽燒鯛魚頭外皮脆卜卜,魚肉腍嫩,魚味濃郁外賣了一份濃湯拉麵,以豬肉和雞肉熬成濃湯底,層次豐富、甘香撲鼻麵條選用頂級日本麵粉及獨特秘方,每日新鮮製作
最愛的拉麵店換了新品牌,趁着新年試新店
半開放式的空間,裝修明亮,約有二十多個座位
小店有兩部份,一邊為吧枱,另一邊為木系餐桌
品牌靈感源自傳統日本海女,拉麵以海鮮為主
日本蜆貝醬油拉麵配上煙低溫腩肉叉燒及慢煮豬肩叉燒,入口清新
日本蜆貝醬油拉麵
涼拌菠菜清爽開胃又健康,加了些菇菌及紅蘿蔔絲,樸實無華
涼拌菠菜
鹽燒鯛魚頭外皮脆卜卜,魚肉腍嫩,魚味濃郁
鹽燒鯛魚頭
濃湯拉麵
麵條選用頂級日本麵粉及獨特秘方,每日新鮮製作
2024-02-13
鹽燒鯛魚頭
濃湯拉麵
🔘濃厚鯛白湯拉麵 $138鯛白湯絕對係呢個拉麵嘅精髓所在,魚味香濃又唔腥調味啱啱好,朋友差唔多飲晒個湯,配料包括燉燒鯛魚塊、慢煮叉燒、腩肉同糖心蛋~🔘茶漬和牛飯 $258和牛油花好靚,望落好粉嫩,牛味香濃,好貼心有張紙教你點食,先試原味米飯,再加入漬物同茶湯變做茶漬飯,加入茶湯之後和牛會變得熟咗少少,但完全冇影響口感一樣咁好食,加埋Wasabi味道仲正~🔘炸雞肉 $60 性價比超高嘅小食,呢個價錢有大約六七件炸雞,仲要全部大大件,入口非常嫩滑,配他他醬同沙律菜,真係大件夾抵食~🔘明太子玉子燒 $78見得到嘅明太子,好有存在感,玉子燒好多層唔會過火,鍾意食明太子會更加分~非常滿意呢餐嘅食物,應該係新開嘅餐廳,絕對值得支持~
🔘濃厚鯛白湯拉麵 $138
燉燒鯛魚塊、慢煮叉燒、腩肉同糖心蛋~

🔘茶漬和牛飯 $258

🔘炸雞肉 $60

🔘明太子玉子燒 $78

非常滿意呢餐嘅食物,應該係新開嘅餐廳,絕對值得支持~
  • 濃厚鯛白湯拉麵
  • 茶漬和牛飯
📍Elements - Menya Kanki 麵家金鰭🐟琴日路過elements 新開咗一間拉麵店 俾佢嘅魚湯拉麵吸引咗🥹🥹🌸即刻衝咗去試!真係有驚喜!🍜濃厚鯛白湯拉麵 $138我想講呢一個拉麵真係超好食!飲落去係勁濃郁嘅魚湯 睇返餐牌先知道原來係鯛魚熬出嚟嘅湯🍜🥹!🐄A4和牛茶漬飯 $258牛肉飯真係好正啊!我諗你睇reels都見到牛肉並唔係做到全熟 所以keep到佢好嫩口✨❤️如果唔鍾意食泰國生嘅朋友仔都可以淋一啲熱嘅茶落去 做一個日式茶漬飯!同樣都好好食🐥炸雞肉配明太子醬 $68我想講呢個炸雞真係超高CP值!!🥹🐥~ 出邊嘅外皮係脆㗎 而且入邊竟然可以仲keep到好有肉汁 誇張啲講句 可以話係我食過最好食嘅炸雞🥹🥹佢另外仲有一款係冇明太子醬係配沙律醬嘅 如果唔鍾意食明太子嘅朋友仔都可以試嗰一款啦!🍇日本直送提子梳打 $38千祈唔好睇小佢哋舖頭嘅梳打 因為係日本直送!提子呢一個飲落去真係好香提子嘅味道🥹❤️而且有好多氣!🍑日本直送蜜桃梳打 $38 桃呢個更加唔使講啦!有氣嘅梳打之餘仲散發住淡淡嘅香甜桃味🥹最緊要都係日本直送呀嘛!正——-📍Elements - Menya Kanki
📍Elements - Menya Kanki 麵家金鰭🐟

🍜濃厚鯛白湯拉麵 $138

🐄A4和牛茶漬飯 $258

🐥炸雞肉配明太子醬 $68

🍇日本直送提子梳打 $38

🍑日本直送蜜桃梳打 $38

——-
📍Elements - Menya Kanki 麵家金鰭🐟
地址: 尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1030號舖
剛登陸香港不久嘅🇯🇵日本過江龍拉麵店🌟麺家金鰭🌟位於Elements,主打🐟海鮮為主嘅拉麵!在場有數名👨🏻‍🍳日本人監工,品質絕對有保證!🍜日本蜆貝醬油拉麵 $128以大量嘅蜆貝熬成嘅清湯,加入醬油,鮮味同埋醬香同時兼備,超好喝!慢煮豬腩同埋豬肩叉燒夠晒軟腍!麵條彈牙very good!🍱鰻魚飯套餐(茶漬)$168蒲燒鰻魚肥美可口,就咁食已經好正!配搭充滿玄米香嘅茶,做一個茶漬,不得了!大力推介!🐟鯛頭鹽燒 $78好大個鯛魚頭!連埋魚鮫,食個魚頭都勁好肉,魚頭肉滑嫩美味!🐓炸雞肉明太子醬 $68🥚明太子玉子燒 $78炸雞就咁食已經好正,外脆內juicy!每一舊玉子燒都有跟明太子!🥬涼拌菠菜 $48💚枝豆 $38亦有純蔬菜類嘅選擇,好吃又健康!

🍜日本蜆貝醬油拉麵 $128

🍱鰻魚飯套餐(茶漬)$168

🐟鯛頭鹽燒 $78

好大個鯛魚頭!連埋魚鮫,食個魚頭都勁好肉,魚頭肉滑嫩美味!

🐓炸雞肉明太子醬 $68

🥚明太子玉子燒 $78

🥬涼拌菠菜 $48

💚枝豆 $38

亦有純蔬菜類嘅選擇,好吃又健康!
2024-02-07 21 浏览
喺圓方嗰度買咗啲嘢,行到水區見到一間新拉麵舖,一於試下餐廳除咗有拉麵之外,仲有茶漬飯🍚同埋各項小食朋友叫左濃厚鯛白湯拉麵老實講見到個湯底覺得好濃郁好吸引,證明係真材實料😍 呢一碗嘅配料有鯛魚塊、低溫腩肉叉燒、慢煮豬肩叉燒、煙燻糖心蛋,有三款肉類仲有洋蔥🧅竹筍同埋五色玄米粒肚餓嘅話嘅話建議試呢個麵條嘅軟硬度都適中,都非常掛汁我就叫左A4和牛飯,本來啲飯上面已經有少少醬油,而家撈埋茶漬湯咁食又係另一種味道同埋a4和牛係幾好食,油脂豐富,口感唔錯😋 炸雞肉炸雞係見到隔籬枱叫我哋又跟住叫😂 碟炸雞大大嚿又厚肉!玉子燒🥚鍾意食雞蛋嘅我當然都有叫到玉子燒啦☺️ 一客有六嚿,重蛋香涼拌菠菜想講呢度嘅菠菜都幾大碟‼️ 味道唔錯啦呢度小食嘅選擇都幾多,下次再嚟可以試吓其他😍😋 PS 店員幾有禮貌,見到你飲完杯茶會主動refill👍🏻
喺圓方嗰度買咗啲嘢,行到水區見到一間新拉麵舖,一於試下

餐廳除咗有拉麵之外,仲有茶漬飯🍚同埋各項小食

朋友叫左濃厚鯛白湯拉麵
肚餓嘅話嘅話建議試呢個
麵條嘅軟硬度都適中,都非常掛汁

同埋a4和牛係幾好食,油脂豐富,口感唔錯😋

炸雞
炸雞係見到隔籬枱叫我哋又跟住叫😂 碟炸雞大大嚿又厚肉!

玉子燒🥚
鍾意食雞蛋嘅我當然都有叫到玉子燒啦☺️ 一客有六嚿,重蛋香

想講呢度嘅菠菜都幾大碟‼️ 味道唔錯啦

呢度小食嘅選擇都幾多,下次再嚟可以試吓其他😍😋

PS 店員幾有禮貌,見到你飲完杯茶會主動refill👍🏻

2024-02-03 241 浏览
圓方近期新開了間拉麵店「麵家金鰭」,明亮半開放式的空間,座位約20多個。餐牌有拉麵、茶漬飯定食與小食等,選擇不少。🍜濃厚鯛白湯拉麵乳白色的湯底,帶有濃郁的海鮮味。搭配的是圓滾滾的麵條,彈性十足。一旁的叉燒選擇的是油脂較多的部位,口感滑順肉質軟嫩。再配上一整顆的溏心蛋,沾著湯汁十分美味。份量看似不多但很有飽足感。🍜茶漬鰻魚飯誘人的蒲燒鰻魚,豪邁地蓋在晶瑩的白飯上。鰻魚沒有過多醬汁調味,味道清爽肉質細緻,非常美味。海鮮熬煮的茶湯味道很高雅,淋再白飯上享用體驗另一種吃法,或是直接喝湯都很適合。🍜炸雞選擇油脂較多的大脾部位,油炸後外皮很脆,雞肉很嫩且多汁,沾上一旁蛋黃醬最對味。

餐牌有拉麵、茶漬飯定食與小食等,選擇不少。

🍜濃厚鯛白湯拉麵

🍜茶漬鰻魚飯

🍜炸雞
濃厚鯛白湯拉麵
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍜 𝐃𝐢𝐬𝐜𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐭𝐡𝐞 𝐀𝐫𝐭 𝐨𝐟 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐑𝐚𝐦𝐞𝐧 @ 🌟 麺家金鰭《👽食神大媽食拉麵》.⠀💁‍♀️ 圖片展示美食為:Rich Sea Bream Fish Ramen HKD 138Eel Rice Hitsumabushi Set HKD 168Japanese Style Potato Salad HKD 48Spanish Pork Gyoza HKD 58Grilled Ox-Tongue with Salt HKD 78Crispy Fried Chicken HKD 60👽 首次登陸香港,來自日本嘅過獎龍,主打將海鮮嘅鮮味帶上檯,令菜式鮮味十足。.🍜 呢碗「濃厚鯛白湯拉麵」絕對係必叫嘅推介菜式,鯛魚熬成嘅湯底濃郁香濃,每一啖都可以品嚐到鯛魚嘅鮮美。配料方面,嫩燒鯛魚塊、煙低溫腩肉叉燒、慢煮豬肩叉燒同煙燻日本溏心蛋,紫洋蔥同竹筍增添咗口感同層次感。滿滿嘅滋味同濃郁湯底,真係令人食得好滿足。.🐟 本身想試銀鱈魚,可惜當日未有供應。所以就叫左呢份「鰻魚飯套餐」試下,無後悔呢!鰻魚燒得有炭香味,肉質鮮嫩,加
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
.⠀
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Spanish Pork Gyoza HKD 58
Crispy Fried Chicken HKD 60

Rich Sea Bream Fish Ramen

🐟 本身想試銀鱈魚,可惜當日未有供應。所以就叫左呢份「鰻魚飯套餐」試下,無後悔呢!鰻魚燒得有炭香味,肉質鮮嫩,加上燒得香脆嘅外皮,飯粒鬆軟,配上茶漬,味道鮮味濃郁。

Eel Rice Hitsumabushi Set

👅 除左主食,其他單點食物都好出色,「蔥花牛舌」燒得嫩口,有肉汁,少許彈牙口感,份量都好足!

Grilled Ox-Tongue with Salt

🥗 食日本耶最鍾意嘅前菜就係「薯仔沙律」,自家製嘅沙律醬調味好味,加入青瓜、胡蘿蔔和紫洋蔥等配料,增添層次感。

Japanese Style Potato Salad

🥟 仲有「西班牙豬肉餃子」嘅餡料調味好鮮味,餃子煎得金黃酥脆,外層餅皮香脆,內裡保持多汁。

Spanish Pork Gyoza

🐔 驚喜嘅係「炸雞肉」,好大件,但係炸得外脆內嫩,咬落有肉汁,估唔到咁好味!

Crispy Fried Chicken

😋 真係好鍾意呢度個湯底,真係好濃郁、好鮮味。同埋其他小食都完全冇揸流攤,款款都係足料又好味!食完成餐飯幾個鐘都唔會口渴,證明真材實料!呢間過江龍,絕對值得一試呢!

📍 尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1030號舖
☎️ +(852)2196-8208
Japanese Style Potato Salad
Spanish Pork Gyoza
Crispy Fried Chicken
2024-01-30 38 浏览
【圓方•麺家金鰭】@menyakankiππππππππππππππππππππππππππππππ九龍站圓方人氣拉麵食店濃厚鯛白湯拉麵 138$以鯛魚熬成的厚鲷魚湯-配料包括嫩燒鲷魚塊、煙低溫腩肉叉燒、慢煮豬肩叉燒、煙燻日本溏心蛋、紫洋蔥、日本三葉香菜、竹筍和五色玄米粒。鰻魚飯套餐(茶漬)168$鰻魚的肉質非常嫩滑,搭配著炭燒後的香味,讓整個飯菜非常有嚼勁。米飯與鰻魚汁相結合,每一口都充滿著美味。配菜味道清淡,搭配鰻魚飯的油膩感,非常開胃。配上炒米茶 完美搭配!銀雪魚西京燒 158$銀雪魚在燒烤後變得金黃香脆,非常吸引人。咬下一口,鱗片的外脆內軟,非常美味。這道菜的風味非常豐富,有西京味噌的獨特風味,以及銀雪魚本身的鮮美。西班牙豬肉餃子 58$餡料鮮嫩多汁,配上煎餃的香脆外皮。餃子內餡使用了豬肉和各種香料調味,味道非常濃郁。而外皮則是煎得十分酥脆,完美地配搭了餡料的鮮嫩口感。Zero可樂 28$餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 605(加一)✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #麺家金鰭 #web3尖沙咀麺家金鰭尖沙咀柯士
【圓方•麺家金鰭】@menyakanki
九龍站圓方人氣拉麵食店

濃厚鯛白湯拉麵 138$
日本三葉香菜、竹筍和五色玄米粒。

鰻魚飯套餐(茶漬)168$

銀雪魚西京燒 158$

西班牙豬肉餃子 58$

Zero可樂 28$

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 605(加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #麺家金鰭 #web3尖沙咀
麺家金鰭
2024-01-30 43 浏览
餐廳有4款拉麵,濃厚鯛白湯拉麵、蛤醬油拉麵、濃厚拉麵、濃厚辛味拉麵。今次就先食招牌濃厚鯛白湯拉麵,以鯛魚熬成的濃厚鯛魚湯,配料包括嫩燒鯛魚塊、煙低溫腩肉叉燒、慢煮豬肩叉燒、煙燻日本溏心蛋、紫洋蔥、日本三葉香菜、竹筍和五色玄米粒。果然個湯底有非常之濃郁嘅鯛魚味,湯底偏杰身,非常之香滑。另外加咗一碗鯛魚飯,個飯係用魚湯煲成再混合魚肉喺入邊,就咁食已經好好味,我就將個拉麵食完之後,將個飯放埋入個湯一齊變咗一個好好味嘅魚湯飯。超正。額外加咗個小食,係明太子玉子燒,明太子份量都多加埋紫蘇葉墊底,一啖食晒落口,非常之滿足。

2024-01-26
2024-01-29 481 浏览
同朋友去完西九玩之後行過圓方💖見到開左間新拉麵店幾吸引🍜於是就入咗去食啦,接近六點都仲有下午茶可以叫,圓方而講講真唔算太貴😚日本蜆貝醬油拉麵🌟 用左大量蜆貝同醬油熬成嘅湯頭多哂清甜🥰蜆肉大大粒又飽滿,顯得成個拉麵加鮮甜😛濃湯拉麵🌟用咗豬肉同雞肉熬湯頭夠晒濃稠!飲落口好厚身又順滑,味道亦唔會過鹹❤️每碗拉麵都有一肥一瘦叉燒各一!煙低溫腩肉叉燒完全唔覺得油膩、肥膏位爽口🤓慢煮豬肩叉燒非常嫩滑😋同樣地都有好多渣嘅筍條、甜紫洋蔥粒等等配菜❣️兩碗拉麵下午茶set包咗小食炸雞肉🌟外脆內Juicy幾惹味🤤雞皮餃子🌟脆卜卜嘅雞皮連肉包住洋蔥🤤迷你叉燒丼🌟朋友話呢個呢啲叉燒勁香煙熏味,仲有半隻流心蛋🤓蔥花牛舌🌟燒牛舌夠晒爽脆,好少拉麵舖有得叫牛舌食😍西班牙豬肉餃子🌟豬肉同蔬菜嘅比例啱啱好,餃子其中一面煎到香脆😉玉子燒🌟嫩滑嘅玉子燒勁香蛋味,味道微甜🤗
同朋友去完西九玩之後行過圓方💖
見到開左間新拉麵店幾吸引🍜

日本蜆貝醬油拉麵🌟

用左大量蜆貝同醬油熬成嘅湯頭多哂清甜🥰
蜆肉大大粒又飽滿,顯得成個拉麵加鮮甜😛

濃湯拉麵🌟

用咗豬肉同雞肉熬湯頭夠晒濃稠!
飲落口好厚身又順滑,味道亦唔會過鹹❤️

每碗拉麵都有一肥一瘦叉燒各一!
煙低溫腩肉叉燒完全唔覺得油膩、肥膏位爽口🤓

慢煮豬肩叉燒非常嫩滑😋

同樣地都有好多渣嘅筍條、甜紫洋蔥粒等等配菜❣️

兩碗拉麵下午茶set包咗小食

炸雞肉🌟外脆內Juicy幾惹味🤤
雞皮餃子🌟脆卜卜嘅雞皮連肉包住洋蔥🤤

迷你叉燒丼🌟朋友話呢個呢啲叉燒勁香煙熏味,仲有半隻流心蛋🤓

蔥花牛舌🌟燒牛舌夠晒爽脆,好少拉麵舖有得叫牛舌食😍

玉子燒🌟嫩滑嘅玉子燒勁香蛋味,味道微甜🤗
  • 日本蜆貝醬油拉麵
  • 濃湯拉麵
  • 西班牙豬肉餃子
2024-01-28 31 浏览
🦪廣島縣炸蠔外層酥脆金黃,咬落去爆汁,同時保持左蠔肉既嫩度,配搭特製沙律醬汁,提升整體風味🥟自製餃子餡料用左西班牙豬肉,口感鮮嫩多汁且皮薄,煎到金黃酥脆,蘸上醋更提升香味🍜濃厚鯛白湯拉麵湯頭濃郁鮮美,面層魚湯打成濃密泡沫,帶有淡淡的魚香,配料有嫩燒鯛魚塊、煙低溫腩肉叉燒、慢煮豬肩肉叉燒、煙燻溏心蛋,超級豐富,彩色一粒粒既係玄米粒黎嫁,望落去好colorful 🍛茶漬和牛飯嫩滑既和牛,帶有濃濃既牛味,口感嫩軟,飯粒鬆軟再配埋茶漬伴飯,凸顯出淡雅既茶香,可以再配搭其他漬物,增加豐富風味📍 麺家金鰭 尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1030號舖

🦪廣島縣炸蠔

🥟自製餃子