秋風起,又到火鍋的季節。邊爐次數去到幾乎每星期2次以上!今日同男友來到家樓下的「麻痺雞」,大埔友火鍋無人不曉!馳名雞煲惹味到極點一個價錢,有雞煲加任飲任食!除了雞煲,也有烤魚、羊腩煲等選擇,重點是沒有加一服務費,抵到盡!入夜後,可坐外面,吹著涼風烚下烚下,份外享受。店內有雪櫃自取飲品,有汽水、涼茶,+$15任飲青島啤酒🍻點煲後等大約10分鐘左右就有得食。二人份量是細煲,但份量非常足料,是日點了海鮮麻痺雞煲,除了雞,還有青口、蠔、魷魚等配料。不得不讚雞煲調味真心好出色,沒有過咸,保持麻及辣的比例恰當,暫時是我食過最惹味的雞煲青口啖啖肉,不錯火鍋配料選擇都很多,我們加了錢食廣島蠔($68)及鮮炸響鈴($48)。廣島蠔比想像中肥美,蠔味夠濃響鈴新鮮即炸,建議直接食,不要浸湯破壞鬆軟感美國肥牛有牛味,不會油脂過多。其他蔬菜類都好好夠新鮮炸魚皮亦是另一個必點項目!一向支持小店,難得麻痺雞做到價錢相宜,又好味,老闆更非常有禮,一定會多支持
秋風起,又到火鍋的季節。
邊爐次數去到幾乎每星期2次以上!

入夜後,可坐外面,吹著涼風烚下烚下,份外享受。
店內有雪櫃自取飲品,有汽水、涼茶,+$15任飲青島啤酒🍻
點煲後等大約10分鐘左右就有得食。
二人份量是細煲,但份量非常足料,
是日點了海鮮麻痺雞煲,除了雞,還有青口、蠔、魷魚等配料。
青口啖啖肉,不錯
廣島蠔比想像中肥美,蠔味夠濃
響鈴新鮮即炸,建議直接食,不要浸湯破壞鬆軟感
美國肥牛有牛味,不會油脂過多。其他蔬菜類都好好夠新鮮
炸魚皮亦是另一個必點項目!
2018-11-05
  • 麻痺雞
  • 廣島蠔
  • 炸響鈴
2018-10-24 330 浏览
秋風起,食雞煲的季節又到了,難得找到無辣不歡的朋友陪我試重慶雞煲。先說地點,位於太和舊街市後面,從鐵路站步行約7分鐘左右,不算難找。餐廳店鋪不算大,門口可以加枱坐,平日客人也不少,事前預約是必須的。一坐下老闆很好地為我們作介紹,朋友好辣但不喜麻,老闆特意幫助走麻子。雞煲底按人頭收費,加湯火鍋則限時任食,如果想飲啤酒都只是多加$15就可以任飲。雞煲8成熟上枱,要再煮大約10分鐘才吃會更好味。雞肉入晒味,麻辣香氣撲鼻,雞肉嫩滑,就連配菜都吸晒雞煲汁精華很好食配料我大推廣島蠔,鮮甜唔腥夠肥美員工友善反應快,整體來說食物水準高,雞煲好食街坊味濃,回頭指數

麻痺雞

廣島蠔

配料我大推廣島蠔,鮮甜唔腥夠肥美

2018-10-22
麻痺雞
廣島蠔
2018-10-17 216 浏览
突然好想食雞煲,我哋就去到大埔嘅麻痹雞,餐廳位置比較偏僻,但係人流非常多,而且好多人等位,等左10分鐘就有位了。餐廳裝修撲素,室內嘅位置比較多,如果室內冇位嘅可以坐室外,秋涼嘅天氣坐外面唔會太熱。最後揀咗有優惠價嘅任飲任食正宗重慶雞煲-麻痹雞煲套餐,$200都唔使就有超過60款嘅火鍋配料選擇,超級抵食。醬料方面更有三四款自由選擇,當然有我最鍾意嘅香蔥粒同埋辣椒絲粒。招牌嘅麻痹雞煲,非常多配料,每一件雞都很滑很新鮮,味道很濃郁,再加埋佢芫荽,洋蔥,我們叫了小辣,相當好味,一食停不了。由於隻雞太好食,我哋再encore左一隻雞,食過咁多雞煲最好食都係呢間!之後就開始打邊爐,配料當然有我最鐘意嘅自家製韭菜餃,韭菜餃非常新鮮,配料亦都很充足,再配埋一些豬肉,相當好味嘅餃。另外我哋加左$68叫咗例牌嘅手切安格斯肥牛,我們叫了例牌,已經相當足夠,非常多片,牛鮮紅色,食落口有即刻溶嘅感覺,相當有牛味,正。還有魚皮餃皮薄餡靚。而午餐肉就是梅林嘅午餐肉,切成一片片,打邊爐非常入味。飲品方面係自助形式,雪櫃林林總總嘅飲品整齊排列,如果鍾意飲啤酒嘅朋友每一位只係加$15就任飲,好抵飲。食咗咁多間雞煲,最好食

還有魚皮餃皮薄餡靚。

而午餐肉就是梅林嘅午餐肉,切成一片片,打邊爐非常入味。

食咗咁多間雞煲,最好食竟然係大埔,簡直係遠在天邊、近在眼前,仲要咁近我,一定會多啲落嚟幫襯。
2018-09-16 339 浏览
鍾意辣嘅朋友一定喜歡 周圍去試下唔同嘅 辣辣美食麻痺雞 喺大埔 好出名呢度嘅煲底又超多選擇真係目不暇給我哋最後 想嘗辣嘢 所以揀咗 麻痺雞等我哋都 炒翻幾吓 好好 鑊氣食落去真係好嘢未 之前喺 重慶 試過食麻辣火鍋呢度 仲好味呢度 好啱三五知己 一齊食好野好有風格既特色擺設食完麻辣雞 跟住就係任食打邊爐佢哋試下呢度啲魚皮新鮮爽脆我哋嗌咗 美國肥牛啲肥牛好新鮮你睇下 浸埋 落個 湯底度 食落真係好有辣味豬皮都可以試下紅薯粉 都係值得一讚呢度有好多任飲嘢飲
鍾意辣嘅朋友

豬皮都可以試下

紅薯粉 都係值得一讚

呢度有好多任飲嘢飲

2018-09-15 235 浏览
嚟開 大埔 見到呢間專食 麻辣 嘅 麻痺雞呢度 有好多種 任食煲底我哋諗咗 一陣 都係覺得要試下呢度嘅 麻痺雞麻痺雞 嘅 材料豐富 用咗 好多 蒜頭 青辣椒 去爆香 煲底 遠距離 都已經 聞到 麻辣 香味食落口嘅時候 頭嗰一秒 你會覺得冇乜嘢但 第二秒 開始 你會感覺到一陣 麻痺感覺 喺 嘴角出現 呢種感覺 會維持好幾秒 直至慢慢消失之後就 食到雞嘅 惹味 而且 配合 得相當好佢哋用嘅係新鮮雞 肉質幼嫩 食外邊嘅時候 係麻辣感覺 當食到裏面時 係 嫩滑 雞肉 呢度仲有好多特色擺設 出面可以泊車 約幾個朋友嚟食 都幾好㗎如果 選擇 任食的話 可以試下 呢個菊花蜜'
嚟開 大埔 見到呢間專食 麻辣 嘅 麻痺雞

出面可以泊車 約幾個朋友嚟食 都幾好㗎

如果 選擇 任食的話 可以試下 呢個菊花蜜

'
2018-08-11 284 浏览
第一次來到大埔舊墟,如果自己來一定會去大埔火車站出。多得在大埔工作的老友提點,原來太和站出係近好多。出了太和站,經過古色古香的小橋,過了住宅區,開始見到食肆就會見到麻痺雞。老友介紹係區內抵食又好味的打邊爐。點餐好簡單,一張紙一面選煲,另一面點配料。第一次試就食招牌雞煲啦。如果係冬天,選豬肚雞、羊腩煲都好正。店內可以坐20-30人左右,好似我地今日6點就食飯一定有位,如果晚一點就要排隊啦!打邊爐除左個爐,調味料都好緊要,熟蒜係我至愛~麻痺雞正宗重慶雞煲 $158/位夏日炎炎,點了小辣就夠啦,好香同惹味,香氣四溢,上枱已經7成熟,好快就食得本身雞件也入味鮮美,加上雞煲醬,食得好滋味安格斯肥牛 $168(大)打邊爐唔少得肥牛,呢碟安格斯比好多食店大碟,幾抵食油花分佈均勻適中的肥牛好吸引,簡單幾秒食得,無筋又有牛味,無叫錯火鍋配料都唔錯,手切牛同薯粉大推,因為本身雞煲醬味道香口,加了上湯仍好夠味,搭煙靭彈牙薯粉為一餐劃上句號飲品同火鍋配料都是任飲任食的,餐廳的飲品都有十種以上汽水一定有,最好係有不同的樽裝涼茶。如果青島啤酒任飲就加$15/位。不錯的放題,同朋友食雞煲放題好丫,最緊要不用互相遷就

如果係冬天,選豬肚雞、羊腩煲都好正。

打邊爐除左個爐,調味料都好緊要,熟蒜係我至愛~

麻痺雞正宗重慶雞煲 $158/位

本身雞件也入味鮮美,加上雞煲醬,食得好滋味

安格斯肥牛 $168(大)

打邊爐唔少得肥牛,呢碟安格斯比好多食店大碟,幾抵食

不錯的放題,同朋友食雞煲放題好丫,最緊要不用互相遷就,可以各自點配料,火鍋配料辣鮮,可以食飽飽。
2018-06-28 177 浏览
又到收工時間,身邊真係會有個鍾意食雞煲既朋友今次入大埔食麻痺雞去到店內已經差唔多坐滿,果然好多人食既雞煲原來唔止雞煲重有麻痺魚、酸菜魚、水煮牛、羊腩煲等等…重有好多揀醬汁都係可以自己調我地揀左主打既麻痺雞!然後我地先叫左少少小食,涼伴海哲絲,黃金皮蛋同埋手拍青瓜飲品都係無限任飲主角黎喇!!好香好香~~一黎到店員細心提我地話而家8成熟煮多陣就可以食,咁我地等到佢炸炸聲就動手又動口喇~~~~雞肉每件都好大件,好厚肉! 正啊另內重有薯仔係入面,食雞食到中期,薯仔岩岩好入味!食完雞煲就加湯變食火鍋喇!我地叫左美國肥牛、牛柏葉、花腩肉片、爽滑豬生腸、水魷魚、炸魚皮~重有好多好多佢既火鍋料有好多!牛柏業每件都好大件,唔會話煮完縮到細細塊! 好爽脆!司華力腸切片上,唔會話食兩件就飽曬食唔到其他野午餐肉真係火鍋必食!佢重要好厚切!!花腩肉片真係個人推介,唔會肥又唔會咬唔開個皮,好有口感炸魚皮我鍾意食脆得黎有湯,所以我只會煮兩3下就食下次有機會一定要試下其他鍋底,真係可以逐樣逐樣試
又到收工時間,身邊真係會有個鍾意食雞煲既朋友
今次入大埔食麻痺雞

去到店內已經差唔多坐滿,果然好多人食既雞煲

醬汁都係可以自己調
我地揀左主打既麻痺雞!
然後我地先叫左少少小食,

涼伴海哲絲,黃金皮蛋同埋手拍青瓜

飲品都係無限任飲

主角黎喇!!好香好香~~一黎到店員細心提我地話而家8成熟

煮多陣就可以食,咁我地等到佢炸炸聲就動手又動口喇~~~~

雞肉每件都好大件,好厚肉! 正啊

另內重有薯仔係入面,食雞食到中期,薯仔岩岩好入味!

食完雞煲就加湯變食火鍋喇!

佢既火鍋料有好多!

牛柏業每件都好大件,唔會話煮完縮到細細塊! 好爽脆!

司華力腸切片上,唔會話食兩件就飽曬食唔到其他野

午餐肉真係火鍋必食!佢重要好厚切!!

花腩肉片真係個人推介,唔會肥又唔會咬唔開個皮,好有口感

炸魚皮我鍾意食脆得黎有湯,所以我只會煮兩3下就食

下次有機會一定要試下其他鍋底,真係可以逐樣逐樣試
這是我第二次光顧這間餐廳了,感覺水準仍舊,仍能保持食物的水準,確實是大埔舊墟地段中,一間質素很不錯的雞煲+仼食火鍋店 !餐廳主打任飲任食,除有招牌的麻痺雞 (重慶雞煲) 之外,還有多款不種口味及種類的鍋底及客人選擇,且價錢相若 ! 這是比較特別及有驚喜了,例如就連羊腩煲都有出現 !其後的火鍋配料亦有多款選擇,只要劃上點心紙給店員就可以了餐廳的飲品雖然不算是有很多選擇,不過都有各式各款的飲品,例如汽水,一些樽裝涼茶,甚至是青島生啤酒,都是任飲的醬料方面,主要有6款,例如生蒜,辣椒及芫茜等,都足夠作其後食火鍋時之用今次我所選的是餐廳的招牌鍋底 - 麻痺雞 ! 上枱時已經香氣四溢,單是賣相都夠吸引了 !鍋底會事先於廚房煮製至8成熟,雞件當然亦同時煮好爆香,於上枱時,客人只需再加熱及煮製多大約5-8分鐘就可以食用了 ; 若時間差不多之時或煮製期間,可加以攪拌,以免痴底,亦可令味道更均勻可見雞件被煎得金黃色,非常吸引這些就是其後的火鍋配料,可見每款配料都非常新鮮 ! 特別是肥牛,雞子及豬潤,這一些配料很經常都是不新鮮或質素比較參次的,但單單再以雞子為例,可見它的色澤鮮明,相當肥大,味道亦不會有種

其後的火鍋配料亦有多款選擇,只要劃上點心紙給店員就可以了

可見雞件被煎得金黃色,非常吸引

這些就是其後的火鍋配料,可見每款配料都非常新鮮 ! 特別是肥牛,雞子及豬潤,這一些配料很經常都是不新鮮或質素比較參次的,但單單再以雞子為例,可見它的色澤鮮明,相當肥大,味道亦不會有種腥臭味 ! (當然不是每個人都會食雞子啦 ~ 你懂的...哈哈....)

新鮮新鮮 ! ~~

韭菜餃的味道都很不錯,入面包有韭菜及豬肉,外皮薄薄的它,完全吸收了湯底的味道

另外都需要加分及推介給大家的,就是這裡的炸魚皮,因為同樣都是很新鮮,非常乾脆沒有異味,輕輕放湯吸取湯的味道,即食,即可 !

總結是,雖然這間餐廳位置確實與大埔市中心有一點距離,但位於大埔舊墟的它,可達度仍是高,而它的性價比都足以令你選擇到此用餐,小店絕對值得支持,大家都可以一試
2018-04-15 171 浏览
今天踩完單車,感覺很餓,加上天氣變得清涼,所以晚上決定食雞煲。餐廳很細小,坐滿時需坐室外位置。雞煲有不同味道選擇,因為不好辣,所以點了農家蔥香雞煲。雞煲用了薑、蔥、洋蔥、蒜頭等爆至八成熟,令雞肉保持嫩滑,加上芹菜及芫荽,配以薯仔及翠肉瓜,很香口。雖然雞煲是主打,但有不少火鍋配料選擇。最喜歡韭菜餃,餃子是自家包製的,皮很薄,但有點煙韌,好好吃。紅薯粉煮完半透明,很有嚼勁。由於雞煲直接加湯變火鍋,所以菜特別綠,特別爽。蠻不錯的選擇。

餐廳很細小,坐滿時需坐室外位置。

雞煲有不同味道選擇,因為不好辣,所以點了農家蔥香雞煲

雖然雞煲是主打,但有不少火鍋配料選擇。

紅薯粉煮完半透明,很有嚼勁。

由於雞煲直接加湯變火鍋,所以菜特別綠,特別爽。

蠻不錯的選擇。
2018-04-15
2018-04-08 1322 浏览
今天遊大埔,見到這間食店很熱鬧,看到有很多不同特色的火鍋很吸引,每位168也很合理,就決定了晚餐的戰場。我們點了藥膳醉雞窩,上桌時酒味加藥材味很香,於是急不及待點了餐單上的手切安格斯牛肉及廣島蠔。安格斯牛例牌size $68廣島蠔 $58/6粒其餘的就如一般放題般任食。安格斯牛質素很好,色澤新鮮,煮熟後不太肥膩,口感很軟,牛肉味濃,蠔亦很新鮮,煮熟咬開很多汁,很肥美。其餘還點了肥牛,某些很的很肥,脂肪多過肉,但平均是很好的,煮熟後亦很鮮嫰。難得有任食火鍋有雞子,我地叫左幾轉,朋友說很鮮味,我看Size亦很肥美,夠大隻。其餘金菇蔬菜亦很新鮮,賣相整整齊齊。另外我們點了幾款即食的餸菜,涼拌手拍青瓜,涼拌黃金皮蛋,涼拌海哲絲和砂糖蕃茄。皮蛋和青瓜是同一碟上的,微辣惹味,個人口味希望酸度再高一點,皮蛋特別好味,香之餘沒有一般皮蛋的嗆喉,海哲的調味亦青瓜一樣,酸辣的,海哲軟硬適中。砂糖蕃茄,就是砂糖加蕃茄,只是好奇為食吧了。整體所有配料絕對是水準之內,沒有失望,去開大埔絕對可以一試!保證食得盡興!

安格斯牛例牌size $68

廣島蠔 $58/6粒

2018-04-03
2018-03-23 181 浏览
一共有12款煲底可以選擇,但一看名字自然就想選麻痺雞,畢竟跟店名一樣嘛,一定是招牌菜,於是很快就下決定了。辣度有三種,小辣,中辣,大辣,由於同行者比較不能吃辣,於是就選個小辣,幸好有麻辣醬彌補一下我,除了麻辣醬,還有辣椒,其他的調味料可以自己加,都是自助式的,可以調配自己喜歡的味道。 雞煲一上桌,氣味就上來了,很香很惹味。雞很肥美很香,正合我意。一般吃雞煲的店裡,地面總是會油油滑滑的,但這裡卻不會,很乾爽的感覺。雖然店家小小的,但亦貼心地有洗手間。到了晚上,門外就會放桌子給食客在外用餐,很熱鬧的感覺。 另外亦設有飲品櫃,可自行取。成人每位$158,任食兩小時,還不收加一,其實蠻划算。可以任食的種類挺多的,其中我就點了美國肥牛、黑椒豬頸肉、草鯇魚腩、自家制韭菜餃、芝士腸、彈牙烏冬、炸枝竹、豆卜、蜂巢豆腐、魔芋絲、炸芋頭片跟娃娃菜。(一直以為自己吃很少,怎麼打出來好像吃好多喔🙈)這裡面我最喜歡魔芋絲跟炸芋頭片,芋頭粉粉的很好吃。豬頸肉也很好吃,份量亦很多。喜歡吃芫荌的朋友一定很喜歡這裡,因為芫荌的份量超多的。煲底除了有雞,洋蔥這些基本材料以外,還有紅蘿蔔跟翠玉瓜,翠玉瓜爽爽脆脆的很好吃。差

成人每位$158,任食兩小時,還不收加一,其實蠻划算。可以任食的種類挺多的,其中我就點了美國肥牛、黑椒豬頸肉、草鯇魚腩、自家制韭菜餃、芝士腸、彈牙烏冬、炸枝竹、豆卜、蜂巢豆腐、魔芋絲、炸芋頭片跟娃娃菜。(一直以為自己吃很少,怎麼打出來好像吃好多喔🙈)這裡面我最喜歡魔芋絲跟炸芋頭片,芋頭粉粉的很好吃。豬頸肉也很好吃,份量亦很多。喜歡吃芫荌的朋友一定很喜歡這裡,因為芫荌的份量超多的。煲底除了有雞,洋蔥這些基本材料以外,還有紅蘿蔔跟翠玉瓜,翠玉瓜爽爽脆脆的很好吃。差不多吃完雞就可以加湯吃火鍋了。
女生總是有聊不完的話嘛,一邊聊一邊吃,不小心就吃了兩小時,但還沒吃完🙊,好像遲了10分鐘吧,謝謝店家沒有趕我們走,沒有一直盯著我們看。🙇
2018-03-22
2018-03-17 146 浏览
唔好食 環境差 衛生差 食材唔新鮮 對住垃圾房好臭人又多,重點是霸到成條街都係佢咁。搞到其他食店好慘。相比下八妹比較好食,但香港雞煲始終冇內地的風味。真心唔推介呢間野

相比下八妹比較好食,但香港雞煲始終冇內地的風味。

真心唔推介呢間野
雞煲雞煲🤤 咁凍梗係食雞煲啦👻想食呢一間好耐,因為喺大埔非常之出名,出去火車站唔識路,是但搵一個人問大家都知係邊🤣👍🏻去到全部full晒要坐出邊,雖然有啲凍但出面空氣比較流通,比較有風味🤤$158雞煲連任食配料雖然淨係雞煲都好多選擇,但難得黎到梗係試佢"正宗重慶雞煲"等嘢食嘅時間入去任拎野飲,鍾意佢啲野飲樣樣都細細支可以試多幾樣👍🏻😍"涼拌黃金皮蛋"少少酸辣勁開胃,重點係自己屋企整唔到🤣👍🏻主角雞煲一上即刻香氣撲鼻,仲有濃濃麻辣嘅香味,配合十多種調味料,入味之餘雞肉keep住嫩滑,中意佢質地夠乾身比較香口!可以媲美柴灣食開個間👍🏻配料方面我比較推介佢既蔬菜同魚類,睇得出既新鮮💓食到大埔名物,成餐飯唔洗二百蚊任飮任食,唔怪得長期爆埸😎👍🏻

$158雞煲連任食配料

"涼拌黃金皮蛋"少少酸辣勁開胃,重點係自己屋企整唔到🤣👍🏻

配料方面我比較推介佢既蔬菜同魚類,睇得出既新鮮💓
2018-01-14 688 浏览
天氣咁凍緊係要去食雞煲打邊爐喇,朋友去食過大埔呢間麻痺雞,口碑唔錯,即管去試試。呢度啲煲底唔錯,有多款選擇,睇落款款都好味。朋友食過麻醉雞極力推薦,今次佢話試番正宗重慶雞煲,又睇下點。菜料款式唔算多,勝在任食,所以都見到好多年青人幫襯。下面款式就要加錢。終於上菜啦!雞煲幾正宗,叫左bb辣,好香辣味之餘又夠香。配料芫茜 ,洋蔥 ,香蔥,辣椒非常足料。入面仲有薯仔,翠玉瓜等等。雞肉嫩滑 好惹味,食到咀lam lam。 好少見到出面有 皮蛋啦海蜇呢啲涼拌小食係任食嘅。 碟頭都算幾大碟。海蜇有嚼勁,皮蛋好滑 而皮蛋黃味濃。 魚皮好鬆脆好新鮮,食落卜卜脆,浸一浸雞煲啲湯汁更加惹味。 雖然呢度主力唔係食海鮮,但係兩份叫咗嘅海鮮都非常新鮮。太子大大粒,食落鮮甜而且肉厚結實。 日本新鮮廣島蠔足足有緣六件咁多。而且大大粒,食落有好重既生蠔味,而且啖啖肉好新鮮好甜。 西班牙黑豚肉, 肉質有咬勁而且脂肪面積均勻而不油膩。 任食嘅食物普遍不錯。我最鍾意嘅係牛柏葉,感覺非常新鮮有咬口,而且好爽。豆卜滲透咗雞煲嘅辣汁非常惹味,牛肉大大但肥膏多左啲。 飲品亦係任飲,除咗啤酒之外仲有多款嘅汽水飲品選擇。推介咸柑桔,幾

魚皮好鬆脆好新鮮,食落卜卜脆,浸一浸雞煲啲湯汁更加惹味。
西班牙黑豚肉, 肉質有咬勁而且脂肪面積均勻而不油膩。
飲品亦係任飲,除咗啤酒之外仲有多款嘅汽水飲品選擇。推介咸柑桔,幾match雞煲
所以依個食物質素,食物飲品嘅種類同埋份量嚟講,呢度嘅價錢係非常之抵食。

2018-01-12 1804 浏览
氣温突然下降,除了想打邊爐外,還是想打邊爐。大埔墟要打邊爐,首選一定是「麻痺雞」。一如所料,當日超級多人,外面加枱多達10張一邊享受著微風,一邊吃著熱騰騰火鍋,反而更爽我和男友一行兩人,點了中辣的麻痺雞。$158雞煲再加火鍋任食!又不用加一,十分經濟實惠!一如既往雞沒有雪藏味,配以特製醬汁,又麻又辣,香味四溢!吃完雞煲反而更開胃!食完雞煲,加湯開始火鍋。話雖如此火鍋任食,但火鍋配料其實有很多選擇,就算其實要加錢的海鮮亦不太貴。麻痺雞」更有供應啤酒,所有飲品及調味料都是自取的。稍為減低罪惡感,可以選擇竹蔗茅根先來的是手切安格斯肥牛,例牌份量都不少。肥牛雪花平均,牛味濃郁!一入口就知有別於其他任食肥牛。再想廣島生蠔和韓國青口,海鮮全為冷凍食物,但尚算新鮮,價錢合理!高度推介鮮炸響鈴,響鈴現點現炸,鬆脆得可以即食😍放湯淥5秒,沾上熱湯後又是另一種美食。其他配料一樣新鮮,脆鯇魚片又爽口又鮮味,必點,蔬菜同樣新鮮,配麻辣湯特別入味
氣温突然下降,除了想打邊爐外,還是想打邊爐。

大埔墟要打邊爐,首選一定是「麻痺雞」。
一如所料,當日超級多人,外面加枱多達10張
一邊享受著微風,一邊吃著熱騰騰火鍋,反而更爽

我和男友一行兩人,點了中辣的麻痺雞。
$158雞煲再加火鍋任食!又不用加一,十分經濟實惠!

一如既往雞沒有雪藏味,配以特製醬汁,又麻又辣,香味四溢!
吃完雞煲反而更開胃!

麻痺雞煲
食完雞煲,加湯開始火鍋
麻痺雞」更有供應啤酒,所有飲品及調味料都是自取的。
稍為減低罪惡感,可以選擇竹蔗茅根
先來的是手切安格斯肥牛,例牌份量都不少。
肥牛雪花平均,牛味濃郁!一入口就知有別於其他任食肥牛。
手切安格斯肥牛
廣島生蠔
韓國青口
鮮炸響鈴
其他配料一樣新鮮,脆鯇魚片又爽口又鮮味,必點,
蔬菜同樣新鮮,配麻辣湯特別入味

2018-01-07
麻痺雞煲