同事呢排都非常鍾意去食銅鑼灣一間叫麻辣風雲嘅川菜館,食咗甘多日酸菜魚,今晚放工同同事又去呢一間試吓佢其他款式係咪都係咁正!哈先來一程女兒紅啊講笑當然唔得啦聽朝要返工下次再嗌啦我地叫咗一程洛神花蜜,佢用上富有中國風味桃紅色酒呈承載的,好似置身於中國另外當然唔少得嗌咗個特色炸饅頭,每次上枱都忍唔住影相 (其實已經食咗好多次影佐好多次^^:” )今次嘅乾冰比平時更要多, 上枱時氣勢更加澎湃! 拍埋VIDEO~另外我哋都點咗魷魚鬚佢係椒鹽炸嘅, 香脆可口~每次都忍唔住要叫另外我哋點左自選干鍋, 點咗好多肉類例如豬肉雞肉午餐肉片蓮藕片等等我哋點咗個蔥爆小辣口味師傅炒得好有鑊氣,雞肉大嚿兼嫩滑蓮藕片勁爽口新鮮拉得出絲的, 讚呀! 麻辣風雲的菜式好多樣都好想試, 期待下次再同同事來食個夠本~
✅麻辣風雲都已經唔記得係第三定第四次回訪啦之前食開晚市既酸菜魚同乾鍋今次見到佢哋出左新餐牌有螺螄粉就決定lunch黎食啦😝🥰lunch餐牌除左有酸菜魚/水煮魚客飯仲有小鍋米線同新出既螺螄粉餐😀🔆砂鍋螺螄粉 $77最近好興柳州螺螄粉 唔少店舖都開始有得食🤣佢哋用既粉係江西米粉 但其實個粗幼度同米線差唔多螺螄就係以螺肉黎做湯頭 加入酸豆角,酸荀等成碗粉食落就好重酸酸辣辣既感覺🤣有啲人會話螺螄同酸荀既味道太強 食唔到🤣但我就覺得幾香啦🤣 大概就係同臭豆腐同樣原理啦🤓🤓 螺螄粉用砂鍋上 可以保持到熱辣辣既感覺👍🏻仲有得加著名既炸蛋 萵荀 同鴨血炸蛋炸完蛋味好濃 加埋個辣湯 正啊🔆招牌酸菜魚 $88呢到既酸菜魚都唔需要多講可以自選辣度 酸度同麻度 可以迎合到唔同人既口味啲魚唔腥又好滑 仲要冇骨😎入面仲有配菜 芽菜 豆卜 同寬粉呢到既寬粉煮得啱啱好 煙韌行黎又唔會咬唔開!要左中辣普通酸 個酸度都好夠🤣🤣👍🏻跟餐仲配左白飯 要黎送個魚 簡直係一流😍🔆惹味雞軟骨 $36要左雞軟骨做小食 佢係涼拌既口味食落有少少似口水汁 麻麻辣辣咁雞軟骨食落好爽好有咬口 平時食開炸既雞軟骨 第一次試涼拌口味
✅麻辣風雲
仲有小鍋米線同新出既螺螄粉餐😀

🔆砂鍋螺螄粉 $77
最近好興柳州螺螄粉 唔少店舖都開始有得食🤣
佢哋用既粉係江西米粉 但其實個粗幼度同米線差唔多
螺螄就係以螺肉黎做湯頭 加入酸豆角,酸荀等
成碗粉食落就好重酸酸辣辣既感覺🤣

呢到既酸菜魚都唔需要多講
可以自選辣度 酸度同麻度 可以迎合到唔同人既口味
啲魚唔腥又好滑 仲要冇骨😎
入面仲有配菜 芽菜 豆卜 同寬粉
呢到既寬粉煮得啱啱好 煙韌行黎又唔會咬唔開!
要左中辣普通酸 個酸度都好夠🤣🤣👍🏻
跟餐仲配左白飯 要黎送個魚 簡直係一流😍

🔆惹味雞軟骨 $36
要左雞軟骨做小食 佢係涼拌既口味
食落有少少似口水汁 麻麻辣辣咁
雞軟骨食落好爽好有咬口
平時食開炸既雞軟骨 第一次試涼拌口味又幾特別喎💕

🔆炸饅頭 (4件) $36
呢到既炸饅頭係每次必點既!
依然保持到個水準!外脆內軟 仲要熱辣辣即叫即炸!
加埋煉奶食簡直就係Perfect!😎

🔆椰汁冰 $38
食辣嘢飲返杯奶類飲品解辣就啱哂啦
椰汁冰係新鮮打出黎 仲食到有少少既碎冰
甜度適中 唔會過分甜 好解辣!

🔆龍眼冰 $38
清熱消暑就最啱啦😎
龍眼肉好甜 飲得出唔係加左糖水既甜味
飲落好清涼! 解渴解辣都唔錯啊👍🏻

味道: 8/10
賣相: 7.5/10

地址: 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場5樓
2022-12-01 25 浏览
見到朋友post ig post佐一間 打卡好靚嘅餐廳,佢嘅炸饅頭利用一座木船出哂白煙超有氣勢地上枱, 跟餐廳名一樣咁有霸氣<<麻辣風雲>>, 上台之後我哋用咗好多時間打卡haha打了差不多10分鐘最搞笑差吾多每一枱都有點, 齊齊打卡影相呢下好好笑饅頭味道都不差ga炸到黃金色, 非常脆口, 點上煉奶非常滋味~必食推介!再來試試涼拌雞絲粉皮,粉皮不會一夾就斷很彈牙麻醬亦混得非常滋味雞絲份量都好多麻辣魚皮很少地方會見到,所以一點來試試,魚皮非常肥美跟麻辣汁非常匹配 !!一口氣比我食哂!香辣茶碟炒蝦簡直不得了!!香醇的茶葉及辣椒加入海鮮中爆炒, 食落去口腔有不同的層次超級有鑊氣!

今日特登嚟銅鑼灣同姊妹去shopping high tea .. 行街有啲肚餓想食少少小菜, 於是上佐麻辣風雲,我哋吾想又食酸菜魚, 待應哥哥就介紹咗個自選干鍋俾我地,佢非常用心地介紹店內的菜色, 服務態度吾錯!!張落單紙花多眼亂, 後我哋選了豬肉雞肉同埋大量嘅蔬菜,口味方面推介我地揀䓤爆及小辣,個干鍋我俾9分, 炒得很有鑊氣入味!食完熱辣辣飲番杯椰汁冰 ,哇透心涼!仲好重椰奶味!濃濃細滑!呢個飲品我絕對會encore,夏日必點飲料!個frd order 既酸辣湯都唔錯,酸辣度非常平均,幾開胃。椒鹽魷魚鬚個炸粉吾會落得太厚~下次會想試埋旺角分店打卡聽講o個度有個中國特色的亭子好鬼靚!
老公又OT..接放工帶佢食下好西慰勞一下佢啦..香港銅鑼灣有一間明星開嘅酸菜魚好岀名,唔知係明星效應定係真材實料..於是今晚去試先!個酸菜魚超出我哋所料,魚片及寬粉份量我比出邊食的多很多,間嘢非常闊綽食到很飽..基本上不用再額外叫飯!湯底做得非常惹味..加上花椒等材料淆製而成..我哋都飲佐好多淡湯。老公好鍾意食牛肉所以我哋咗兩款不同煮法嘅牛肉菜式:1)麻辣夫妻肺片,60蚊份量比我想像中大份!ok la 啲牛舌牛展幾爽口!另外一款是2)薑煸牛肉, 睇個名以為唔辣你就錯了..他配上辣椒,蔥段絲,彊絲等去爆炒牛肉, 非常之和味香口..他用的牛肉是滑身嗰種..我地食到lam lam 脷嘢飲方面嗌咗個菊花蜜 ,應該係一程至岩lol 佢個酒樽真係好靚。菊花蜜入口非常清甜,食完辣嘢飲返一啖中和番哂啦最後最後當然吾少得點脆炸糍粑啦!都炸得都幾好,夠哂煙un !會再介紹麻辣風雲比朋友!值得再嚟

會再介紹麻辣風雲比朋友!值得再嚟
2022-11-28 23 浏览
< 麻辣風雲 >好似越來越多人鍾意食辣嘢🌶️ 而家開到周圍都係!-砂鍋螺螄粉 $80嗌左五花腩片同鴨血 餸都係正常味道 無特別驚艷 比較細碗 女仔食應該岩岩好👍🏻 湯底都好濃 有返基本木耳花生個類配料夾個麵🍜招牌酸菜魚 $88跟餐有碗飯加埋湯入邊嘅薯粉應該好飽好飽😛 辣味唔算好重 但係香料味好夠 調味令成個湯升華✨ 平時好少食魚既朋友都話呢個既肉質同味道都有驚喜😗 唔會腥又有鮮味👍🏻炸饅頭 $36見好多枱都有嗌呢個 饅頭包好鬆軟 個皮炸得幾脆又簿 點埋個煉奶 可以一試😍涼拌皮蛋 $28正常小菜 唔算又辣😚-📍 麻辣風雲銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場5樓
< 麻辣風雲 >
好似越來越多人鍾意食辣嘢🌶️ 而家開到周圍都係!
砂鍋螺螄粉 $80

招牌酸菜魚 $88

炸饅頭 $36

涼拌皮蛋 $28
正常小菜 唔算又辣😚
📍 麻辣風雲
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場5樓
2022-11-28 22 浏览
我哋係麻辣風雲的常客,午飯時間銅鑼灣周圍的餐廳人流比較多,亦都坐得很逼夾。所以我哋很喜歡來這裏吃午飯因為座位舒適寬敞,且食物相當有水準,尤其是酸菜魚及水煮牛肉,但今次想試試他其他的菜式所以我哋便點了四款小菜。椒鹽魷魚鬚$148 (♥️♥️♥️♥️) 5滿分炸到金黃色的魷魚鬚,入口酥脆,食到有魷魚味而唔係雪藏味道,幾新鮮。自選干鍋(♥️♥️♥️♥️)我哋點咗蓮藕片,牛片,牛柏葉,豚肉,枝竹。豚肉及牛肉片非常滑身爽口,味道不錯。酸辣湯 $38 (♥️♥️♥️♥️)酸辣湯不會太稀薄或太結身,湯的面頭鋪滿材料, 紅蘿蔔,木耳,竹荀等等, 再灑上蔥花聞到都流哂口水呀!花雕醉雞$98 (♥️♥️♥️♥️♥️)一上枱勁重花雕醉酒味,雞件嫩滑,仲超入味賣相都好精緻放響一個圓圓的碗小上好有中國風果然同其他菜式也沒有令我失望~
椒鹽魷魚鬚$148 (♥️♥️♥️♥️) 5滿分

自選干鍋(♥️♥️♥️♥️)

酸辣湯 $38 (♥️♥️♥️♥️)

花雕醉雞$98 (♥️♥️♥️♥️♥️)

果然同其他菜式也沒有令我失望~
⚠️重口味福音⚠️一向有名氣有質素既💛麻辣風雲💛佢地既必點招牌菜從來都不令窮煮婦失望👍🏼插旗港九新界📍上次試完荃灣分店,今次試埋銅鑼灣分店🚗一入門口招呼就已經十分到位💁🏻‍♂️店員熱心介紹新品❤️‍🔥多得店員介紹,Lunch趕頭趕命既時段唔洗花太多時間考慮🥰...🌟麻辣風雲🌟 價錢合理味道優質💛擺盤精美打卡一流📸⬇️窮煮婦必食推薦⬇️🔸酸菜魚🐟🔸炸饅頭🔥(激推薦MUST試‼️ENCORE無數次美食)另外窮煮婦仲叫左 🔸蒜味雞軟骨🐥 / 🔸砂鍋螺獅粉🍜立即同大家簡短分享下感想🔸酸菜魚🐟 大份量不在話下,魚肉量多滑嫩無骨唔腥,酸辣平均連窮煮婦唔食魚,都食到Lam Lam脷,必試👍🏼🔸炸饅頭🔥來到麻辣風雲又點可以唔叫炸饅頭,除左世間少有好食程度簡直係:如果我未食飽真係會叫多一份‼️🔸蒜味雞軟骨🐥雞軟骨好多時都會遇到金玉其外,入面冇味既情況BUT!! 麻辣風雲抵讚,入味到入芯,爽口脆脆,開胃到爆😘🔸砂鍋螺獅粉⚠️重口味Attention‼️未食過近年大熱既螺獅粉🍜好奇心驅使下試味🤣一上菜已經聞到勁濃郁酸豆酸荀味🔥食落荀味比較重抵讚既係必點配菜炸蛋🍳流心蛋炸到蜂巢狀湯汁全吸💦...喜歡川菜既你🌶窮煮婦真心推薦:無死
⚠️重口味福音⚠️一向有名氣有質素既💛麻辣風雲💛
佢地既必點招牌菜從來都不令窮煮婦失望👍🏼
插旗港九新界📍上次試完荃灣分店,今次試埋銅鑼灣分店🚗
多得店員介紹,Lunch趕頭趕命既時段唔洗花太多時間考慮🥰
...

🌟麻辣風雲🌟 價錢合理味道優質💛擺盤精美打卡一流📸

⬇️窮煮婦必食推薦⬇️
🔸酸菜魚🐟
🔸炸饅頭🔥(激推薦MUST試‼️ENCORE無數次美食)

另外窮煮婦仲叫左 🔸蒜味雞軟骨🐥 / 🔸砂鍋螺獅粉🍜
立即同大家簡短分享下感想

🔸酸菜魚🐟
大份量不在話下,魚肉量多滑嫩無骨唔腥,酸辣平均
連窮煮婦唔食魚,都食到Lam Lam脷,必試👍🏼

🔸炸饅頭🔥
來到麻辣風雲又點可以唔叫炸饅頭,除左世間少有
好食程度簡直係:如果我未食飽真係會叫多一份‼️

🔸蒜味雞軟骨🐥
雞軟骨好多時都會遇到金玉其外,入面冇味既情況
BUT!! 麻辣風雲抵讚,入味到入芯,爽口脆脆,開胃到爆😘

🔸砂鍋螺獅粉⚠️重口味Attention‼️

🌟麻辣風雲🌟真係必需至少試一次👍🏼Encore無限次👍🏼
2022-11-18
午餐
2022-11-25 23 浏览
之前朋友食過麻辣風雲旺角分店食過返尋味,決定琴晚帶我去再食!!我哋TOTAL點咗四款菜式~😌1)自選干鍋的選擇非常多,包括蔬菜肉類海鮮類等,花多眼亂。而我哋則點了雞肉、蓮藕片、牛展、雞腎等,小辣、麻辣口味對於我呢D吾太食辣既人都食得到,食材新鮮醬汁一流!😙2)黑糖脆炸糍粑$58這個糍粑點上濃濃的黑糖醬非常好味!愛吃甜品的人一定要叫!😍3)麻辣夫妻肺片$68呢道菜是薄切牛舌,牛肚等製成,佢薄切製成配上青瓜絲非常開胃。😋4)香辣茶碟炒蝦$188呢碟飯朋友之前點過,話一定要翻兜,佢係利用炒製過茶葉,配上蝦肉,整碟飯香氣撲鼻,入口充濃濃的茶葉香,同辣椒非常夾好好味!非常特別 !😊

2)黑糖脆炸糍粑$58
這個糍粑點上濃濃的黑糖醬非常好味!愛吃甜品的人一定要叫!😍

3)麻辣夫妻肺片$68

4)香辣茶碟炒蝦$188
2022-11-24 27 浏览
麻辣風雲評分:🌕🌕🌕🌕🌑如果大家行開銅鑼灣,又想食辣得閒可以試吓麻辣風雲✨炸饅頭炸饅頭出色, 外脆內軟,配上甜奶, 係好好嘅前菜呢砂鍋螺絲粉螺絲粉係近年大熱嘅麵線,可以揀唔同類型嘅配菜同埋唔同嘅辣度, 今次揀咗鴨血,配合螺絲粉本身嘅配料,口感豐富!少少建議可以點埋炸蛋,配合麵條層次更多。客飯酸菜魚餐廳亦有唔同種類嘅客飯可以選擇,我揀咗酸菜魚,酸菜魚分量十足魚肉鮮嫩,同樣可以選擇唔同嘅酸辣度,很划算。
麻辣風雲

評分:🌕🌕🌕🌕🌑

如果大家行開銅鑼灣,又想食辣得閒可以試吓麻辣風雲✨

炸饅頭
炸饅頭出色, 外脆內軟,配上甜奶, 係好好嘅前菜呢

砂鍋螺絲粉

客飯酸菜魚
2022-11-23同屋企人去咗銅鑼灣食晚飯😍屋企人話想食辣嘢🥵去咗食麻辣風雲🌶主打食酸菜魚,水煮魚,同辣雞子😍之前食過其他分店嘅水煮魚🐟辣道十足,然而辣得有層次🌶平日晚市時段,全場滿座😀店員安排我哋坐窗旁嘅卡位4️⃣用手機落單好方便📱我哋點了,酸菜魚(中辣),268蚊鍋,有得選擇辣度同酸度,我哋揀咗中辣小酸,配料相當多款,有萵筍,香菇,寬薯粉,豆卜,辣椒,酸菜同魚,魚肉無骨唔腥,仲好嫰滑,湯底帶有微微辣度,味道相當好,必食🐟😋炸饅頭,58蚊碟,賣相好特別,成隻船上枱,船身會有幾個位置噴煙,有六嚿炸饅頭,全部都炸到外脆內軟,配上煉奶醬,味道甜甜哋,一定要點😋涼拌雞絲粉皮,68蚊碟,份量都幾多,有雞絲係鋪面,最底有青瓜絲,加埋麻醬味道好香,粉皮就整到勁薄身,所有嘢撈埋一啖食,口感好煙靭仲好爽脆😋京蔥牛肉,128蚊碟,好夠鑊氣嘅小菜,份量正常,京蔥爆香,配上嫩滑嘅牛肉,味道正常😀自選干鍋(麻辣),288蚊鍋,自選鍋底68蚊起,成鍋加熱上枱,超香嘅麻辣味道,自選豬肚,鴨血,鮮枝竹,魚春,魚卜,料全部都係入味之選,千鍋炒用辣椒,加上蔥條,芫荽香料黎炒香,辣味香濃,必試呀😋冰涼椰汁冰,38蚊杯,椰香
2022-11-23

同屋企人去咗銅鑼灣食晚飯😍
屋企人話想食辣嘢🥵
去咗食麻辣風雲🌶
主打食酸菜魚,水煮魚,同辣雞子😍
之前食過其他分店嘅水煮魚🐟
辣道十足,然而辣得有層次🌶
平日晚市時段,全場滿座😀
店員安排我哋坐窗旁嘅卡位4️⃣
用手機落單好方便📱

冰涼椰汁冰,38蚊杯,椰香味勁重,甜度正常,唔算好甜,解辣一流🥥

整體環境都幾舒服,裝修都好有古代感覺😁
服務態度非常好,會清楚介紹辣度同酸度,埋單又會問吓食物如何,同客人有交流,傾落就知道會,新推出嘅會員系統,有勁多優惠😍
食物味道幾好,份量多,會再幫襯 @spicy_restaurant_hk 再挑戰勁辣嘅肥腸😍

#麻辣風雲
#酸菜魚
#炸饅頭
#涼拌雞絲粉皮
#京蔥牛肉
#自選干鍋
#冰涼椰汁冰
2022-11-23 11 浏览
我同男朋友都係中意食辣既人,聽到朋友介紹麻辣風雲好出色,今日係銅鑼灣行開街既我地就黎左試下,果然朋友無介紹錯!🦐香辣茶碟炒蝦$188呢個對我地黎講偏向小吃,聽到果名咁特別就忍唔住要試下。原隻蝦用茶葉辣椒蔥蒜炒香,淨係聞都覺得惹味。蝦殼吸晒啲辣味,用口剝蝦殼果陣已經食到好香好麻,蝦肉就好彈牙,超級好食,食下食下話咁快就食晒!🌶 自選干鍋我地今日就簡佐自選干鍋,可以自己簡中意既配料黎食,我地簡佐蓮藕、豬肉、牛肉等等既配料,每一樣都吸晒啲辣味,豬肉牛肉又唔會鞋口,肉質仍然好好,干鍋本身有大量蔥蒜同辣椒,炒到好香好惹味,十級好食呀!🍶洛神花茶$48食佐啲辣野說要飲下野解辣,我地叫佐洛神花茶,花茶用酒壺酒杯俾我地飲,好有古代風味!洛神花茶唔會太甜,有陣陣清香,好飲!
🦐香辣茶碟炒蝦$188
🌶 自選干鍋
🍶洛神花茶$48
2022-11-22 31 浏览
朋友話好想食川菜,於是今日就嚟左麻辣風雲嚐辣🌶,我地叫左:酸菜魚+白飯 ($88, 加薯粉$12, 8/10): 湯底嘅酸味,麻味同辣味都好平衡,魚肉好滑,亦有芽菜同酸菜等配料。粗薯粉索左湯之後仍然好煙韌,口感好好炸饅頭 ($36, 8/10): 新鮮熱辣辣炸起嘅炸饅頭,外脆內軟,點埋煉奶真係perfect match。我留左一舊食完正餐先食,外皮仍然好脆雞軟骨 ($38, 7.5/10): 呢碟涼拌雞軟骨十分爽脆,食落有少少辣,好開胃,而且好大碟,食極都仲有咁😂砂鍋螺螄粉 ($48, +$12炸蛋 +$12鴨血, $5萵筍,8/10): 螺螄粉係廣西柳州夜市嘅特色小食,螺螄粉用砂鍋上,一上枱已經聞到佢嘅獨特「酸臭味」🤪。螺螄粉本身嘅配料已經好豐富,有酸豆角,酸荀,炸花生,炸豆皮同埋芫荽。我地仲加左幾樣配料,特別推介炸蛋,炸得啱啱好,酥香帶脆,但入面嘅蛋黃仲係流心。爽滑嘅米線索晒又酸又辣嘅螺螄湯,食落十分惹味。整體食物質素唔錯,座位舒服,侍應亦十分有禮貌,值得一試。💰人均:$150
朋友話好想食川菜,於是今日就嚟左麻辣風雲嚐辣🌶,我地叫左:

整體食物質素唔錯,座位舒服,侍應亦十分有禮貌,值得一試。

💰人均:$150
2022-11-19
  • 炸饅頭
  • 酸菜魚
2022-11-22 33 浏览
雖然佢只係一個普通嘅菊花茶,但係因為佢個造形成件事令人好尖叫😆味道都唔會太甜,同埋佢雪到好清涼,好啱食酸菜魚嘅時候飲值得一讚嘅係好彈牙,同埋佢好似同一般嘅粉皮有少少唔同,佢比較短身,同埋會有少少內卷,變相可以點到更加多醬汁!炸饅頭值得一讚嘅係,就算放耐左食都係可以保持脆口去到重點酸菜魚!一大碗真係夠晒四個女仔食!內裏都有好多魚!唔會話剩係得豆卜同芽菜!如果同行有唔食辣嘅朋友都唔使擔心,佢嘅小辣係可以接受嘅程度,唔會話食到噴火😂仲會再有啲金針菇同埋芽菜,所以一大碗都幾足料同埋我哋加咗$30加薯粉!薯粉係比較粗身果隻,佢都煮到好林身,同埋好入味!煙煙韌韌咁樣好正!
菊花茶

雖然佢只係一個普通嘅菊花茶,
但係因為佢個造形成件事令人好尖叫😆
味道都唔會太甜,同埋佢雪到好清涼,好啱食酸菜魚嘅時候飲
雞絲粉皮

炸饅頭

炸饅頭值得一讚嘅係,就算放耐左食都係可以保持脆口
酸菜魚

去到重點酸菜魚!
仲會再有啲金針菇同埋芽菜,所以一大碗都幾足料

菊花茶
雞絲粉皮
酸菜魚
2022-11-21 46 浏览
Wow ✨炸饅頭船⛵️好吸引啊 🤩船頭有諸葛亮 船底放滿乾冰 影相效果靚饅頭又好食 外脆內軟點埋煉奶真係可以一個人食哂6個 😋必點菜式🌿酸菜魚🐟可因應自己嘅口味同店員講酸辣嘅程度魚片份量好多 肉質嫩滑 啖啖魚肉鍋底有大量寬粉 好入味仲有好多配料萵筍、酸菜、芽菜、豆卜等🌶️野山椒炒肥牛🐮好惹味 野山椒有驚喜淺黃色嘅野生椒 外形雖小 辣度好高前菜小食✨辣紫菜花生✨中華沙律✨非一般嘅中華沙律 好辣 😛餐廳仲有多款唔同菜式水煮魚、雞煲、小菜、麻辣干鍋、炒粉麵等下次要再去刺激吓 🌶️🌶️🌶️
Wow ✨炸饅頭船⛵️好吸引啊 🤩
船頭有諸葛亮 船底放滿乾冰 影相效果靚
饅頭又好食 外脆內軟
點埋煉奶真係可以一個人食哂6個 😋

必點菜式🌿酸菜魚🐟
可因應自己嘅口味同店員講酸辣嘅程度
魚片份量好多 肉質嫩滑 啖啖魚肉
鍋底有大量寬粉 好入味
仲有好多配料萵筍、酸菜、芽菜、豆卜等

🌶️野山椒炒肥牛🐮
好惹味 野山椒有驚喜
淺黃色嘅野生椒 外形雖小 辣度好高

前菜小食✨辣紫菜花生✨中華沙律✨
非一般嘅中華沙律 好辣 😛

餐廳仲有多款唔同菜式
水煮魚、雞煲、小菜、麻辣干鍋、炒粉麵等
下次要再去刺激吓 🌶️🌶️🌶️
  • 野山椒炒肥牛