2017-03-19 300 浏览
前兩日男朋友媽咪生日就book左呢間中式菜館成間嘅裝潢中式得黎都幾modern佢有好多刀槍劍作裝飾,有幾個舊式涼茶嘅茶壺,而佢另一邊廂又有一個mini bar ,都幾特別我地叫左雞絲粉皮,茶燻素鵝,口水雞卷同埋龍蝦蘿蔔酥個雞絲粉皮麻醬汁好濃,粉皮正常都係一道好開胃嘅頭盤茶燻素鵝腐皮,個腐皮好薄,包著d蘿蔔,爽口好食,又好香不錯不錯口水雞卷,我呢d唔係好食得辣嘅都覺得okay,麻麻地,口水味幾重,個雞卷好嫩滑龍蝦蘿蔔酥,一上枱就好似一條龍蝦咁上碟,賣相好靚,蘿蔔酥皮好鬆化,個餡料有蝦肉,龍蝦好爽口,好好味最後仲叫左個龍肉蒸飯,個龍蝦好鮮甜,好爽口,個荷葉飯都索哂d鮮味,好好食呢一餐好豐富,最緊要係男朋友媽媽都食得好開心
前兩日男朋友媽咪生日就book左呢間中式菜館

成間嘅裝潢中式得黎都幾modern
我地叫左雞絲粉皮,茶燻素鵝,口水雞卷同埋龍蝦蘿蔔酥
個雞絲粉皮麻醬汁好濃,粉皮正常都係一道好開胃嘅頭盤

呢一餐好豐富,最緊要係男朋友媽媽都食得好開心
2017-03-17
2017-03-14 308 浏览
今日同嫲嫲爺爺去左中環食飯,見到好大張龍麵館ge海報,就一心諗住入去試下入到去d店員都非常親切問我地幾多位,已經覺得好有禮貌樓面都好大,有隻好龐大嘅金龍係門口我地叫左份藍莓冬瓜,佢上碟個賣相好似一束提子,好靚,仲要係酸酸甜甜咁幾好味,好醒胃都叫左份雞絲粉皮,麻醬好濃郁,粉皮厚度岩岩好龍肉撈麵,龍蝦肉好爽好厚肉,佢係用龍蝦湯汁去撈個麵,係好入味都好好食,好濃味,正~~個撈麵都好夠我地三個食,我地最後叫左份芒果糯米飯,佢係用竹筒去裝住d糯米飯同芒果,個糯米飯好有咬口,加埋椰汁就好好食 今次又覺得幾好食,下次可以再黎試下
入到去d店員都非常親切問我地幾多位,已經覺得好有禮貌

樓面都好大,有隻好龐大嘅金龍係門口

都叫左份雞絲粉皮,麻醬好濃郁,粉皮厚度岩岩好

今次又覺得幾好食,下次可以再黎試下
2017-03-03
午餐
2017-03-13 573 浏览
今晚有幸同舊同學聚舊,難得齊人,就去間好少少的餐廳食下~中環呢間龍麵館,聽個名就知霸氣,其實入到門口都見到裝潢絕不失禮~內有好多個舞獅頭,配上新式裝修,全黑為主的格調,份外顯氣派MENU上的菜名亦很特別,例如花拳秀腿,原來是娃娃菜~好有焯頭$128一份3 梱娃娃菜略貴,但在這樣環境, 差不多了, 而且有個好濃嘅金華火腿湯飲下~還不錯吧呢份牛肉好嫩~薯條是SWEET POTATO~炸得好香口而帶甘甜另外叫左一D精緻的前菜,全冷盤,味道不過不失, 重點? 用相片記錄吧..話明龍麵館, 幾唔想食CARBS都要叫幾碗麵試試吧~~麵的份量很少的,每人試少少, 龍蝦味道和湯汁確是OK鮮美, 麵是自己有師傅即場拉的, 有心思最後, 每人整多隻香脆鬆軟的龍蝦.....蘿蔔酥, 吹下水, 又一個愉快的晚上...
今晚有幸同舊同學聚舊,難得齊人,就去間好少少的餐廳食下~

內有好多個舞獅頭,配上新式裝修,全黑為主的格調,份外顯氣派

花拳秀腿
龍蝦湯麵
龍蝦撈麵
蘿蔔酥
2017-03-11 240 浏览
中環 龍麵館千層龍蝦蘿蔔酥🍤 $69/1件賣相超卓,以蘿蔔酥作蝦身,以挖空的龍蝦頭和龍蝦尾作陪襯✨味道普通,酥皮鬆皮但比較厚,龍蝦饀沒有龍蝦味道,一般般吧~花拳秀腿 $109賣相好靚,成朵荷花咁, 好有詩意😂 以金華火腿熬煮的湯頭,鮮甜不油✨ 在荷花般的黃芽白上放上蝦乾,口感更豐富👍🏻 鐵鍋:半肥瘦叉燒 $119豬全部都係豬🐽沒有太大驚喜,瘦肉較多,稱不上半肥瘦,味道ok👌🏻 但鐵鍋上有gimmick😁泉蛋蒸蘿蔔 $59流心蛋確實係吸引,流心度十足😈但蘿蔔糕偏硬身,不是我喜歡的質感😩黑松露芋角 $49很油!很油!黑松露味道濃郁,但好油膩🙈即拉布蝦腸 $69半蝦半蟹餃🦀 $59 💕#reneecentral#love #food #foodie #hkfood #hkfoodie #eat #around #the #world #is #my #ultimate #goal #gain #weight #fat #fatty #lobster #lover #crazy #龍麵館 #dragon #吃貨 #yahoofood #support #like #hkiger #noodle
中環 龍麵館
千層龍蝦蘿蔔酥🍤 $69/1件
賣相超卓,以蘿蔔酥作蝦身,以挖空的龍蝦頭和龍蝦尾作陪襯✨
味道普通,酥皮鬆皮但比較厚,龍蝦饀沒有龍蝦味道,一般般吧~
花拳秀腿 $109
鐵鍋:半肥瘦叉燒 $119
泉蛋蒸蘿蔔 $59
黑松露芋角 $49
很油!很油!黑松露味道濃郁,但好油膩🙈
即拉布蝦腸 $69
半蝦半蟹餃🦀 $59
💕#reneecentral

#love #food #foodie #hkfood #hkfoodie #eat #around #the #world #is #my #ultimate #goal #gain #weight #fat #fatty #lobster #lover #crazy #龍麵館 #dragon #吃貨 #yahoofood #support #like #hkiger #noodles #academy
2017-03-08 330 浏览
前幾日情人節 好多人都會簡西餐作為情人節既大餐,但係其實大家都知.. 情人節食西餐99%都特別貴, 仲要唔抵食呀! 加上,我同老公都覺得食返中餐仲好味同價錢合理D,所以我地就提早幾日, 簡左星期日晏晝去呢一間到食啦! 首先,入到去餐廳,見到側旁有一個類似BAR既位,個時我已經覺得好驚喜,因為一間中菜餐廳竟然有BAR!! 所以我地坐底左之後,第一件事唔係睇有咩食,係睇有咩野飲! 經過D侍應介紹之下,我就簡左「Green-tini 」 因為我比較鐘意飲D清清地, FRESH D既野飲,而呢個正好迎合我既口味^_^ ORDER左之後,我同老公直情去左BAR個 (到睇佢點整,仲影埋相呀! 一飲落去,青瓜味好清新,味道好FRESH 同好開胃 ;D 講完杯野飲,講返D重點先!其實我地只係兩個人食,但係我地叫左幾多野食! 有龍肉湯麵、藍莓冬瓜、黑松露芋角、即拉海蝦腸哈哈,可能慶祝特別想食大餐!!首先,我要介紹既係呢一個「藍莓冬瓜」作為一個開胃菜, 依個真係冇得頂! 其實佢係一粒一粒嘅冬瓜黎 (啲刀工同工序諗起都複雜)冬瓜本身嘅清爽, 再浸透藍莓醬, 有好濃嘅果香味道, 女孩子一定要試! 第二係
講完杯野飲,講返D重點先!
首先,我要介紹既係呢一個「藍莓冬瓜」

第二係 龍肉湯麵
呢一道菜,我望下側邊,見到好多人都有叫呢一道菜
我諗呢個應該都算係招牌菜啊! 唔係湯麵就係撈麵!
我再聞一聞個湯麵,真係幾香喎!
當我同老公同一邊聞個湯,一邊係到討論既時候,
有個侍應走過黎,佢話呢個湯係用三種既深海魚再煮4-5個鐘而成,所以湯味好濃郁!
2017-03-07 264 浏览
今日同男朋友兩個撐下枱腳,平時小見所以有機會就諗住食好d一入到去就見到好大條金龍在牆上,同埋一排舞獅頭, 相當威猛我地坐低就叫左個绣球青瓜, 片皮鴨, 同埋蒸菜包绣球青瓜上枱就已經覺得好精緻好靚,佢切到每一片都好簿,仲切到好似成朵花甘,好有心機啊成個感覺都好fresh,個汁都好好食,仲有幾粒杞子on top加添左d色彩其實叫左三個都已經好夠食,個片皮鴨已經可以食到好飽,佢地d野又幾有特式,好有心機,不錯不錯個片皮鴨可以分鴨胸肉,鴨胸皮同連皮鴨腿肉,佢係即場係我地面前切,切緊個陣都覺好香好惹味佢地仲有好多配菜,醬都有麻醬烤鴨醬,隻鴨幾有鴨味,油脂分佈都幾平均,啲肉質都好嫩唔會好肥,個皮燒到好脆,好食啊❤ 個雞肉蒸菜包,一黎到見到綠色都覺得好健康,好似素菜包個d感覺,食落啲雞肉都幾多汁,令到個包唔會話好dry,個包都好鬆軟
今日同男朋友兩個撐下枱腳,平時小見所以有機會就諗住食好d

一入到去就見到好大條金龍在牆上,同埋一排舞獅頭, 相當威猛

我地坐低就叫左個绣球青瓜, 片皮鴨, 同埋蒸菜包

2017-02-20
午餐
2017-03-07 275 浏览
呢排好多同事放工去試呢間新餐廳, 今日我同男朋友都黎湊下熱鬧.龍麵館裝修得好有特色, 有個黑底金字既大牌匾, 幾醒目既感覺.除左門口, 入面都有好多中式裝飾同擺設, 感覺幾有氣氛.我幾鍾意呢間餐廳既菜名. 呢碟叫做茶魚飯後.賣相都好精緻. 魚肉先切成一片片, 處理好之後鋪o係炒飯上面, 再砌反魚頭魚尾上台.味道方面, 魚肉好鮮嫩; 炒飯炒得幾乾身, 有蔥香味.呢碟叫茶燻素鵝有茶香, 皮薄多餡, 唔油膩, 幾有口感.乾燒蝴蝶蝦一碟有六隻蝦. 個醬超開胃, D蝦肉入哂味, 又有鮮味又彈牙, 好正!千葉豆腐花刀功超細緻,令豆腐花別具特別的口感,底下的糖水也十分清甜好喝呢度D點心好精緻,仲有好多龍蝦料理未試, 要再搵朋友落黎試埋其他先得.

除左門口, 入面都有好多中式裝飾同擺設, 感覺幾有氣氛.
我幾鍾意呢間餐廳既菜名.

呢碟叫做茶魚飯後.

味道方面, 魚肉好鮮嫩; 炒飯炒得幾乾身, 有蔥香味.
呢碟叫茶燻素鵝

有茶香, 皮薄多餡, 唔油膩, 幾有口感.
乾燒蝴蝶蝦

千葉豆腐花

2017-02-08
2017-03-06 303 浏览
同屋企來一個小聚自從我同家姐出左黎做野之後,同屋企人食飯既機會同時間都愈黎愈少如果依家要同朋友食飯定係同屋企人食飯,我一定會簡後者,因為放左工感覺好似仲要「應酬」班朋友,真係好累!加上朋友們都較鐘意食西餐或者韓燒個類,個個對中餐都SAY NO,但係其實我最愛既都係中菜呢...>< 中菜總是千變萬化的!於是,上個星期我就約左屋企人去公司附近既地方都食個晚飯啦因為我地BOOK左 6點,以食晚餐黎講,6點算係早所以一入到去,都唔係好多人,我諗只有2-3成人係到,但係就更加顯得地方好大兩個大大嘅金葫蘆, 旁邊一排兵器, 望上去好有威勢!!我地一家四口主要叫左一個荷葉八寶富貴雞 (淋上烈酒,以火燒一會)(有鮑魚、火、枝竹、腩仲有少少小菜,已經飽到上 龍肉撈麵 同埋一個) 冬菇、白果、蓮子、鵪鶉蛋及薏米八樣材料!好滿足,心口首先,先來一杯啤酒,係本地手工啤酒,中菜配啤酒特別爽啊!! 至於兩老都係飲返中國菜好D 哈哈呢個荷葉八寶富貴雞 睇個樣就知佢有幾大份量同足料依道菜其實係我叻叻豬做資料搜集嘅成果! 因為佢係要預先預訂嘅, 而且每個時段只會做兩份, 如果唔係我事先上網搵下佢有咩特別
同屋企來一個小聚

於是,上個星期我就約左屋企人去公司附近既地方都食個晚飯啦

因為我地BOOK左 6點,以食晚餐黎講,6點算係早

兩個大大嘅金葫蘆, 旁邊一排兵器, 望上去好有威勢!!

呢個荷葉八寶富貴雞 睇個樣就知佢有幾大份量同足料

依道菜其實係我叻叻豬做資料搜集嘅成果! 因為佢係要預先預訂嘅, 而且每個時段只會做兩份, 如果唔係我事先上網搵下佢有咩特別野食, 就冇依份口福啦!

等左一陣間,屬於我地既富貴雞終於到啦! 職員先淋上烈酒,再起火,我諗咁樣做既原因除左係比我兩老影相之外,仲有可以令到裡面材料既味道更加突出 職員幫我地打開呢舊「石頭」 ,估唔到真係咁足料 最緊要係有「鮑魚」!! 仲有其他材料 例如枝竹、冬菇、鵪鶉蛋等等
另外 我地仲叫左呢個龍蝦撈麵

這是多麼奢侈既龍蝦撈麵\

我兩老有呢個食真係笑到見我唔見眼

可能因為以前窮,龍蝦根本食唔起,

所以佢地一邊食一邊係咁講話好味好味

帶佢地黎呢到 真係無錯架!
2017-02-22
2017-02-27 373 浏览
上個星期 同屋企人提早慶祝食團年飯不過我地因為唔想再只係食酒樓個d乳豬魚翅晚宴所以就打算去D特別D既餐廳到食個團年飯!咁岩前幾日 上網見到好多media 都有報道呢間龍麵館特別就特別在 好多新興同埋有創意既小菜食所以就訂左呢一間餐廳作為我同屋企今年既團年飯啦!然後當日入到去 其實都已經7-8成滿座 感覺都幾熱鬧食完之後 令我最深刻既係 一道菜名叫「龍騰撈起」就咁聽個名 都已經覺得佢有幾霸氣上一輩既屋企人同親戚聽到呢D名都會好鐘意!! 除左個名有氣勢之外, 裡面既食材都相當有氣勢食材方面,佢係由炸芋絲,沙田柚肉,子薑,甘筍同青瓜,仲有我最愛既三文魚而成,仲有龍蝦肉添!睇到都覺得好吸引,因為成件事好COLOURFUL 其實當時我見到裡面有三文魚既時候 真係覺得好意外因為通常中式菜都唔會有呢D刺生/ 日式既食材係裡面加上,佢個PRESENTATION都好靚,除左碟上既食材放得好整齊之外,碟下面仲會舖上一個金光閃閃既枱紙霸氣十足! 我見到D屋企人都睇得同食得好開心味道方面, 因為加左三文魚同龍蝦肉,令到成碟野都整變得好食!多種配料仲令口感好豐富呀!另外 仲有一個叫做「包羅萬有」其實菜名亦都講得
上個星期 同屋企人提早慶祝食團年飯

不過我地因為唔想再只係食酒樓個d乳豬魚翅晚宴

所以就打算去D特別D既餐廳到食個團年飯!

咁岩前幾日 上網見到好多media 都有報道呢間龍麵館

特別就特別在 好多新興同埋有創意既小菜食

所以就訂左呢一間餐廳作為我同屋企今年既團年飯啦!
然後當日入到去 其實都已經7-8成滿座 感覺都幾熱鬧

食完之後 令我最深刻既係 一道菜名叫「龍騰撈起」

就咁聽個名 都已經覺得佢有幾霸氣

上一輩既屋企人同親戚聽到呢D名都會好鐘意!!

除左個名有氣勢之外, 裡面既食材都相當有氣勢

睇到都覺得好吸引,因為成件事好COLOURFUL

其實當時我見到裡面有三文魚既時候 真係覺得好意外

因為通常中式菜都唔會有呢D刺生/ 日式既食材係裡面

碟下面仲會舖上一個金光閃閃既枱紙

霸氣十足! 我見到D屋企人都睇得同食得好開心

多種配料仲令口感好豐富呀!
另外 仲有一個叫做「包羅萬有」

其實菜名亦都講得好清楚 一個包裡面有好多材料!

用手撕開包之後,打開真係好多材料係裡面

驟眼睇 已經見到 瑤柱、鵪鶉蛋、仲有鮑魚!!!

果然係包羅萬有

不過呢個真係要2-3人SHARE黎食 正如我頭先所講 包裡面真係有好多料

如果靜係食呢個 一定會好濟 食唔到其他好野
最後一個 我地有叫到既新年菜就叫做「大展拳腳」

我阿婆聽到呢個名 都未食既時間 已經好開心

佢覺得真係好有綽頭 同心思^^

呢一個其實我覺得個味道都幾特別 第一次食呢D味道既菜飯

問一問服務員才知道原來 係真真正正既中西FUSION

因為元蹄原來用左本地手工啤酒煮24小時而成,  所以食落去會FEEL到元蹄帶少少麥味同好淋!
2017-01-20
2017-02-26 326 浏览
陳先生剛剛過了生日,要我請食飯。當然無所謂,我特意為佢揀左龍麵館呢間餐廳。因為佢好鍾意食龍蝦。呢間餐廳係中式裝修,有味道得黎又幾Modern,幾有趣.會見到中式涼茶閣另一邊廂見到西式小酒吧,中西合壁,幾有意思 請得人食飯就預左要叫得盡興! 我地2個人點左4個菜: 聖旨駕到,乾燒蝴蝶蝦,龍蝦蘿蔔酥,桂花炒素翅,好豐富!龍蝦蘿蔔酥呢個蘿蔔酥造型超吸引! 顏色好鮮艷,保留反原隻龍蝦既外型,好有氣派.蘿蔔酥外皮勁鬆脆,蘿蔔蓉混合左勁彈牙既龍蝦肉! 係我食過最好味既蘿蔔酥!!桂花炒素翅桂花炒素翅份量都幾大碟,炒得好乾身,一d都唔油膩,好有咸香味。最後我地兩個將成碟食清光!乾燒蝴蝶蝦蝴蝶蝦肥嘟嘟, 味道唔算好濃但係好開胃, 蝦肉幾鮮甜 聖旨駕到呢碟聖旨賣相真係超精緻! 第一次見聖旨上面有鮮花點綴,presentation 花左唔少心機!聖旨好有鮮味, 基本上唔洗點落調味都已經好味道今晚夠滿足喇掛, 不知不覺變左海鮮之夜, 陳先生無可能唔滿意哈哈~

呢間餐廳係中式裝修,有味道得黎又幾Modern,幾有趣.

會見到中式涼茶閣
另一邊廂見到西式小酒吧,中西合壁,幾有意思

龍蝦蘿蔔酥
桂花炒素翅
乾燒蝴蝶蝦
蝴蝶蝦肥嘟嘟, 味道唔算好濃但係好開胃, 蝦肉幾鮮甜
聖旨駕到
聖旨好有鮮味, 基本上唔洗點落調味都已經好味道
2017-02-24 309 浏览
岩岩過左去嘅weekend 同嫲嫲爺爺係龍麵館食團年飯 其實都唔難搵,好易就見到龍麵館大大個門牌一入到去個感覺好有武術嘅氣氛,佢好多都係刀槍劍嘅裝飾,仲有舞獅頭都幾莊觀我地唔係好多人食所以淨係叫左幾樣菜色我地叫左個泉蛋蒸蘿蔔糕佢呢個蒸蘿蔔糕都幾入味,因為係蒸嘅所以唔會話好油膩,仲有d蝦米仔係上面好香好食叫左個龍騰撈起,大概係4至6位用佢入面有龍蝦肉, 煙三文魚,蓮藕片,炸竽頭絲,青瓜,蘿蔔絲,呢個撈起有好多款材料,呢個個質感都好爽脆鮮甜,仲有佢成個菜色都好繽紛,新年食就最岩,食呢個意頭好好🤗我地仲叫左個藍莓冬瓜,呢個菜色好特別,佢一黎到好似成束提子甘,佢係將啲半熟嘅冬瓜浸係d藍莓醬到,令到佢染上呢個紫藍色,個味道酸酸甜甜都幾唔錯整體黎講都幾好食,估唔到甘有特式,都幾喜出望外,下次再黎都想試埋其他款菜式
岩岩過左去嘅weekend 同嫲嫲爺爺係龍麵館食團年飯

其實都唔難搵,好易就見到龍麵館大大個門牌

我地唔係好多人食所以淨係叫左幾樣菜色

我地叫左個泉蛋蒸蘿蔔糕

叫左個龍騰撈起,大概係4至6位用

2017-01-26
2017-02-20 382 浏览
早前得到朋友既介紹 ,佢好推介呢一間中菜作公司飯食所以經過我做左少少D RESERACH 之後,我發現呢一間的確係值得一試既因為公司既BOSS係外國人,佢亦都食厭左一般酒樓式既中菜,之後我就覺得呢一間又少許FUSION既元素,好岩BOSS同我D同事食,再加上自己幾有興趣食 哈哈一係入去,已經見到六字大頭 我覺得好搞笑,佢寫住「有頭髮、有辦法」另外一邊,又有其他既有趣寓言 真係幾特別亦都FEEL到餐廳幾用心係DECOR方面。然後我要推介既係呢一個「沙薑雞卷」我唔知呢到有冇朋友一見到「沙薑」呢兩隻字就會發晒癲因為叫得 沙薑既野都好好味 特別惹味!但係平時食到既 通常都係沙薑雞,竟然呢到有一碟菜係叫 沙薑雞卷其實佢一D皮卷住個雞 上面再加左D沙薑汁我一開始都好懷疑,沙薑雞卷同沙薑雞有咩唔同 味道亦會唔會變得好吃食落去 果然比平時食到既沙薑雞特別些少因為佢出面有層皮 所以食落去個口感自然都變得豐富加上出面個皮好快就吸晒D汁令到食每一舊既 雞卷都好重沙薑味 另外 我地亦都叫左 雞絲粉皮其實呢個 雞絲粉皮就無咩特別既純粹係我自己想食 哈哈份量適中 味道都係差不多我地仲食左 「粉絲虎蝦煲」呢個大概係
早前得到朋友既介紹 ,佢好推介呢一間中菜作公司飯食
因為公司既BOSS係外國人,佢亦都食厭左一般酒樓式既中菜,
一係入去,已經見到六字大頭 我覺得好搞笑,
佢寫住「有頭髮、有辦法」
另外一邊,又有其他既有趣寓言 真係幾特別
亦都FEEL到餐廳幾用心係DECOR方面。
然後我要推介既係呢一個「沙薑雞卷」
我唔知呢到有冇朋友一見到「沙薑」呢兩隻字就會發晒癲
因為叫得 沙薑既野都好好味 特別惹味!
其實佢一D皮卷住個雞 上面再加左D沙薑汁
另外 我地亦都叫左 雞絲粉皮
其實呢個 雞絲粉皮就無咩特別既
純粹係我自己想食 哈哈
份量適中 味道都係差不多
我地仲食左 「粉絲虎蝦煲」
呢個大概係我成晚都最愛既一道菜
因為我自己好鐘意食海鮮同埋粉絲
粉絲將虎蝦既鮮汁同他們家既SAUCE 吸收晒
所以就算係一個簡簡單單既 粉絲我都覺得味道唔錯
我個BOSS 亦都鐘意呢個虎蝦煲
佢仲話加埋白飯一齊食更加正 LOL
2017-02-19 302 浏览
三個人想試新餐廳見到龍麵館的裝修好特別,就是食午餐試一下。裝修好適合旅遊人士或外國人餐廳同Yum Che 係同一集團。龍麵館當然要食龍蝦。龍蝦湯面,份量一啲都唔大,有三舊龍蝦肉,龍蝦湯好好飲,味道有啲似西式龍蝦湯,但係個面底就十分一般。荷葉蒸蠔仔飯,份糧都算大,蠔仔新鮮,味道好吃。冷盤買二送一口水雞ok 桂花蓮藕,酸到冇朋友唔好意思仲有一樣唔記得咗價錢一啲都唔平三個人食咗差不多$500
三個人想試新餐廳
見到龍麵館的裝修好特別,就是食午餐試一下。
裝修好適合旅遊人士或外國人

餐廳同Yum Che 係同一集團。
龍麵館當然要食龍蝦。
荷葉蒸蠔仔飯,份糧都算大,蠔仔新鮮,味道好吃。
冷盤買二送一
口水雞ok
桂花蓮藕,酸到冇朋友
唔好意思仲有一樣唔記得咗
價錢一啲都唔平
三個人食咗差不多$500
2017-02-17 322 浏览
We booked a table for 7:30 and we arrived the restaurant at 7:25. It was busy, but it wasn't full. We had to wait for at least 5 minutes before the hostess moved to ask for our booking. She told us to wait for a bit, no information whatsoever about our table. We waited for 30 THIRTY minutes before the manager came up to us and said they apologise for the wait and that they were looking for a table. Mind you, we booked a table at 7:30 and at 8pm the manager comes up to us and says that they were looking for a table. Right next to the hostess table, there was a large table for 6-8, yet they didn't make a move to try and solve this problem. What's the point of booking a table when we would have to wait? I book a table in order to arrive the restaurant and get a table right away, not to wait THIRTY minutes. Right after he said this, we left because this service is unacceptable. For such a big restaurant, I'm sure they could've done something, for example give the EMPTY table that was located right by the door to us, but no. The hostess was standing around and not trying to help us at all! Well aware that we were waiting for our table, but she didn't make any checkins with us and completely ignored us. Horrible horrible horrible. After we left, no one called us back to apologise for the horrible service, which was another horrible point to add to their horrible service. I am so disappointed with this restaurant and I hope they do something to fix their horrible service. For someone who has never written a review, no matter how bad the restaurant was, you can imagine how disappointed I was with this.
2017-02-17 306 浏览
今日媽咪生日,知道佢鐘意食中菜就係OpenRice search 左呢間龍麵館打左去book 枱 一去到就已經見到龍麵館大大隻三個字,佢同平時啲酒樓門面好唔同,有小小中西混合嘅感覺,幾得意wo主要都係黑色為主,門口有條金黃色嘅舞獅,好輝煌啊覺得見佢menu 上都有好多特色嘅菜式,我地叫左個片皮鴨,龍蝦蘿蔔穌同埋叫左個桂花炒素翅 隻填鴨十分大隻,一黎到就已經覺得好香,佢切法係三吃,就係鴨肉、鴨皮及連皮鴨肉,佢仲有好多醬料同配菜,鴨皮就配黃糖食,鴨肉就配蒜蓉食,連皮鴨肉就配其他配料用momo皮包住食,真係好正,好脆,肉汁好鮮,好食!!仲有一個桂花炒素翅,佢係係隔離即場炒,睇落好足料,有肉粒,葱,芽菜,蟹肉等等,食落感覺好爽口又好乾身,仲有鹹蛋黃幾惹味估唔到又幾好食龍蝦蘿蔔穌個樣好靚,勁colorful,個皮係好鬆化,唔會話好油,好香口。蘿蔔配龍蝦呢個配搭第一次食,都幾特別,仍然有少少鮮味。後來我地追加左甜品, 除左雪糕之外, 我地仲點左一個千葉豆腐花.好靚啊, 一絲一絲既豆腐絲, 形態好似一朵花. 幾軟滑味道清甜, 唔會太過火. 媽咪今次都好滿意,仲話下次叫埋婆婆黎食,不錯喲❤

一去到就已經見到龍麵館大大隻三個字,

佢同平時啲酒樓門面好唔同,有小小中西混合嘅感覺,幾得意wo

主要都係黑色為主,門口有條金黃色嘅舞獅,好輝煌啊覺得

好靚啊, 一絲一絲既豆腐絲, 形態好似一朵花. 幾軟滑

味道清甜, 唔會太過火.

媽咪今次都好滿意,仲話下次叫埋婆婆黎食,不錯喲❤
2017-02-06