2016-05-20
今年生日李老闆帶咗我去依間食晚飯慶祝,一入到去坐低,我就忍唔住同佢講:「依度咁靚嘅」😍識揀一定要BOOK靠窗位,好似我哋咁。因為間餐廳嘅Setting係有啲似戲院咁,全部梳化係望海的~ 雖然佢大部份枱都已經係梳化位(一定坐得舒服),但唔靠窗會變咗喺第二排,應該會望住前面啲人嘅後尾枕多過望海🙈2個人嘅舒服梳化:梳化對住嘅就係海景:由於李老闆係Book咗「第一排」,我哋排排坐坐喺梳化望住個靚景食咗好耐!佢張梳化設計真係好啱情侶嚟,可以一齊挨住食坐成晚!❤️講返啲嘢食先~我哋揀咗Set Dinner唔洗煩:頭盤 -- 吞拿魚Tartar or 蘑菇湯 (我哋揀一人揀咗一樣)Main Course -- 我哋揀咗Steak & Tiger Prawn Linguine (唔係Menu official名)Dessert -- 唔係好記得咩嚟嘅,但係係好食嘅!Birthday Cake -- 李老闆預先Book位時訂埋要咗個雜果千層酥Overall係幾好味嘅,不過性價比唔算太高,真係特別節日為咗慶祝嚟食嘅話都OK嘅!我哋食咗1人1個Set Dinner + 要咗1人1杯酒(有跟餐Special p
2個人嘅舒服梳化:
梳化對住嘅就係海景:
講返啲嘢食先~
我哋揀咗Set Dinner唔洗煩:
我哋食咗1人1個Set Dinner + 要咗1人1杯酒(有跟餐Special price)+ 1枝 Still Water (坐低後必問你飲咩水跟住迫住嗌一枝果隻) + 1個生日蛋糕 --> 埋單總共要~$1,500 (好似係,除非唔係)
點解話性價比唔高呢?因為食嘅嘢都真係有啲普通..唔好Get錯!其實都幾好食,但如果唔係咁嘅境真係唔值咁嘅價~所以如果你係要食埋境嘅人,就一定好Like依度!