2015-04-20
好啦又係我同朋友食飯啦,因為朋友話呢間餐廳幾好咪去試下 ,兩條友叫左下列菜式(其實佢都未試過呢d先揾埋我做炮灰咋 )去片第一道蒜香一口牛上菜時熱辣辣,個汁唔係咁夠多,麵底咬唔到(仲以為無死)d牛都夠新鮮彈口,不過不失 第二道西蘭花藍芝士湯,正呀藍芝士同西蘭花互相配合,令到我的味覺返返嚟 第三道洋蔥湯就平平無奇(可能藍芝士大過好味啦)不過料勝左夠多,又唔會有洋蔥的辛辣味 第四道蟹肉牛油果釀大菇,呢味就特別啦,特別在我除左食到菇味其他一d味乽大無,可能材料太多變左只係特出左個菇味啦 第五道西班牙黑毛豬風腿、煙鴨胸薄餅,呢個係必試,點解佢上時仲係熱辣辣過左一陣再食雖然暖左但都仲係咁好味黑毛豬單食時會偏咸,但放左落pizze到就無左咸味竟然轉變左為風味,仲要係令人食到唔停口添,我同我個friend差d變左搶另一半咁出盡法寶先搶到最後一件 好啦到最後一道菜就係乾炒墨魚蒜片墨汁意粉,個意粉炒很好好食又夠辣,但敗筆係墨魚,因為食落去無咩味,搞到好似食緊兩樣野咁(貌合神離) 呢間餐廳的特色係水晶燈,比好幽靜的感覺,可以帶女朋友嚟食,氣氛應該唔錯餐牌都好有feed
餐牌都好有feed