Bistro La Baie位於將軍澳澳南海岸,是間法國菜餐廳🇫🇷 店內的裝潢高級優雅,佈置設計帶點浪漫的氛圍,很適合慶祝生日或特別日子呢~🥰 餐廳更設有室外座位(可以帶同狗狗一起用餐🐶💕 ),天氣較涼時,坐在室外邊欣賞海景邊用餐,感覺很寫意😌🤍Oeuf “Deviled Eggs” Mayo (3pcs) (HKD108)半切烚蛋搭配法式蛋黃醬,再配上松露、蟹籽及番茜,味道層次豐富,一口吃下去超級滿足🤤🤍Seared “Three Yellow” Chicken (HKD198)香煎三黃雞皮脆肉嫩多汁,雞味濃郁😋 薏米飯口感彈牙,清新健康☺️ 而黑松露泡沫平衡了雞肉的油膩感,更提升了整道菜的風味呢~🤩🤍Baked Halibut (HKD248)焗比目魚肉質鮮嫩,搭配牛油汁更添香滑😍 還有鮮美的蜆肉及鹹香可口的法式炸薯仔,非常豐富且美味的一道菜👍🏻🤍Classic Crème Brûlée (HKD88)蛋香及奶香味同樣濃郁,口感細膩柔滑,甜度適中💛📍Bistro La Baie - 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G02號舖

🤍Baked Halibut (HKD248)

🤍Classic Crème Brûlée (HKD88)
蛋香及奶香味同樣濃郁,口感細膩柔滑,甜度適中💛

• Seared “Three Yellow” Chicken
2024-07-26 2712 浏览
朋友住附近,間唔中會過嚟搵佢放狗+食飯,早排同佢經過見到呢間餐廳新開,裝修幾靚,今日終於去咗試~餐廳都幾大,仲有室外坐位,當日傍晚去到,有少少風,門口都有幾枱飲緊嘢🍻 Chill!呢間餐廳原來每日都有做唔同優惠,我去嗰日係星期二,叫兩杯酒送$138以下小食。酒叫咗呢兩款,我鍾意智利嗰隻,相對Full body 少少~#意大利 Fontella Chianti DOCG $78#智利 Haras de Pirque by Antinori Reserva de Propiedad $68小食揀咗#MediterraneanTrioDip有三種蓉配酸麵包,鷹嘴豆蓉(黃色)、橄欖醬(深綠色)、烤茄子蓉(白色)橄欖蓉同鷹嘴豆蓉,酸酸地開胃~茄子蓉都幾特別~個酸麵包,外脆內軟好食👍Main course叫咗 #BLBSteakFrites #RibEye $378另加咗 香煎鴨肝$158牛扒5成熟煎得剛好,薯條炸得金黃好食,鴨肝厚肉,個面煎得脆脆哋~另外門口有一大疊圖書同顏色筆可以俾小朋友用!帶小朋友嚟可以舒舒服服食一餐😂係間 #親子友善 餐廳😍仲要 #泊車 都方便,呢個商場消費滿$200有3小
朋友住附近,間唔中會過嚟搵佢放狗+食飯,
早排同佢經過見到呢間餐廳新開,裝修幾靚,
今日終於去咗試~

餐廳都幾大,仲有室外坐位,
當日傍晚去到,有少少風,
門口都有幾枱飲緊嘢🍻 Chill!

呢間餐廳原來每日都有做唔同優惠,
我去嗰日係星期二,叫兩杯酒送$138以下小食。
酒叫咗呢兩款,我鍾意智利嗰隻,
相對Full body 少少~
Mediterranean Trio Dip

小食揀咗#MediterraneanTrioDip
有三種蓉配酸麵包,
鷹嘴豆蓉(黃色)、橄欖醬(深綠色)、烤茄子蓉(白色)
橄欖蓉同鷹嘴豆蓉,酸酸地開胃~
茄子蓉都幾特別~
個酸麵包,外脆內軟好食👍
BLBSteakFrites RibEye  +  Foie Gras

另加咗 香煎鴨肝$158
牛扒5成熟煎得剛好,薯條炸得金黃好食,
鴨肝厚肉,個面煎得脆脆哋~

另外門口有一大疊圖書同顏色筆可以俾小朋友用!
帶小朋友嚟可以舒舒服服食一餐😂
係間 #親子友善 餐廳😍
仲要 #泊車 都方便,呢個商場消費滿$200有3小時免費泊車👍👍👍

我見星期一原來做主菜買一送一,
星期三任食牛扒薯條,
星期四有平生蠔😂
每日Happy Hour 12-7pm
下次再約放狗再去😂

2024-07-23
Mediterranean Trio Dip
2024-07-01 2922 浏览
今日老公帶我到將軍澳澳南海岸Bistro La Baie食法國菜。餐廳位於海旁,環境設計有優雅、有情調,富浪漫氣氛。座位亦好闊落,坐得好舒服,食物水準高,價錢合理,值得推介Baked Halibut $248焗比目魚、蜆、牛油汁、毛豆、法式炸薯仔焗比目魚皮脆,厚肉嫩滑,配上蜆,毛豆、炸薯仔,份量足夠Seared Three Yellow Chicken $198香煎三黃雞、芥末薏米飯、黑松露雞湯泡沫香煎三黃雞外層呈金黃色,外皮香脆,內層肉質幼嫩,三黃雞下層是薏米,煙煙韌韌有咬口,最後配上黑松露雞湯泡沫,提升味道層次感配菜及沙律烤甘筍羽衣甘藍、蜂蜜牛油醬(素) $68烤甘荀非常爽口清甜,新鮮的羽衣甘藍,配蜂蜜牛油醬,又好味又健康Frozen Yogurt Sorbet $35Yougurt口感綿密,味道清甜,作晚餐甜品一流

Baked Halibut $248
焗比目魚、蜆、牛油汁、毛豆、法式炸薯仔
焗比目魚皮脆,厚肉嫩滑,配上蜆,毛豆、炸薯仔,份量足夠

香煎三黃雞、芥末薏米飯、黑松露雞湯泡沫

配菜及沙律
烤甘筍羽衣甘藍、蜂蜜牛油醬(素) $68
烤甘荀非常爽口清甜,新鮮的羽衣甘藍,配
蜂蜜牛油醬,又好味又健康

Frozen Yogurt Sorbet $35
Yougurt口感綿密,味道清甜,作晚餐甜品一流

2024-06-18
2024-06-27 2085 浏览
位於將軍澳海濱的<Bistro La Baie> 是一間我很喜歡的法式餐廳。 鄰近海濱的地理位置配上簡約唯美的裝潢,予人悠閑舒適的感覺。在浪漫輕鬆氛圍,享受一頓高質佳餚-🔸French Onion Soup $90法式洋蔥湯是每次品啪法國菜必點的。一上枱就傳來濃郁撲鼻的香氣。琥珀色的洋蔥湯入口甘甜,最正是那片漂浮在洋蔥湯表面上的gruyère cheese! 色澤黃金誘人,口感介乎酥脆與濕潤的滋味-🔸Seared Three Yellow Chicken $198香煎'三黃雞”、芥末薏米飯、黑松露雞湯泡沫一試難忘的一道主菜!三黃雞皮何其香脆,皮下脂肪不多,吃下去沒有油膩感! 簡單用上香草調味,保留三黃雞的鮮香,雞肉很嫩滑! 驚喜地用上薏米代替米飯。薏米是夏日去濕佳品。而且口感煙煙韌韌彈牙,低卡又健康! 薏米本身味淡,用上黑松露雞湯去烹煮,提升味道- 🔸Grilled Octopus $258作為海鮮愛好者,烤八爪魚也同樣出色! 八爪魚🐙嫩滑多汁,質感爽彈。配上法式炸薯仔、茄子蓉及十分出色的辣肉醬,味道富層次
在浪漫輕鬆氛圍,享受一頓高質佳餚

🔸French Onion Soup $90

香煎'三黃雞”、芥末薏米飯、黑松露雞湯泡沫

🔸Grilled Octopus $258

2024-06-23 1694 浏览
🇫🇷 Few days ago, my friend and I came to this sea view French restaurant in Tseung Kwan O. The French decor and the view created a very chill and relaxing vibe for our lunch. We ordered 2 lunch sets, and the food was delicious! Starters🐟 Yellow Fin Tuna Tatakiedamame, french long beans, citrus dressing, fried shallots炙燒黃鰭吞拿魚、枝豆、法國長豆、柑橘醬、炸乾蔥- The tuna tataki is a refreshing and flavorful start to the meal, with the tender fish complemented by the crunchy shallots and zesty citrus dressing.🥣 Potat

Starters

🐟 Yellow Fin Tuna Tataki
炙燒黃鰭吞拿魚、枝豆、法國長豆、柑橘醬、炸乾蔥

🥣 Potato and Garlic Soup
薯仔大蒜湯
- A comforting and velvety smooth potato and garlic soup, perfect for whetting the appetite.

Main

🐓 Seared "Three Yellow" Chicken
mustard barley rice. black truffle chicken foam
香煎"三黃雞"、芥未薏米飯、黑松露雞湯泡沫
- The juicy and tender "three yellow" chicken is elevated by the earthy black truffle foam, while the mustard barley rice provides a delightful textural contrast.

🥩 BLB Steak Frites (F) .
Bavette "flank", fries, baked garlic
BLB牛腹扒、薯條、烤蒜
- The BLB steak frites is a classic French dish executed to perfection, with the flavorful bavette steak paired perfectly with the crispy fries and fragrant baked garlic.

Dessert

🍰 Opera "Gâteau" Cake
chocolate sauce, berries, ice cream
歌劇蛋糕、朱古力醬、雜莓、雪糕
- The elegant opera cake is a decadent end to the meal, with the rich chocolate complemented by the refreshing berries and creamy ice cream.

🍮 Crème Caramel
焦糖布丁
- A classic crème caramel, with a silky smooth texture and a delightful caramelized top.

Drinks

🍋 Lemon water
- A refreshing lemon water to cleanse the palate.

☕️ Regular Coffee
- A perfect accompaniment to the desserts, providing a warm and comforting finish to the meal.

💰 Total: $595 for 2 (including 10% service charge).
2024-06-20
午餐
5天前 44 浏览
最近愛上咗去將軍澳海旁拍拖散步環境好舒服 吹吓海風 幾浪漫 Bistro La Brie 環境好靚可以打卡 環境又寬敞 價錢唔貴 仲可以望到將軍澳海景節日紀念日慶祝又多個好地方選擇 😉🦪Oysters生蠔新鮮即開 充滿海水香氣飽滿又Juicy🥩Beef Tartare黑安格斯牛肉他他 味道濃郁 好有口感 加埋酸種麵包一齊食味道配合🐟Fish & Chips炸魚好厚身 魚味濃郁 炸到外脆內軟加上他他醬味道好滋味 薯條即炸 熱辣辣又香脆🍌Chocolate Banana Crepes可麗餅充滿蛋香 加上朱古力醬入面包住香蕉切片 味道香甜
最近愛上咗去將軍澳海旁拍拖散步

薯條即炸 熱辣辣又香脆

🍌Chocolate Banana Crepes
可麗餅充滿蛋香 加上朱古力醬
入面包住香蕉切片 味道香甜
今晚嚟到呢間法國餐廳首先我叫杯無酒精特飲#mocktailGuava Refresher$62MAIN主菜:1) Seafood Ragout $218主菜當中,我最鍾意呢個食落好有葡萄牙海鮮燴飯嘅感覺,而且佢用嗰隻珍珠意粉超級好味,又索湯又有口感😍😍2) Seared "Three Yellow" chicken $198黑松露薏米飯,味道濃郁!3) Duck leg Confit $228鴨髀係一人份量,旁邊墊底嗰啲食落去好似綠豆沙😲😮再有一條腸墊底,將三樣食物👌🏻一齊食落口,個味道幾特別🤭Bavette (Flank)牛邊扒$298(五成熟)配阿根廷青醬呢個醬食落去好清新,但係又帶點辣味😛Add :Fried Shallots $58芝士炸蔥薯蓉呢個薯蓉最好味,係上面啲炸蔥😍呢度好好,有兒童餐👧🏻👶🏻我哋都叫咗兩份👇🏻👇🏻1)Tomato Cream linguine$78 2)Mini Burger With Fries $78我對仔囡對啲薯條讚不絕口🤣😂😋店舖環境充滿法國色彩🌹而且店內服務員態度每位都十分好
今晚嚟到呢間法國餐廳
首先我叫杯無酒精特飲#mocktail
Guava Refresher$62

MAIN主菜:
1) Seafood Ragout $218
主菜當中,我最鍾意呢個
食落好有葡萄牙海鮮燴飯嘅感覺,
而且佢用嗰隻珍珠意粉超級好味,
又索湯又有口感😍😍

黑松露薏米飯,味道濃郁!

3) Duck leg Confit $228

Bavette (Flank)牛邊扒$298(五成熟)
配阿根廷青醬
呢個醬食落去好清新,但係又帶點辣味😛
Add :Fried Shallots $58
芝士炸蔥薯蓉
呢個薯蓉最好味,係上面啲炸蔥😍

呢度好好,有兒童餐👧🏻👶🏻
我哋都叫咗兩份👇🏻👇🏻
1)Tomato Cream linguine$78

2)Mini Burger With Fries $78

我對仔囡對啲薯條讚不絕口🤣😂😋

店舖環境充滿法國色彩🌹
而且店內服務員態度每位都十分好
2024-11-14 0 浏览
前幾日收工近近地嚟到將軍澳海濱南岸食嗰dinner,去左靠近將軍澳海濱嘅法國西餐廳,環境幾靚,仲要對住個海坐得幾舒服田螺牛骨髓一碟有長長嘅牛骨髓,上面擺咗一粒粒嘅田螺肉,牛骨髓好淋身,配埋佢嘅醬料好好味😋幾鍾意田螺嘅口感,煙煙韌韌唔錯牛面頰一碟有三大件牛面頰肉,大概五成熟,入口即溶嘅感覺,食落都覺得好新鮮,有紅酒汁🍷配牛面頰肉好好味😋仲有薯蓉同蘿蔔蘆筍作為配菜,幾鍾意佢嘅薯蓉,好軟滑法式班戟一大件法式班戟🥞切成兩,件係焦糖蘋果汁,食落先覺得甜甜地,仲有啲花生粒粒同椰絲碎,幾鍾意佢嘅口感芒果沙冰一大杯芒果沙冰🍧飲落酸酸甜甜,好香嘅芒果味🥭凍凍地嘅沙冰,幾軟滑

田螺牛骨髓

牛面頰

法式班戟

芒果沙冰
2024-11-06
2024-11-12 0 浏览
約埋🐧🐧 buddy 一齊去將軍澳海旁,到訪依間裝修華麗又雅緻嘅法國風餐廳😆 裡面採用經典嘅歐陸風設計✅ 環境隆重又不失典雅,啱曬約會慶祝❤️ 前菜㨂咗一道黑安格斯牛肉他他🤭 特登加大份量,大大碟有足足150g😘 加大仲有鮮炸薯條送🥳 大大碗好抵食👍 牛肉他他口感鮮嫩滑溜😍 牛味又濃又香🤩 配搭酸種多士一齊食,真係棒棒喲🤗 主食㨂咗法式卡邦尼扁意粉😎 口味非常地道❤️ 濃稠嘅奶油忌廉加上鹹香嘅芝士汁,配搭滑溜溜嘅溫泉蛋😋 每一條意粉都非常入味👍 彈牙有嚼感❤️‍🔥 粒粒煙肉為意粉更添惹味😁 㨂咗兩道法國菜必叫甜品❤️ 香蕉可麗餅配70%朱古力醬和雲呢拿忌廉😉 好大份賣相精美😙 軟綿嘅可麗餅中間,填滿甜美可口嘅香蕉和醇美嘅朱古力醬,經典又出色嘅味道🙂‍↕️ 法式焦糖燉蛋表面焦糖烤得薄脆,食落甘甜焦香,下面燉蛋香滑細膩,甜度恰到好處🤝 真係會食上癮😈 飲品㨂咗2杯Mocktails🥰 色澤鮮豔奪目,好啱打卡📍 入口充滿濃郁嘅果香,清新又解膩,配搭主食甜品都非常夾喲😉

2024-11-12 0 浏览
🐟Baked Halibut $248比目魚熟度恰到好處 魚肉新鮮滑嫩厚肉而且無咩魚刺 食到啖啖肉嘅口感😋上面金黃脆脆嘅魚皮為魚肉增加一重口感💛下面薯仔都好特別 似係煙韌版嘅厚切薯片薯片另外調味過 味道好有層次🥔👍🏻無諗過無諗過 – 下面仲有一層㗎!!!墊底嘅仲有蜆肉 每粒都大大隻肥嘟嘟好厚肉索哂其他食材嘅精華🤤配搭嘅忌廉汁同埋菠菜精華好厚身 味道帶海鮮鹹味好惹味得嚟同啲食材都好夾!🍔Wagyu Beef Burger $198漢堡肉牛味香濃而且好厚一塊肉 一啖咬落去絕對滿足🐮moo~~~中間嘅洋蔥經過焦糖化 味道甜甜哋 平時唔食洋蔥嘅朋友都接受到xd平時夾住嘅酸黃瓜放咗喺麵包上面 避免到出水嘅問題😆麵包方面都盡善盡美 搽咗薄薄一層牛油烘到熱辣辣脆卜卜隔離仲配咗一大兜薯條 新鮮即炸嘅薯條又係無得輸😩💛🍫Opera Gâteau Cake $98歌劇蛋糕配朱古力雪糕 本朱古力控一睇餐牌已經鎖定咗佢🤣蛋糕分層清晰明顯但味道又好融洽口感濕潤蓬鬆 朱古力味同咖啡味伴隨杏仁味 濃郁得嚟唔會太甜太heavy🤤朱古力雪糕都唔輸洩㗎 食得出係靚食材~~想食翻啲酸酸甜甜嘅水果味可以配搭隔離嘅士多啤梨藍莓
Baked Halibut
🐟Baked Halibut $248
比目魚熟度恰到好處 魚肉新鮮滑嫩厚肉
而且無咩魚刺 食到啖啖肉嘅口感😋
上面金黃脆脆嘅魚皮為魚肉增加一重口感💛

下面薯仔都好特別 似係煙韌版嘅厚切薯片
薯片另外調味過 味道好有層次🥔👍🏻
無諗過無諗過 – 下面仲有一層㗎!!!
墊底嘅仲有蜆肉 每粒都大大隻肥嘟嘟好厚肉
索哂其他食材嘅精華🤤

配搭嘅忌廉汁同埋菠菜精華好厚身
味道帶海鮮鹹味好惹味得嚟同啲食材都好夾!
Wagyu Beef Burger
Opera “Gâteau” Cake
🍫Opera Gâteau Cake $98
歌劇蛋糕配朱古力雪糕 本朱古力控一睇餐牌已經鎖定咗佢🤣
蛋糕分層清晰明顯但味道又好融洽
朱古力雪糕都唔輸洩㗎 食得出係靚食材~~
想食翻啲酸酸甜甜嘅水果味可以配搭隔離嘅士多啤梨藍莓或者底底嘅果醬
Baked Halibut
Wagyu Beef Burger
Opera “Gâteau” Cake
2024-11-12 0 浏览
點樣食推介✨⭐️海邊約會餐廳⭐️⭐️將軍澳法國菜⭐️Bistro La Baie 地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G02號舖🍖法式蒜辣田雞腿 $148 (7.5/10)唔講以為食緊雞翼,炸田雞腳肉質彈牙,啖啖肉,有蒜香同香草吊味,辣味就好mild🍖法式紅酒燉和牛頰肉 $268 (7.7/10)望落價錢貴但份量係值得依口價,有兩大塊和牛頰肉,本身已經燉得好腍身🫶🏻,仲好大量軟滑薯蓉拌碟同芝士炸蔥豐富口感層次,推介🙌🏻🍖香煎三黃雞 $198 (7/10)三黃雞雞皮煎到好脆,有rosemary釀入去雞肉裡面,香草味味道濃烈,黑松露泡沫有淡淡嘅黑松露香氣,個底鋪左d薏米飯,食完覺得自己好健康🤣🍖香蕉可麗餅 $88裡面包左大量朱古力醬,超邪惡😂回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️ (滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)人均:$300~服務:(7.5/10)餐廳環境係將南海邊,非常chill!
點樣食推介✨

⭐️海邊約會餐廳⭐️
⭐️將軍澳法國菜⭐️

Bistro La Baie

🍖法式蒜辣田雞腿 $148 (7.5/10)

🍖法式紅酒燉和牛頰肉 $268 (7.7/10)

🍖香煎三黃雞 $198 (7/10)

🍖香蕉可麗餅 $88
裡面包左大量朱古力醬,超邪惡😂

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

人均:$300~
服務:(7.5/10)

餐廳環境係將南海邊,非常chill!
2024-11-12 0 浏览
將軍澳景致怡人西餐廳平日想去海邊Chill住嘆西餐,唔洗山長水遠去到赤柱嘅,嚟到將軍澳Monterey Place都可以享受海景西餐。由將軍澳港鐵站步行10分鐘即可到達。黃昏嚟到嘅話,重可以欣賞日落嘅跨灣大橋,景觀不俗。每日都有精選優惠,星期三有牛扒放題,不妨睇下邊日有嘢岩食!法國生蠔 $50/3隻逢星期四就可以享用生蠔盛晏優惠,只要$50就有三隻法國生蠔,唔夠可以再追加。法式蒜辣田雞腿 $148比較少係西餐吃到田雞,賣相與炸雞相若,外層炸至酥脆,內裡口感嫩滑,充滿蒜香,相當有風味。油封鴨腿配扁豆香腸 $228傳統的法式菜式,鴨肉在油封時經過慢煮,上菜前會煎香鴨皮至脆口。鴨肉入口嫩滑。配菜吸收鴨肉汁,肉味香濃。Opera Cake $98朱古力層次豐富嘅Opera Cake遇上Cappuccino 雪糕,朱古力同咖啡相當夾,配上草莓醬作點綴,值得一試!
將軍澳景致怡人西餐廳

每日都有精選優惠,星期三有牛扒放題,不妨睇下邊日有嘢岩食!

法國生蠔 $50/3隻

法式蒜辣田雞腿 $148

油封鴨腿配扁豆香腸 $228

Opera Cake $98

2024-11-11 0 浏览
呢日黎到將軍澳海旁呢間Bistro La Baie 食晚飯! 真係好CHILL, 食完仲可以出去行下, 辛苦完一日真係好需要有呢D 時間獎勵下自己! 我地叫左香煎三黃雞、牛腹排配薯條, 同埋我地太中意食薯條既關係, 另外仲叫多左份薯條! 香煎三黃雞真係煎到好香好好食! 個皮勁脆, 食到我地停唔到口! 真係好好味! D 雞肉肉質好嫩, 岩岩好熟又唔會鞋, 真係Perfect! 另外牛腹排配薯條既牛肉夠哂嫩, 唔會過熟, 真係好好味! 薯條夠哂香口同脆, 仲有熟蒜, 真係好夾好好食! 薯條高質到我地再叫多左一碟! 真係夠哂滿足!

2024-11-08 0 浏览
位於將軍澳澳南海岸的法式餐館Bistro La Baie 提供卓越的用餐體驗,不論食物味道和氛圍都很好,裝潢時尚,空間感足,餐廳本身就是個網美,好適合打卡拍照,除了室內座外,還有戶外座位選擇,可以看到海景。他們的生蠔 (HKD98/2pcs) 好新鮮和飽滿,很貼心將生蠔肉挖出,可以直接食用,味道也較creamy!頭盤方面必試是肉眼牛扒 (HKD378) ,牛扒會配上幼薯條及烤蒜,我點了5分熟,色澤粉嫩的肉質吃起來細嫩鮮美,肉味豐腴,牛排的份量不會太少,2人會分著吃也可以多吃幾塊!香煎三黃雞 (HKD198) 煎至表皮金黃色澤,帶微微焦香脆感,內部肉質超級軟嫩,搭配薏米飯及黑松露泡沫,口感更豐富,好有飽足感。最後來一道經典的法式香蕉可麗餅 (HKD88) 為這餐劃下完美的句號。

2024-11-07 0 浏览
今日同屋企人去海旁個邊食法國餐廳餐廳環境好舒服😌有室內同室外位置都好寬敞明亮而且有種高貴優雅感覺好多梳化位置坐得好舒適☺️Menu都係有好多唔同種類嘅食物生蠔🦪生蠔只嗌左三隻試下,有一隻好肥美好重海水味,另外兩隻就偏瘦唔夠肥美焗比目魚•蜆•法式炸薯仔魚肉好嫩滑,仲有啲蜆肉好鮮甜😋薯仔片煮得好入味好腍,整個菜式嘅忌廉汁都好creamy好惹味法式紅酒燉和牛頬肉•芝士炸蔥薯蓉牛肉好軟腍好有口感,份量都幾足,配菜亦都好好食,芝士炸蔥薯蓉好絲滑星期一至日都有唔同嘅優惠🌟
今日同屋企人去海旁個邊食法國餐廳
餐廳環境好舒服😌有室內同室外