2019-09-16 62 浏览
嘉里可以說是網紅必去酒店,以全海景落地玻璃為主題,吸引內地不少旅客入住。嘉里酒店內還有一間地道西餐廳,遠眺紅磡碼頭海景,低調卻高雅大氣,店內氣氛浪漫。餐廳菜單選擇不算很多,主要是單點扒類、意粉及幾款套餐,偏近高級西餐廳價錢,於酒店內來說是蠻正常。Dinner Set A套餐必包括餐湯、是日甜品及茶,其他則略微不同。餐湯濃稠度適中,口感較薄身,味道較為清淡。Poached Prawn and Cream Cheese With Green Salad沙津菜口感清脆爽甜,鮮美可口,份量輕巧。Dry aged Sirloin Steak (250g)主菜配上烤薯、烤蕃茄、烤菇及紅酒啤梨,每件均屬精緻料理,外皮乾脆內里富水份,香口惹味。西冷扒大塊而厚身,肉質結實飽滿,口感富彈性,肉香而味鮮,肉汁豐富多彩。Dinner Set BGrilled Scallop with Salmon Caviar極美精緻鮮果煙三文魚盤,包括鮮無花果、提子、草莓。煙三文魚油潤滲魚香,嫩滑帶點煙薰及三文魚獨有鮮味,甘香濃郁鮮美。Sous vide Chicken Salad Dry aged Ribeye stea

Dinner Set A

沙津菜口感清脆爽甜,鮮美可口,份量輕巧。

Dry aged Sirloin Steak (250g)

Dinner Set B

steak(250g) with King Tiger Prawn

同樣配菜出色,主菜更為吸引,肉眼扒大而厚度適中,燒至外表呈網格紋,五成熟。
肉質鬆軟鮮美,口感嫩滑油香豐富多肉汁,肉味香濃,無論食材或烹煮火喉亦同樣出色。

Sorbet

雪葩顏色淡白,味道偏酸甜,生律解膩 。口感綿密輕盈,入口化在舌上。

Chefs Recommended Pasta

手工造意大利粉,較長而粗身,口感偏煙韌,蕃茄味濃郁稠密,份量較少。

Today's Dessert
Coffee or Tea
每份套餐包甜品及茶飲,茶香濃郁而不澀,清新舒喉。
2019-09-16 320 浏览
又到中秋節啦!今晚友人帶我黎到Kerry hotel食熟成牛扒!呢間餐廳有落地玻璃望出去就係維港夜景,再加上中秋的月亮,畫面真的很美!餐廳雪櫃內會見到多款熟成牛肉,看過餐牌後我們每人點了一款主菜再加飲品!點菜後,店員會先上麵包,麵包有法包及核桃包,配有牛油,枱上也有醋及橄欖油!Dry-aged Ribeye Steak,呢款Ribeye點了5成熟,沒有整得過熟,牛扒肉質鬆軟,唔會好肥,食落味道跟平時的牛扒有點唔同,帶點像臘腸的味道,很特別的味道!牛扒還配上3款不同的鹽,包括海鹽、火山鹽和紫菜鹽,另外亦有醬汁可以點!個人覺得配鹽食更能食到牛的原味!Prawn,Mushroom and Broccoli Stuffed Dry-aged Chicken Breast,唔只係熟成牛,雞都有!呢款胸內釀有蝦肉、西蘭花、蘑菇,蝦肉彈牙,配上雞肉一齊口感好特別!雞肉嫩滑,好香雞味!配上多款蔬菜,感覺清新!Peach & Lychee Bubble,呢款飲品好香荔枝味,加上有梳打水,飲落有好fresh的感覺!呢間餐廳景靚野食又高質,值得再黎!
Dry-aged  ribeye  steak

Prawn,mushroom  and  broccoli  stuffed  dry-aged  chicken  breast

呢間餐廳景靚野食又高質,值得再黎!
2019-09-13
Dry-aged  ribeye  steak
2019-09-15 48 浏览
今晚同朋友慶祝生日,選擇了在紅磡新開的嘉里酒店,因為這間Bong 的韓式西餐fusion 餐廳環境悠美,舒適高貴,食物高質,便訂座來食。餐廳入面燈光昏暗,很有氣氛,落地玻璃可以望到外面的碼頭海景和日落。Dinner set有三款,我們點了其中兩款來食。餐包,溫熱軟熟,香甜可口,可以點牛油和醋一齊食。餐湯,南瓜蓉忌廉湯,熱騰騰,稠密滑溜,有濃郁的南瓜味,甜而奶香。前菜,沙律汁煙三文魚,擺碟美觀,三文魚嫩滑鮮甜,不帶腥味,還有無花果,提子等,口感清新爽甜。雞胸肉沙律菜,沙律菜爽脆清甜,新鮮即切,雞肉較結實有口感。手工扁意粉配芝士黑松露,忌廉汁奶滑香濃,滲入意粉當中,芝士味道濃郁,扁意粉煮很爽滑彈牙,口感層次豐富。乾式熟成肉眼牛扒配燒虎蝦,五成熟,牛肉經過乾式熟成的方法處理後更加嫩滑可口,咬落煙韌有口感,而牛肉味道更加濃郁,網燒的方法更能鎖住肉汁,一切開後肉汁緩緩流出,油脂香味散發,香甜美味。甜品有士多啤梨蛋糕,味道酸酸甜甜,冰凍可口,蛋糕滑溜軟熟。熱茶,伯爵茶,茶味香醇,入口香味散發。

Dinner set有三款,我們點了其中兩款來食。

餐包,溫熱軟熟,香甜可口,可以點牛油和醋一齊食。

雞胸肉沙律菜,沙律菜爽脆清甜,新鮮即切,雞肉較結實有口感。

甜品有士多啤梨蛋糕,味道酸酸甜甜,冰凍可口,蛋糕滑溜軟熟。

熱茶,伯爵茶,茶味香醇,入口香味散發。
2019-09-15 51 浏览
好耐無過黎紅磡 今日同男朋友黎呢間餐廳食野 有海景 好寫意☺️呢間餐廳主打熟成牛 有個好大既櫃我地嗌左dinner set B 再嗌左個pasta🍝首先黎左個麵包先熱辣辣麵包上枱 有兩款唔同既麵包 外脆內軟 食落好香口南瓜湯 味道濃郁 配上少少既肉碎 咸咸地調味沙律配千島醬 橙片 酸酸甜甜 作為開胃前菜十分之合適煙三文魚加帶子 配有無花果 士多啤梨 車厘茄 仲有魚子醬~ 原來魚子醬係咁咸🤣煙三文魚配沙律 令到食落有啲花之戀既感覺🍣Rib eye扒🥩medium岩岩好 肉質唔韌唔鞋口 肉汁亦都能夠被鎖住 有三款鹽 三款醬 可以配搭 每一款都可以呈現唔同既感覺 個人認為最好既都係配芥末醬~呢個係跟餐既pasta 份量得一個拳頭左右大 所以我地額外再嗌多左個pasta! 呢隻tomato sauce甜甜地幾好味~另外再嗌既芝士牛肝菌扁意粉最後甜品係紅桑子雪葩 口感係偏實 個人較喜歡😋👍🏻總結 環境好舒服 好適合傾計談心 享受一下!

呢間餐廳主打熟成牛 有個好大既櫃

我地嗌左dinner set B 再嗌左個pasta🍝
首先黎左個麵包先

熱辣辣麵包上枱 有兩款唔同既麵包 外脆內軟 食落好香口

南瓜湯 味道濃郁 配上少少既肉碎 咸咸地調味

沙律配千島醬 橙片 酸酸甜甜 作為開胃前菜十分之合適

另外再嗌既芝士牛肝菌扁意粉
最後甜品係紅桑子雪葩 口感係偏實 個人較喜歡😋👍🏻

總結 環境好舒服 好適合傾計談心 享受一下!
2019-09-14 76 浏览
朋友之前同老公去了香港嘉里酒店的bong食birthday dinner,提及過餐廳不但環境靚,而且食材主打更是韓式熟成牛,所以趁著中秋節,各自公司都提早放工,約埋去食個高質lunch當做節😆餐廳提供3個Lunch Set,我地揀左6個course連餐飲的Business Lunch:餐廳先送上2款溫熱麵包及忌廉南瓜湯,麵包塗上牛油,配上熱辣辣creamy南瓜湯,對無食早餐的我感覺暖胃又滿足☺️;沙律菜及橙肉非常新鮮,sauce可因應自己喜好添加,感覺清新開胃;店員送上6款調味料,並為每款調味料作出簡介,單是鹽都有3款,真的幾講究;經過熟成的牛排果然肉嫩多汁,而且牛味強烈,其實不用配調味料已夠味,但我還是喜歡配鹽同吃😋配菜亦很不錯;Today’s Pasta係蕃茄意粉,酸酸地幾岩口味,幸好份量不多,否則對已有八至九成飽的我們就浪費了😆最後店員同時為我們送上紅桑子雪皅、蛋糕及餐飲,蛋糕是棒子味,而紅桑子雪皅酸酸甜甜,剛好中和蛋糕的甜膩,為這一餐劃上完美句號🥰餐廳環境及食物質素如朋友描述一樣優質,坐在景觀開揚的落地玻璃旁,望住海景用餐,心情都特別放鬆寫意,相信於日落時分用餐應該會令人更愉悅🥰

餐廳環境及食物質素如朋友描述一樣優質,坐在景觀開揚的落地玻璃旁,望住海景用餐,心情都特別放鬆寫意,相信於日落時分用餐應該會令人更愉悅🥰另外,午餐價錢只需$300便已包括6道有質素菜式,再配埋靚境及有善服務態度,真的唔貴!好可惜原來餐廳午餐時間直至15:00,而我們則差不多14:00才趕到,以至用餐時間比較趕急,未能慢慢享受!
2019-09-13 104 浏览
早幾天約媽媽在黃埔吃午飯,想要坐得比較舒適,便來了在嘉里酒店旁邊的Dockside 的bong,吃得是韓式熟成牛排喔!午飯的時候除了a la carte之外有三種lunch menu,包括Lunch Special、Business Lunch和Executive Lunch。我和媽媽都選了中間的Business Lunch($300),共有6個course再加咖啡或茶呢!Sweet Pumpkin Cream Soup不愛南瓜的我覺得這碗也不錯,主要是調味蠻好,配上烘過的麵包更是一流。Green Salad with Orange沙拉清新健康,可以自由選擇加多少醬汁。Dry-aged Sirloin Steak (150g)熟成牛排一上菜已經香味撲鼻。店員上菜前拿來了各種調味料,包括黑椒汁、芥辣、酸瓜、海鹽、紫菜鹽和火山鹽。個人比較喜歡配鹽,焗薯也非常好吃。Sorbet來一個palate cleanser,是raspberry口味的,味道超級棒!Today’s Pasta意粉住得al dente,醬汁調味得宜。其實剛剛吃完牛排已經很飽,這個意粉的分量是剛剛好。Dessert再來個甜點

Green Salad with Orange

沙拉清新健康,可以自由選擇加多少醬汁。

Dessert

再來個甜點,份量適中不會太甜。

Coffee or Tea

我和媽媽都要了cappuccino,吃飽喝足後便繼續下午的行程咯!坐得舒適、吃得快樂,很滿足的一頓午飯呢~

Cappuccino

Cappuccino
2019-09-13 38 浏览
這一天收工同朋友去了紅磡食飯,餐廳位於嘉里酒店附近在餐廳裡面都可以看到海港,日間可以看到日落,夜晚就有夜景觀賞😍😍我們點了一個Set B頭盤是sweet pumpkin cream soup & sous vide chicken salad南瓜湯很creamy,很滑沙律醬酸酸甜甜,很開胃的感覺Grilled scallop with salmon caviar賣相很精緻,三文魚的醬汁很配,食落好好味道主菜我們點了五成熟牛肉,原來這裡的牛肉都是dry aged熟成牛肉五成熟的牛肉肉質不錯,不會太韌,厚度適中番茄意粉味道酸甜,不錯最後還有甜品草莓沙冰酒味朱古力
這一天收工同朋友去了紅磡食飯,餐廳位於嘉里酒店附近

我們點了一個Set B

南瓜湯很creamy,很滑

沙律醬酸酸甜甜,很開胃的感覺

賣相很精緻,三文魚的醬汁很配,食落好好味道

五成熟的牛肉肉質不錯,不會太韌,厚度適中

番茄意粉

味道酸甜,不錯

最後還有甜品

草莓沙冰

酒味朱古力
2019-09-13 38 浏览
嘉里酒店內嘅 bong pro-dry aging,係做熟成牛嘅專家,今日特意前來用心細味。通過酒店嘅open area🌳🌳🌳 , 天與海一覽無遺,維港嘅景色由黃昏嘅亮白 ,慢慢轉變到五光十色嘅晚空✨✨✨✨,喺bong 用餐,這個美景絕對係bonus🥰來自優質農塲,牛牛因應不同部位,恆溫監控,天然水份被抽乾嘅牛肉,肉味特濃,肉質透過牛肉自家嘅變化,更顯鲜嫩,知道了熟成牛的箇中學問,今天我吃得更加仔細🥩難得四個人,店員推介了Tomahawk 斧頭扒,除了夠份量之外,「Tomahwak」脂肪比例適中亦係賣點。由於製作需時,先吃一點餐包🥐🍞,暖暖脆脆的口感,懶洋洋的坐下,一份無拘無束嘅自在。優質嘅牛扒,略加海鹽🧂提味已經滋味無窮,bong 特意提供,紫菜鹽、喜馬拉雅山鹽和海鹽三款,儘管都是鹽,逐一品嚐,食得更加有趣 。大大件既斧頭扒,焦香嘅燒烤味道,香氣飄飄,牛排邊緣肉質爽脆,中間口感豐厚飽滿,熟食肉味果然濃郁,內嫩粉紅,輕易咬開,越是咀嚼,越見滋味,非常高質⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️。再吃肉眼🥩,即時比較, 熟成效果,出來味道一樣好,肉味甜,質感濃縮富彈力,除了牛塊出色,煎烤嘅伴菜同樣美味,🍅蕃茄特甜香甜

難得四個人,店員推介了Tomahawk 斧頭扒,

再吃肉眼🥩,即時比較, 熟成效果,出來味道一樣好,肉味甜,質感濃縮富彈力,除了牛塊出色,煎烤嘅伴菜同樣美味,🍅蕃茄特甜香甜、南瓜🎃焗薯腍滑濕潤,🍾紅酒燴啤梨更加係用心之作🍐

一點肉,配搭芝士🧀黑松露炮製嘅意粉,香口creamy , 好不豐富的組合,此時此刻,眼睛看著美麗的維港🎡,鼻子聞著黑松露的香氣,嘴巴吃著甜美的牛扒 ,一切都很美💕, 非常高質嘅一餐🍽👍👍👍
2019-09-12 43 浏览
又係一個慶祝既日子,朋友搵左呢間五星級酒店入面既韓式扒房😆專食dry age 牛扒!正呀🤤仲有海景睇,環景一流!餐包有nuts,香,用心製作👍🏻先上場係蟹肉黑松露芝士意大利粉,立即聞到好香松露味,意粉麵質較煙un,似係自家製作松露用原片松露,唔係松露醬,而且蟹肉份量足,搭配濃濃芝士味的麵汁,算係酒店水準👍🏻T-bone steak一出場就有驚喜,因為真係幾大份,牛肉同配菜都係二人份量。配牛扒嘅調味料有好多,紫菜鹽、海鹽、岩鹽、黑椒忌廉汁、芥末同酸瓜。個人最鍾意海鹽,簡單點綴濃烈的牛味。T-bone牛扒由tenderloin 同sirloin 組成,前者肉質柔軟,後者肉味較香,medium rare 熟度不錯,喜歡食肉一定要嗌!呢度嘅熟成牛肉需要80日係適當溫度同濕度下熟成,今次食美國牛肉味已經好濃,相信呢度嘅熟成韓牛都應該唔錯,下次要試😆

餐包有nuts,香,用心製作👍🏻

• T-bone
2019-09-12 346 浏览
今次是第二次再臨,不同的是白天和晚上的分別🤗剛剛坐下的時候天還未黑齊,看著由光轉暗再到燈火璀璨,已經被溶化了💫乾式熟成肉的保存櫃成了我們的拍照焦點,近距離近看每種不同部位的牛肉🥩大家都做起專家來😬我們決定單點一些一起分享,再加一、兩個Set,為的是可以試多一點🤗前菜麵包、沙律🥗、餐湯,由於我之前來過,有一定的個人記憶,所以特別留意朋友第一次的評價,首先對麵包已經讃口不絕,新鮮酥軟,更加覺得餐湯無論賣相、味道都非常高分👍🏻主菜未到之前,侍應為我們介紹了三款不同醬汁,鹽也分三種,紫菜鹽、岩鹽和喜瑪拉雅山鹽,十分講究😍首先呢份Dinner Set A $640元,已經包括上述前菜和呢件乾式熟成Sirloin Steak 🥩250g,Dry aged 牛係牛之極品相信都不需多講,重點是利用牛肉本身的天然酵素打破肌肉內的結締組織,這使得肉質變的更軟嫩,最主要效果是讓牛肉本身天然的風味更佳集中與飽和,每一口都零舍不同😍950g的Dry aged Tomahawk Steak 戰斧牛扒$1150,無論厚度和Size都令人驚訝,老實說講,戰斧扒唔係第一次食,不過乾式熟成的還是第一次,因為通常要預訂,但
今次是第二次再臨,不同的是白天和晚上的分別🤗
Dry aged Tomahawk Steak
950g的Dry aged Tomahawk Steak 戰斧牛扒$1150,無論厚度和Size都令人驚訝,老實說講,戰斧扒唔係第一次食,不過乾式熟成的還是第一次,因為通常要預訂,但由於熟成的處理方式,可以在有存貨的情況下提供🤗
Dry aged Tomahawk Steak
肉質纖維特別柔滑,肉味保存十足,與別不同,由於是乾式熟成,大量水份被蒸發了,所以肉味更濃,咀嚼更容易😋😋😋
嘆完咁夠份量嘅靚牛,當然要食番啲澱粉質,黑松露蟹肉Pasta $230,雖然份量不多,但竟然足夠數人分享,加上少許黑胡椒,更加惹味🤗
在這𥚃用餐,除了美味的食物和優質服務外,維港夜景🌃更是令人陶醉不已💕
2019-09-11
2019-09-08 60 浏览
今日特登嚟紅磡海旁同女朋友食個浪漫嘅晚餐,而佢又好鍾意食牛扒所以就黎試下呢間dry age牛扒我地叫左個dinner set B同一個意粉shareset既頭盤有麵包,係熱架,跟住就係餐湯,呢個係南瓜忌廉湯,熱辣辣,好creamy好甜,有南瓜textureSous vide chicken breast salad慢煮雞胸出名嫩口,多汁,果然係正!呢個assorted頭盤非常開胃煙三文魚酸酸地,仲有無花果、士多啤梨等等dry age牛扒黎喇,仲有燒大海蝦叫左medium rare 剛剛好 牛肉味真係比普通牛濃味,肉質就正常,表面好脆好香,十分滿添蝦有小小既焦香味,加上忌廉汁,好正黑松露蝦肉芝士意粉黑松露同平時唔同,係濕既,感覺好天然,芝士成塊咗落,好重味😆三口份量既跟餐意粉,已經好飽所以size岩岩好,蕃茄味調得不錯甜品有lemon sorbet同opera cake 一樣酸一樣甜 中和番最後嘆埋杯cuppucino睇下海景整體黎講好滿意呢餐!

我地叫左個dinner set B同一個意粉share
set既頭盤有麵包,係熱架,

慢煮雞胸出名嫩口,多汁,果然係正!

呢個assorted頭盤非常開胃

煙三文魚酸酸地,仲有無花果、士多啤梨等等

dry age牛扒黎喇,仲有燒大海蝦

蝦有小小既焦香味,加上忌廉汁,好正
黑松露蝦肉芝士意粉

最後嘆埋杯cuppucino睇下海景
整體黎講好滿意呢餐!
2019-09-08 53 浏览
話說嘉里酒店都已經開咗一段日子,之前好鍾意食佢哋嘅自助餐,行過個平台先發現原來呢度仲有間餐廳!一於同家姐撐枱腳以下呢兩個main我自己嚟講非常之鍾意!一黎份量唔細 相比起其他食物之下 魚夠曬鮮味煮得啱啱好!唔會過鞋夠曬鮮嫩,二個龍蝦意粉個意粉就夠曬彈牙配埋個汁簡直係perfect呀鍾意飲酒同食肉嘅朋友,就絕對絕對唔可以錯過啦!但識逄我哋兩姊妹都減緊肥,所以都叫咗啲冇咁heavy嘅嘢食 價錢嚟講唔算話好平,但係呢個服務配想咁嘅海景就絕對無敵呀!食完仲可以喺黃埔海旁行過去尖東海旁夠曬方便寫意。

2019-09-07 383 浏览
忙碌工作後的晚上同朋友黎到位於紅磡的嘉里酒店吃晚餐,佢介紹話呢度有間餐廳名叫「bong」好高質,一於就黎獎勵下自己。餐廳窗邊位設落地玻璃,可以欣賞到紅磡碼頭海景同日落,賞心悅目由於唔太肚餓嘅關係,只係點左一個Dinner Set B同蟹肉扁意粉麵包籃點餐後不久侍應便送上麵包籃,係餐廳自家製的香脆法包及麥包,熱烘烘,外鬆脆,內軟熟Sous vide Chicken Salad蔬菜沙律好爽脆,仲有甜甜的香橙同健康雞胸肉,配上輕盈的香草乳酪醬,感覺好freshGrilled Scallop with Salmon Caviar賣相精緻相當有心思,七彩繽紛。帶子體型雖小,但煎得香口,內裡嫩滑鮮甜。煙三文魚好油潤,加入左三色椒粒、沙律醬及法國黑魚子,更加滋味!伴碟仲有藍莓、無花果、車厘茄、草莓等等,清新開胃Sweet Pumpkin Cream Soup南瓜湯好creamy,好香甜,係天然嘅南瓜香甜味,而且滿有忌廉奶油香,好好飲啊Dry aged Ribeye Steak with King Tiger Prawn250g的熟成肉眼扒大約七成熟,脂肪比例不多,口感軟嫩,牛肉味好香濃,我自己食晒全

麵包籃

Sous vide Chicken Salad

Sweet Pumpkin Cream Soup

250g的熟成肉眼扒大約七成熟,脂肪比例不多,口感軟嫩,牛肉味好香濃,我自己食晒全塊,好正啊~ 配埋巨型虎蝦,肉質彈牙,蝦味濃郁,無得頂呀!另外旁邊茄子、蘆筍、蕃茄等等配菜都好出色,健康之餘仲減低左油膩感

另外仲有不同款式的鹽粒及醬汁可供搭配肉眼扒食用

Crab Meat Cheese Truffle with Homemade Linguine

另外單點左呢個蟹肉芝士松露扁意粉。醬汁不會太濃稠黏膩,剛好適中。而蟹肉嘅份量都幾多。自家製扁意粉蛋味比較重,口感不錯

Sorbet

青檸味嘅雪芭好冰涼,酸酸甜甜,有清新味蕾之用

Today’s Dessert

最後跟餐甜品仲有紅桑子蛋糕,酸酸甜甜,大滿足呀,為晚餐畫上完美句號
2019-09-07 37 浏览
熟成牛肉是用方法和時間,令到牛排肉質軟腍,不過由於製作過程需時,另外流失部分重量,因此不是很多食肆提供。從網路上得知,在紅磡嘉里酒店附近,有一間專門店提供,自然來到了。店外就是維多利亞港,一邊進餐,一邊可以觀賞維港夜景,確是人生一樂也。Dry-aged T-bone steak🥩 (650g/2portion)$780。分開兩部份,一部份是牛柳,另一部份是西冷,配菜有紅酒燴啤梨、薯仔、蕃茄、紅蘿蔔、翠玉瓜、茄子、蘆筍和雞肶菇。牛柳部分軟腍,牛肉味道十足。西冷部分帶點嚼勁,筋位爽口不靭。Homemade linguine with tomato 🍅 sauce $200,以新鮮蕃茄煮成的醬汁,味道酸酸甜甜,加上芝士片,雖然是簡簡單單的做法,已經是味道不錯,配合熟成牛排🥩,兩個人吃足夠有餘。

2019-09-06 183 浏览
最近啲天氣都陰陰暗暗,搞到我個人都陰陰暗暗咁,提不起勁🙃為咗令到我舒服😌啲,友人就帶咗我去酒店😳食牛扒🤗,嗰度專食dry-aged ,上次都食dry-aged都有唔錯感覺,呢次重要喺酒店食,應該會更加正😚😚餐廳位處喺紅磡嘉里酒店,由餐廳望出去正正就係維港,賞心悅目😆而餐廳環境優美,寧靜悠閒,確實令人都舒服😌呢度有提供set dinner,不過我除咗想食牛扒之外,豬亦都想試試😳Two steaks & two drinks都夠lu😉首先會serve 🍞再加牛油俾你搽,當外脆內軟而帶有餘溫既bread遇上冷冷既牛油,喺微微餘溫下,牛油慢慢融化入喺麵包入面,再一啖食咗去,雖然簡單,但已經令我相當喜歡🤤🤤Dry-aged L-bone (400g) $500呢個就係我個main dish 🥴一上真係嚇親,估唔到原來400g係咁多,厚度有5蚊銀咁高,而且chef喺熟度拿揑得非常好👍🏻👍🏻,medium外面粉紅色再慢慢漸變到紅色,入口鬆軟,味道濃郁,油香油份好出🤤唯獨近骨位都比較難搞啲🥺,而且餐廳提供總數6款鹽&醬俾你配嚟食,我個人最鐘意都係加岩鹽食,少少咸味同牛味好配合😋😛Dry aged Po

Dry-aged L-bone (400g) $500

Dry aged Pork Shoulder Butt $368
呢個有人點,我都有幸食到幾嚿🥴🥴厚度同牛排相若,而且有肥位,一咬落去就爆哂啲油出嚟,豬味係我食過最濃郁一次,dry aged真係不得了既處理方法,令到我對pork有另一種喜愛,以後都會食吓🐷,唔會淨食🐮

Peach & Lychee Bubble $68
呢杯係mock cocktail🍹有好香桃味,味道有啲甜,不過仲好,慢慢細細啖,唔會好快chur哂🤑而粒荔枝都要食吖,裏面藏咗啲桃肉入面,好搞笑好有誠意🤣

服務一流唔在講,環境、食物真係對得起佢個價有餘,食完個人都舒暢唔少,Thank you 😘😘