2024-06-26 61 浏览
食西餐嘅話,我一定會推介去CARVER餐廳試下佢哋嘅三道菜套餐,價錢只係$268。首先嘅前菜係田園蔬菜沙律,入面有牛油果、無花果、藜麥同紅石榴。沙律新鮮得嚟講,蔬菜爽脆,而牛油果同無花果嘅組合好特別,增加咗口感層次。藜麥同紅石榴都帶嚟啲微微嘅酸甜味,令整個菜色更加豐富。然後我叫左200克嘅澳洲M3西冷牛排,佢嘅配菜有啤酒脆漿薯條、田園蔬菜同肉汁。牛排煮得剛剛好,咬落去有啲嚼勁,肉質鮮嫩多汁,帶有濃郁嘅牛肉味。啤酒脆漿薯條格外香脆,增添口感。田園蔬菜都煮得恰到好處,保留咗蔬菜嘅原汁原味。最後嚟到甜品,我叫咗佢哋主打嘅 CARVER 雪糕新地,係焦糖脆餅旋風。雪糕濃郁滑順,而焦糖脆餅係外脆內軟,加埋甜蜜嘅焦糖醬,帶嚟一種濃厚嘅甜味同口感。真係令人欲罷不能。

之前試過銅鑼灣皇冠假日酒店名下既餐廳都非常滿意🤪今次特登同屋企人試銅鑼灣呢間 ᴄᴀʀᴠᴇʀ 🌈坐得舒服又食得滿意☺。。。🦔 3️⃣ 🅲🅾🆄🆁🆂🅴🆂 $268✢ 田園蔬菜沙律(牛油果、無花果、藜麥及紅石榴)沙律菜睇落好開胃🤩除咗有鮮豔嘅無花果、新鮮嘅牛油果 仲有一粒粒吸睛嘅紅石榴粒 款式一啲都唔hea! 仲有粒粒藜麥增添口感👍🏿 ✢ 宮崎縣米飼豬扒(配風琴薯仔、田園蔬菜及伊雲士汁)聽講呢間啲扒幾高質!塊豬扒真係有手掌心咁大🤯但保持到肉質鮮嫰 加上伊雲士汁更添風味 薯仔亦好細心地製作成風琴型😆菜量都比得好足夠 整個搭配好豐富✢ 特濃朱古力軟心蛋糕呢客甜品比想像中有誠意🤩首先份量唔細 欣賞佢vanilla cream打得夠杰身 放上雜莓粒等更顯立體感 最後更灑上金箔點綴 流心朱古力蛋糕都昇華咗
。。。🦔

3️⃣ 🅲🅾🆄🆁🆂🅴🆂 $268

✢ 田園蔬菜沙律(牛油果、無花果、藜麥及紅石榴)

✢ 宮崎縣米飼豬扒(配風琴薯仔、田園蔬菜及伊雲士汁)

✢ 特濃朱古力軟心蛋糕
🥢 之前已經去過一次Carver試過佢哋一流嘅牛扒做晚餐,而今次就諗住試下佢哋嘅Lunch Course,性價比好唔錯㗎,想食得有質素的話可以考慮下!⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄✨ Weekday Lunch Set — 4 courses $338pp揾食指數: 🐄🐄🐄🐄‣ Appetizer (Cold) 生菜杯蝦沙律(芒果、香辣蝦、細蔥及青瓜)加添咗少少泰國風味嘅前菜,辣味刺激開胃,食材都好新鮮‣ Appetizer (Hot) 香炸生蠔(紅白椰菜沙律)生蠔炸得恰當好處,外皮香脆,沙律新鮮解膩‣ Main 脆香三文魚(配雅枝竹沙律及三文魚籽刁草忌廉汁)主廚控制生熟程度啱啱好,肉質軟又夠juicy,加埋特製忌廉汁同可以幫三文魚提鮮‣ After Meal Treat 法式焦糖燉蛋(馬達拉斯加雲尼拿、吉士忌廉及焦糖)超級濃郁香滑,面層既焦糖非常脆口,加埋水果整個層次和口感都好豐富食 指數味道: 🉐️🉐️🉐️🉐️環境: 🉐️🉐️🉐️🉐️🉐服務: 🉐️🉐️🉐️🉐️🉐️抵食: 🉐️🉐️🉐️🉐️  📍 CARVER (銅鑼灣)銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓

⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄

揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

‣ Appetizer (Cold) 生菜杯蝦沙律
(芒果、香辣蝦、細蔥及青瓜)
加添咗少少泰國風味嘅前菜,辣味刺激開胃,食材都好新鮮

生蠔炸得恰當好處,外皮香脆,沙律新鮮解膩

‣ Main 脆香三文魚
(配雅枝竹沙律及三文魚籽刁草忌廉汁)

‣ After Meal Treat 法式焦糖燉蛋
(馬達拉斯加雲尼拿、吉士忌廉及焦糖)

食 [得] 指數
味道: 🉐️🉐️🉐️🉐️
環境: 🉐️🉐️🉐️🉐️🉐
服務: 🉐️🉐️🉐️🉐️🉐️
抵食: 🉐️🉐️🉐️🉐️

📍 CARVER (銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓
2024-06-03 153 浏览
這家酒店裏的扒房餐廳【 𝘾 𝙖 𝙧 𝙫 𝙚 𝙧 】主打乾式熟成(drg-aged)牛扒非常吸引,餐廳環境裝修優雅,富空間感之餘,沙發座位舒適,重點是能夠在長長的梳化上容納多人聚餐𓀥𓀤而且前菜都相當好吃,【原種蕃茄水牛芝士沙律】不單止清新,而且包括了紅黃橙綠顏色不同顏色種類的蕃茄,每一種的甜酸度都不相同,配合dressing清新之餘非常有趣!【炸軟殼蝦】,不用剝殼非常方便,連喝吃更加能吃得到充分的調味入口香脆燒烤得有漂亮格子紋的USAD Prime Rib Eye (340g)一切開是medium Rare的粉嫩顏色肉味香濃;medium 的AUS Wagyu Flank Steak M9 (300g)一樣粉嫩,入口更富油脂香;盆菜方面有Creamy菠菜芝士和手切薯片,經過簡單的鹽和胡椒調味一樣好吃,而且更好地襯托了主菜的肉味甜品方面清新的白桃配上香滑的香草馬斯卡彭芝士加上藍莓味的雪糕夠fruity;朱古力蛋糕味道夠香濃,質地幼滑加上酥脆的焦糖有着不同的口感層次𝙎𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧𝙨➤ 𝗛𝗲𝗶𝗿𝗹𝗼𝗼𝗺 𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼 𝗮𝗻𝗱 𝗕𝗼𝗰𝗰𝗼𝗻𝗰𝗶𝗻𝗶 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱➤ 𝗗𝗲𝗲𝗽-𝗙𝗿𝗶𝗲
這家酒店裏的扒房餐廳【 𝘾 𝙖 𝙧 𝙫 𝙚 𝙧 】

𝙎𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧𝙨
➤ 𝗗𝗲𝗲𝗽-𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗦𝗼𝗳𝘁 𝗦𝗵𝗲𝗹𝗹 𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽

𝙈𝙖𝙞𝙣
➤ 𝗨𝗦𝗗𝗔 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗲, 𝗥𝗶𝗯 𝗘𝘆𝗲 𝟯𝟰𝟬𝗴
➤ 𝗔𝗨𝗦 𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗙𝗹𝗮𝗻𝗸 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 𝗠𝟵 𝟯𝟬𝟬𝗴

𝙎𝙞𝙙𝙚𝙨
➤ 𝗛𝗮𝗻𝗱𝗰𝘂𝘁 𝗰𝗵𝗶𝗽𝘀
➤ 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺𝗲𝗱 𝘀𝗽𝗶𝗻𝗮𝗰𝗵

𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩
➤ 𝗠𝗼𝗺𝗼 (𝗽𝗲𝗮𝗰𝗵)
➤ 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁
2024-06-02 128 浏览
最近去了位於銅鑼灣皇冠假日酒店的高級扒房「CARVER」,餐廳從世界各地搜羅不同種類的牛扒,當中更會乾式熟成處理,作為扒迷的我又怎會錯過 ♡ Appetizer Mediterranean Octopus柔軟爽嫩的八爪魚,配上新鮮番茄和阿根廷青醬,味道很清新 ♡ Maryland Crab Cake跟大部分扒房一樣,都會提供馬尼蘭蟹餅這款經典前菜,蟹餅啖啖蟹肉,蘸上伴碟的柚子他他醬,十分滋味♡ Carved And Charcoal-Grilled🥩USDA Prime Striploin接下來的主菜,是來自美國極級的西冷牛扒,由於是西冷部位,肉味特別濃郁,肉質也很軟腍 ♡ Dry Aged🥩20-Days Coffee Grounds, Rib Eye, USDA Prime 340g另一道主菜品嘗了20天咖啡渣乾式熟成肉眼,廚師先把咖啡渣混合多種香料進行20天熟成,雖然是肉眼、牛味卻比想像中濃,配合大廚炭火上恰到好處的烹調,更多一分炭火焦香,算是我吃過最好味的熟成牛扒♡ Side Dish同樣吸引,當中最喜歡外層酥脆,清甜多汁的🧅Fried Onion Rings,還有菌香十足的R

♡ Appetizer
Mediterranean Octopus
柔軟爽嫩的八爪魚,配上新鮮番茄和阿根廷青醬,味道很清新

♡ Maryland Crab Cake

♡ Carved And Charcoal-Grilled
🥩USDA Prime Striploin

♡ Dry Aged

♡ Side Dish同樣吸引,當中最喜歡外層酥脆,清甜多汁的🧅Fried Onion Rings,還有菌香十足的Roasted Mushroom

♡ Dessert
最後來到兩款餐後甜品,Pear和Truffle,Pear用上羊奶芝士製成蛋糕,配搭焦糖香梨和雲呢拿雪糕一同享用,這種配搭非常完美。
另一款甜品Truffle,以竹炭朱古力脆皮包裹著蜂蜜芭菲,配以香口的焦糖合桃,以甜蜜結束是日晚餐
約左客係銅鑼灣傾野,揀咗皇冠假日酒店嘅Carver餐廳環境優雅寧靜,座位舒適,非常適合食Business LunchWEEKDAY SET LUNCH MENU3 COURSES (Appetizer + Main +After Meal Treat) $268🔸黑松露三文魚他他 (醬油漬三文魚子及多士):醬油漬的三文魚子帶有豐富的鹹鮮味🐟三文魚的鮮甜與黑松露的味道交織,配上薄又酥脆的多士🍞帶來極致的味蕾享受,讓人回味無窮 🔸香燒春雞 (烤甜番薯及田園蔬菜):烤至金黃酥脆的春雞皮帶有令人難忘的酥脆口感,內部的肉質鮮嫩多汁🐓甜番薯的口感軟糯,帶有自然的甜味,能夠中和春雞的鮮香🥗配上田園蔬菜清新又健康。🔸蘋果焦糖慕絲這道甜品帶來了綿密的口感和濃郁的味道。慕絲的質地柔軟順滑,甜而不膩,蘋果的酸甜風味與焦糖的甜香相互交融,層次豐富,令人回味無窮🍎為用餐體驗畫上一個完美的句號。
約左客係銅鑼灣傾野,揀咗皇冠假日酒店嘅Carver

WEEKDAY SET LUNCH MENU

🔸黑松露三文魚他他 (醬油漬三文魚子及多士):

🔸香燒春雞 (烤甜番薯及田園蔬菜):

🔸蘋果焦糖慕絲
2024-05-29 90 浏览
銅鑼灣地膽當然一定會知道銅鑼灣皇冠假日酒店一樓扒房餐廳CARVER上年開張 一直都未有機會朝聖趁住今日同Nat爸有個紀念日去朝聖加慶祝下環境優雅 設計時尚旺中帶靜食得舒適傳統水牛芝士沙律由水牛芝士、鮮美蕃茄和芳香羅勒組合而成的沙律係一道我非常喜歡嘅前菜清新得嚟又有少少飽肚沙律菜非常爽脆給人一種清爽怡人的韻味尖吻鱸魚柳魚柳好鮮嫩 為味蕾帶來獨特的柔滑感受煎過之後好香脆配合恰到好處的烹調手法 發揮出鱸魚本身的鮮美風味時令鮮果碟種類繁多一啲都唔馬虎擺盤精美健康美味味道都好鮮甜人均消費💰 : $ 300總結✍ : 靚裝修服務好NatNat評分💎💎💎💎(5💎為最高)🏠 CARVER🌐 銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓
銅鑼灣地膽當然一定會知道
銅鑼灣皇冠假日酒店一樓扒房餐廳CARVER
上年開張 一直都未有機會朝聖
趁住今日同Nat爸有個紀念日
去朝聖加慶祝下

環境優雅 設計時尚
旺中帶靜食得舒適

傳統水牛芝士沙律
由水牛芝士、鮮美蕃茄和芳香羅勒組合而成的沙律
係一道我非常喜歡嘅前菜

NatNat評分💎💎💎💎
(5💎為最高)

🏠 CARVER
🌐 銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓

餐廳出名炭火烤牛扒,而且設有乾式熟成櫃,放滿唔同地方及部位嘅牛扒。另外環境優雅寬敞,而且好光亮,坐得好舒服。 當日同朋友食咗3 course嘅 Dinner Set,全部都好好食!❤️ 頭盤🍴炸軟殼蝦炸軟殼蝦size幾大隻,炸得熱辣辣好香脆,調味帶點椒鹽更惹味,好吃!😋😋 🍴原種蕃茄水牛芝士沙律入面有多款蕃茄,顏色好繽紛,而且蕃茄好鮮甜多汁,配搭一口size嘅水牛芝士令味道更豐富。 主菜🍴USAD Prime Rib Eye (340g)肉眼扒好大塊,上枱已經聞到好香炭烤味道,揀咗烤至Medium Rare,切開肉質帶點紅潤,熟度剛好,同時肉味好濃。 🍴AUS Wagyu Flank Steak M9 (300g)澳洲M9和牛腹脇肉,烤至Medium,一樣烤到剛剛好,肉質粉嫩好靚,同時牛脂好香,食落肉質帶點嚼勁同油脂,肉味亦濃郁,nice!👍👍 兩款都有烤車厘茄及蒜頭伴碟,車厘茄非常甜同juicy,可以平衡牛扒嘅油膩感。😉 另外配菜有手切薯仔片及忌廉菠菜,薯仔片真係切到好薄,簡單加鹽調味已經好好食! 甜品🍴分別有白桃撻及朱古力蛋糕,白桃好清甜,底下嘅撻好酥脆,加上香滑雲尼拿馬斯卡彭芝士,

頭盤
🍴炸軟殼蝦

🍴原種蕃茄水牛芝士沙律

主菜
🍴USAD Prime Rib Eye (340g)

甜品
🍴分別有白桃撻及朱古力蛋糕,白桃好清甜,底下嘅撻好酥脆,加上香滑雲尼拿馬斯卡彭芝士,又好夾喎,另外朱古力蛋糕朱古力味道好濃郁,旁邊嘅chocolate honeycomb滿滿焦糖香,兩款都好食!💖

整體用餐體驗好好,無論環境、食物及服務都非常滿意,個人好喜歡前菜嘅炸軟殼蝦。如果想慶祝生日、節日等,呢度都好推薦。😊
2024-05-21
2024-05-26 67 浏览
🐝 CARVER (銅鑼灣)🐝#bee11foodie銅鑼灣༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ 🫧今日同朋友去左銅鑼灣皇冠假日酒店内嘅餐廳😍,環境好舒服,食物質素又高🥰🫶🏻 ✨ ✨芝麻火灸吞拿魚沙律呢個沙律清新可口加上芝麻火灸表面的吞拿魚,有獨特嘅味道,新鮮嘅吞拿魚,口感鮮美,非常開胃😳✨美國肉眼扒肉眼牛扒🥩入口即化,好好味,有濃郁嘅肉香同埋嫩滑嘅口感!配上啤酒脆漿薯條同埋田園蔬菜同肉汁,聽落好豪邁啊!但留意佢收取HK$98額外費用😎👍🏻✨青檸檸檬撻入面有青檸檬吉士、糖漬檸檬皮同蛋白脆餅,層次豐富,口感清新又香甜,真的是個非常出色的甜品😍😍🫢值得一提嘅係呢間餐廳仲有自家乾式熟成櫃,可以提供更特別嘅熟成肉品🫶🏻🥰༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ⌁⌁⌁ ❤︎ ⌁⌁⌁ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶整體評分食物:🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍🤍༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ⌁⌁⌁ ❤︎ ⌁⌁⌁ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶📍 銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓
🐝 CARVER (銅鑼灣)🐝

環境:🤍🤍🤍🤍🤍
價錢:🤍🤍🤍🤍

📍 銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓
2024-05-26 76 浏览
酒店餐廳黎講 set lunch價錢好抵食,環境舒適,樓底夠高,service又好啲,值得一試~叫左個3 courses有前菜主菜同餐後小點,想再試多啲嘢可以揀個4道菜選擇。前菜我揀咗芝麻火灸吞拿魚沙律,吞拿魚肉質鮮嫩,火灸過後更加香口,沙律菜亦夠新鮮,配上芝麻醬簡直是完美配搭😋餐廳牛扒出名,就決定額外加錢order了肉眼扒,係美國Prime USDA扒,肉味特別濃,好大塊又厚又juicy,果然係貨真價實。薯條原來用左啤酒漿炸,食落特別脆口,另外仲有啲蘑菇配菜。食完嗰主菜已經少少飽,不過都係食埋飯後小食感覺比較完美。揀左時令鮮果碟,健康美味。有6款水果,水果自然甜香,食完薯條熱氣食物,食返啲水果可以滋潤下喉嚨。

2024-05-25 4227 浏览
朋友喜歡吃牛扒,而且有一定要求,每次都要揀選高質嘅才敢約他,最近我就搵到一間高質扒房位於銅鑼灣皇冠假日酒店嘅《CARVER》,係一家炭烤扒房,主打不同地區高質牛肉,另外豬扒、海鮮和甜品都非常出色Appetizer 🍴Mediterranean Octopus將八爪魚切成薄片,口感Q彈有嚼勁,配菜用上原種蕃茄、西班牙紅椒和阿根廷青醬,酸酸甜甜,很清新的味道🍴Maryland Crab Cake蟹餅夠厚身,一絲絲嘅蟹肉鮮甜有質感,配上柚子他他醬,提升了蟹肉嘅鮮味Carved And Charcoal-Grilled🍴USDA Prime Striploin選用美國極級西冷牛扒,油花分布均勻,肉質鮮嫩,肉味香濃,配菜用上烤蒜頭和烤蕃茄,平衡了油膩感Dry Aged🍴20-Days Coffee Grounds, Rib Eye, USDA Prime 340g自家製美國20日咖啡渣乾式熟成肉眼,5成熟看得到肉質粉嫩,以炭烤方式製作,陣陣炭香味Side Dish🍴Fried Onion Rings炸得酥脆不油膩,吃不停口嘅一款小食🍴Roasted Mushroom入口鮮味多汁,菌味香濃,份量豐

Appetizer
🍴Mediterranean Octopus

🍴Maryland Crab Cake

Carved And Charcoal-Grilled
🍴USDA Prime Striploin

Dry Aged

Side Dish
🍴Fried Onion Rings
炸得酥脆不油膩,吃不停口嘅一款小食

🍴Roasted Mushroom
入口鮮味多汁,菌味香濃,份量豐富,推介!

Dessert
🍴Pear
羊奶芝士蛋糕,陣陣芝士鹹香味,配上焦糖香梨和雲呢拿雪糕,整體甜酸味道都好平衡

🍴Truffle
以竹炭朱古力包著蜂蜜芭菲和松露味雪糕嘅一款甜品,配搭新穎,甜度恰好

2024-05-25 111 浏览
位於銅鑼灣時代廣場附近(銅鑼灣站A出口),接近跑馬地黃泥涌道入口的銅鑼灣皇冠假日酒店扒房Carver,除咗環境優美,仲可以睇到銅鑼灣街景,餐廳特設的乾式熟成櫃,並提供優質商務午餐。有別於某些餐廳只能有固定的選擇,Carver你可以選擇兩道菜{前菜+主菜,$238) 、三道菜(前菜+主菜+餐後小點,$268),或四道菜(冷及熱前菜+餐後小點+主菜+餐後小點)這次我們點了三道菜的午餐。首先係前菜方面,我選擇了傳統水牛芝士沙律 (蕃茄、羅勒及橄欖油)這款水牛芝士吃上去煙靭有嚼口,做得非常好,作為開胃菜一流。水牛芝士的咸香氣息,配上鮮嫩多汁的蕃茄,以及清新怡人的羅勒葉,令人胃口大開。主菜選了香燒春雞 (烤甜番薯及田園蔬菜)烤至金黃酥脆的春雞皮, 配上鮮嫩多汁的雞肉,肉質酥軟可口。有別於外間配薯條或薯菜,配上軟糯甜美的烤甜番薯,能夠恰到好處地中和春雞既鮮香,令整個組合更加和諧協調。餐後小點選了時令鮮果碟鮮果碟嘅生果都非常新鮮高質,看得出酒店選擇新鮮水果時的用心。新鮮時令水果的組合,必定能帶來清新的享受。為用餐過程劃上一個完美的句號。最後亦額外點了杯凍檸茶,清新爽口既檸檬香氣,為味蕾帶來全新感受。

這次我們點了三道菜的午餐。

這款水牛芝士吃上去煙靭有嚼口,做得非常好,作為開胃菜一流。

主菜選了香燒春雞 (烤甜番薯及田園蔬菜)
烤至金黃酥脆的春雞皮, 配上鮮嫩多汁的雞肉,肉質酥軟可口。

餐後小點選了時令鮮果碟

水牛芝士沙律
香燒春雞
時令鮮果碟
凍檸茶
2024-05-16
  • 香燒春雞
2024-05-24 67 浏览
Carver🥩又一年既周年紀念啦男友帶左我去銅鑼灣皇冠假日酒店一樓既Carver享受平日Lunch Set$268 有 3 Courses 性價比好高設計用落地玻璃 自然光可透入室內整個環境都好開揚、時尚同舒服而且員工服務態度好好🐟 前菜 黑松露三文魚他他黑松露三文魚他他配上香脆薄多士咬落好香黑松露味旁邊配埋爆汁香甜既醬油漬三文魚子作為前菜真係好開胃🍔 CARVER 漢堡洋蔥、蕃茄同生菜都好新鮮中間牛肉好厚好Juicy牛味香濃酒店扒房出品確實有保證配埋車打芝士一齊食 一流個薯條都好出色 炸得好香脆 🥧 青檸檸檬撻賣相一百分既甜品🤤用青檸做吉士都幾特別帶有少少青檸味 食落好refresh蛋白打得好挺身 食完好滿足☕️ Latte 食完 Lunch 飲埋杯靚啡是基本我另外叫左杯Hot Latte一邊歎啡 一邊拍拖令到當日嘅約會更加圓滿⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻打卡:🦚🦚🦚🦚🦚推薦:🐽🐽🐽🐽🐽⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️📍 CARVER (銅鑼灣)銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓#CARVER #銅鑼灣美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkdaily #hkf
Carver🥩

又一年既周年紀念啦
$268 有 3 Courses 性價比好高
設計用落地玻璃 自然光可透入室內
整個環境都好開揚、時尚同舒服
而且員工服務態度好好

🐟 前菜 黑松露三文魚他他
黑松露三文魚他他配上香脆薄多士
咬落好香黑松露味
旁邊配埋爆汁香甜既醬油漬三文魚子
作為前菜真係好開胃
黑松露三文魚他他

🍔 CARVER 漢堡
洋蔥、蕃茄同生菜都好新鮮
中間牛肉好厚好Juicy

味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
打卡:🦚🦚🦚🦚🦚
推薦:🐽🐽🐽🐽🐽
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📍 CARVER (銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓

#CARVER #銅鑼灣美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkdaily #hkfoodlover #hkfoodpic #likeforlike #yumyum #yummy #yumyumyum #hkfood #yum #yummyfood #美食日記 #美食推薦 #香港美食 #相機食先 #香港好去處 #香港
外卖自取
黑松露三文魚他他
CARVER 漢堡
Latte
2024-05-24 51 浏览
同事介紹呢間酒店餐廳嘅平日午市套餐性價比高,午餐二百幾蚊已經可以食到高質嘅三道菜午餐~我哋平日黎到食午餐,都有唔少人哋光顧,可見呢度都幾受歡迎~前菜我揀咗蕃茄甜椒湯蕃茄湯就飲得多,配搭埋甜椒真係比較少見,呢個配搭都幾match,鮮甜可口,味道自然感覺好fresh主菜我揀咗尖吻鱸魚柳鱸魚好大塊同厚肉,魚皮煎得香脆,魚肉仍然嫩滑,配菜有長柄西蘭花,另外有珍珠中東米,食完好滿足又夠晒飽最後食埋 CARVER 招牌雪糕新地雪糕好好味,香滑濃郁,上面有d朱古力布朗尼同埋朱古力粒粒,增添口感

我哋平日黎到食午餐,都有唔少人哋光顧,可見呢度都幾受歡迎~

前菜我揀咗蕃茄甜椒湯

主菜我揀咗尖吻鱸魚柳

最後食埋 CARVER 招牌雪糕新地
銅鑼灣Crown Plaza入面呢間steakhouse 好多朋友都介紹話好高質😍 餐廳環境採用落地玻璃自然光坐得好舒服 店員服務態度抵讚☺️👍平日一至五仲有Set Lunch可以揀二至四道菜 我今次試左3 courses ($268)▫️前菜 芝麻火灸吞拿魚沙律🥗前菜有得揀冷盤或者熱冷盤 呢款火灸吞拿魚沙律 味道幾清新吞拿魚帶點甘香味道 與清爽的沙律形成絕佳搭配 都幾開胃▫️主菜 牛肝菌意大利餛飩🥟(香蒜及櫻桃蕃茄🍅)蕃茄醬汁配上牛肝菌意大利餛飩 酸甜恰到好處 意大利餛飩煮到有煙靭感美味可口索哂啲醬汁好正😍▫️甜品 蘋果焦糖慕絲 (小蘋果、海鹽焦糖慕絲及杏仁達克瓦茲蛋糕) 🍎🍰好精美嘅甜點😍 必須要食!蘋果味好香 海鹽焦糖慕絲好幼滑 兩種味好夾Almond Dacquoise又帶來酥脆的口感 層次豐富簡直是完美組合呢餐飯食得好滿足 令人回味無窮 值得推薦🤤🤤
銅鑼灣Crown Plaza入面呢間steakhouse
好多朋友都介紹話好高質😍

餐廳環境採用落地玻璃自然光
坐得好舒服 店員服務態度抵讚☺️👍
平日一至五仲有Set Lunch
可以揀二至四道菜
我今次試左3 courses ($268)

▫️前菜 芝麻火灸吞拿魚沙律🥗
前菜有得揀冷盤或者熱冷盤
呢款火灸吞拿魚沙律 味道幾清新
吞拿魚帶點甘香味道 與清爽的沙律形成絕佳搭配 都幾開胃

▫️主菜 牛肝菌意大利餛飩🥟
(香蒜及櫻桃蕃茄🍅)
蕃茄醬汁配上牛肝菌意大利餛飩
酸甜恰到好處 意大利餛飩煮到有煙靭感
美味可口
索哂啲醬汁好正😍

好精美嘅甜點😍 必須要食!
蘋果味好香 海鹽焦糖慕絲好幼滑 兩種味好夾
Almond Dacquoise又帶來酥脆的口感 層次豐富