2024-04-03 33 浏览
Sour Dough Toast軟熟,好香酸味AppetizerDeep-Fried Soft Shell ShrimpKale Red Coral Salad, Lemon & Lime炸軟殼蝦沙律,蝦肉厚實,皮又香又脆。有少少chili粉調味,所以食落去有少少香辣嘅感覺Main CourseUSDA Prime, Rib Eye 340gConfit Garlic, Cherry Tomatoes and Beef Jus絕對係五星級酒店級數,但價錢係普通扒房價錢,肥瘦適中油脂分布均勻,餐廳自己幫我哋做咗medium Rare, 控制得啱啱好。碟邊有岩鹽,可以一試牛肉嘅原味。之後配有Gravy 同三款唔同嘅芥辣俾你去選擇我個人食開法式芥辣,所以覺得配搭非常之好。淨係為咗呢一塊牛扒我都一定會再返去。Side Dish又香又滑又好味,直想另外仲有一個SD薯片,一睇就知係新鮮薯仔炸出嚟,又薄又 香脆DessertМоМоPoached White Peach, Vanilla Mascarpone Tart, Blueberry Ice-cream大概係我今年來食過最好食嘅甜品,個撻好重
Sour Dough Toast

USDA Prime, Rib Eye 340g

Side Dish

Dessert
МоМо

大概係我今年來食過最好食嘅甜品,個撻好重桃味,絕對唔係人工味道,加埋啲啫喱脆脆同埋藍莓雪糕,非常滿足
Time to encore the Dry-aged Steak🖤🍴🍷💫..唔經唔覺 CARVER已經開業一周年🥳,呢間酒店扒房🍽 質素一向有水準!環境高雅、氣氛一流,燈光溫暖唔會令人有種高級餐廳嘅壓迫感💫。餐廳自設乾式熟成櫃提供黎自世界🌏 各地嘅高級牛扒,另外亦設有酒吧🍸 可以一邊嘆靚酒一邊剧靚扒🍴,黎食飯一定滿意呢,已經要encore 了😚!黎到主菜部分,呢度出名當然係炭烤牛扒🖤,標榜炭燒既扒房餐廳,每件牛扒都用炭火800°C短時間炭烤,控制火侯剛好不會 overcook。一上枱已經聞到陣陣炭香味、烤紋好靚、生熟度控制得剛好,軟嫩滑溜而裡面保持粉嫩💕,入口juicy 肉味香濃,同紅酒很夾呢。🔸Mediterranean Octopus $178heirloom tomato, piquillo pepper, chimichurri sauce 肉質淋滑有咬口🔸Maryland Crab Cake $178lump crab, arugula, yuzu tartare sauce 鮮甜味十足🔹醬汁:提子芥辣、芥末籽芥辣、法式芥辣🔹🔸USDA Prime, Strip-loin

🔸Mediterranean Octopus $178

🔸Maryland Crab Cake $178

🔹醬汁:提子芥辣、芥末籽芥辣、法式芥辣🔹

🔸USDA Prime, Strip-loin 280g $498
confit garlic, cherry tomatoes & beef jus
USDA prime rif eye
美國🇺🇸 USDA認證嘅肉眼扒,依個部位出名較軟身又多肉汁,而牛扒外層亦有焦香,非常滋味。

🔸20Days Dry-aged Rib Eye 340g $568
Coffee Grounds, USDA Prime
熟成牛扒牛味更濃味、更肥美 (牛味更出 比平常吃 >20-30%)用上咖啡粉🖤 整體濕度 &溫度都保持得宜,帶出一份獨有芝士香,能吃出dry aged 本身個肉香味,不用蘸點醬都肉味濃郁。

Side Dish
🔸Fried Onion Rings 炸得香酥不油膩
🔸Roasted Mushroom 菌香充滿肉汁

Dessert
🔸Pear $88
goat cheese cake, caramelized pear, vanilla icecream

味道不會太搶 兩者都各自取得平衡。

🔸Truffle $88
honey parfait, caramelized walnut, bamboo charcoal tuile 招牌必點,味道出奇地夾,每次必點喔!
×××[CARVER]×××
©銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓
這間在銅鑼灣酒店內的西式扒房,環境恬靜優雅,很舒適。平日的午餐餐單分別有2、3或4道菜的選擇,很適合作商務聚會午餐。4道菜有冷、熱前菜、主菜及餐後小點。冷盤:香辣吞拿魚他他吞拿魚肉腍身無筋,微微調味,味道帶點辣,更加開胃。伴碟還有紅菜頭蓉及苜蓿芽作點綴。熱盤:暖辣蝦羅馬生菜沙律份量十足,三隻大蝦,爽彈口感,羅馬生菜伴上柚子芝麻醬,輕盈又清新。主菜:味噌漬海鱸魚海鱸魚煎得金黃,外皮香脆。魚肉厚身,經味噌醃漬過,味道滲透魚身,鹹香入味。配菜還有香辣薯仔、煙肉、青豆及洋蔥。餐後小點:香芒椰子布甸配咖啡芒果吉士布甸配撘椰子忌廉,上面還灑上椰絲及新鮮的芒果粒粒,入口芒果味香濃,帶淡淡的椰子香氣。餐後的飲品來一杯熱咖啡,沖淡口腔中的甜味,順道也提提神,一頓圓滿且豐富的午餐。
這間在銅鑼灣酒店內的西式扒房,
環境恬靜優雅,很舒適。
冷盤:香辣吞拿魚他他

熱盤:暖辣蝦羅馬生菜

主菜:味噌漬海鱸魚

餐後小點:香芒椰子布甸

2024-03-24 33 浏览
好耐冇見朋友啦,揀咗一間比較有氣氛的餐廳CARVER 環境開陽舒適,平日都可以有 Weekend vibes💫WEEKDAY SET LUNCH MENU 3 course $268前菜好醒胃,燒長柄西蘭花沙律🥗好新鮮,配油浸車厘茄,牛油果,醬汁酸酸甜甜咁好開胃香烤羊臀肉 配 薯蓉, 田園蔬菜及肉汁擺盤好靚,一上碟就聞到好香嘅烤羊肉嘅味道,好吸引,很少會切開上碟,每件肉質肥瘦適中,肉質軟嫩彈牙,非常高質時令鮮果碟擺盤精美,水果新鮮,飯後水果解一解油膩感最後仲點了一杯Latte作結,咖啡香味特別濃郁,味道醇厚豐富,非常出色!店裡設cocktail bar,環境舒適乾淨,座位與座位之間寬敞舒適,值得來試試
好耐冇見朋友啦,揀咗一間比較有氣氛的餐廳

前菜好醒胃,燒長柄西蘭花沙律🥗
好新鮮,配油浸車厘茄,牛油果,醬汁酸酸甜甜咁好開胃

香烤羊臀肉 配 薯蓉, 田園蔬菜及肉汁

時令鮮果碟
擺盤精美,水果新鮮,飯後水果解一解油膩感

2024-03-23 66 浏览
聼朋友推薦香港銅鑼灣皇冠假日酒店既lunch唔錯,終於可以試一試。4道菜lunch都係$338, 以酒店出品簡直物超所值。暖辣蝦羅馬生菜沙律🥗,一道結合咗溫熱同辣味嘅沙律🥗,食落清新得嚟又帶點辛辣🌶️。非常適合作為正餐嘅開胃菜😋。香辣吞拿魚他他,味道帶點辛辣🥵。搭配紅菜頭蓉味道獨特,使吞拿魚他他具有豐富嘅口味🥰。香烤羊臀肉🐑🐑,羊肉肉味豐富又濃郁。羊臀肉嫩滑多汁🤤🤤,脆皮的外層,包裹著口感柔軟的羊肉。香料結合咗羊肉嘅特殊風味,令人垂涎欲滴🤤回味無窮。Latte☕️☕️飲落順滑同奶香味🥛🥛十足。非常唔錯。 整體餐廳🍴裝修幽雅寬敞,坐得非常舒適。食物🥘質素高。侍應服務態度良好,值得一試😋

暖辣蝦羅馬生菜沙律

香烤羊臀肉

Latte☕️☕️飲落順滑同奶香味🥛🥛十足。非常唔錯。
Latte

暖辣蝦羅馬生菜沙律
香烤羊臀肉
Latte
2024-03-23 30 浏览
#銅鑼灣美食 #性價比高餐廳👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻我好鍾意周圍食野,當我搵呢兩個hashtag既時候,就彈左以下餐廳Carver!睇左陣menu發現都唔錯,平日午餐有2-4道菜選擇,4道菜有齊冷熱前菜+主菜+餐後小點,十分豐富😋好評亦有唔少,所以星期五就約埋同事一齊去冷盤我要香辣吞拿魚他他,配上紅菜頭蓉及苜蓿芽,幾特別之前都冇試過,辣辣地幾開胃😉另一款前菜就要暖辣蝦羅馬生菜沙律,d蝦都好新鮮,柚子及芝麻醬都非常開胃主食是香草千層麵配青豆蕃茄醬,同事要醬烤豬肋排,各有千秋,千層麵餡料味濃郁,口感較為豐富,好多芝士,非常邪惡惹味。豬肋排烤得岩岩好,唔會過老,肉質鬆軟👍🏻最後都食到好飽,仲有香芒椰子布甸,有新鮮芒果肉,同椰子忌廉係絕配。賣相幾精緻,好圓滿午餐,餐廳仲有精緻cocktail bar,有機會都可以一試🥂
#銅鑼灣美食 #性價比高餐廳
👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻

2024-03-22
午餐
2024-03-22 20 浏览
今日同姊妹嚟到銅鑼灣皇冠假日酒店呢一間CARVER食好西,見呢期主推午餐套餐,我地揀左$338 四道菜午餐。就試試佢地水準。酒店內餐廳裝潢得明亮,燈光溫和,感覺幾舒服。香辣吞拿魚他他冷盤有以吞拿魚為主角既他他,吞拿魚蓉入口軟淋,口感鮮嫩有蔥香,好味又開胃。白甘筍湯滑溜口感,帶甘筍香,味道香濃幾特別。味噌漬海鱸魚呢個海鱸魚煎得好香,魚皮都煎出了薄脆感,而魚肉幾嫩滑,這道菜仲配有香辣薯仔,煙肉,青豆及洋蔥,非常惹味。香芒椰子布甸芒果香甜,布甸口感滑溜冰涷,配上芒果吉士,椰子忌廉,甜而不膩。

酒店內餐廳裝潢得明亮,燈光溫和,感覺幾舒服。

白甘筍湯
滑溜口感,帶甘筍香,味道香濃幾特別。

味噌漬海鱸魚

香芒椰子布甸
話說今日同同事lunch,想食餐好啲嘅🥰餐廳環境走高雅路線,好適合黎食個decent嘅lunch。3-course Set Lunch每位$268,包括前菜、主菜、甜品/飲品。Carver主打靚扒❤️仲有個乾式熟成櫃,有來自好多唔同國家嘅扒。<希臘沙律>配搭好豐富,有芝士、青瓜、車厘茄、橄欖,健康又refreshing🥰<味噌漬海鱸魚>推介!鱸魚皮煎到脆卜卜,肉質非常結實細嫩,搭配香辣薯仔, 煙肉, 青豆及洋蔥,平衡整體味道,令味道更鮮美👍🏻<香芒椰子布甸>外形精緻,布甸上面佈滿左芒果粒😍,以椰絲、開心果作點綴,底層是芒果吉士同椰子忌廉,好match,係一個 perfect ending❤️

<希臘沙律>

<味噌漬海鱸魚>

<香芒椰子布甸>
  • 味噌漬海鱸魚
2024-03-22 26 浏览
今日有朋自遠方來, 搵間食得又坐得嘅酒店餐廳嘆下. 餐廳位於香港銅鑼灣皇冠假日酒店一樓 - Carver叫左個$268元, 3 Courses 嘅Weekday Set Lunch. 前菜: 希臘沙律 (包括紅洋蔥, 車厘茄, 橄欖及青瓜), 沙律新鮮爽甜, 車厘茄非常多汁, 醒神開胃主菜: 澳洲和牛腹脇肉 M6 (220克) 雖然額外收費HK$98, 但餐廳出名牛排, 絕對物超所值。 配啤酒薯條, 田園蔬菜及松露肉汁 - 和牛腹脇肉質鮮嫩, 牛味香濃, 油脂分布適中, 唔會太肥膩. 松露肉汁味道濃烈, 但唔會搶左和牛嘅牛香味朱古力啤梨蛋糕 – 朱古力味夠濃並帶甘香, 入口充滿朱古力同啤梨嘅芳香, 唔太甜, 食完肉味香濃嘅和牛, 再食返個朱古力啤梨蛋糕中和一下味蕾, 正.另外仲額外點了杯熱咖啡,味道香濃,令人滿足店裡面設有乾式熟成櫃, 鍾意食Dry Age 嘅朋友不妨到CARVER一嚐,絕對令你驚喜

另外仲額外點了杯熱咖啡,味道香濃,令人滿足

澳洲和牛腹脇肉 M6
朱古力啤梨蛋糕
澳洲和牛腹脇肉 M6
朱古力啤梨蛋糕
2024-03-21 38 浏览
銅鑼灣一向都多野食,呢排去開嗰邊做野,做完野同朋友一齊食lunch兼慶祝朋友升職❤️餐廳裝潢高雅舒適,我地見到店內設有乾式熟成櫃都覺得有驚喜,因為肉類經過乾式熟成後,肉汁同油花更加集中,食落更juicy!我地揀咗4 course 既lunch set ($338),包括暖辣蝦羅馬生菜沙律、香辣吞拿魚他他、香烤羊臀肉同埋時令鮮果碟。暖辣蝦羅馬生菜沙律配上柚子及芝麻醬,味道清新。香辣吞拿魚他他加咗紅菜頭蓉,色澤更吸引,食落帶點微辣,口感豐富。香烤羊臀肉係自己最期待既,羊臀肉肉汁飽滿,散發淡淡既油脂香,加埋自製既肉汁就更惹味。時令鮮果碟共有6種水果,每種都好新鮮,為呢頓午餐增一份添健康感。

暖辣蝦羅馬生菜沙律配上柚子及芝麻醬,味道清新。

2024-03-21 33 浏览
餐廳係銅鑼灣皇冠假日酒店,五星級酒店既環境,座位闊落寬敞,服務又好。非常推介呢度既lunch set,食物質素、環境、服務樣樣good,佢個lunch set真係好正又抵食!lunch set 逢星期一至五供應。有2/3/4 courses選擇,價錢分別係$238/$268/$338。揀左個 3 course set $268🔸️暖辣蝦羅馬生菜沙律沙律有3隻大蝦,d蝦係暖同微辣的,搭配新鮮的生菜,為開胃帶來不同的層次。🔸️醬烤豬肋排 (啤酒旋風薯角, 烤菠蘿及海鮮醬)主菜好多選擇架!豬/牛/羊/魚/pasta都有。揀左豬肋排。豬肋排烤製得宜,搭配脆口的啤酒旋風薯角和烤菠蘿,口感層次豐富。海鮮醬同豬肋骨既味道都好夾!🔸️西班牙油條 (肉桂糖及朱古力醬)餐後甜品有蛋糕/布甸/水果/咖啡茶等等。揀左比較特別既churros😋churros上面撒上了肉桂糖,再點埋朱古力醬,熱辣辣,口感鬆脆,好好食!成個set都不錯,真係好享受!見餐廳仲有個乾式熟成牛排櫃,好吸引!😍下次要黎試埋d dry-aged steak🤤😍
餐廳係銅鑼灣皇冠假日酒店,
五星級酒店既環境,座位闊落寬敞,
服務又好。
非常推介呢度既lunch set,
食物質素、環境、服務樣樣good,
佢個lunch set真係好正又抵食!

lunch set 逢星期一至五供應。
有2/3/4 courses選擇,
價錢分別係$238/$268/$338。

揀左個 3 course set $268
🔸️暖辣蝦羅馬生菜沙律
沙律有3隻大蝦,d蝦係暖同微辣的,
搭配新鮮的生菜,
為開胃帶來不同的層次。

🔸️醬烤豬肋排 (啤酒旋風薯角, 烤菠蘿及海鮮醬)
主菜好多選擇架!豬/牛/羊/魚/pasta都有。
揀左豬肋排。
豬肋排烤製得宜,搭配脆口的啤酒旋風薯角和烤菠蘿,
口感層次豐富。
海鮮醬同豬肋骨既味道都好夾!

🔸️西班牙油條 (肉桂糖及朱古力醬)
餐後甜品有蛋糕/布甸/水果/咖啡茶等等。
揀左比較特別既churros😋
churros上面撒上了肉桂糖,
再點埋朱古力醬,
熱辣辣,口感鬆脆,好好食!

成個set都不錯,真係好享受!

見餐廳仲有個乾式熟成牛排櫃,
好吸引!😍
下次要黎試埋d dry-aged steak🤤😍
2024-03-20 122 浏览
男朋友生日月除左同佢去旅行外都安排左生日晚餐同佢慶祝因為男朋友喜歡食牛扒首選都係扒房朋友介紹酒店餐廳Carver扒類都好有驚喜有靚環境有靚食物男朋友一定滿意!位於銅鑼灣皇冠假日酒店嘅Carver環境高雅氣氛一流燈光溫暖唔會令人有種高級餐廳嘅壓迫感餐廳自設乾式熟成櫃提供黎自世界各地嘅高級牛扒另外亦有酒吧可以一邊嘆靚酒一邊食牛扒侍應送上餐前麵包麵包溫溫軟軟配上香味牛油正好開胃因為大家都想試牛扒所以決定a la carte𝓓𝓮𝓮𝓹 𝓯𝓻𝓲𝓮𝓭 𝓼𝓸𝓯𝓽 𝓼𝓱𝓮𝓵𝓵 𝓼𝓱𝓻𝓲𝓶𝓹呢個好特別軟殼蟹食得多軟殼蝦第一次試原隻蝦連頭到尾可以一次過食感覺好新奇好滋味從來無諗過食蝦可以咁方便!👍👍👍炸物底下係沙律夠balanced𝓗𝓮𝓲𝓻𝓵𝓸𝓸𝓶 𝓽𝓸𝓶𝓪𝓽𝓸 𝓪𝓷𝓭 𝓑𝓸𝓬𝓬𝓸𝓷𝓬𝓲𝓷𝓲 𝓬𝓱𝓮𝓮𝓼𝓮 𝓼𝓪𝓵𝓪𝓭呢個沙律好特別用上復古蕃茄即係蕃茄最原始嘅品種細細粒顏色都好特別有黑色、黃色同紅色味道鮮甜生食都唔腥𝓤𝓢𝓓𝓐 𝓹𝓻𝓲𝓶𝓮 𝓻𝓲𝓫 𝓮𝔂𝓮一上枱已經聞到炭香味烤紋好靚生熟度控制得好軟嫩滑溜配上餐廳用新鮮薯仔鮮製嘅脆薯片勁滋味!𝓦𝓪𝓰𝔂𝓾 𝓯𝓵𝓪𝓷𝓴 𝓼𝓽𝓮𝓪𝓴 𝓜9和牛扒超巨型但切開裏面仲係粉嫩粉
男朋友生日月
除左同佢去旅行外
都安排左生日晚餐同佢慶祝

因為男朋友喜歡食牛扒
首選都係扒房
朋友介紹酒店餐廳Carver扒類都好有驚喜
有靚環境有靚食物
男朋友一定滿意!

位於銅鑼灣皇冠假日酒店嘅Carver

一上枱已經聞到炭香味
烤紋好靚
生熟度控制得好
軟嫩滑溜
配上餐廳用新鮮薯仔鮮製嘅脆薯片勁滋味!

𝓦𝓪𝓰𝔂𝓾 𝓯𝓵𝓪𝓷𝓴 𝓼𝓽𝓮𝓪𝓴 𝓜9
和牛扒超巨型
但切開裏面仲係粉嫩粉嫩
入口juicy肉味香濃
同紅酒好夾

完美嘅晚餐一定要有甜品

𝓒𝓱𝓸𝓬𝓸𝓵𝓪𝓽
超級超級濃郁嘅朱古力!
好香滑

就係我永恆嘅生日願望💕
2024-02-28
庆祝纪念
生日
半自助餐五星級酒店扒房😙😙今次去咗嘆CARVER嘅周末午餐🫶🏻🫶🏻仲配咖啡/茶☕️任食沙律吧、冷盤、餐湯及甜點主菜我就揀咗味噌漬海鱸魚🐟魚肉厚實嫩滑,外皮食落好香脆可口配菜有菠菜&菇,超清新!半自助餐包括是日餐湯|甜品區|冷盤|沙律吧❀甜品區選擇超多!藍莓撻🫐栗子撻都好出色!仲有焦糖燉蛋🍮泡芙、件裝蛋糕、啫喱杯等❀冷盤&沙律菜都好多選擇🥗仲有煙三文魚、巴馬火腿同埋唔同款嘅芝士可供選擇~💖兩小時無限暢飲氣泡酒、紅白酒、啤酒、橙汁及汽水+$168🕐供應時間:中午12時-下午3時📆2024年3月1日至2024年3月31日週六,週日*⌂ CARVER (銅鑼灣)銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓#銅鑼灣美食 #自助餐 #銅鑼灣自助餐
自助餐五星級酒店扒房😙😙

今次去咗嘆CARVER嘅周末午餐🫶🏻🫶🏻
仲配咖啡/茶☕️任食沙律吧、冷盤、餐湯及甜點

主菜我就揀咗味噌漬海鱸魚🐟
魚肉厚實嫩滑,外皮食落好香脆可口
配菜有菠菜&菇,超清新!

自助餐包括是日餐湯|甜品區|冷盤|沙律吧

甜品
選擇超多!藍莓撻🫐栗子撻都好出色!
仲有焦糖燉蛋🍮泡芙、件裝蛋糕、啫喱杯等

❀冷盤&
沙律菜都好多選擇🥗仲有煙三文魚、巴馬火腿
同埋唔同款嘅芝士可供選擇~

💖兩小時無限暢飲氣泡酒、紅白酒、啤酒、橙汁及汽水+$168
🕐供應時間:中午12時-下午3時
📆2024年3月1日至2024年3月31日
週六,週日

*⌂ CARVER (銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓
#銅鑼灣美食 #自助餐 #銅鑼灣自助餐
2024-03-11 1982 浏览
剛剛新年要慰勞一下自己,跟朋友到這間位於銅鑼灣皇冠假日酒店的西餐廳,要善待自己😎想不到挺有驚喜😳Maryland Crab Cake $188蟹迷一定會喜歡的一道前菜😎以鮮甜的蟹肉為主,再搭配芝麻菜同柚子他他醬,蟹肉的甜再配上清新的柚子味,很開胃🤤Mediterranean Octopus $188章魚很爽口,柔軟中帶點彈牙,配菜方面搭配蕃茄、西班牙紅椒及阿根廷青醬,全部配菜都很爽甜💕點上酸酸甜甜的青醬,整個味覺很清新。Striploin 280g $498西冷牛扒非常厚😳點了5成熟,肉質保持到柔軟,肉味香濃,只需要點上少量鹽及芥辣已經很惹味。值得一提是伴碟的油封蒜頭及蕃茄仔,多汁之餘亦很甜😍蕃茄仔味道甜得有點像提子。20-Days Coffee Grounds, Rib Eye, USDA Prime 340g $588這碟是有點意想不到,原來採用了咖啡渣成熟的牛扒,是經過20天咖啡渣熟成的肉眼,不但肉味濃郁,入口帶有微微咖啡香味☕️Roasted Mushrooms $60一上菜就被那股香噴噴的菇味充斥着😍磨菇厚肉又多汁,滿口都是濃濃的菇味🍄Fried Onion Rings $60

Maryland Crab Cake $188

Mediterranean Octopus $188

Striploin 280g $498

Roasted Mushrooms $60

Fried Onion Rings $60

洋蔥圈炸得十分鬆脆,厚身得來而一點都不會感覺油,朋友咬一口我都聽到清脆的「卡炸」聲⚡️很惹味

Truffle $88

外型完全是神還原一顆松露🌚 用朱古力及竹炭做外層,入面就是入口淡淡的松露雪糕🍦整個味蕾十分豐富,第一次品嘗松露雪糕😍

Pear $88

採用山羊芝士做蛋糕🍰充滿芝士味,口感細滑,下層是脆口的餅底。焦糖梨帶有微微酒香,很特別的味道,再配合雲尼拿雪糕,多重味感享受💕
  • Mediterranean Octopus
  • U.S.D.A. Rib Eye
  • Striploin 280g
2024-03-08 44 浏览
今日Lunch 想食好啲,所以去咗呢間Carver到食個Lunch Set,佢哋有3道菜,$268一個Set,都幾好味,算抵食👍🏻 而且環境都好好,坐得好舒服。松露馬鈴薯沙律 - 好香的松露味,配上薯仔一齊食,口感一流。茄子意大利粉 - 意大利粉唔會太硬,易入口。茄子煎過的,好香口。Expresso macchiato - 飲品方面,我加咗$65 叫咗杯macchiato,都幾香濃,幾好飲。法式焦糖燉蛋 - 表面的煎糖焗到好香脆,入口即溶。燉蛋好滑,又香又濃,非常好味😍下次如果想Lunch 食好啲,都會再去呢間👍🏻

下次如果想Lunch 食好啲,都會再去呢間👍🏻