2024-05-31
灣仔午餐idea🩵💠💠💠💠💠💠💠💠喺灣仔返工成日都要搵食~無意中發現呢間好低調既bar~ 夜晚happy hour好有氣氛,原來晏晝食lunch都唔錯🥰我哋三個人叫咗三個餐,另外加錢要湯✨湯係甘筍忌廉湯,可以揀熱或者凍😋好特別啊,香港好少餐廳有凍湯🥰Main dish✨💠香煎封門柳配意大利油醋汁沙律牛扒係五成熟,煎得啱啱好,好重肉味,而且啲肉一啲都唔韌~再配埋有意大利黑醋汁嘅沙律,真係好開胃🥰黑醋一啲都唔酸,而且啲菜都好新鮮,絕對係對得住價錢❤️💠牛油花蜆羅勒葉意粉意粉有好多隻蜆,而且好新鮮好肥美,真係估佢唔到😍另外意粉煮得啱啱好,唔會太硬唔會太淋🩵羅勒葉亦都好香,成個意粉都好夾,好好味😋另外加咗一杯flat white,佢哋嘅咖啡不過不失❤️最後,我哋加咗一個甜品~係佢哋既手工威士忌巴斯克蛋糕❤️有好香嘅威士忌味,不過又唔會酒味太濃,仲有淡淡嘅橙香,好特別~大家嚟食,不妨一試✨由於一早同咗餐廳講係慶祝生日,佢哋都好有心咁樣用朱古力寫咗happy birthday🥰總括嚟講,食物質素高同埋新鮮,而且都好有心❤️晏晝飯又多一個選擇🥰
💠💠💠💠💠💠💠💠
我哋三個人叫咗三個餐,另外加錢要湯✨
Main dish✨
💠香煎封門柳配意大利油醋汁沙律
💠牛油花蜆羅勒葉意粉
另外加咗一杯flat white,佢哋嘅咖啡不過不失❤️
最後,我哋加咗一個甜品~係佢哋既手工威士忌巴斯克蛋糕❤️