2016-02-23 1213 浏览
呢度價錢都唔平,但係環境就比想像中差左d,入到黎覺得太黑,同埋空氣唔係好流通,可能因為當時天氣凍所以冇開冷氣,枱與枱之間既隔離都幾近,呢個價錢其實應該配返個好少少既環境。食物方面,果日朋友叫左件cake,揀佢係因為特別在佢sugar-free,無糖既蛋糕都幾有趣,應該係用左代糖。蛋糕個名叫OMG!其實係幾普通既一件朱古力蛋糕,朱古力味又唔係話好濃,甜度就岩岩好,以無糖黎計,味道都比想像中好既。

2015-11-28 1542 浏览
Ms b's cakery 的蛋糕不嬲以靚見稱,每一款都好似藝術擺設咁,佢的whole cake最細500g就有交易,人少少細細件就可以 K.O.佢適逢阿嫂下兩星期生日,受人命令去訂定生日蛋糕,咁我就順便坐底食下野啦。海港城呢間叫c'est la b 係cafe 形式,除左有ms b's signature 蛋糕外仲有好多熱食選擇,有咖哩烏東、炸雞、意粉、熱湯等等,聽講味道仲好唔錯架Cafe 的門口唔太明顯,係近九龍公園海防道斑馬線直入海港城的路口,好多時直衝入商場shopping 就無為意已經行過左了餐廳唔算好大,雖然係星期六下午,但唔算多人,被安排坐位後,睇餐牌見好多野揀,而且店員又比左個iPad 我睇下食物的相,見到rainbow club 五顏六色咁鬼sharp 諗都唔駛諗就叫呢個試下啦,呢個唔係餐黎,另外再散叫左一杯熱咖啡等野食時,望下周圍的佈展,天花板畫左好多大大細細的蝴蝶,同ms b's cakery 個網頁設計一樣的,而且佢地的蛋糕好多款上要都有用糖整成的蝴蝶,亦都有印係蛋糕盒上。店舖型格得黎都好fancy咖啡先到,牛奶係熱的,剛打起面頭仲有少少奶泡。平時我鍾意飲esp

House coffee
咖啡先到,牛奶係熱的,剛打起面頭仲有少少奶泡。平時我鍾意飲espresso 或者直情唔加奶,今次見佢咁有heart 比熱奶,就落少少比下面試下,咖啡好香滑,呢杯house coffee 比起好多連鎖咖啡店好飲好多($45)
Rainbow club
期待已久的畫面終於出現了,嘩,好靚呀,除左糖之外都未試過食啲咁五顏六食的野食,見到就開心。麵包用左竹炭、菠菜、紅菜頭整成,入面夾住火腿、芝士、蛋、牛油果、烤雞肉、蕃茄、烟肉同生菜。係一份靚版公司三文治($135)

幾片麵包我專登分開黎食但就完全食唔出有咩分別;Parmesan cheese 夾住牛油果同火腿一齊食,唔同質地同口感,好好味;個厚蛋係omelette 黎,煮得剛剛熟唔老所以好香滑;蔬菜亦好新鮮。Side dish 的鹽味薯片如果可以份量多啲就好了

份三文治只係一開二,好大件,根本無可能拎起成件黎食;建議兩個人share 黎食再加件蛋糕咁就very good,我食完後,今晚都唔係咁食得落飯
2015-11-28
House coffee
Rainbow club
2015-09-29 1744 浏览
睇完一套好耐既戲後,係海港城影完車車,諗住假期最後一日,唔好對自己咁差,於是同朋友去食 C'est la B。C'est la B 既環境唔算太差,但亦唔可以叫好好,海港城入面既地方點都唔會差得去邊。入到去後,Waiters 既服務是不錯的,客人周圍影相都無任歡迎,大家可以留意一下餐廳既天花,畫上很多不同的蝴蝶作裝飾之用。本來想食佢個 TEA,但見到隔離枱有兩位男士食緊,而且重要甜到膩,真係揀唔落手;反正散叫同直接叫 Tea Set 價錢差不多,於是決定和朋友散叫食物。我和朋友點了餐廳最出名的 Rainbow Club 彩虹三文治配海鹽薯片。呢個三文治係有特色既,特色在於有四種不同風味的麫包弄成,包括黑色竹炭 Bamboo Charcoal、黃色雞蛋 Avocado、綠色菠菜 Spinach、紅色紅葱頭 Beetroot + Saffron (如果無試錯味的話),算唔錯而且足料子;唯一缺點是薯片太咸。P. Egg & Salmon 可能是這餐入面最滿意的一道菜,雞蛋加上菠菜和三文魚,食落口感一流;底部的麫包則烘得剛剛好,不會太燶或太軟。至於熱食的 Banana Hot Cake 則有點

至於熱食的 Banana Hot Cake 則有點中伏的感覺,Pancake 無蛋味,為左掩飾這個缺點,餐廳烤得有點兒過火,除左香口外便一無事處,失敗;焦糖牛油不是用火槍噴幾下就算,烤的火喉不夠,太冰又是失敗;香蕉好像沒揀過,太生太硬,連用後期加工烤下出少少味都不願意做,失敗中的失敗。唯一可取應該是那個雲呢嗱雪糕;我試過用不同的組合來進食,結果只是平平無奇。

飲品方面,OJ Frappe 用了乳酪和橙汁 Blend 成沙冰,呢個組合都幾奇特下,味邊方面就等同飲緊 Sunkist OJ 同益力多既混合體,加上面層類似聰明豆和糖邊,飲落時還可以叫做合格。至於另一杯飲品則是 GODIVA Chocolate,味道好甜,不過不失。

整體而言,食物是有少許特色,但未至於好好食,加上係海港城關係,價錢真係「哈…哈…哈…」。試一次就足夠了。
Banana Hot Cake
OJ Frappe + Iced GODIVA Chocolate
Rainbow Club
P. Egg & Salmon
2015-09-28
Rainbow Club
P. Egg & Salmon
2015-08-22 1795 浏览
係太子酒店幫客人化完妝後, 已經係下午茶時間了!! 為獎勵自已既努力, 我決去附近間蝴蝶cafe食, yeah!!每次黎都會食既 Rainbow Sandwishes, 我深深被佢既賣相吸引住, 真係好靚, 見到Rainbow個人都特別開心呀!! 三文治手工也絕不馬虎, 一層又一層, 一件有四五層之多, 饀料非常豐富, 饀料包括蛋, 火腿, 芝士, 雞肉, 生菜, 牛油果, 番茄等, 而面麭是用竹炭, 菠菜, 番茄, 紅菜頭等造成的, 甘有份量既三文治, 一件也要分開食的, 咬落每一啖都非常滿足, 層次分明, 睇得又食得!! 配埋伴碟可口既薯片, 簡直將好味度提升致極點望見廚櫃色彩繽紛五顏六色既cake, 其實每一件都好想試呀, 但那有可能呀!! 經待應推介, 我叫左件Paradise 芋頭椰子cake, 椰子味好香, 芋頭味好濃, 還有一隻招牌蝴蝶係cake上面, 靚到唔太惜得食呀!! 不過都要食既, hehe!! 食落又真係幾滑喎!! 唔錯唔錯!! 飲埋杯凍朱古力, 呢個下午茶真係好滿足呀!!點攰點辛苦已經忘記了!!
Rainbow Sandwiches
Paradise (芋頭椰子Cake)
Rainbow Sandwiches + Paradise + Iced Chocolate
Rainbow Sandwiches
Paradise (芋頭椰子Cake)
2015-07-12 2300 浏览
一直想食呢間餅店, 因之前只係中環take away d cakes, 未試過cafe堂食~ 約咗七一公眾假期黎到竟然無乜人, 幾好嘅地方傾計~朋友叫咗個lunch set便當$2xx, 包茶 + 便當 + 蛋糕,  ok抵!! 個便當有沙律 + 雞 + 麵, 都幾好味~之後叫咗個蝴蝶cake同彩虹cake (好似$45/件), 蝴蝶底個層係朱古力金莎脆脆, 呢part好味~ 彩虹cake上面係爆谷, 中間彩色有d啫喱, 都好味~ 呢兩個顏色同款好靚, 睇見已開心~ 另外買咗盒朱古力, $320超貴, 唔值~

另外買咗盒朱古力, $320超貴, 唔值~
朱古力, $320超貴, 唔值~
2015-07-01
2015-06-10 2116 浏览
每次經過海港城看到cest la b, 就會好想試試, 但評語好像是好壞參半的, 身邊朋友說tea time較好, 但lunch就未試過, 就等我身先士卒吧~~~~2pm才去到店鋪, 剛巧午餐供應時段已過, 但店員好好, 也給我下單~ lunch set 都好似要$200, 太貴, 所以最後單點了一客雞和雞的意粉! 兩款雞當中, 炸雞較好吃, 不會炸得太乾身及味道較突出, 而意粉當中的雞肉, um…雪藏的啦, 雖然沒有很大的雪味, 但味道方面缺乏. 最糟糕是意粉的汁很濃、很creamy, 每吃一口, 醬汁都把咀唇封起來….越食越在想…$135+10%又沒有包括飲品, 到底貴在那兒呢?餐廳環境不算很特別, 有梳化位及座椅, 坐得舒適. 或許應該把希望放在凍櫃中的蛋糕上~

2015-06-05
2015-06-02 1873 浏览
外 表 的 確 好 靚 好 靚 蛋 糕 系 鬆 軟 , 但 食 落 口 有 好 幾 款 都 有 藥 水 味 中 間 既 紅 唇 Better Than Sex :朱 古 力 味 好 濃 好 似 食 緊 Brownie ..旁 邊 既 Food Of The Gods :系 咁多 件 之 中 最 平 平 無 奇 , 但 就 最 好 食 既 一 件 面 層 系 青 檸 味 既 Jelly , 蛋 糕 有 啖 啖 既 橙 味 好 香 好 清 新左 上 角 紫 色 Paradise :芋 頭 + 椰 絲 , 想 不 到 的 夾 味 道 不 吾 會 太甜9 件 入 面 得 3 件 覺 得 比 較 好 食 真 系 食 個 樣 ~~~~~~~~~
外 表 的 確 好 靚 好 靚

中 間 既 紅 唇 Better Than Sex :

旁 邊 既 Food Of The Gods :

好 香 好 清 新

左 上 角 紫 色 Paradise :
芋 頭 + 椰 絲 , 想 不 到 的 夾 味 道
不 吾 會 太甜

9 件 入 面 得 3 件 覺 得 比 較 好 食

真 系 食 個 樣 ~~~~~~~~~
外卖自取
2015-04-11 2515 浏览
There seemed to be a hype about the rainbow cake and other over-the-top looking cakes at C'est la B a while ago.Went for a tea set for 2 ($420+10%, 2 cups of drinks included). Have to say the tea set looks impressive in pictures though I'm indeed not a fan of food colorings.The quality was indeed mediocre. The panna cotta cups were obviously not properly formulated/ stored, they looked so watery! The chocolate one tasted alright but the others were not that impressive.For the savory items, apart

For the savory items, apart from the penne pastry which was the only adequately seasoned items, the others are virtually negligible.

For the cakes, only the poppy seed lemon cake was above average but the flavor was still on the artificial side… not sure if real lemon juice was used or not.

Given it's posh interior with fancy lights and furniture, it's a good photograph opportunity. Frankly speaking the tea set was not expensive but the food quality doesn't live up to its price and reputation.
2015-02-24 2567 浏览
一早已想來購買, 但之前在官網以外的網頁誤會了開店時間, 剛好今天經過, 入內真是好多蝴蝶, 蛋糕像花一樣的美, 所以吸引到蝴蝶嗎?  hahaa...眼前太多選擇, 早知就預早兩天訂蛋糕, 但沒法子, 先購買TASTER SIZE, 和家人分享多試幾種.  不得不提, 感謝店員的詳細解說 ^^.  今天買了 3件, 另一店員放在盒內, 上蓋還有個小窗, 再綁上絲帶, 實在太靚啦...紫色是paradise, 芋頭加椰子, 味道清新, 不太甜中間是better than sex, 黑朱古力, 有口感, 還有點拖肥味, 喜歡朱古力的家人吃得好滿足最後一件是melting moment,草苺粒粒口感好, 還有那朵糖花, 不太甜, 以往抗拒糖造擺設的我愛上它了, 比暫時吃過的草苺蛋糕有果味.
paradise, better than sex, melting moment
紫色是paradise, 芋頭加椰子, 味道清新, 不太甜

题外话/补充资料: 今天還看到有客人吃tea set,好吸引,記得之前在介紹還有lunch box, 下次有機會試試. ^^
2015-02-24
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2014-12-17 3560 浏览
Happy Saturday 跟一家之煮及大胃王睇戲,睇完肚子又餓啦!想不到食什麼好.... 一家之煮就提議再去食彩虹三文治啦~~一來她很想念它的蛋糕,二來大胃王未試過,就帶他去試試吧!下午二時許,C'est la B已經差不多滿座,好不容易才有位呀~原先想點個兩份便當一份彩虹三文治,但見到有High tea set,很吸引呀!所以最後就點了一份Tea set for 2,一份便當就是啦!Tea set for 2 ($420)包兩杯飲料,一家之煮跟小妹都選了Earl grey,成品香濃甘味,而且原壺上,可以慢慢飲~而便當盒,只需加$40,就可以轉成套餐,包一碗湯及一杯飲料~~ 大胃王則選了他至愛的凍朱古力~ 看見這杯,真的有點失望,成品的樣子跟茶餐廳的凍朱古力一樣,唯有寄望它的味道比茶餐廳好啦... 一啜...噢...期待變為泡影... 真的只是很普通的凍朱古力呀...是日餐湯是椰菜花忌廉湯,滿滿的椰菜花味,質地濃稠,配著花花大杯,令人食得心花怒放呀!跟湯有一片小餅乾,如果轉成包包會更開心呢~接著,漂亮的三層架Tea set 上枱啦!最底層係鹹點,中層是慕絲,頂層是美美的蛋糕~~很豐

Earl grey
凍朱古力
椰菜花忌廉湯
接著,漂亮的三層架Tea set 上枱啦!最底層係鹹點,中層是慕絲,頂層是美美的蛋糕~~很豐富呀~ 肚子餓餓的我們,先向底層鹹鹹的澱粉質進發~~
Tea set
底層有迷你彩虹三文治,炸餃子及兩粒包得像糖一樣的三文治~
兩粒像糖一樣的三文治,是火腿三文治及蕃茄蛋三文治,雖然是很簡單,但有時回歸平淡也很好呀!迷你彩虹三文治當然沒有完全版的吸引,但依然吸晴~ 黑白相間的麵包,中間夾有肥美的三文魚及青瓜,清新可口~~至於炸餃子的質素只是一般,沒什麼特別,而且頗油膩呀~
鹹的~
火腿三文治
蕃茄蛋三文治
迷你彩虹三文治
大胃王的Roma bento ($138)也上枱啦!所謂Roma bento,其實是肉丸茄汁長通粉,配有沙律及吉列炸蝦,色彩繽紛,很吸引呀!當然要偷吃他兩口啦^^ 沙律用料很豐富,有新鮮的沙律菜、蕃茄、粟米等,配著微酸的醋,清新開胃~ 金黃色的吉列炸蝦,外面鬆脆,內𥚃爽口彈牙,而且依然保持多汁,美味呀!至於肉丸茄汁長通粉,酸酸甜甜的蕃茄醬、美味多汁的肉丸及煙韌有咬口的長通粉,這個組合就是讚呀!這個美味的便當,食得大胃王很高興呀!
Roma bento
食過鹹的,就向甜的進發啦!先試中層的慕絲杯~ 有Caramel Toffee Choc Cup, Berry Delight and Panna Cotta Toffee Crush~ 其實三杯慕絲的質感都是水水的,不討好!幸好,味道都ok...但不推介呀!
同層還有一碟朱古力粒,就是普通的Smarties嗎...
甜的
最後是頂層的蛋糕們~~有漂亮的Sunshine,Vanilla Cheesecake and Blessing in Disguise~
先試Sunshine,很夏日的一件蛋糕~~ 面層漂亮的糖花,看著就高興了! 但千萬不要放入口呀!! 很甜的呀!! 下層是鬆軟的Poppy seed海綿蛋糕,中間有檸檬忌廉及一層薄薄的Lemond curd,清新之餘酸度十足,很喜歡呀!!
Vanilla Cheesecake帶有不少雲尼拿籽,香味十足,芝士蛋糕軟滑厚身,可惜餅底是軟趴趴的,不討好... 幸好面層酸咪咪的果醬跟芝士蛋糕合拍非常,拉回分數~
Blessing in Disguise是carrot cake,質感實實的,有不少甜甜的乾果~ 本身我並不喜歡食carrot cake,這件carrot cake 沒有令我重新喜歡上它呀~ 不過,喜歡食carrot cake 的一家之煮就把這件蛋糕清光光呢~
甜的~
食完這三層架,老實說,真的不什滿足...每層都有不討好的!! 而且定價真的是高了一點,要$420,但如果散點三件甜點都只是$150... 下次如果真的要食,還是點一份彩虹三文冶再另點甜點較為吸引化算呢!!!
2014-08-16
等候时间
5 分钟 (堂食)
Earl grey
甜的~
  • Roma bento
  • sunshine
2014-12-05 2751 浏览
相約好友茶聚,大家都是嘴饞的女生,C'est la B - 可愛的法式名字,加上店的名氣,當我提議到C'est la B時,好友也是滿有期待的。不過C'est la B跟我們想像的有點落差,店面灰黑白色的裝潢,襯托黑白相間的線條,感覺時尚、型格。只是店面不大,位子與位子之間十分擠迫,座位也不太舒服,客人穿插其間,人聲加上頗為強勁的音樂,想舒適地嘆茶是沒可能的。那就惟有把期望放在甜點質素上吧。到餅櫃看看,沒有彩虹蛋糕,其他蛋糕不算太吸引,反而是餐牌上的「Sweet Treats Box」較為吸引,於是便點了這個有9杯精緻小甜品的pink box。先試試它的茶,我的是Mint Tea。茶具挺特別,但茶質卻只屬一般,茶味很淡,失望。粉紅盒子出現,形相確是小巧而精緻,粉色的甜品杯,飾有碎糖、糖花、鮮果、巧克力。不過味道又是另一回事,九小杯當中有藍莓提子啫喱乳酪忌廉杯、呍呢拿籽意式奶凍焦糖脆脆杯、panna cotta、巧克力慕絲、芒果奶凍等。除了味道稍有不同外,說穿了就是慕絲奶凍而已,味道與質感均不突出,吃着挺失望的。而且,普遍都頗甜,較為正常的要算是panna cotta了,結果我們沒有把p
相約好友茶聚,大家都是嘴饞的女生,
C'est la B - 可愛的法式名字,加上店的名氣,
當我提議到C'est la B時,好友也是滿有期待的。
不過C'est la B跟我們想像的有點落差,
店面灰黑白色的裝潢,襯托黑白相間的線條,感覺時尚、型格。
只是店面不大,位子與位子之間十分擠迫,
座位也不太舒服,客人穿插其間,
人聲加上頗為強勁的音樂,想舒適地嘆茶是沒可能的。
那就惟有把期望放在甜點質素上吧。
到餅櫃看看,沒有彩虹蛋糕,其他蛋糕不算太吸引,
於是便點了這個有9杯精緻小甜品的pink box。
Sweet Treats Box
先試試它的茶,我的是Mint Tea。
茶具挺特別,但茶質卻只屬一般,茶味很淡,失望。
粉紅盒子出現,形相確是小巧而精緻,
粉色的甜品杯,飾有碎糖、糖花、鮮果、巧克力。
不過味道又是另一回事,
九小杯當中有藍莓提子啫喱乳酪忌廉杯、
而且,普遍都頗甜,較為正常的要算是panna cotta了,結果我們沒有把pink box吃完。

論環境,不是高茶的好去處。
論味道,城中有不少更好的選擇。
2014-07-08
2014-11-16 2859 浏览
今日放工又去了尖沙咀,做完treatment 打算返屋企,路經C'est la B,見到它漂亮的蝴蝶大門,又想念它的美味蛋糕啦~~ 對上一次食,已經是三月的事~ 難得今晚個個都在家,就買幾件蛋糕回家分享啦~~ 家有四人,就買四件啦~~有選擇困難的小妹,對著整櫃都很美麗吸引的蛋糕,真的很頭痛呀!!幸好店員有給我不少意見,最終都順利選到四件~~分別是Melt Moments, Paradise, Sunshine and Better than sex~ 買的時候,完全忘記了C'est la B 有tasting set 的優惠一件蛋糕要六十大洋,但如果買三件的話,只需$150笨笨地買了四件的小妹,花了$210 呢....店員沒有提我....>< 算吧.... 都是自己笨,忘記了這優惠!!!要不,我一定會多買兩件呀!!大家請記得,買蛋糕要買三件的倍數才化算呀!!!說回蛋糕吧~~C'est la B 的包裝真的很漂亮! 黑色底配上蝴蝶pattern 的盒子,加上橙色的絲帶,裝著如花朵一樣漂亮的蛋糕,真的沒有女孩子會不喜歡呢!!由淡至濃試食~~ 先試Melt moments是一
對上一次食,已經是三月的事~
難得今晚個個都在家,就買幾件蛋糕回家分享啦~~
家有四人,就買四件啦~~

幸好店員有給我不少意見,最終都順利選到四件~~

一件蛋糕要六十大洋,但如果買三件的話,只需$150
笨笨地買了四件的小妹,花了$210 呢....
店員沒有提我....><
大家請記得,買蛋糕要買三件的倍數才化算呀!!!

說回蛋糕吧~~
四件如花漂亮的蛋糕
由淡至濃試食~~ 先試Melt moments
是一見就令女孩子心動的粉紅色~ 小小的蛋糕面層有半件粉紅色的Marcaroon,脆脆甜甜的~ 底下是蛋糕,士多啤梨及忌廉層層相間,忌廉軟滑可口,加上微酸的士多啤梨,鬆軟的蛋糕,美味呀!!
Melt moments
Paradise,上次已經試過,是質數非常高的蛋糕,今次再Encore是因為米飯班主很愛芋頭味的東西呀~ 粉紫色花花形狀,簡單又夢幻! 簡單的以鬆軟的芋頭海綿蛋糕夾住白色清甜可口的椰子忌廉,而忌廉中有大量的清新椰肉,口感十足~面層的粉紫色芋頭味慕絲,帶著自然而且甜而不膩的芋頭味,整件蛋糕就是精品呀!!
Paradise
Sunshine,就是一朵陽光味甚濃的花兒~~ 面層的漂亮花兒是糖花,十分甜,"只可遠觀而不可食用焉"~~ 底下是鬆軟的Poppy seed海綿蛋糕與檸檬味忌廉相間,清新而不膩,但我最喜歡的,是它中間夾了一層薄薄的Lemon curd,酸味十足,醒胃非常!
Sunshine
Better than sex,是C'est la B 的名物,作為甜魔的小妹今天才有機會,會一會這個紅唇兒~~面層的紅唇兒都是糖咀咀,都是"只可遠觀而不可食用焉"~~整個蛋糕就是濃濃的朱古力蛋糕加朱古力mousses,蛋糕濕潤的,Mousses帶點鹽味,面層有一點點焦糖香蕉,令蛋糕增添甜美口感,雖然整個蛋糕十分濃郁,但食完不會很飽膩,難怪是名物呀!!
Better than sex
雖然C'est la B 的蛋糕比其他餅店貴,但食過就知,它真的值呀!!
不過,真的只能久不久一次,多食胃兒會很滿足但荷包會受傷的呢~~

2014-07-09
外卖自取
$50 (宵夜)
Melt moments
Paradise
Sunshine
Better than sex
2014-10-31 2706 浏览
10月23號,同朋友慶祝小小的生日,之前上網已經見過Cest la B覺得好似幾靚咁,所以就決定去喇!環境唔算好華麗好別致,但都算幾特別,只係啲chair唔太舒服,啲位都比較細!全場只見到3位staff,客人就只得2-3枱,想講嘅其實係staff,3位staff得一位係有禮貌,就係著粉紅色衫,後生啲嗰位!佢好helpful,而且叫佢幫手佢都無唔願意咁!另一個都係著粉紅色衫,老啲,應該係senior d嘅,叫佢影張相都黑口黑面咁,dislike.....好!講返食物,當日點左一個Rainbow sandwiches, NY Bento Box and 3件cakes!首先講講Rainbow sandwiches,賣相好靚,但我同朋友都覺得太乾,味道唔太特別, 如果juicy d會好啲!而且都係凍嘅,唔係好似出面club sandwiches 咁熱嘅!入面塊cheese望落都好乾架!係塊蛋juicy 啲,最好味就係入面嘅egg!NY bento box,好味!!入面有chicken spaghetti ,salad and fried chicken!個spaghetti 真係真心好味,好

NY bento box,好味!!入面有chicken spaghetti ,salad and fried chicken!個spaghetti 真係真心好味,好多汁,又夠熱,份量亦唔算小!個汁嘅味道有啲似carbonara tim!spaghetti 唔會太軟身或硬身,感覺岩岩好!!推介!不過salad就唔好味喇,因為無味嘅,亦唔覺啲菜特別新鮮!fried chicken都炸得好好,2舊唔會太大亦唔算細!都算juicy ,唔會炸到好乾!
3件cakes我唔知叫咩名,只知有一件係荔枝味,一件香芋味,一件朱古力味!3件cakes都好好味!荔枝味感覺清新,淡淡的,唔太甜,好香好重荔枝味,我同朋友都好鐘意!!香芋味好似出面嘅香芋雪糕味道,鐘意香芋嘅朋友會好喜歡哩件cake,同樣亦唔會好甜!朱古力味一向係我的最愛,佢地嘅chocolate cake就好甜,好濃,仲有啲糖脆脆喺上面,唯一係啲蛋糕唔夠軟,亦唔太香口,好彩朱古力夠溶搭夠!
整體都算唔錯bento and cakes都可以再試!一早同最nice嗰位staff講左係為朋友慶祝生日,問佢可唔可以到時幫我加支candle ,佢都好helpful,而且支candle 係銀色好長一支,好靚(≧3≦)

唯一要改就係嗰2位staff (一粉紅衫一紫衫)嘅態度!亦要讚另一位粉紅衫的staff!!無名牌,見唔到名!
  • Bento Box
2014-10-30 2247 浏览
2014.10.11(六)時間: 下午7時一間充滿神秘感的餐廳,平時經過都不太覺眼有這一間。事前打算BOOK枱,誰不知餐廳職員說夜晚不用Booking,Walk in 就是了。一入去,果然不用book 枱 (因為根本一個人都沒有 )。很有包場的感覺 餐廳的用餐座位以蝴蝶作為主題侍應好welcoming。主動遞上menu~價錢唔算親民。一個Dinner set 都$320+10%。沒什麼特別,因此我們決定散叫。Rainbow Club Sandwiches色彩豐富, 影相效果一流. 每一層都有餡料, 而且挺豐富, 絕不偷工減料, 滿足視覺效果既公司三明治. 但味道一般. 同朋友一人半份三明治, 女孩子會吃到好乾.野飲分別是 Godiva Chocolate 同 Green Tea ~ Godiva Chocolate 正! 忘了叫什麼名字, 但它賣相同味道都好過Rainbow Sandwiches. 呢個OK.我們看見甜品廚櫃挻吸引,我們要了那個有蝴蝶在頂的那個,再配紅、綠、啡三層顏色。可惜,好難食,藥水味。(忘了影相) 一次好了,沒什麼特別,回頭率=0
2014.10.11(六)
時間: 下午7時

)。很有包場的感覺
餐廳的用餐座位
以蝴蝶作為主題
侍應好welcoming。主動遞上menu~

Rainbow Club Sandwiches
Godiva Chocolate 同 Green Tea

一次好了,沒什麼特別,回頭率=0
2014-10-11
庆祝纪念
生日
Godiva Chocolate 同 Green Tea
2014-09-13 3105 浏览
份量充足,炒蛋雖然不算嫩滑,但有滿溢的黑松露香,baked beans配上自家的茄汁,非常惹味,值得一試.因為比傳統的all day breakfast省了雞肉腸和煙肉,所以可謂素食者的首選.值7分.三款推介的無糖蛋糕之一,這個三層蛋糕有chocolate moouse,freshly whipped cream, meringue eith coca ribs,朱古力味好香,滑而不溜,值得試!
OMG moouse coffee
all day breakfast
2014-08-20
等候时间
20 分钟 (堂食)
OMG moouse coffee