2019-11-10
見到網上面咁多好評,於是想係午餐嘅時段就上嚟試吓。今次揀左2-course既lunch set。Appetiser方面,我就揀咗湯,soup of day係南瓜湯,湯嘅味道非常之濃郁,非常creamy ,有少少好像好似食緊南瓜蓉咁,所以呢可以配上餐包一齊食。主菜方面,我今次就揀咗加拿大帶骨豚配蒜香香草汁。一開始已經見到佢嘅賣相唔錯,伴碟好精緻,豚肉唔單止好大塊仲非常之厚身,配上香草汁感覺會唔會非常乾身,肉質亦都尚算亂嫩滑,個人呢好鍾意食伴碟嘅薯仔,食落口有一種外脆內軟嘅感覺,再配上燒左嘅蕃茄,感覺唔會好油膩。整間餐廳嘅比我嘅感覺係唔單止好闊落,坐係窗邊陽光亦都好充足成間餐廳望落去非常之光猛,適合一班人係舒適地下午嘅時間傾吓計。下次中午時間如果想食好少少都會再嚟返呢一度。
見到網上面咁多好評,於是想係午餐嘅時段就上嚟試吓。
今次揀左2-course既lunch set。
下次中午時間如果想食好少少都會再嚟返呢一度。