2016-11-15 1880 浏览
10:50分去到餐廳坐低,一坐低就催你寫野,早餐餐牌寫明早餐至11:15,但係廚房個女廚就大大聲叫侍應快啲落單,話11點就無早餐,唔緊要啦,快啲有野食都好吖,點知無炸菜無雪菜,再諗食乜啦,10:54分個女廚就再大大聲講「再唔寫就乜X都無喇」,之後當然起身唔食啦,可以好生意到隨時改last order,大大聲趕客走,廚房比個女廚管理又一致獨大,可能佢係老闆啦,祝君安好啦。
3K
2016-11-01 1914 浏览
上完音樂堂一夥兒去了吃晚飯,找了間餐廳可容納我們一行六人。單點可加銭轉套餐,約一百元左右,合乎經濟原則。餐前飽是牛角飽,另我想起以前在超市買到的嘉頓麺飽出品的牛角麵包,可惜現在沒有了,好懷念啊!如再叮熱些少就更完美了。意大利菜湯味道不錯。有濃郁蕃茄味,酸酸咪咪,好開胃。三文魚什果沙律沒預期中好,因薯仔多於什果,有點騙人。另有疑似士多啤梨醬汁,我本人認為不加反而覺得更好食,因甜了。食物水準中規中矩,以價錢論是非常好的。
上完音樂堂一夥兒去了吃晚飯,找了間餐廳可容納我們一行六人。

單點可加銭轉套餐,約一百元左右,合乎經濟原則。

如再叮熱些少就更完美了。
意大利菜湯味道不錯。有濃郁蕃茄味,酸酸咪咪,好開胃。
食物水準中規中矩,以價錢論是非常好的。
2014-10-29
2016-10-11 1844 浏览
團購試伏,一入黎有種好暗既茶記氣氛,龍蝦湯味道好奇怪。前菜,煙三文魚沙律唔錯,水果沙律是個伏。主菜,黑毛豬扒ok但好多肥膏,西冷好多根又冇乜牛味,七成熟好似五成咁。到甜品,千萬唔好叫火焰雪山,真係伏到不得了,食左啖冇郁過…見格離台4個人,叫左3個火焰雪山,爭住食個心太軟,真係慘。個70%心太軟幾好食,但似30%甜…都幾甜。自助甜品是………跟火焰雪山不相伯仲的伏。總結,可一不可再。
團購試伏,一入黎有種好暗既茶記氣氛,
龍蝦湯味道好奇怪。

前菜,煙三文魚沙律唔錯,水果沙律是個伏。

甜品,千萬唔好叫火焰雪山,真係伏到不得了,食左啖冇郁過…
見格離台4個人,叫左3個火焰雪山,爭住食個心太軟,真係慘。
個70%心太軟幾好食,但似30%甜…都幾甜。

自助甜品是………跟火焰雪山不相伯仲的伏。

總結,可一不可再。
2016-06-17 4903 浏览
又係團購試菜環境:可能灣仔貴租,所以間餐廳都好細間。佢啲桌都比西餐廳細少少。但佢比左個位我地方袋都okService:有個waitress真係好nice又好笑容。真係要比個like佢我地問佢事日餐湯係咩都講解得好詳盡。我地心大心細落左好耐order.佢仲好nice咁笑住等我地決定食咩。最搞笑,我地唔覺意叫左佢過黎,佢知唔係叫佢仲同我地講笑。食物:龍蝦湯:好濃,幾好味煙三文魚沙律:一般啦。法式田螺:雖然賣相唔靚,但估唔到佢咁好食,佢個薯溶好好食。羊扒:好好食,好香,好嫩!加埋啲汁豬手:個皮好香趣,內又咸香,好食!三文魚扒:加埋檸檬汁都好fresh.牛扒:唔知係咪其他扒好食,令佢失色左。一般啦。甜品:火焰雪山:無論視覺,味覺都好正!NY cheese cake:一般,少左酸忌廉。Blue berry cheese cake: 一般啦。Tiramisu:一般啦。焦糖布甸:本人最愛,所以我覺得好食。綠茶奶凍:有驚喜,估唔到咁香既綠茶味。好食。咖啡奶凍:咖啡好淡,佢奶味較多。整體:依間餐廳都唔錯!
又係團購試菜

環境:

食物:
龍蝦湯:好濃,幾好味
煙三文魚沙律:一般啦。
法式田螺:雖然賣相唔靚,但估唔到佢咁好食,佢個薯溶好好食。
羊扒:好好食,好香,好嫩!加埋啲汁

豬手:個皮好香趣,內又咸香,好食!
三文魚扒:加埋檸檬汁都好fresh.
牛扒:唔知係咪其他扒好食,令佢失色左。一般啦。
甜品
火焰雪山:無論視覺,味覺都好正!
NY cheese cake:一般,少左酸忌廉。
Blue berry cheese cake: 一般啦。
Tiramisu:一般啦。
焦糖布甸:本人最愛,所以我覺得好食。
綠茶奶凍:有驚喜,估唔到咁香既綠茶味。好食。
咖啡奶凍:咖啡好淡,佢奶味較多。

整體:依間餐廳都唔錯!
干邑龍蝦湯
蜜糖介茉燒咸豬手
香煎三文魚拼芝士焗扇貝
美國安格斯西冷牛扒
2016-04-17 4430 浏览
自己一個放飯通常都係去茶餐廳﹑大快活。今日決定試試新地方,就去左位於船街既double tree。本身以為價錢會略貴,但一睇下午茶餐牌,飯同意粉既價位大概四十幾,係灣仔區黎講算ok。叫左客拿破侖肉醬飯,份量對我而言剛剛好,味道不過不失,大概各餐廳既肉醬飯都差唔多味吧。拿破侖肉醬飯不過最緊要係呢度環境幾好,自己一個食都唔會好突兀,相信會成為我獨食既飯堂之一。

拿破侖肉醬飯

2016-04-17
下午茶
話說 就系我夜晚冇野做既時候 我就開左個app去睇下有咩買拉 睇下睇下就睇左去野食到lu 見佢個餐牌d野食幾吸引 甘諗住同男朋友買返2張黎試下我地去之前有bk位既 我打去bk既時候 個waitess已經話好full 要bk就快手 最終bk吾到晏d既時段 只可以食早既時段 不過我都冇咩所謂由灣仔mtr行去個到都要10mins 基於我地都系路痴 所以系需要google map幫手既 個間野都算幾入 吾怪之得要做sales拉一入到去 個服務員態度吾錯 而且都幾nice 都會主動同你傾下計😊之後就幫我地order左野食頭盤2碗湯都普普通通 不過不失煙三文魚沙拉 d煙三文魚得好細塊鮮蝦沙拉 感覺上怪怪地個味道主菜蜜糖芥末咸豬手(炸得好味 又夠脆 有少少肥 值得推介)美國西冷牛扒(普通料 但個汁幾好味)甜品火焰雪山(個人覺得好難食)心太軟(吾錯)任食甜品(難食與ok之間)

頭盤

2碗湯都普普通通 不過不失

煙三文魚沙拉 d煙三文魚得好細塊

鮮蝦沙拉 感覺上怪怪地個味道

主菜

蜜糖芥末咸豬手(炸得好味 又夠脆 有少少肥 值得推介

美國西冷牛扒(普通料 但個汁幾好味)

火焰雪山(個人覺得好難食

心太軟(吾錯)

任食甜品(難食與ok之間)
2016-01-16
2015-11-14 3640 浏览
叫set: 頭盤 :三文魚蝦芒果沙沙 (食材不新鮮,沙律只是茶餐廳貨色)湯:酥皮龍蝦(酥皮唔酥, 暖唔夠熱的海鮮濃湯)main:西班牙海鮮炒飯(無咩海鮮,太濕,味道單詞無香味)煎比目魚(十個油有一百個油,似炸,超級不滿意,汁完全唔食唔到有味)甜品算吧 不值一提服務非常好係食物問題姐依間餐廳 哈
叫set:
頭盤 :三文魚蝦芒果沙沙
(食材不新鮮,沙律只是茶餐廳貨色)

湯:酥皮龍蝦
(酥皮唔酥, 暖唔夠熱的海鮮濃湯)

main:
西班牙海鮮炒飯
(無咩海鮮,太濕,味道單詞無香味)

煎比目魚
(十個油有一百個油,似炸,超級不滿意,汁完全唔食唔到有味)

算吧 不值一提

非常好

係食物問題姐依間餐廳 哈
2015-11-14
2015-10-03 3188 浏览
上回同大家分享咗我買嘅Double Tree團購有几抵食 ,今次畀大家睇睇回購下嘅新菜式 啦!是晚我同豬仔準時6:15pm到達餐廳,人客明顯多咗 ,我倆被安排坐係餐廳中央嘅圓檯,勢估唔到咁早啲卡座位就full晒啊 !點嘢食先,依舊先來一白一紅湯,熱辣creamy嘅忌廉湯及濃味嘅龍蝦湯。頭盤揀咗我倆嘅至愛 ~鮮蝦芒果沙律 ,儘管田螺焗薯蓉點味美,但仍敵不過呢嗰芒果蝦沙律,有兩隻彈牙中蝦,沙律鮮甜爽口,絕對醒胃 !亮點 主菜出場~醬燒豬肋骨配薯菜 : 通常啲豬肋骨都無咩肉食,呢個卻骨肉勻稱 ,恰到好處!肉質極之幼嫩 ,蘸上甜醬後,惹味非常 !搞到豬仔話要再回購呢 !德國鹹豬手配薯菜 : 豬手几大隻 ,皮脆肉帶鹹香,肉質嫩得嚟有一點兒靱實,水準則跟時下既鹹豬手差不多!跟餐甜品,我倆一致只揀心太軟 , 因為我地都係朱古力 迷囉!上次影得唔夠靚仔動感,今次捕捉返個澎湃流心 畀大家睇,朱古力蛋糕外皮焗得濃郁香脆 ,内裡有著勁量流心 ,蛋糕香口好好食   呀!豬仔嘴刁 ,專揀正 嘢食,任食甜品一件都唔吼 ! 任性又為食嘅我,偏要每款食勻晒先安樂
上回同大家分享咗我買嘅Double Tree團購有几抵食
,今次畀大家睇睇回購下嘅新菜式
啦!
是晚我同豬仔準時6:15pm到達餐廳,人客明顯多咗

忌廉湯+龍蝦湯
頭盤揀咗我倆嘅至愛
~鮮蝦芒果沙律
亮點
主菜出場~
醬燒豬肋骨配薯菜
: 通常啲豬肋骨都無咩肉食,呢個卻骨肉勻稱
,恰到好處!肉質極之幼嫩
,蘸上甜醬後,惹味非常
!搞到豬仔話要再回購呢
醬燒豬肋骨
德國鹹豬手配薯菜
: 豬手几大隻
德國鹹豬手
跟餐甜品,我倆一致只揀心太軟
, 因為我地都係朱古力
迷囉!上次影得唔夠靚仔動感,今次捕捉返個澎湃流心
畀大家睇,朱古力蛋糕外皮焗得濃郁香脆
,内裡有著勁量流心
,蛋糕香口好好食
  呀!
豬仔嘴刁
,專揀正
嘢食,任食甜品一件都唔吼
任性又為食嘅我,偏要每款食勻晒先安樂
藍莓芝士+紐約芝士餅
, 今次師傅整嘅呢兩款芝士餅失準了,有點實兼滯口!反而Tiramisu
嘅口感軟滑,芝士味香濃!焦糖布甸
, 依舊甜度適中,食到面層嘅焦糖薄脆,布甸幼滑好味!咖啡+綠茶奶凍
,奶凍滑溜,可惜咖啡味及綠茶味仍然唔夠!
任食甜品
餐廳增加咗人手
侍應生姐姐有三位,態度友善貼心
,會不時關注及跟進客人嘅食物餐飲,相當專業

呢餐直頭值回票價有餘
喇~

2015-10-01
$143.5 (晚餐)
醬燒豬肋骨
德國鹹豬手
心太軟
  • 豬肋骨,心太軟,鮮蝦芒果沙律,焦糖布甸
  • Tiramisu
2015-09-16 2834 浏览
買了團購去試下這裡的扒餐,這裡的環算唔錯,招呼都OK,但格調就一般,因為周圍的食客會高談闊論,不時還帶幾句粗口添!侍應兩位睇全場所以她們的動作好急速,不會讓你有高格調的感覺。講返食物,餐湯有三款讓你選擇,而我就選了這個龍蝦湯味道不會太濃,我好怕那些又濃又杰的龍蝦湯。跟住頭盆有三款,我選了煙三文魚沙律份量和味道都算OK,三文魚多一兩片就更好。跟住來個主菜,有成7款選擇,而我就選了一款要另外加十元的西冷牛扒這個真係好普通,周圍都食到這個味,最特別係墊底的茄子,又淋又好味,牛扒五乘熟都有點韌。最後是餐飲,我本來要凍檸茶,但要加五元,便改返熱檸茶,橫掂我坐正個風口位,都係熱飲好些檸檬唔夠香,反爾杯清水檸檬味重D最後就是甜品了,每人只可以選一次心太軟或者是火焰雪山這個火焰雪山唔錯喎!我幾喜歡!跟住還有些任點的,我只是吃了一轉便夠了!食咗咁多野都係埋單的時候,128元團購價,西冷加10元,服務費加15元,合共大約一百五十元,應這個價錢又唔係話好著數啫! 所以覺得不過不失喇!
龍蝦湯

味道不會太濃,我好怕那些又濃又杰的龍蝦湯。
跟住頭盆有三款,我選了煙三文魚沙律
煙三文魚沙律

份量和味道都算OK,三文魚多一兩片就更好。
西冷牛扒意粉

餐飲凍檸茶

火焰雪山

這個火焰雪山唔錯喎!我幾喜歡!
跟住還有些任點的,我只是吃了一轉便夠了!
甜品cakes

咖啡,綠茶奶凍

2015-09-15
咖啡,綠茶奶凍
2015-09-15 2581 浏览
團購、團購~我愛你 !今次我同豬仔揀左買"Double Tree"呢間餐廳 。大家想知有几抵食?!賣點係兩小時五道菜晚餐+任食 甜品 , 女仕們必然心動 , 抵食價係$128一位,堅正 !是晚我倆準時6:15pm到達餐廳,見到門外嘅任食半自助餐牌係$158一位,較團購價貴20蚊, 慳得一蚊得一蚊,我地又慳左40蚊嘞 餐廳燈光柔和,佈置簡潔。侍應生姐姐安排我地坐卡位,極之舒適寫意 !跟住畀左張menu我地order食物,menu跟足團購 !侍應姐姐先幫我地點餐湯,我揀左周打魚湯,濃郁忌廉,creamy好飲 !豬仔揀嘅係龍蝦湯,我飲左一啖,味道一般般啦!頭盤 : 三揀一,我揀左法式田螺焗薯蓉 , 田螺夠軟熟,薯蓉打得幼滑!豬仔揀左他至愛嘅鮮蝦芒果沙律 , 相當鮮甜好味 !主菜 : 有西冷扒、鹹豬手、豬肋骨、功封鴨、羊脾扒、三文魚扒及大蝦天使麵,合共七款。我揀左蒙古烤羊脾扒配薯菜 ,兩大塊羊脾扒 , 羊脾肉質相當幼嫩呀 ,無咩羊羶味,烤得唔錯 !豬仔係牛魔王,一揀就美國特選西冷 , 要6成熟。今次輪到牛扒被比下去,肉質明顯較靱實囉!食
團購、團購~我愛你

今次我同豬仔揀左買"Double Tree"呢間餐廳
。大家想知有几抵食?!賣點係兩小時五道菜晚餐+任食
, 女仕們必然心動
, 抵食價係$128一位,堅正

!跟住畀左張menu我地order食物,menu跟足團購

!豬仔揀嘅係龍蝦湯,我飲左一啖,味道一般般啦!
餐湯
頭盤
: 三揀一,我揀左法式田螺焗薯蓉
, 田螺夠軟熟,薯蓉打得幼滑!豬仔揀左他至愛嘅鮮蝦芒果沙律
, 相當鮮甜好味
法式田螺焗薯蓉
主菜
我揀左蒙古烤羊脾扒配薯菜
,兩大塊羊脾扒
, 羊脾肉質相當幼嫩呀
,無咩羊羶味,烤得唔錯
蒙古烤羊脾扒
豬仔係牛魔王,一揀就美國特選西冷
, 要6成熟。今次輪到牛扒被比下去,肉質明顯較靱實囉!
美國特選西冷
食過主菜後,輪到二揀一甜品
, 兩款揀晒一齊食
~
72%黑朱古力心太軟
: 黑朱古力甜度剛好,中間一刀切,有流沙流心徐徐而下
,朱古力味濃厚
,蛋糕軟熟,簡直無得輸
: 賣相靚仔
, 幼滑嘅忌廉包住雲呢嗱雪糕,yummy!
火焰雪山
食完咁正嘅甜品,豬仔已經嗌好飽
!女仕們有兩個胃,戰鬥力強嘅我,開始攻任食甜品
~
任食甜品
有焦糖布甸、藍莓芝士餅、紐約芝士餅、Tiramisu、咖啡奶凍及綠茶奶凍等,我款款食勻晒
呢!

,任食中至好味呢款
!我地一人食一個,甜度剛好,布甸滑溜得有點似燉蛋!
奶凍
, 我揀左綠茶奶凍,綠茶味淡。豬仔揀左咖啡味,有少少咖啡,但唔濃郁!
咖啡味及綠茶味奶凍
輪到cheese cake, 豬仔投晒降封口,我逐件食,唔算多啫?!全部細細件咋
, 為健康著想兼keep fit, 都係一件起兩件止夠了

藍莓芝士餅,有甜甜的藍莓,芝士味淡。紐約芝士餅,芝士幼滑酥軟唔硬實。Tiramisu, 一般味道。
甜品似係即叫即做,由一位男仕專人奉上(唔知係咪甜品師傅呢?!) 人客又巧多,等左几耐下先有,翻叮嘅藍莓芝士餅仲係焗燶左添
藍莓芝士餅+Tiramisu
藍莓芝士餅+紐約芝士餅
Last order嘅餐飲, 我地每人加5蚊,點左兩杯凍檸茶。
是晚勁多客人
,full house咁滞!雖然超忙碌,但侍應姐姐仍殷勤款待客人,值得一讚

任食甜品比較普通兼易滯,反而set dinner嘅甜品有驚喜
,令人回味無窮呢

我地又再回購了,下次要試試鹹豬手+豬肋骨啊
2015-09-13
法式田螺焗薯蓉
焦糖布甸
  • 心太軟,火焰雪糕,法式田螺焗薯蓉,鮮蝦芒果沙律
  • 蒙古烤羊脾扒,
  • 焦糖布甸,
  • 紐約芝士餅。
2015-09-12 1904 浏览
我和朋友是購買了團購來試一試。格調是一間茶餐廳,主菜都是茶餐廳水平。叫了份三文魚扒和士多啤梨豬肋骨。碟係溫既,非常讚。惟魚扒有點腥😗, 可能因為我們比較嘴刁,其實PC 值OK。正當我們有點失望😱😱😱甜品竟然超水準!!!!!!!!真係講都唔信,唔好睇佢d 甜品細細件,每一件都係足料,落足心機,我幾驚佢係hea 貨, wow 實在一試難忘 😍😍😍 cheesecake 又滑又rich , lava cake 唔會太甜太稀,creme brulee pudding 係凍,焦糖係剛剛用火槍噴完 👍👍👍非常認真欣賞到睇佢有無甜品自助餐😝最後發現左間店係社企☺️下次再黎過☺️

我和朋友是購買了團購來試一試。
格調是一間茶餐廳,主菜都是茶餐廳水平。
正當我們有點失望😱😱😱甜品竟然超水準!!!!!!!!
欣賞到睇佢有無甜品自助餐😝
最後發現左間店係社企☺️下次再黎過☺️
2015-09-11
  • 心太軟
  • 火焰雪山
  • 焦糖布甸
之前見團購幾抵食,所以買左兩張同男朋友食,book左8:30,不過早左黎8:10就到左,職員都照比我地入去,湯同沙律都吾錯,主菜叫左個羊脾扒同西冷,羊脾扒好嫩,好好食,一點都吾難咬,羊騷味吾算太重,西冷叫左五成熟,吾多筋,都好好食,不過我覺得羊脾扒好食點,重點黎啦,食甜品,心太軟好好食,外邊好脆,裏面朱古力醬好溶,絕對值得再食過,火焰雪山,吾錯,好滑,配埋雪糕,一熱一冷,好好食,不過心太軟同火焰雪山都只可以簡一樣,無得任食,之後仲叫左藍莓芝士蛋糕同焦糖布丁,個人覺得焦糖布丁好食d,夠滑又吾會太甜,整體黎講十分滿意,其實佢團購吾係平好多,得閒可以再食過,
之前見團購幾抵食,所以買左兩張同男朋友食,

湯同沙律都吾錯,
主菜叫左個羊脾扒同西冷,

重點黎啦,食甜品
心太軟好好食,外邊好脆,裏面朱古力醬好溶,絕對值得再食過,

火焰雪山,吾錯,好滑,配埋雪糕,一熱一冷,好好食,

不過心太軟同火焰雪山都只可以簡一樣,無得任食,

整體黎講十分滿意,其實佢團購吾係平好多,得閒可以再食過,

• 心太軟
2015-08-25 1955 浏览
禮拜日去咗星街附近D舖頭行下 行下行下見之前飲茶冇乜點食 肚有D餓 就去咗船街Double Tree嘆返個港式下午茶 叫咗個寫意茶餐B 脆脆紅豆西多士加涼粉紅豆冰冇計 因為要成塊放咗油鑊炸 所以分甘同味呢家嘢就可以係呢個時候大派用場lu
2015-08-16
2015-08-14 2011 浏览
團購買左晚餐加任食甜品,成餐所有野都好好食!評價一直話個服務好差 ,但我覺得呢到服務好好! 一坐低,就即刻問你想食咩呀,但冇乜壓力果種。 又會推介有d咩好食。食都咁上下自動波拿d甜品紙黎,見我地食到咁上下,就走過黎介紹我地有咩甜品好食同埋點樣填個甜品紙。 最後食到差唔多夠鐘 ,自動拿張單來。未試過一餐飯一次舉手叫侍應都唔駛!!同埋原來團購都唔係平好多。 佢晚餐加任食甜品都只係158。
團購買左晚餐加任食甜品,成餐所有野都好好食!
同埋原來團購都唔係平好多。 佢晚餐加任食甜品都只係158。
心太軟
其他甜品 全部都唔錯 特別係抹茶布丁 同埋 焦糖布丁!
咸豬手
ribs
2015-08-13
心太軟
其他甜品 全部都唔錯 特別係抹茶布丁 同埋 焦糖布丁!
咸豬手
ribs
2015-05-09 2965 浏览
早前買了團購,個位$128,另收加一。用餐時間1815〜2015龍蝦湯不錯,有鮮味,比雜菜湯好。沙律亦精緻。主菜揀了豬手及羊膝,兩個賣相同味道出色。當然,買這團購就是想試甜品。話任食,但1810入餐廳食,侍應後來放低甜品紙話甜品師傅1850才回來😓咁攪笑,咁幾時才來甜品?!食完主菜,我們問未有師傅整火焰雪糕同心太軟,那麼可以先來任食的甜品,如:奶凍、芝士蛋糕(這些應該事先預備啦!)但個侍應姐姐話唔係好願意咁話慢慢食住主菜先,等下先。最後等到1920才有火焰雪糕,賣相幾得,味道沒有什麼特別。就是任食的甜品,再後就是心太軟,𠝹開即朱古力流出👍外邊焗得香脆。食完後的確有點飽,不會太甜。上甜品的速度明顯慢,咖啡奶凍都幾有咖啡味,所以都食了三杯。但芝士餅有兩種味,藍莓同紐約,這就不吃也罷。沒有香香的芝士味,質地也一般。焦糖布甸可食,但不會有驚喜,只是不會難食。整體質素一般以上😋
羊脾同豬手
2015-04-30