2022-10-03 57 浏览
屋企附近都係茶餐廳,菜館。下徑口村開左間西餐廳,當然要去捧場。餐廳裝修簡約,每個角落都有一d別緻既裝飾品,行文青路線。睇下餐牌,有多元化既食物。2個人慢慢傾談,先叫2個小食同飲品。生蠔重海水味,新鮮,都幾大隻。荷蘭黑毛豬腩片生菜包特配醬汁加蒜片,豬腩肉好香脆,入面juicy。爽脆既生菜,加埋蒜片同秘製醬汁,少少辣,好香好惹味,有多層次既口感。店員推介雙檸梳打,話係意大利青檸果肉配鮮檸,真係食到新鮮既青檸果肉粒,so fresh。椰子烏龍奶茶飲,茶味濃郁,入口好滑。食完一轉,再叫主食。沙嗲濃湯牛肉麵,吾似港式沙嗲,反而似東南亞沙嗲串燒果個味,正😋有燶邊蛋,火腿,當然吾少得既牛肉,份量十足。海鮮沙律健康人生,當然要食d菜,沙律菜好新鮮,有香煎大蝦同帶子,顏色豐富,賣相吸引,落左香醋汁,食落開胃清新。同朋友飲下食下吹下水,環境舒適,店員友善,一定會再幫襯。

餐廳裝修簡約,每個角落都有一d別緻既裝飾品,行文青路線。

睇下餐牌,有多元化既食物。
2個人慢慢傾談,先叫2個小食同飲品。

生蠔

重海水味,新鮮,都幾大隻。

荷蘭黑毛豬腩片生菜包
特配醬汁加蒜片,

椰子烏龍奶茶飲,茶味濃郁,入口好滑。

海鮮沙律

同朋友飲下食下吹下水,環境舒適,店員友善,一定會再幫襯。

• 海鮮沙律
2022-10-01 68 浏览
今晚去咗ㄧ個隱世秘處,其實有地址用 Google map search 好容易找到,從顯徑港鐵站行去10分鐘左右,大街行入去ㄧ條小巷就見到。原本訂咗7點,我哋早到咗20多分鐘,可以包場式打吓卡先,正👍環境好寧靜舒服,裝修有格調,可容納20人左右,可以包場開細party 喎🥳先叫做兩隻生蠔 Gillardeau ,海水味重,肉質肥厚,豐富口感。荷蘭黑毛豬腩片生菜包,特配醬汁加蒜片,內暖外脆,醬汁有少少辣,黑毛豬肉質嫩滑。真想叫多客😋廚房推介沙嗲濃湯牛肉麵,梗係要試啦!沙嗲味好香濃,薄切牛肉份量很滿足,仲有流心溫泉蛋和火腿配搭。海鮮沙律,有蝦有帶子配酸酸地嘅醋汁,食落很開胃,蝦彈牙。雙檸梳打,飲落有D細細粒果肉喺底部,問咗店員呢D係意大利青檸果肉配鮮檸,我個人非常欣賞青檸果肉,好 fresh 😘朋友叫咗杯椰子烏龍奶茶飲,佢話兩者互相協調適中。

海鮮沙律,有蝦有帶子配酸酸地嘅醋汁,食落很開胃,蝦彈牙。

朋友叫咗杯椰子烏龍奶茶飲,佢話兩者互相協調適中。

生蠔 Gillardeau
雙檸汁
黑毛豬腩片包生菜
沙嗲濃湯牛肉麵
椰子烏龍奶茶
有次我經過下徑口村條路返屋企見到有間隱世餐館好似價錢抵食仲好多選擇。今日同開姊姊食飯所以牛扒專家試試。地點貪佢近顯徑邨😄就係對面下徑口村間小菜館行入去條巷到。店內感覺好有溫馨田園的感覺,感覺好似野餐令人舒暢既感覺。重點最滿意係店員姐姐真係服務得好用心!“ 獨家秘製 手打牛肉湯” ⭐️⭐️⭐️⭐️- 獨一無二既湯底係店長自創熬成,牛骨多重熬制清香鮮甜配上蔥花同牛肉餅,相當有特色“”抺茶紅豆奶 ” ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一字代表一切,正!“澳洲300日穀飼純黑安格斯1吋厚切肉眼扒 $238”⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️精選推介- 講明牛扒專家。當然牛扒絕對係失準,今期老闆返貨呢個黑安格斯口感肉嫩鬆化,加上餐廳煎得能完美鎖住肉的鮮味,配搭開胃沙律菜,茄仔同外脆內軟薯蓉,掂!碎牛帶子鮮蝦配沙律菜開胃又新鮮,好岩女士輕盈餐✨另外同大家分享一下‼️海膽迷生蠔迷注意‼️除左食靚牛扒,仲有精選空運限量海膽同生蠔供應!正呀😍今次搵食搵得好開心😸最愛發掘良心又美味既餐廳的我比我遇到佢,一定會回頭食,因為見佢下午茶超抵食😸Dr.Cow牛扒專家 (大圍)大圍下徑口村31號地下A號舖營業時間:下午2:00-晚上8:00

“ 獨家秘製 手打牛肉湯” ⭐️⭐️⭐️⭐️

“”抺茶紅豆奶 ” ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
一字代表一切,正!
秘製牛肉湯

“澳洲300日穀飼純黑安格斯1吋厚切肉眼扒 $238”
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️精選推介
澳洲300日穀飼純黑安格斯1吋厚切肉眼扒

碎牛帶子鮮蝦配沙律菜
開胃又新鮮,好岩女士輕盈餐✨

另外同大家分享一下‼️海膽迷生蠔迷注意‼️
除左食靚牛扒,仲有精選空運限量海膽同生蠔供應!正呀😍

Dr.Cow牛扒專家 (大圍)
大圍下徑口村31號地下A號舖
營業時間:下午2:00-晚上8:00
2022-09-27
澳洲300日穀飼純黑安格斯1吋厚切肉眼扒
2022-09-26 938 浏览
📍DR. COW 牛扒專家📮大圍下徑口村31號地下A號舖.呢間小店位於大圍顯徑站, 落車後步行一段小路程就到達, 實際位置係村屋既地下.我地呢日係附近搵晚餐地點就被佢個店名吸引左, 所以就決定要黎試一試佢既牛扒水準😌.🐮英國牛種澳洲飼養夏洛特牛叫得牛扒專家, 當然要問下老闆當晚推介食邊款牛扒🤭我地聽取老闆建議, 最後揀左當日新鮮到店既期間限定:夏洛特西冷牛扒牛扒份量足足有接近16安士, 我地揀選左5成熟正正恰到好處, 肉汁鮮嫩, 而且唔會帶有太多筋, 俱備西冷牛扒應有既特點, 肉味十分香濃蒲燒鰻魚飯配溫泉蛋 HKD80食完成塊牛扒, 另一個主食揀選左溫泉蛋鰻魚飯🫣本身諗住light啲, 點知無論鰻魚同埋飯量都好足, 燒香既鰻魚肥美多汁, 入口唔腥亦唔會太多骨, 喜歡食鰻魚嘅朋友高度推介🫰🏻木耳紫菜炸豆腐 HKD38輕盈小食一口炸豆腐, 岩岩新鮮炸起熱辣辣, 上面放左少少飯素木耳紫菜更成件事更加香口惹味另外小店供應多款特色飲品🥤試左椰子烏龍奶茶HKD28同抹茶紅豆奶HKD36, 唔會太甜, 岩晒on diet中既朋友仔.非常欣賞呢間家庭式既小店, 講求同客人既互動同意見🫶🏻點餐前或飯後既
📍DR. COW 牛扒專家
📮大圍下徑口村31號地下A號舖
🐮英國牛種澳洲飼養夏洛特牛

蒲燒鰻魚飯配溫泉蛋 HKD80
蒲燒鰻魚飯配溫泉蛋

木耳紫菜炸豆腐 HKD38
木耳紫菜炸豆腐

抹茶紅豆奶

非常欣賞呢間家庭式既小店, 講求同客人既互動同意見🫶🏻點餐前或飯後既一點意見交流, 都好睇得出老闆好用心了解客人對食物既要求同埋意見, 我已經bookmark左隔一排會再來幫襯
整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻
#nonstopeatingdiary大圍
2022-09-01
蒲燒鰻魚飯配溫泉蛋
木耳紫菜炸豆腐
位置相當隱蔽,要去後面村屋入邊 正正因為地方隱蔽,唔算多人,相信係附近街坊先會去嘅食堂😆小店設計簡約舒適,仲有得買走凍肉嘅雪櫃 比你食完慢慢揀🤪叫咗一個手切牛小排蓋飯😇有隻溫泉蛋,牛肉都幾淋,份量都還可以,我就幾喜歡佢個汁,同個牛同隻蛋好夾,令我一野食晒盒飯🤣🤣跟還加錢叫左個炸豆腐,都幾好味,另外叫左個和牛彼德包都幾特別,青瓜同乳酪令成件事加左分,好醒胃,而牛肉碎大小適中夠晒肉汁👍🏻最後叫左杯烏龍奶茶☕️幾好幾好佢個drink menu 勁吸引好想叫佢個沙冰,隔離枱叫左 流晒口水,好大杯好架勢😆😆整體黎講食物質素唔錯,價錢親民絕對係街坊良心食堂💛👍🏻👍🏻
位置相當隱蔽,要去後面村屋入邊
正正因為地方隱蔽,唔算多人,相信係附近街坊先會去嘅食堂😆
小店設計簡約舒適,仲有得買走凍肉嘅雪櫃 比你食完慢慢揀🤪

叫咗一個手切牛小排蓋飯😇
跟還加錢叫左個炸豆腐,都幾好味,

另外叫左個和牛彼德包

最後叫左杯烏龍奶茶☕️幾好幾好
佢個drink menu 勁吸引
好想叫佢個沙冰,隔離枱叫左 流晒口水,好大杯好架勢😆😆

整體黎講食物質素唔錯,價錢親民
絕對係街坊良心食堂💛👍🏻👍🏻
2022-09-15 123 浏览
今日去到顯徑站 , 找到一間小店 , 由大圍站行去小店 ,約10-15分鐘 , 牛扒專家 , 地址係大圍下徑口村 31號 地下A號舖, 係一間村屋,老闆好好人,又親切, 小店裝修好雅致,有8張雙人枱,每個位置都是打卡位。食物方面老闆發辦, 前菜 1) 蒜辣芫茜牛肉炒扁意粉/小辣剛剛好, 2)頂級燒牛肉配沙律菜/ 好味,3) 小食是炸花枝丸/ 好彈牙 ,4) 飲品-薄荷朱古力沙冰, 士多啤梨梳打水, 賣相好靚, 甜到適中,正,多人光顧,價錢也不貴。
2022-09-15
2022-09-12 136 浏览
話說早幾日同朋友相約去大圍下徑口村食晚飯,行下行下發現咗一間小店叫做牛扒專家,而佢係牛扒專門店嚟嘅,我就俾佢嘅店舖裝飾同menu吸引左入去,個menu有好多選擇,樣樣都好好食咁,一入到去就見到佈置十分有心思✨,成件事好有歸屬感因為佢嘅佈置好家居風格,而且個環境好舒適令我同朋友傾下傾下計都唔捨得走🙈牛肉湯烏冬配温泉蛋呢個牛肉湯聞落去已經覺得好香😍食落去更加覺得好好食,咸度適中,香甜嘅肉汁滲入去烏冬嘅湯入面更加咸中帶甜,加埋溫泉蛋真係令我覺得好滋味👍🏻木魚紫菜炸豆腐呢個豆腐貌相好吸引🤤仲要即叫即炸,送過嚟嘅時候香噴噴熱辣辣咁,外脆內軟,口感非常好,佢個汁甜甜地 ,好易入口,木魚味好重,令本來清淡嘅豆腐帶來一絲絲嘅香味,非常好食😋阿根廷牛扒配炸薯條🥩🍟佢塊牛扒好新鮮,而且一咬落去嗰下,內心os :wow個口感超正🥰仲有個牛味好重好香,仲有阿根廷嘅牛扒唔係度度有得食,所以覺得好特別✨個薯條係即叫即炸嘅,又香又脆好好食!😋朱古力曲奇沙冰 朱古力曲奇沙冰就比較甜啲,佢飲落去就好似真係食緊塊曲奇咁,因為我同朋友都好鍾意食oreo所以我個人就覺得好啱我地口味藍莓奶昔個藍莓味好重好香,酸酸甜甜嘅果香令我

牛肉湯烏冬配温泉蛋

木魚紫菜炸豆腐

阿根廷牛扒配炸薯條🥩🍟

朱古力曲奇沙冰

藍莓奶昔
個藍莓味好重好香,酸酸甜甜嘅果香令我覺得好清新清甜,有一種令人想繼續飲既感覺🫐
2022-08-30
2022-09-11 155 浏览
朋友介紹食呢間大圍小店,係顯徑站行過去大概十分鐘內,入面環境雖小,但見到佈置好用心,食物Cp值都好高。1.木魚紫菜豆腐估唔到一間牛肉店都可以食到咁好味嘅豆腐,豆腐表面炸得好炸身,一咬入口就勁juicy,一咬落口啲汁會彈哂出黎🙈,面頭仲加左啲汁,有啲似燒汁(?),加上最面有芝麻木魚紫菜,加埋一齊食嘅感覺有被驚喜到👍🏻2.秘醬牛肉烏冬配溫泉蛋牛肉嘅份量都好多,有成八塊,食落口都好香,同埋唔會好靭,上面仲有一隻整得岩岩好嘅溫泉蛋,底嘅烏冬都煮得剛好,有彈牙嘅感覺,湯底有少少麵豉湯嘅味道,加埋牛肉嘅香味,成碗烏冬都好好味,平日dinner 連埋一杯熱飲品都係60蚊,好抵食!3.燒牛肉配沙律菜面頭嘅燒牛肉感受到老闆用心去整,加左少少黑椒去調味,牛肉質素高,咬落口都煙靭同juicy,唔會過熟或者過生,啲沙律菜都算新鮮,加埋少少汁,成個感覺都好match,減肥中食都唔會有太大罪惡感😂

1.木魚紫菜豆腐

燒牛肉配沙律菜

木魚紫菜豆腐
.秘醬牛肉烏冬配溫泉蛋
燒牛肉配沙律菜
經友人帶令前去拜會此店牛肉溫泉蛋蓋飯°冇大特別.好味!牛肉餅(似牛肉丸)湯°個湯飲晒.丸食晒😋蝦.帶子酸奶扁意粉°個汁好味.意粉都軟硬剛好.旦帶子比較遜色了.唔係新鮮帶子.蝦🦐爽口.肉眼牛扒°生熟唔錯.冇黐牙.牛叔漢堡°薯條好味.個咸味調得好好.漢堡就比較冇大驚喜😝紅豆冰菠蘿冰朱古力冰睇相就知…好野來😆一杯唔多夠喉最尾見到牛頸背片…向我招手.佢用佢既肉色色誘我.用佢既叫價呼喚我…下次一定幫襯🥰
經友人帶令前去拜會此店
牛肉溫泉蛋蓋飯°冇大特別.好味!
牛肉餅(似牛肉丸)湯°個湯飲晒.丸食晒😋
肉眼牛扒°生熟唔錯.冇黐牙.
牛叔漢堡°薯條好味.個咸味調得好好.漢堡就比較冇大驚喜😝
紅豆冰
菠蘿冰
朱古力冰
睇相就知…好野來😆一杯唔多夠喉
沙冰
沙冰
2022-09-07 98 浏览
✨澳洲M5高級和牛肉眼芯 $298個肉眼芯煎到5成熟,非常juicy😋,而且有咬口💗,完全唔覺韌💓,超好味🤤,再配埋清新嘅沙律菜,正‼️✨彼得包配薯條 $68個彼得包非常腍,非常易咬👍🏻,配上鹹鹹嘅和牛🥰,同埋老板特製嘅醬汁🤩,一流😋🤤✨西柚奶昔 $32西柚味好重,甜甜地,幾creamy幾滑😋,粉紅色嘅外表,好有少女心🥰,影相一流🌟✨雙檸梳打 $28檸檬soda加埋青檸果肉真係雙重享受😎酸酸地又好fresh ,仲有青檸嘅果肉咬真係好正,好足料‼️💗

✨澳洲M5高級和牛肉眼芯 $298

✨彼得包配薯條 $68

✨西柚奶昔 $32

✨雙檸梳打 $28
2022-09-07 76 浏览
本身熱愛牛既我,竟然搵到間隱世嘅Cafe☺️☺️地點都算方便,雖然係條村入面,但出面有錶位泊車。都近地鐵站既入到去店鋪,望下個menu ,心諗終於吾洗食d只得安格斯甘悶既餐廳😢叫左2個主菜,一個小食,2杯飲料,食物性價比超級高首先講講海膽牛扒飯,用咗日本馬糞海膽,阿根廷牛扒,淨係用料都覺得吾會平食材仲係好新鮮的,竟然賣$2xx ..牛扒本身冇加鹽,因為牛扒加海膽嘅鹹味再送飯已經好足夠了到酸忌廉大蝦帶子意粉,咁多意粉都係$98出邊西餐閑閑哋一個意粉賣百幾蚊仲要得嗰少少食吾飽。帶子兩粒都係超大粒、蝦都好多好有誠意,重點個醬汁原來係老闆自己調配的最後好想講講個小食,亦都係最有驚喜。牛餅湯!牛餅之前喺觀塘一間食過,覺得應該都唔會搵到有人好食得過佢🙈但係呢間啲湯真係好濃郁好好味。成碗飲晒咁滯。🥰🥰🥰 好值得一讚👍老闆詳細介紹個秘製湯做法,聽落都好花心思👍👍😋😋😋薄荷朱古力沙冰好綿好幼滑👍👍焦糖拿鐵 用意大利咖啡豆整 。🫶🏻整體黎講都好好食,一定會推介比朋友。大圍街坊一定要去試吓啦🤭

本身熱愛牛既我,竟然搵到間隱世嘅Cafe☺️☺️
地點都算方便,
雖然係條村入面,但出面有錶位泊車。都近地鐵站既
入到去店鋪,望下個menu ,
心諗終於吾洗食d只得安格斯甘悶既餐廳😢

叫左2個主菜,一個小食,2杯飲料,
食物性價比超級高

首先講講海膽牛扒飯,用咗日本馬糞海膽,
阿根廷牛扒,淨係用料都覺得吾會平
食材仲係好新鮮的,竟然賣$2xx ..
牛扒本身冇加鹽,因為牛扒加海膽嘅鹹味再送飯已經好足夠了

到酸忌廉大蝦帶子意粉,咁多意粉都係$98
出邊西餐閑閑哋一個意粉賣百幾蚊仲要得嗰少少食吾飽。
帶子兩粒都係超大粒、蝦都好多
好有誠意,重點個醬汁原來係老闆自己調配的

最後好想講講個小食,亦都係最有驚喜。
牛餅湯!
牛餅之前喺觀塘一間食過,覺得應該都唔會搵到有人好食得過佢🙈

老闆詳細介紹個秘製湯做法,聽落都好花心思👍👍😋😋😋

薄荷朱古力沙冰好綿好幼滑👍👍
焦糖拿鐵 用意大利咖啡豆整 。🫶🏻

2022-09-04 74 浏览
今日喺大圍附近,跟住就搵咗一間小店專食牛食晚餐😊香辣牛肉湯烏冬配溫泉蛋$65呢個辣湯真係好入味又惹味,烏冬浸滿左香辣牛肉湯嘅味道,加埋溫泉蛋一流牛三寶飯$78牛筋,牛展,牛肚,都醃得非常入味,而且容易入口,一咬即斷,唔會好硬😚帶子腸$48我哋仲配住一款小食,呢款腸全部都係由帶子製成,食落味道好濃郁,充滿着帶子嘅香氣😍朱古力棉花糖 Chocolate鴛鴦烏龍飲品方面,點咗一杯朱古力棉花糖及一杯鴛鴦烏龍🧋朱古力棉花糖就比較甜一啲,鴛鴦烏龍茶底幾清香,鴛鴦有咖啡同奶茶一半半,好啱我口味DR. COW 牛扒專家 (大圍)大圍下徑口村31號地下A號舖

今日喺大圍附近,跟住就搵咗一間小店專食牛食晚餐😊

香辣牛肉湯烏冬配溫泉蛋$65

牛三寶飯$78

帶子腸$48

朱古力棉花糖 Chocolate
鴛鴦烏龍

DR. COW 牛扒專家 (大圍)
大圍下徑口村31號地下A號舖
2022-09-01 76 浏览
「禾是窮鬼whita 醉愛買抵野」🛖 Dr.Cow 牛扒專家📍大圍下徑口村31號地下A號舖💰 $150-200 @1位性價比:🐘🐘🐘🐘/5(窮鬼表示良心小店有咁既質素要支持下💛)朋友仔住大圍同顯徑附近,諗緊食咩好嘅時候search到呢間😝見佢係良心小店梗係要支持下~🥰1. 溫泉蛋牛肉蓋飯🐮🥚🍚認真!真心好食過吉X家!💗濃濃既牛肉汁,真係撈得晒成個飯🤤啲牛肉都好吸味,再加埋隻溫泉蛋真係不得了✨2.椒鹽貢丸上枱嗰陣仲係熱辣辣🔥老闆娘好好咁樣提我地要小心熱,同埋一咬落去會爆漿🥰正!3.雙檸烏龍茶(青檸果肉+鮮檸檬)個烏龍茶用咗青檸同埋檸檬整成,好清新好特別🌿飲飲吓仲發現個底有好多青檸肉😙夏天飲即刻透心涼~4.澳洲和牛(崩沙腩)呢個係隱藏Menu嚟,我哋落單嗰陣老闆特別介紹🤩好重牛味🐮話明係牛扒專家嚟到梗係要食牛啦!5. Oreo 沙冰本身我超鍾意食Oreo🖤🤍所以覺得杯沙冰好好飲🥰唔會太甜~所以就算食到好飽都想清晒佢!🎈老闆同老闆娘都好Nice,見佢每一枱都有問食客意見😚🎈小店入邊嘅裝修都好舒服,光猛同埋企理👅#大圍 #顯徑 #大圍美食 #顯徑美食 #牛扒專家 #窮鬼食咩好 #性價比之選
「禾是窮鬼whita 醉愛買抵野」

🛖 Dr.Cow 牛扒專家
📍大圍下徑口村31號地下A號舖
💰 $150-200 @1位

性價比:🐘🐘🐘🐘/5
(窮鬼表示良心小店有咁既質素要支持下💛)

1. 溫泉蛋牛肉蓋飯🐮🥚🍚

2.椒鹽貢丸

3.雙檸烏龍茶(青檸果肉+鮮檸檬)

4.澳洲和牛(崩沙腩)

5. Oreo 沙冰

🎈老闆同老闆娘都好Nice,見佢每一枱都有問食客意見😚

🎈小店入邊嘅裝修都好舒服,光猛同埋企理👅

2022-08-23 144 浏览
大圍一間隱世黃店💛 可以經大圍站或顯徑站步行到店,店舖空間雖小,但佈置十分有心思,環境休閒舒適,可以慢慢享受美食。菜單很多選擇,份量正常,價錢合理。可以在店內選購牛扒,有任何問題都可以問店主,服務很好 很熱情😚晚市二人消費:$302(不設加一費用)食評✨✨✨原件黑安格斯西冷蓋飯配溫泉蛋 ($108)店主介紹這是來自烏拉圭的西冷扒,平靚正,味道口感都很不錯,特製醬汁配上溫泉蛋一流🤤 泡菜芝士牛肉飯配溫泉蛋 ($78)牛肉來自加拿大,香濃的泡菜汁配牛肉飯 非常好味,食唔停口荷蘭黑毛豬腩肉片生菜包 配蒜片($68)口感一流,新鮮生菜包住肥美的豬腩肉一口吃下,肉汁溢出,好好味🤤 雙檸梳打 (青檸果肉+鮮檸檬) ($28)店主推介,用新鮮青檸果肉製成,好清甜解渴,啱晒夏天飲😍薄荷朱古力沙冰 (Set +$20)夠大杯夠濃味,甜度適中

晚市二人消費:$302(不設加一費用)

食評✨✨✨
原件黑安格斯西冷蓋飯配溫泉蛋 ($108)

泡菜芝士牛肉飯配溫泉蛋 ($78)
牛肉來自加拿大,香濃的泡菜汁配牛肉飯 非常好味,食唔停口

荷蘭黑毛豬腩肉片生菜包 配蒜片($68)

雙檸梳打 (青檸果肉+鮮檸檬) ($28)
店主推介,用新鮮青檸果肉製成,好清甜解渴,啱晒夏天飲😍

薄荷朱古力沙冰 (Set +$20)
夠大杯夠濃味,甜度適中
大圍好多小店,每一間都各具特色。經過大圍下徑口村有一間Dr. Cow牛扒專家,門外有兩塊黑板,畫上不同食物,份外吸引。入到去牆壁佈滿食物相片,布畫及小品的裝飾,好似歐洲小屋仔一樣,好有親切感。呢間小店叫Dr. Cow 🐂, 當然最出名就係牛扒啦。小小的店舖餐牌竟然有多種選擇,價錢街坊價,雖然有好多嘢好想食但係最後我選擇牛扒。。美國頂級黑安格斯原件西冷🥩 $208這是老闆推介,仲註明每件牛扒有500g, 屬於重量級, 仲可以揀選沙律/飯配溫泉蛋/薯條, 我就選擇沙律菜。牛扒size 真係大過塊面好多😂, 老闆用咗西班牙煮食法, 牛扒大約四五成熟,煎好後放了香草同埋蒜蓉。呢款牛扒油分特別高而且肉味香濃,滋味無窮。沙律菜新鮮,同埋特製日式沙律汁,清新怡人,配襯牛扒簡直係絕配。。朱古力奶昔 $32 奶昔選用優質吉百利朱古力粉,用純新鮮牛奶混合而成,香滑可口,最開心就係用朱古力醬畫咗個心形♥️小店給人一種親切感, 有家的感覺, 睇到黑板上「難行都要頂上」「勿忘初心」,希望大家繼續支持小店,佢哋用街坊價錢,優質食材,親切笑容,為我哋服務。*泊車可於下徑口村好多車位,步行唔使1分鐘門口又有小巴同巴士非

。美國頂級黑安格斯原件西冷🥩 $208

。朱古力奶昔 $32

*泊車可於下徑口村好多車位,步行唔使1分鐘門口又有小巴同巴士非常方便*