2021-09-28
平時都好少去到咁遠 但係呢間喺海旁嘅日式餐廳真係好吸引💕好多謝邀請試到𝑻𝒂𝒔𝒕𝒊𝒏𝒈 𝑴𝒆𝒏𝒖🤤首先講咗佢兩個𝒔𝒆𝒕先🍱.📌𝑺𝒂𝒌𝒊𝒚𝒐 𝑴𝒊𝒔𝒐 𝑻𝒂𝒌𝒊 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑪𝒐𝒅 𝑹𝒊𝒄𝒆 𝑺𝒆𝒕 $228個𝒔𝒆𝒕跟前菜 沙律菜好新鮮 個醬偏酸 幾開胃😎中間嗰啲係特製蒜頭 有啲似麵豉湯味🧄仲有個自家製雞麵豉湯 我紅白蘿蔔 味道啱啱好 唔會好似出面嗰啲咁鹹 幾好飲🍲飯係日本米 粒粒分明 面頭個飯素好食😋鱈魚柳好鮮 超滑 外皮仲脆脆地😚.📌𝑴𝒊𝒚𝒂𝒛𝒂𝒌𝒊 𝑨4 𝑾𝒂𝒈𝒚𝒖 𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌 𝑹𝒊𝒄𝒆 𝑺𝒆𝒕 $288個牛嫩滑夠𝒋𝒖𝒊𝒄𝒚 熟度啱啱好🤤出奇地完全唔油膩 牛味濃🐮不過唔算太大塊🥺面頭有啲醬同海鹽調味🧂.呢間日本餐廳其實係主打串燒🍢所以分多個𝒑𝒐𝒔𝒕 同埋介紹埋飲品🥂望住個海 食串燒配埋酒 都幾𝒄𝒉𝒊𝒍𝒍~.📌𝑩𝒐𝒎 𝑩𝒐𝒎 𝑩𝒐𝒎 $78出面係麵包糠 中間嗰層係免治雞肉 口感超豐富🤩記住要熱食呀 正好多‼️.📌𝑯𝒐𝒎𝒆𝒎𝒂𝒅𝒆 𝑴𝒊𝒏𝒄𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑺𝒕𝒊𝒄𝒌 $54口感幾軟 用雞皮包住啲搞碎咗嘅雞軟骨,雞胸同內臟😝個蛋加咗甜豉油 撈埋食幾特別😎.📌𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒅 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑵
📌𝑩𝒐𝒎 𝑩𝒐𝒎 𝑩𝒐𝒎 $78
𝑩𝒐𝒎 𝑩𝒐𝒎 𝑩𝒐𝒎
𝑯𝒐𝒎𝒆𝒎𝒂𝒅𝒆 𝑴𝒊𝒏𝒄𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑺𝒕𝒊𝒄𝒌
📌𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒅 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑵𝒆𝒄𝒌 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑺𝒐𝒚 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆 $48
豬頸肉爽口 入味 辣辣地🌶
📌𝑺𝒉𝒊𝒔𝒉𝒊𝒕𝒐 𝑷𝒆𝒑𝒑𝒆𝒓 $38