2024-10-30 209 浏览
海鮮拼盤入味鮑魚,爽口翡翠螺,💖鮮甜的帶子和青口,每一口都能感受到食材的新鮮!龍蝦濃湯味道濃郁,用料十足,🦞濃厚的龍蝦湯底,醇厚入味。主菜百里香烤春雞搭配薯條🍟現炸香脆。烤春雞的口感與一般的雞扒不同,肉質多汁之余富彈性,🐤咬下去嫩滑無比。甜品窩夫點綴精緻,鬆軟外殼,🧇甜而不膩,與雜果的搭配,🍓清新果香。配上雪糕一齊食,驚喜滿滿。環境好chill,無論擺盤同service都跟得上,滿意體驗。
海鮮拼盤

龍蝦濃湯
味道濃郁,用料十足,🦞濃厚的龍蝦湯底,醇厚入味。

主菜百里香烤春雞

甜品窩夫

2024-10-28 228 浏览
✳️周日在中環威靈頓廣場的高級西餐廳Espuma,我與女兒共度了一個難忘的晚餐。餐廳位置優越,17樓的落地玻璃窗讓我們可以一邊享用美食,一邊欣賞中環的璀璨夜景,氣氛相當優雅。⭐我選擇了$398的晚餐套餐,開胃菜是龍蝦水煮蛋丹麥吐司,搭配牛油果醬和巴馬臣芝士。龍蝦的新鮮和水煮蛋的細膩口感互相輝映,吐司的香脆更增添了層次感。接著,我品嚐了法式洋蔥湯,湯汁濃郁,洋蔥的甜味與香草的香氣完美融合,令人陶醉。✨主菜燒紐西蘭羊柳則是今晚的高潮,羊肉外焦內嫩,搭配香草甘筍仔和甜甘筍,讓人倍感滿足。最後,我的甜品是鮮果吉士忌廉泡夫,配上士多啤梨汁,清新的水果味道完美地結束了這頓美餐。✨女兒則選擇了鹹蛋虎蝦忌廉意大利麵~$149,口感滑順,鹹蛋的鹹香與虎蝦的鮮味相得益彰。她的飲品是熱情果烏龍茶~$43,清新爽口,為餐點增添了一絲熱帶風情。😍甜品“OMG! CHOCOLATE! 朱古力窩夫~$129”,真是驚喜之作,上碟時以約30cm高的玻璃瓶並以七彩鮮艷的棉花糖在頂層襯把,真是讓人愛不釋口,濃郁的各款巧克力味道糕點及窩夫令人陶醉。

• 鹹蛋虎蝦忌廉意大利麵
  • OMG 重口味朱古力窩夫
2024-10-27 217 浏览
想浪漫一下,到中環M88的Espuma一定不會令人失望。景觀開陽,可飽覽中環景色的特色西餐廳,品嚐西班牙菜。🔹黑毛豬火腿茄子卷:這個冷盤前菜,配辣紅燒汁,口感特別,十分開胃。🔹焗蠔(先海膽奶油伴芝士脆片):蠔肉肥美嫩口,用海膽奶油去焗令味道提升!🔹鹹蛋虎蝦忌廉意大利麵:虎蝦以鹹蛋去烹調,再配上意大利麵,食落去有中西合璧的味道。🔹黑松露野菌芝士薄餅:芝士薄餅餅底香脆,黑松露野菌邊好香,好好味!🔹招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕:見到呢個招牌甜品,一女士們必定心心眼!打卡必點!唔單止賣相靚,麻糬窩夫香脆可口,配上雪糕一冷一熱,味道一流!這裏還有以台灣茶葉配合多款水果口味的水果茶,都幾好飲呢!

這裏還有以台灣茶葉配合多款水果口味的水果茶,都幾好飲呢!
2024-10-20 439 浏览
Espuma 餐廳環境好靚,設計時尚又有型。座位間隔唔錯,讓人覺得舒服。晚上有城市燈光,氣氛特別靚,適合同朋友聚餐!今次同朋友叫咗dinner set!Dinner set for 2 ✨ ($398@1)Starter ▫️燒香草鮮魷糖漬檸檬燒香草鮮魷口感滑嫩,香草味道突出,糖漬檸檬添清新,酸甜平衡,真係好味!重點鮮魷魚好彈牙,食得出好新鮮!▫️ 龍蝦水煮蛋丹麥吐司伴牛油果醬及巴馬臣芝士呢道龍蝦水煮蛋丹麥吐司真係奢華!龍蝦肉鮮甜,水煮蛋滑溜,搭配香濃牛油果醬同巴馬臣芝士,味道層次豐富,真係好適合作為開胃菜!Additional▫️ 海鮮拼盤(鮑魚,翡翠螺,帶子,青口) 我哋另外加咗$69 ,試咗海鮮拼盤!海鮮拼盤色彩繽紛,鮑魚鮮嫩,翡翠螺口感脆,帶子甜美,青口味道濃郁。每種海鮮都各有特色,搭配檸檬汁更添清新!Soup▫️龍蝦濃湯 (+$20)龍蝦濃湯鮮美滑順,味道濃郁,海鮮香氣十足,香料和奶油增添層次感,好滋味!Mains▫️ 波士頓龍蝦半隻配海鮮汁扁意粉 (+$60轉原隻龍蝦)呢道菜無疑係整個餐嘅亮點。波士頓龍蝦肉質鮮嫩,搭配濃郁的海鮮汁,令人感受到龍蝦肉嘅精華。扁意粉質地柔滑,可以充分吸附

Dinner set for 2 ✨ ($398@1)

Starter
▫️燒香草鮮魷糖漬檸檬

▫️ 龍蝦水煮蛋丹麥吐司伴牛油果醬及巴馬臣芝士

Additional
▫️ 海鮮拼盤(鮑魚,翡翠螺,帶子,青口)

Soup
▫️龍蝦濃湯 (+$20)

Mains
▫️ 波士頓龍蝦半隻配海鮮汁扁意粉
(+$60轉原隻龍蝦)
呢道菜無疑係整個餐嘅亮點。波士頓龍蝦肉質鮮嫩,搭配濃郁的海鮮汁,令人感受到龍蝦肉嘅精華。扁意粉質地柔滑,可以充分吸附海鮮汁,每一口都充滿鮮美味道。絕對值得選擇額外+$60轉為原隻龍蝦,海鮮愛好者必試!

▫️ 燒澳洲牛柳,香煎甜薯餅,火箭菜沙律
(+$50)
呢道菜的澳洲牛柳外焦內嫩,燒烤方法保留咗牛肉的汁液,香氣四溢。香煎甜薯餅為牛肉增添咗甜美口感,配合火箭菜沙律的清新對比,整體更加平衡!

Dessert
▫️ 鮮雜果吉士忌廉泡夫配士多啤梨汁
泡夫外脆內軟,吸收咗濃郁的吉士忌廉,奶香十足,配上新鮮水果,清新又酸甜!

▫️ 招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕 (+$50)
麻糬的彈性與窩夫的鬆軟形成獨特口感,搭配雪糕更顯奢華,香滑的口感讓人心情大好,食完後意猶未盡,實在係好值得加錢去試!
好多時食西餐,都會因為高昂嘅價錢而卻步步。而今次就嚟咗一間唔單止食物高質,而且有中環靚夜景睇,性價比相當高既餐廳!Starter ▫️燒香草鮮魷糖漬檸檬燒魷魚本身都會驚油膩,但加左香草就中和左呢個味道,再加糖漬檸檬就令成個感覺更清新。▫️鮮牛肉他他,黑魚籽,脆薯片 (+$30)同一般嘅鮮牛肉他他相比,佢加埋黑魚籽,令成個味道更香更濃烈,鮮牛肉同魚子嘅鮮味互相衝擊,層次分明!Additional▫️ 海鮮拼盤(鮑魚,翡翠螺,帶子,青口) (+$69)今次特登叫埋個海鮮拼盤試一試,每一樣食材食落去,都相當新鮮!Soup▫️龍蝦濃湯 (+$20)龍蝦味道相當濃烈,非常足料,係龍蝦迷不可錯過嘅選擇!Mains▫️ 波士頓龍蝦半隻配海鮮汁扁意粉 (+$60轉原隻龍蝦)呢個意粉值得一讚,最基本嘅意粉唔會太淋,食落去彈牙有口感!加埋啖啖肉嘅龍蝦,絕對係口感同味覺嘅雙重享受!▫️ 燒紐西蘭羊柳,香草甘筍仔,甜甘筍蓉呢個羊柳食落去嘅羊味唔係一般羊架咁濃烈,但咬落去肉質更有彈性,食落去嘅肉質更加嫩滑!配埋甘筍蓉,羊柳既油香配上微微嘅甜味,味道嘅層次配合都相當好!Dessert▫️ 鮮雜果吉士忌廉泡芙配士多啤梨汁唔好睇佢

Starter
▫️燒香草鮮魷糖漬檸檬

▫️鮮牛肉他他,黑魚籽,脆薯片 (+$30)

Additional
▫️ 海鮮拼盤(鮑魚,翡翠螺,帶子,青口) (+$69)

Soup
▫️龍蝦濃湯 (+$20)
龍蝦味道相當濃烈,非常足料,係龍蝦迷不可錯過嘅選擇!

Mains
▫️ 波士頓龍蝦半隻配海鮮汁扁意粉
(+$60轉原隻龍蝦)

▫️ 燒紐西蘭羊柳,香草甘筍仔,甜甘筍蓉

Dessert
▫️ 鮮雜果吉士忌廉泡芙配士多啤梨汁
唔好睇佢細細個甜品,但其實都好有心思!吉士忌廉泡芙食落唔會太甜,配埋雜果就唔會膩口!
2024-10-20
2024-10-19 323 浏览
話咁快萬聖節🎃就差唔多到啦!小編同太太都幾鍾意呢個節日,今次小編就搵到呢間佈置充滿萬聖節👻嘅色彩位於中環嘅「Espuma」食下西班牙菜🇪🇸先得!😬Mussels 500g (Cream Sauce) $194一睇到餐牌就見到超級無敵抵食呀!咁岩小編去嘅呢一日係星期三😬餐廳逢星期三 500g嘅青口係做半價優惠👏真係好抵食呀!而且份量仲十分之多😋鮮味十足!Truffler Pizza🍕 $139呢個黑松露pizza真係小編嘅私心推介,一上枱已經香到不得了,食落淡淡嘅黑松露味喺口腔入邊滲出嚟,真係正到冇朋友!如果大家嚟食,真係要試一試!😋Pork Rice Pot $269西班牙像果黑毛豬柳龍蝦汁砂鍋飯呢個砂鍋飯相當之好味,首先講吓個黑毛豬柳肉質鮮嫩,而且咬落口感十足,再配上龍蝦汁煮嘅砂鍋飯,真係絕配!🤤仲要有飯焦食,非常滿足😊Churros $79食西班牙菜Churros做甜品一定係不可或缺的!而且小編同太太對Churros喜愛度十分之高👍亦都冇令我哋失望,熱辣辣+香脆嘅外層,配上朱古力醬堪稱完美😋Sangria(Red Wine) (Glass) $98Hot Caramel Coffe

Truffler Pizza🍕 $139

Pork Rice Pot $269
西班牙像果黑毛豬柳龍蝦汁砂鍋飯

Churros $79

Sangria(Red Wine) (Glass) $98
Hot Caramel Coffee $38
2024-10-18 417 浏览
幾年之前在這裡食晚餐慶祝生日,味道都算唔錯。今次同好耐冇見的朋友catchup,又再book翻這間餐廳,但係個味道竟然差咗好多。order咗lunch set,我order咗鴨卑意大利飯,飯沒味道不但止,鴨卑都好難食,大快活,大家樂的鴨卑都好食過佢!跟住我的friend就order咗峴肉義大利粉,我見佢幾乎無食意粉。最終我地食剩好多嘢。最後我地叫佢地上埋甜品,但係好過份的係佢地竟然忘記咗,最後我地趕住返工,追佢先至卑到我地,我好快食咗一啖,亦都好難食!總之,食物整的好求其,無心機,服務好一般,絕對唔會有下次!
總之,食物整的好求其,無心機,服務好一般,絕對唔會有下次!
2024-10-07 406 浏览
國慶想睇煙花滙演相約男友先到中環呢間夜景餐廳食飯🤗Espume位於中環蘭桂坊隔離😊玻璃窗外可以見到中環嘅街景😍呢度嘅菜式融入咗亞洲、新派西班牙及歐洲嘅料理🤗前菜樱桃蕃茄沙律🥗牛油果🥑配上有一定口感既油封吞拿魚腩及芫茜青醬🤗口味獨特😬未試過既朋友可以一試‼️白酒忌廉汁青口配蒜味多士新鮮又大隻既紐西蘭青口掛滿左濃滑白酒忌廉汁🤤將蒜味多士點汁食又有另一翻風味😋🐷炭燒加拿大天然豬鞍好厚身🤤經醃製及炭火燒烤後食到啖啖煙熏香氣🤤肉質仲保持鮮嫩多汁😋配菜有蘆筍及紅蘿蔔薯仔🥔飲品揀咗微酸易入口食西餐最鍾意搭配嘅白酒😬
國慶想睇煙花滙演相約男友先到中環呢間夜景餐廳食飯🤗

白酒忌廉汁青口配蒜味多士

飲品揀咗微酸易入口食西餐最鍾意搭配嘅白酒😬
💖最近工作壓力有啲大,想搵個地方好好放鬆一下,於是我嚟到咗呢間隱藏喺中環高層嘅西班牙餐廳。坐喺窗邊,對住繁華嘅高樓景觀,心情瞬間明朗咗好多!✨ 今日我點咗佢哋嘅**Dinner Set**,只需$398,就有湯、前菜、主菜同甜品!而家迫不及待想同大家分享每一道美味嘅菜式!😚Starter🌟 龍蝦水煮蛋牛角包伴牛油果醬及巴馬臣芝士呢道開胃菜真係超驚喜!鮮甜既龍蝦水煮蛋包住喺牛角包入面,咬落去汁液四溢,搭配牛油果醬,口感超正!❤️Soup🌟 法式洋蔥湯非常濃郁,洋蔥香氣四溢,胡椒嘅辛辣口感好刺激。Mains🌟 焗蜜糖鰆魚 🐟魚肉好滑嫩,配上炒蔬菜絲、鮮芒芝麻醬嘅薯蓉,每一口都充滿甜美滋味,健康又開胃!燒紐西蘭羊柳🐑煎到7成熟香噴噴,但無乜羊「騷」味,肉質軟嫩,保留咗好多肉汁,好juicy,搭配香草甘荀仔同甜甘荀蓉,增添咗清新感,真係完美平衡!😍Dessert🌟 甜品係鮮雜果吉士忌廉泡芙,另外我仲試咗麻糬窩夫,超級鬆脆,外脆內軟無法抵擋!🥰
💖

Starter🌟

Soup🌟
法式洋蔥湯非常濃郁,洋蔥香氣四溢,胡椒嘅辛辣口感好刺激。

Mains🌟
焗蜜糖鰆魚 🐟

燒紐西蘭羊柳🐑

Dessert🌟

2024-09-06 879 浏览
位於中環威靈頓街的「Espuma」,係一間裝修別緻的西班菜餐廳🍴晚市時段設有Dinner Set Menu,包括前菜、餐湯、主菜及甜品,套餐每位$398龍蝦水煮蛋牛角包伴牛油果醬及巴馬臣芝士迷你牛角包頗酥脆;龍蝦肉爽口彈牙,鮮甜味美,配上水煮蛋、牛油果醬及巴馬臣芝士,大滿足哦燒香草魷魚、糖漬檸檬魷魚加入香草一齊燒,軟嫩又彈牙,配上酸酸甜甜的糖漬檸檬,味道清新法式洋蔥湯味道濃郁,仲有絲絲洋蔥燒紐西蘭羊柳、香草甘筍仔、甜甘筍蓉合共有五件紐西蘭羊柳,燒至大約七成熟,肉質軟硬適中,羊肉味頗濃郁!焗蜜糖鰆魚、鮮芒芝麻醬薯蓉、炒蔬菜絲鰆魚都幾大件而且厚肉!魚肉口感不錯,滿有魚鮮味~配上薯蓉及炒蔬菜絲,健康美味又飽肚鮮雜果吉士忌廉泡芙配士多啤梨汁賣相頗有心思❤️以西班牙油條作點綴。忌廉泡芙甜而不膩,配上藍莓、草莓及奇異果🥝等等鮮果,清新甜美

龍蝦水煮蛋牛角包伴牛油果醬及巴馬臣芝士

燒香草魷魚、糖漬檸檬

法式洋蔥湯

味道濃郁,仲有絲絲洋蔥

燒紐西蘭羊柳、香草甘筍仔、甜甘筍蓉

焗蜜糖鰆魚、鮮芒芝麻醬薯蓉、炒蔬菜絲

鮮雜果吉士忌廉泡芙配士多啤梨汁

2024-09-05 671 浏览
唔可以以為中環區食飯一定好貴,Espuma係西班牙主打嘅fusion餐廳,源自Novell集團嘅高級咖啡廳,推崇嘅係歐洲寧靜輕鬆嘅環境去品嚐濃郁嘅巴塞隆拿咖啡。不過晚餐佢都有做套餐。基本$398已經可以有Starter, Soup, Mains同dessert,絕對抵食。我就試咗以下呢幾樣:Sangria西班牙餐廳一定唔少得要飲嘅!有青紅蘋果,橙同rum嘅punch,清甜可口易入口!Onion Soup經典法式洋蔥湯,熱熱地飲落好嫩胃。Grilled Red Pesto Clamari用濃濃郁香草燒嘅鮮魷真係好惹味,食嘅時候一定要點糖漬檸檬,佢係好似粉狀咁嘅質地,鹹同酸嘅平衡攞得好啱。Tenderloin Beef用Pan燒嘅牛柳,燒到外面少許燶但入面仍然可以半生熟,口感好正。完全食到牛肉嘅味道。配合香煎甜薯餅,鹹同甜味嘅交集,再加上火箭菜沙律嘅side dish,一個生態平衡嘅菜式就係咁樣。Mixed Fruit Custard雜果新鮮不在話下,更加正嘅係吉士忌廉泡芙配士多啤梨汁,係甜上加甜嘅組合。為整個餐畫上完美嘅句號。

Sangria

Onion Soup
經典法式洋蔥湯,熱熱地飲落好嫩胃。

Grilled Red Pesto Clamari

Tenderloin Beef

Mixed Fruit Custard
2024-09-03 589 浏览
同朋友去咗中環M88嘅Espuma,M88都好多嘢食!Espuma係西餐,我地就叫咗兩個晚市套餐,一個$398(另加一),有前菜、湯、主食、甜品,抵食。今次我嘗試咗幾道精緻嘅菜式,每一樣都有獨特風味。環境都好好呀,睇到香港嘅夜景。Croissant Guacamole Egg 這道菜結合咗鬆軟嘅牛角包同新鮮嘅鱷梨醬,搭配流心蛋,口感相當豐富。係一個輕盈嘅開胃菜。Grilled Red Pesto Calamari 烤魷魚的調味出免,綠色嘅Pesto醬為魷魚增添唔少香氣與色彩,口感彈牙。每一啖都令人感受到海鮮嘅鮮味,搭配少少檸檬汁更添風味。Onion Soup我哋兩個都叫咗洋蔥湯,濃郁而香甜,洋蔥夠淋,仲有塊包。佢嘅甜味喺湯入面充分釋放,好溫暖。Half Lobster Linguine龍蝦意粉的份量都夠大,龍蝦肉鮮嫩又多膏,意粉吸收曬龍蝦嘅鮮味。仲要係我鍾意食偏硬嘅意粉!搭配香草和橄欖油,整體口感豐富,讓人回味無窮。Roasted Lamb Lion烤羊排外焦內嫩,肉質鮮美,叫咗五成熟搭配香料嘅味道恰到好處,唔會過於腥膻。佢搭配嘅蔬菜例如蘿蔔都好新鮮,醬汁都好夾,增添口感同層次。Cre

Croissant Guacamole Egg

Grilled Red Pesto Calamari

Onion Soup

Half Lobster Linguine

Roasted Lamb Lion

Cream Puff
最後嘅奶油泡芙係完美嘅結尾。外皮鬆脆,內餡香滑,甜而不膩,無法抵擋。

呢度嘅侍應嘅服務都好好,每一道菜都展現咗廚師嘅用心同創意,無論是口感抑或係搭配都相當出色,值得再次光顧!
2024-09-03 503 浏览
📍Espuma(中環)中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 17樓今晚同個閨蜜慶祝生日,佢一早就話要嚟呢間餐廳慶祝,個環境非常舒服,我地仲被安排咗角落位,帶點私隱感覺,好relax💰Dinner Set $398/位😋😋😋😋.8/5👉龍蝦水煮蛋牛角包半牛油果醬及巴馬臣芝士唔好睇呢個前菜平平無奇,吠落好有驚喜,隻蛋咬落去流蛋汁出嚟,配埋個巴馬臣芝士個種感覺,係好食到不得了👉燒香草鮮魷,糖漬檸檬魷魚新鮮又嫩,配埋個糖漬檸檬就非常清新開胃,份量又唔會太少,唔會好吊癮👉法式洋蔥湯唔食洋蔥嘅我對洋蔥改觀,原來可以整得咁好味,洋蔥煮到個湯好甜,我仲將啲洋蔥食晒👉燒美國牛柳,香煎甜薯餅,火箭菜沙律五成熟嘅牛肉係最好味,食到牛肉嘅鮮味,又唔會韌,睇落仲有啲血汁流出嚟就最好不過👉焗蜜糖鰆魚,鮮芒芝麻醬薯蓉,炒蔬菜絲魚扒又滑又大件,啖啖肉,非常鮮味,薯蓉係用新鮮薯仔整成,調得好惹味,有飽肚感👉鮮雜果吉泡芙配士多啤梨汁見到個西班牙油條已經心心眼,仲有埋個忌廉泡芙,更加開心,全部都好新鮮,就已經好滿足回頭:yesyesyes!價錢唔貴之餘,環境仲好舒服,下次有節日都會帶朋友嚟感受下
📍Espuma(中環)
中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 17樓

💰Dinner Set $398/位
😋😋😋😋.8/5

👉龍蝦水煮蛋牛角包半牛油果醬及巴馬臣芝士

👉燒香草鮮魷,糖漬檸檬

👉法式洋蔥湯

👉燒美國牛柳,香煎甜薯餅,火箭菜沙律

👉焗蜜糖鰆魚,鮮芒芝麻醬薯蓉,炒蔬菜絲

👉鮮雜果吉泡芙配士多啤梨汁

2024-09-01 449 浏览
今日去咗中環威靈頓廣場17樓嘅Espuma,裡面全部落地玻璃市區景夜景幾靚。坐位都幾闊落。我哋點咗兩個ESPUMA DINNER SET MENU $398+10%STARTER包括Lobster Mini Croissant Guacamole Poached Egg With Shredded Parmesan Cheese龍蝦水煮蛋牛角包伴牛油果醬及巴馬臣芝士蛋漿包住龍蝦肉夠晒鮮味Grilled Red Pesto Calamari, Candied Lemon, Basil Powder燒香草鮮魷,糖漬檸檬鮮魷大大件,配埋個汁好夾SOUPFrench Onion Soup 法式洋蔥湯夠晒香濃,仲有塊焗芝士麵包,點湯一流MAINS主菜包括Oven-BakedMackerel Glazed In Honey,Mango Tahini Mashed PotatoAnd Sauteed Julienne Vegetable焗蜜糖鰆魚,鮮芒芝麻醬薯蓉,炒蔬菜絲大件夾啖啖肉,配菜亦都好好食Roasted Lamb Loin With Thyme, Spiced Baby Carrot, S
今日去咗中環威靈頓廣場17樓嘅Espuma,
裡面全部落地玻璃市區景夜景幾靚。坐位都幾闊落。

STARTER包括
蛋漿包住龍蝦肉夠晒鮮味

燒香草鮮魷,糖漬檸檬
鮮魷大大件,配埋個汁好夾

SOUP

French Onion Soup 法式洋蔥湯
夠晒香濃,仲有塊焗芝士麵包,點湯一流

MAINS主菜包括

Oven-Baked
Mackerel Glazed In Honey,
Mango Tahini Mashed Potato
焗蜜糖鰆魚,鮮芒芝麻醬薯蓉,炒蔬菜絲
大件夾啖啖肉,配菜亦都好好食

Roasted Lamb Loin With Thyme, Spiced Baby Carrot, Sweet Carrot Puree
燒紐西蘭羊柳,香草甘筍仔,甜甘筍蓉
肉質非常嫩滑,配菜亦非常甜口

最後嚟個DESSERT
Mixed Fruit Custard Cream Puff With
Strawberry Sauce
鮮雜果吉士忌廉泡夫配士多啤梨汁
French Onion Soup 法式洋蔥湯
夠晒香濃,仲有塊焗芝士麵包,點湯一流

• 龍蝦水煮蛋牛角包伴牛油果醬及巴馬臣芝士
  • 法式洋蔥湯
2024-08-27 389 浏览
餐廳裡面環境舒適,侍應服務態度良好,今次係夜晚黎食晚餐,叫咗個二人套餐👇🏻龍蝦水煮蛋牛角包伴牛油果醬及巴馬臣芝士牛角包🥐十分鬆軟,夾埋龍蝦肉、水煮蛋、牛油果醬➕巴馬臣芝士一齊食,非常美味燒香草鮮魷加入糖漬檸檬🍋鮮魷入口水嫩,充滿香草風味法式洋蔥湯面層有鬆脆嘅麵包,配上香濃嘅洋蔥湯,滋味滿滿焗蜜糖鰆魚伴菜🈶鮮芒芝麻醬薯蓉及炒蔬菜絲,薯蓉夠晒香滑,鰆魚口感厚實燒紐西蘭羊柳羊柳揀咗7️⃣成熟,入口香羶多汁,配菜有香草甘筍鮮雜果吉士忌廉泡夫配士多啤梨汁呢個甜品賣相唔錯,感覺幾特別,食落香甜可口

燒香草鮮魷
加入糖漬檸檬🍋鮮魷入口水嫩,充滿香草風味

法式洋蔥湯
面層有鬆脆嘅麵包,配上香濃嘅洋蔥湯,滋味滿滿

焗蜜糖鰆魚
伴菜🈶鮮芒芝麻醬薯蓉及炒蔬菜絲,薯蓉夠晒香滑,鰆魚口感厚實

燒紐西蘭羊柳
羊柳揀咗7️⃣成熟,入口香羶多汁,配菜有香草甘筍

鮮雜果吉士忌廉泡夫配士多啤梨汁
呢個甜品賣相唔錯,感覺幾特別,食落香甜可口