2022-07-22 22 浏览
喺銅鑼灣SOGO後面,搵到間外賣小店,漢堡包選擇非常多,仲要有埋台飲😳😳夏天熱辣辣,就啱晒😎😎牛油果蛋牛堡淨係睇個名,其實已經知道好豐富!除咗車打芝士之外,仲有牛肉,煎蛋,牛油果醬,牛油果片,紫洋蔥同埋蕃茄!直頭大到一口咬唔晒🥰🥰 煎蛋同埋牛肉都煎得好香,牛油果片係厚切,整體口感非常豐富👍🏼👍🏼食食吓發現,佢哋個包仲係煎香左,唔怪得知咁脆啦😎😎好食!紫薯餅💜💜香脆,甜甜地,又唔會太大/太飽肚。飲品方面,我揀咗百香果梳打,佢哋嘅梳打系列全部都係少冰,令到成杯飲品唔會淡茂茂。梳打夠氣,又大杯,爽!

牛油果蛋牛堡
淨係睇個名,其實已經知道好豐富!
食食吓發現,佢哋個包仲係煎香左,唔怪得知咁脆啦😎😎好食!

紫薯餅💜💜
香脆,甜甜地,
又唔會太大/太飽肚。
2022-07-21 23 浏览
位於銅鑼灣既漢堡小店,雖然只提供外賣,但已經聽過同區飯腳唔少好評!今日趁自己一個食飯,一於去親身試下🍔店舖雖然細,但餐牌種類超級多!漢堡可以揀牛、豬、雞、海鮮、素菜,想食豪啲仲有得揀和牛。最平三十幾蚊有交易,區內比較價錢都好有良心!芝士煙肉牛堡第一次試梗係試吓牛肉漢堡扒!4oz美國牛打成patty煎過後仍然鎖住肉汁,加埋煙肉、車打芝士、蕃茄生菜,茄汁同芥辣,經典配搭已經好好味脆炸吉列蠔所有漢堡都可以轉餐,而且小食選擇都非常多!我揀咗吉列蠔,兩隻都炸得好香脆,但入面隻蠔唔怕乾身,仲好juicy🙆🏻‍♀️白桃烏龍茶加$8可以轉白桃烏龍茶,估佢唔到咁大杯,最貼心係甜度可以選擇,轉左少甜仍然有白桃香味,同烏龍茶清香茶味好配合,消暑一流!

芝士煙肉牛堡

脆炸吉列蠔

白桃烏龍茶
2022-07-21 15 浏览
位於銅鑼灣的漢堡包外賣小店,漢堡包種類眾多,肉類分別有豬、雞、牛也有分普通牛肉及和牛,還有海鮮。小店貼了推介食物照片及餐牌。外賣小盒子像個便當般,分隔好漢堡包及炸物,盒子有幾個孔,散走熱氣,令熱力不會留在裡面,影響漢堡包的質素及口感。素堡:Gustoso素堡   漢堡包的餡料分別有豆乳流心素扒、番茄、紫洋蔥、生菜,再淋上燒汁,醬汁份量恰好。最有特色是豆乳流心素扒,以大豆製成的素食扒,素肉質感結實,中間軟腍,是流心狀的,醬汁由入面慢慢地流出來,健康又不膩的素肉堡。小食:香芋地瓜丸  以優惠價升級成套餐,可以加配一款小食,地瓜丸一共三粒,剛炸起至金黃,十分香脆可口,入面的香芋蓉甜甜的。手作茶系列:炭焙烏龍茶跟餐的飲品也相當大杯,選擇了無糖,烏龍茶味濃郁,苦澀味突出,更加解膩。
小店貼了推介食物照片及餐牌。
素堡:Gustoso素堡

醬汁由入面慢慢地流出來,健康又不膩的素肉堡。
小食:香芋地瓜丸

以優惠價升級成套餐,可以加配一款小食,
手作茶系列:炭焙烏龍茶

2022-07-17 46 浏览
路過見到餐牌好吸引,就買返屋企慢慢食黃金煙芝脆牛堡 $68內裏有車打芝士,4oz美國牛,黃金煙芝脆,茄汁,紫洋蔥,生菜一打開個盒見到巨型漢堡包嚇一跳,大大個包內裏有着豐富餡料,4oz美國牛有香濃牛肉味,肉厚多汁,芝士包住炸過既煙肉,香口惹味加$19換購香芋地瓜丸3粒及$18飲品一杯地瓜丸炸得香脆,而且煙煙韌韌好有咬口,內裏有香芋蓉,好香芋頭味,但又唔會太甜飲品選了百香果梳打,清清甜甜冰凍解渴下次試埋和牛堡先
路過見到餐牌好吸引,就買返屋企慢慢食

黃金煙芝脆牛堡 $68

加$19換購香芋地瓜丸3粒及$18飲品一杯

飲品選了百香果梳打,清清甜甜冰凍解渴

下次試埋和牛堡先
2022-07-17 21 浏览
有人介紹公司附近一間burger店,今日趁機過去試吓,鋪面細細只做外賣,啱晒附近嘅打工仔。店面只貼出英文餐牌,其實都有中文版本嘅,除了一般嘅豬牛雞素,仲有海鮮同和牛漢堡可選,最後揀咗三重芝士和牛堡,再加$18轉套餐,有三粒香芋地瓜丸同埋飲品。和牛漢堡要等10分鐘,行吓街就返嚟取外賣。首先要讚吓佢嗰三粒地瓜丸,真係好好食,煙煙韌韌咁,裏面有啲芋融,值得推介!重點漢堡包都好好食,眼見有兩種唔同顏色嘅芝士,溶溶地食落好正!和牛漢堡都非常好食,而且好大件,好香!飲品就揀咗經典珍珠奶茶(珍珠要加$4 ),正常水準,珍珠夠煙靭,合我心意!

2022-07-16 15 浏览
- 黎開銅鑼灣Staycation,想話買下野食返酒店食。經過呢間Gustoso Burger,見有好多Burger同小食,所以決定試下。係店舖門前,已經聞到陣陣麵包味。 - 餐牌上既選擇有好多,價錢都好實惠,Lunch去放縱下都唔錯!- 我地今次叫左兩份Burger再跟餐,外賣已經大大盒!餐點買到返去既時候,仲見到啲漢堡包表面漲卜卜🍔,睇落好吸引。- 就咁聽黃金煙芝脆牛堡個名已經好邪惡,點知食落更加誇張🤣!一開始以為係就咁有啲普通既煙肉脆脆,點知原來係成塊煙肉包住芝士拎去炸,估佢唔到咁好味,岩哂我呢啲重口味既人😋!- 而明太子蝦堡都同樣足料,食落醬料同蝦餅好夾。而咬落去,麵包第一啖就充滿牛油香,脆得黎又鬆軟。- 而跟餐既薯條係真薯仔🥔,食落勁好味又唔油。另外,炸蠔都勁大粒,唔會有腥味,唔錯!- 跟住我地配餐跟左兩款飲品,超大杯,價錢仲好抵添!

- 跟住我地配餐跟左兩款飲品,超大杯,價錢仲好抵添!
2022-07-14 21 浏览
今日喺銅鑼灣而且時間又有d趕,就去左海都大廈嘅Gustoso Burger買外賣自取,因睇食評見依度有和牛漢堡食。今次order左熱熔芝士和牛堡、小食有香芋地瓜丸,飲品揀左冷芒芒綠茶。熱熔芝士和牛堡係用車打芝士所以特別香濃,而且依款芝士味道同和牛好夾,內有不少洋蔥絲,和牛漢堡肉質頂級,牛味香濃又柔軟。香芋地瓜丸值得一讚,外表炸得金黃香脆,內裹熱炙炙有煙靭地瓜味覺,好食。冷芒芒綠茶就有清新芒果味道,加上綠茶嘅淡淡茶香,依杯手作茶一試難忘。
2022-07-13 17 浏览
這間在銅鑼灣的burger外賣店,有多款不同味道的burger,除了有豬、牛、雞及海鮮外,還有素食,更正的是有和牛漢堡,而且價錢都唔算貴,同某大連鎖集團的價錢差不多,而且即叫即做,新鮮熱辣。黃金煙芝脆牛堡牛肉漢堡很厚身,而且很juicy,漢堡扒結實多汁,芝士半溶狀,還有炸至金黃得香脆的芝士煙肉薯餅,整個漢堡份量十足,新鮮熱辣又好味。地瓜丸炸至金黃香脆,煙煙韌韌,中間軟糯,中間香甜。特濃朱古力脆脆冰量及甜度都有得選擇,我就揀了少甜少冰,朱古力味道濃郁,甜度剛好,表面灑上脆脆,飲落去略有層次。

地瓜丸
炸至金黃香脆,煙煙韌韌,中間軟糯,中間香甜。

特濃朱古力脆脆

2022-07-12 444 浏览
銅鑼灣地舖嚟講,唔難搵嘢食。記得朋友提過呢間新burger店,又想買番屋企慢慢嘆,就幫襯吓!選擇都幾多,個人鍾意食蝦堡,二話不說揀咗明太子蝦堡burger靚包內有生菜,紫洋蔥(好香),脆蝦(嫩滑),明太子醬,車打芝士。不得不讚明太子醬,好多時用於pasta, 夾喺burger食原來咁good另外加$8炒蛋,整個burger滿分通常burger店配汽水,但竟然有台式飲品,叫咗杯白桃烏龍茶,好香好fresh,相比台式飲品專門店有過之而無不及,因為好飲得嚟仲要抵飲。加$19有3粒地瓜丸及$18的飲品,即係補差價,只係加$27就有烏龍茶同地瓜丸,冇理由唔加。地瓜丸一般都係日式店先見到,今次burger店見到有,唔使諗一定會叫!食完burger,仲有外鬆脆內軟口嘅地瓜丸,好滿足!唔怪之得朋友推介我食呢間,我都忍唔住要動動手推介一下俾大家!

另外加$8炒蛋,整個burger滿分

• 地瓜丸
  • 白桃烏龍茶
  • 明太子蝦堡
2022-07-12 13 浏览
一向都好鍾意食手打牛肉burger ,今日係銅鑼灣做完facial ,見到呢間新開嘅牛堡外賣店,不期然望吓餐牌。價錢又唔算貴,仲有好多小食同埋台式飲品可以選擇。忍唔住買返屋企試吓。⭐️黃金煙芝士脆牛堡⭐️拎到返屋企,意外地發覺原來係厚厚嘅炸煙肉,加上車打芝士,炸到合為一體,極為鬆脆🤤🤤,感覺新穎,非常惹味。另外仲有一層厚厚嘅4oz 美國牛,牛味濃郁,非常Juicy,配上紫洋蔥、生菜,味道真係冇得頂。鍾意食牛堡嘅朋友一定一試難忘😍😍😍😍⭐️香竽地瓜⭐️香芋甘香清甜,外邊炸到黃金脆口。煙煙韌韌,非常特別,小朋友一定特別鍾意。👍👍⭐️芝蓋茫茫茶⭐️芝士奶蓋味道濃厚,芒果新鮮,配上清香茶味,非常清甜解渴。😋😋😋😋

⭐️黃金煙芝士脆牛堡⭐️

⭐️香竽地瓜⭐️

⭐️芝蓋茫茫茶⭐️

2022-07-10
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2022-07-09 304 浏览
星期日喺銅鑼灣行完街想食宵夜,經過景隆街嗰邊見到漢堡包店「Gustoso Burger」仲未關門💡,於是就決定即刻幫襯。小店四周圍都貼滿餐牌同食物圖片介紹,令人眼花撩亂😛。Burger款式有成廿幾款,豬、牛、雞、素、海鮮同和牛等一應俱全,除咗和牛較貴之外,其他款式平均五十幾蚊就有交易,都算OK👌。我要咗一個Burger再升級做套餐🍟,包小食同$18飲品,成個餐食晒飽到一個點!黃金煙芝脆牛堡($68),🍔漢堡包新鮮滾熱辣出爐,好正!佢超級大個,拎上手勁重。漢堡包餡料豐富,包括車打芝士、牛肉漢堡扒、黄金煙芝脆、紫洋蔥、茄汁同埋生菜。漢堡扒重4oz,肉質結實,肉味亦算幾強。未食之前仲諗緊唔通佢有兩塊漢堡扒,而其中一件係炸嘅?點知原來呢塊就係黄金煙芝脆🥓,佢由芝士、煙肉加薯仔疊埋再拎去油炸整成。咁樣嘅食法都係第一次,既特別又惹味。我唯一唔鍾意嘅地方就係漢堡包落茄汁,因為略嫌偏酸🥫。香芋地瓜圓,小食款式會影響套餐價錢,配地瓜圓或薯條就最平,加$19。🍡地瓜圓外層炸至金黃香脆,而內層則帶啲煙韌嘅口感,最後裡面嘅香芋蓉就甜甜的🍠。凍白桃烏龍茶(原價$26),少甜咗嘅白桃茶都係偏甜🙈,不過好在白桃味幾
香芋地瓜圓
凍白桃烏龍茶
凍白桃烏龍茶(原價$26),少甜咗嘅白桃茶都係偏甜🙈,不過好在白桃味幾香🍑,而且茶底亦唔澀。
總括嚟講,呢間巨無霸漢堡包外賣店幾好🥡,食物出品用心製作,味道不俗。我認為Burger大大個亦係賣點之一!雖然佢係外賣店,但如果好肚餓,旁邊都放咗張高枱出嚟方便開餐👍。
2022-07-03
等候时间
10 分钟 (堂食)
$80 (宵夜)
2022-07-08 26 浏览
喺銅鑼灣做完運動發現依間新開burger外賣店—漢堡小食選擇多,仲有台式飲品添!第一次食叫咗店長推介嘅Gustoso牛堡~漢堡扒用美國牛打成,混入洋蔥粒增添口感;配料都係基本嘅車打芝士、蕃茄、生菜,但我鍾意佢加肉醬而唔係普通茄汁,令個牛堡味道更豐富。漢堡可以升級唔同套餐,最貴嘅都只係加$29,可以揀蕃薯條/吉列蠔/蜜糖烤雞翼,仲有價值$18嘅飲品。吉列蠔唔算大隻但炸得好脆,咬落去咔嗞聲然後就食到爆汁嘅蠔肉,好夠鮮味。限定推出嘅菠蘿綠茶好refreshing,啱晒而家熱辣辣嘅天氣,嗌半糖剛好,補差額加$8就飲到喇~順帶一題佢地嘅外賣盒都好貼心,有開窿疏氣,唔怕倒汗水令漢堡同炸物淋晒,盒入面仲有間隔分開唔同食物添👍🏻Menu:

第一次食叫咗店長推介嘅Gustoso牛堡~
Gustoso牛堡

吉列蠔

菠蘿綠茶

Menu:
  • Gustoso牛堡
2022-06-30 46 浏览
一個人食完晚餐買份burger俾老公。餐廳位於海都大廈,等外賣仲可以睇下貓貓🐱。是日等外賣10分鐘多少少就拎得,好有效率。🔸牛油果軟殼蟹蛋堡漢堡包🍔超級厚身,一啖咬唔晒。軟殼蟹多汁又唔腥。牛油果🥑生熟度啱啱好。加少少生菜同蕃茄,味道清新啲。整體味道豐富,飽肚又滿足。🔸吉列蠔香脆鮮味,唔會太油膩。🔸凍白桃烏龍茶比想像中大杯好多。叫咗無糖都有少少甜味。茶底幾香唔苦澀。佢哋6月仲有限定叫推出嘅菠蘿飲品同厚燒玉子。

🔸牛油果軟殼蟹蛋堡

🔸吉列蠔
香脆鮮味,唔會太油膩。

🔸凍白桃烏龍茶
比想像中大杯好多。叫咗無糖都有少少甜味。茶底幾香唔苦澀。

佢哋6月仲有限定叫推出嘅菠蘿飲品同厚燒玉子。
2022-06-30 335 浏览
近來,一時間看到很多手工漢堡小店,如雨後春筍般出現,最近,收工時經過銅鑼灣,就遇上「Gustoso Burger」這小店,看到有不少客人光顧,就駐足看看。最後,決定光顧是因為除了漢堡,還提供多款特色小食,更特別的是可選配台式飲品,真是一次過滿足兩個美食喜好:漢堡配台式飲品。抬頭再細看餐牌,其實選擇非常之多,由手工漢堡、小食,到飲品,真是很少小店會提供如此多選項。此外,亦可以加錢轉為套餐,另可補差價轉其他特飲,非常有彈性。 好奇何謂「煙芝脆」,就點了這一款「黃金煙芝脆牛堡」($68),+$19轉套餐(指定小食+$18內飲品),選了「香芋地瓜丸」,而飲品就再補差價$10選了黑糖珍珠鮮奶,變成一頓非常豐富的晚餐。很喜歡店家的包裝盒,一來盒的四角開了洞,盒內不會積聚水氣,二來分了間隔,同時擺放了漢堡及小食。黃金煙芝脆牛堡非常之大個,而且,十分墜手,內裡有車打芝士、4oz美國牛,黃金煙芝脆、紫洋蔥、生菜及茄汁,原來煙芝脆是吉列芝士煙火腿,是極邪惡之物,但真心好吃,非常之香口惹味,而牛肉都做得鬆化,肉味濃郁,再配上其他食材,真是滋味無窮。 香芋地瓜丸也很有特色,外皮加入蕃薯,所以色澤帶點黃,煙糯而
:漢堡配台式飲品。
黃金煙芝脆牛堡奪餐
黃金煙芝脆牛堡
香芋地瓜丸也很有特色,外皮加入蕃薯,所以色澤帶點黃,煙糯而有陣陣清甜味,內裡就是芋泥,粉香好吃,難得炸得甘香卻不油膩
,其實,更可以作為甜點喔!
香芋地瓜丸
本想喝珍珠奶茶,但怕晚了,喝罷會睡不好,黑糖珍珠鮮奶成為次選,大大杯的鮮奶中,不要以為只得很少黑糖珍珠,只是拿回家沉底而已,攪拌一會,就看到很多珍珠,黑糖味算不上很強,但珍珠QQ好吃,鮮奶亦很香滑
。
黑糖珍珠鮮奶
真是別小看小店,製作一樣可以很出色,今次試到的包款及小食也很有特色。
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2022-06-28 152 浏览
SOGO 血拼完,去咗附近嘅Gustoso Burger簡單買個漢堡回家!小店主打漢堡,鋪面唔大,只做外賣生意,亦因為咁,漢堡價錢唔貴,$39-$88已有交易,喺銅鑼灣區算係非常親民。漢堡除咗分豬、雞、牛、海鮮及和牛系列之外,仲有埋素Burger,選擇多樣化。我揀咗牛油果脆雞堡($58),材料簡單,有脆雞,牛油果醬,牛油果片,洋蔥,車打芝士及番茄,配搭雖然穩陣,但味道唔錯,特別係塊脆雞,炸得香脆唔油膩,咬落肉質嫩滑之餘仲帶有肉汁,唔會炸得好乾。漢堡包咬落唔會好空氣感,比較紮實,如果烘得脆口d就更有口感啦。不過始終返到屋企先食,隔咗15min左右,牛油果醬開始有少少變黑,影響賣相。如果將洋蔥擺喺牛油果醬下面,可以減慢氧化速度。+$19升級套餐,有3粒香芋地瓜丸及一杯$18飲品。香芋地瓜丸好有驚喜,唔會炸得油膩,入面係軟綿香甜嘅香芋地瓜蓉,雖然邪惡但好味!呢度飲品同樣好多選擇,有梳打、珍珠奶茶、鮮奶、朱古力同芝士奶蓋系列。天氣熱,揀咗杯凍白桃烏龍茶(原價$26,補$8),茶味香醇,帶有淡淡白桃香甜清新,消暑一流。落單後先見到原來糖度同冰量都有得揀,如果店員主動問一句會更好。

+$19升級套餐,有3粒香芋地瓜丸及一杯$18飲品。