2024-05-24
中環區西餐一向都多選擇,但係秘魯菜就真係好少見啦。最近佢哋仲推出埋weekend freeflow又飲又食menu, 即刻約返幾個鍾意飲酒嘅朋友一齊去。FIESTA ICHU BRUNCHFree flow連嘢食有四個價位,$599、$999、$1098、$1298分別對應唔同嘅飲品。今次我就試咗$1298 Premium Champagne Package。紅白酒、香檳、cocktail都可以飲到飽,我就一次過飲咗四個鐘🤣唔好唔記得佢哋仲包埋秘魯菜,前菜已經有六款。•SALMON TIRADITO• MIXTO CEVICHE• TRUFFLE SCALLOPS• XOXO CHICHEN• TACOS DE CARNE• SALMON ANTICUCHO有別於坊間嘅餸酒小食,佢哋就有多款秘魯嘅醃製刺身,例如吞拿魚帆立貝等等,我就覺得配搭白酒都唔錯。另外主菜都有四款可以一次過食晒。• OCTOPUS有啲似日本嘅櫻煮八爪魚,味道甜甜地又煙韌。• BABY CHICKEN PANCA用咗妙齡嘅小春雞,外脆內軟又多汁。• GRILLED TIGER PRAWNS大隻開邊虎蝦,配搭秘製青醬更
FIESTA ICHU BRUNCH
唔好唔記得佢哋仲包埋秘魯菜,前菜已經有六款。
•SALMON TIRADITO
• MIXTO CEVICHE
• TRUFFLE SCALLOPS
• XOXO CHICHEN
• TACOS DE CARNE
• SALMON ANTICUCHO
另外主菜都有四款可以一次過食晒。
• OCTOPUS
有啲似日本嘅櫻煮八爪魚,味道甜甜地又煙韌。
• BABY CHICKEN PANCA
用咗妙齡嘅小春雞,外脆內軟又多汁。
• GRILLED TIGER PRAWNS
大隻開邊虎蝦,配搭秘製青醬更加突顯海鮮嘅甜味。
• ARGENTINIAN TENDERLOIN
阿根廷牛柳牛肉,肉質粉嫩又重肉味。
另外出邊仲有甜品區,一定要試埋個朱古力噴泉先好走。