2014-09-21
13.Sep.2014 (SAT)尖沙咀大部份afternoon tea都試過, 今次上網搜尋一下, 想衝出尖沙咀一試.知道無又係無得預先訂枱, 唯有早d 去排第一轉.由於我地唔知同一層兩間係分開排 (一間係店內; 一間係坐走廊(都係室內, 不過開揚景觀d). . . 朋友仔揀左排店內個間, 咁唯有坐店內.)好喇, 一入到去比安排坐個位置比較嘈, 聽到隔離枱傾計, 很不爽. 於是要求換位.服務員都好好為我地換位, 亦沒有黑面, 值得一讚, 比個like. 哈哈~~好喇, 講返食品方面先.朋友仔加錢叫左杯唔記得叫咩名, 但係紅紅地色, 又有雪糕, 幾好飲.唔洗等太內, 個Tea set 就o黎喇. . . .我個人o黎講食下午茶, 最鐘意係食scorn, 當佢地拎出o黎個時暖烘烘咁食, 就最好味.哩間d scorn都幾好食, 我自己幾鐘意.到中間個層d麵包類, 我自己都幾鐘意. 最左手面個”紅, 綠燈” 係紅椒, 青椒, 黃椒. 我知有d 人不喜歡食的, 但個人o黎講覺得幾特別.(有個類似鵝肝醬蛋糕; 如果大家鐘意鵝肝, 我覺得可能都鐘意O既. 個人不太喜歡鵝肝.)到最底個層甜品, 有點
知道無又係無得預先訂枱, 唯有早d 去排第一轉.
服務員都好好為我地換位, 亦沒有黑面, 值得一讚, 比個like. 哈哈~~ 好喇, 講返食品方面先.
唔洗等太內, 個Tea set 就o黎喇. . . . 我個人o黎講食下午茶, 最鐘意係食scorn, 當佢地拎出o黎個時暖烘烘咁食, 就最好味.
哩間d scorn都幾好食, 我自己幾鐘意.
(有個類似
鵝肝醬蛋糕; 如果大家鐘意鵝肝, 我覺得可能都鐘意O既. 個人不太喜歡鵝肝.) 到最底個層 甜品, 有點失望. 除左朱古力同藍莓蛋糕好食外, 其他我都不喜歡.
* 藍莓蛋糕, 食落好清新, 好味.
* 個macaroon偏甜(平時我都會試唔同macaroon).
*個” 草莓慕斯蛋糕”, 覺得有點酸. 結論:
- 試左一次就算了, 未必會再返去食多次.
- 食物方面, 無留下深刻印象.
- 價錢中等.
- 服務激讚.
题外话/补充资料:
服務態度真係好好, 值得一讚.
有5星級酒店水準.