2021-12-10 66 浏览
平日下午店內的人不算多,所以感覺都悠閑。叫了杯flat white 和焦糖法色多士,比自己開始進入聖誕嘅節奏…⛄️🎄🛍🎁Flatwhite 揀左nutty 夠香濃,讚👍👍👍唯一有啲失望係其「造型」不是一杯flatwhite 而是一杯latteCaramelised banana pain perdu 》最終35分鐘才送到枱 (趕時間的自己留意)》造型好正 完全聖誕🎄》香蕉🍌上枱仍夠熱,有脆脆焦糖喺面》法式多士起想像中實、厚、和甜(完全唔使落糖漿),相信要兩個人分享比較好,無咁膩口》雪糕係伯爵茶味,好味,幾有茶香又有玫瑰味道,我好like 另外小小意見給店主,店內音樂因應時間唔同而可以細聲啲和悠和一點。(純粹個人意見個人喜好)$118

Flatwhite

Caramelised banana pain perdu
》最終35分鐘才送到枱 (趕時間的自己留意)
》造型好正 完全聖誕🎄
》香蕉🍌上枱仍夠熱,有脆脆焦糖喺面
》雪糕係伯爵茶味,好味,幾有茶香又有玫瑰味道,我好like

• Flat  white
2021-11-21 78 浏览
咁啱經過深水埗,又未食午餐,同朋友經過呢間咖啡店。就試試佢Matcha latte 推介程度:⭐️⭐️賣相一流,如果用嚟打卡都幾好嘅,但係飲落認真麻麻哋,好重奶味 而冇咩綠茶味。Loop shakshuka $98推介程度:⭐️⭐️⭐️佢嘅料都幾多,用匙羹不一啖上配上麵包,又幾夾。Avocado & Fig Toast $98推介程度:⭐️⭐️⭐️⭐️酸種麵包配上牛油果,藍莓等等 味道幾夾又飽肚 好健康呀!Hot Latte (Nutty) 友人叫左nutty,入口幾順滑唔錯。薯條都幾好食。有機會會再嚟幫襯
咁啱經過深水埗,又未食午餐,

同朋友經過呢間咖啡店。就試試佢

Matcha latte

推介程度:⭐️⭐️

賣相一流,如果用嚟打卡都幾好嘅,但係飲落

認真麻麻哋,好重奶味 而冇咩綠茶味。

Loop shakshuka $98

推介程度:⭐️⭐️⭐️

佢嘅料都幾多,用匙羹不一啖上配上麵包,又幾夾。

Avocado & Fig Toast $98

推介程度:⭐️⭐️⭐️⭐️

酸種麵包配上牛油果,藍莓等等 味道幾夾又飽肚
好健康呀!

薯條都幾好食。

有機會會再嚟幫襯
2021-11-09 145 浏览
精美的甜品總是吸引著大家前往打卡,這間cafe亦如是,所以平日下午也是很多人,大家要有心理準備😂花花綠綠的場內有一部份售賣有機食品和用品,大家在等待食物的時候都可以瀏覽一下~🔹Juicy Fruit Pain Perdu $118擺盤像藝術畫,有各種水果包圍著,雖然士多啤利酸了一點,但可以中和樹頭麵包製作是的高甜度,麵包裡面非常軟糯,是入秋很適合的甜品,外層看似焗過頭,實際上是剛剛好的酥脆度,再淋上楓糖漿後甜度再提升,同時令麵包更濕潤蛋味都更突出。粉紅番石榴gelato帶給甜品清新的感覺,配搭上一件西柚,酸甜同時感受到,比想像中更好吃,兩個人分享剛剛好。🔹Dirty $40食物真的很優秀,飲品卻覺得還好🥲這杯dirty奶和espresso的比例調配到有一些苦澀味,順滑的奶後啡感覺不太流暢,咖啡香氣也不是很濃郁,不會令你不想喝但不會再喝🙈

🔹Juicy Fruit Pain Perdu $118

🔹Dirty $40
dirty

dirty
2021-10-31 2029 浏览
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5最近在深水埗走進一間滿佈Halloween裝飾的Cafe,整體感覺cozy,店員服務佳,食物方面麵包類做得不錯,甜品類則可繼續改善。另外,店內有售賣少量雜貨、意粉、果仁等。💋 巴馬臣火腿蕃茄莎莎配酸種麵包 ($118)酸種麵包做得恰如其份,配上哈密瓜粒和鹹度適中的巴馬臣火腿,加上蕃茄莎莎才是精粹,做得不錯!還有帶微酸的檸檬sorbet清清口腔。💋 牛油果無花果配酸種麵包 ($118)酸種麵包味道微酸,外層香脆,內層鬆軟,最喜歡那牛油果加上少量芝士碎和紅椒粉,令整體味道昇華!再來一口無花果gelato,感覺清新可口。💋 焦糖香蕉法式吐司 ($118)正值萬聖節的特別版甜品,賣相滿分;吐司份量大,但整體做得一般,沒有驚為天人的美味,有點失望。💋 開心果牛油果奶昔 ($52)喜歡牛油果的朋友應該覺得味道不錯,不會太甜,加上開心果的果仁香,就是享受那份原味道。💋 朱古力咖啡 ($48)正常發揮的mocha,輕帶果香,還不錯✨ 整體:環境舒適、服務有禮 ✨✅ 環境coz
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 巴馬臣火腿蕃茄莎莎配酸種麵包 ($118)

💋 牛油果無花果配酸種麵包 ($118)

💋 焦糖香蕉法式吐司 ($118)

💋 開心果牛油果奶昔 ($52)

💋 朱古力咖啡 ($48)
正常發揮的mocha,輕帶果香,還不錯

✨ 整體:環境舒適、服務有禮 ✨
✅ 環境cozy、舒適,感覺愜意
✅ 店員服務殷勤
❎ 食物質素還可以,但未至於驚為天人
❎ 桌椅多以木製,坐得不太舒適
巴馬臣火腿蕃茄莎莎配酸種麵包
焦糖香蕉法式吐司
朱古力咖啡,開心果牛油果奶昔
2021-10-30
巴馬臣火腿蕃茄莎莎配酸種麵包
朱古力咖啡,開心果牛油果奶昔
今次回訪,覺得呢度啲裝飾放了南瓜和紅葉,好有秋天和萬聖節氣氛。因為是平日的下午,人不多,可以慢慢享用午餐😄ƇɑɾɑʍҽƖísҽժ Ɓɑղɑղɑ Ƥɑíղ Ƥҽɾժմ (ӇƘ$118).需要等20分鐘左右,因為要炸又要焗又要裝飾,上枱時真係有驚喜,估唔到是萬聖節版,鋪滿萬聖節版的糖果呀!.厚厚的2件多士,切開看似麵包布甸咁嘅質地,軟滑口感,入口充滿着雞蛋和牛奶味道,真係好好味😋.焦糖香蕉也煮得出色.配有伯爵茶味嘅雪糕,與多士一齊食,味道好夾.伴碟的無花果、藍莓、石榴子,甜甜的,可以減膩Ƈíղղɑʍօղ Víҽղղҽsҽ (ӇƘ$45).秋意就喜歡配肉桂飲品,這杯正合我心意.熱咖啡係底,上面加上一層厚厚的凍煉奶泡沫,灑上肉桂粉.飲一口有豐富的味道 — 肉桂、甜奶泡、苦的咖啡

.焦糖香蕉也煮得出色
.配有伯爵茶味嘅雪糕,與多士一齊食,味道好夾
.伴碟的無花果、藍莓、石榴子,甜甜的,可以減膩

Caramelized  Banana  Pain  Perdu  &  Cinnamon  Viennese

Ƈíղղɑʍօղ Víҽղղҽsҽ (ӇƘ$45)
.秋意就喜歡配肉桂飲品,這杯正合我心意
.熱咖啡係底,上面加上一層厚厚的凍煉奶泡沫,灑上肉桂粉
.飲一口有豐富的味道 — 肉桂、甜奶泡、苦的咖啡

2021-10-25
Cinnamon  Viennese
  • Caramelized  Banana  Pain Perdu
2021-10-29 52 浏览
熱帶風主題的cafe, 門口的位置打卡一流🌴, 食物飲品高質🤤〔 牛油果無花果配酸種麵包 〕 $78 .牛油果好creamy, 配上無花果芝士等非常搭, 面包唔會硬到切唔到.〔 煙三文魚水波蛋配酸種麵 〕 $98 .水波蛋煮得剛剛好, 加煙三文魚一齊咸味會加倍, 非常夾👍🏻(好味指數: 9/10)

〔 牛油果無花果配酸種麵包 〕 $78 .

〔 煙三文魚水波蛋配酸種麵 〕 $98 .
水波蛋煮得剛剛好, 加煙三文魚一齊咸味會加倍, 非常夾👍🏻

(好味指數: 9/10)
下午茶
2021-10-24 331 浏览
令人愉快的cafe😌chill🍄位於深水埗的一間特色小cafe✨食物十分精美!打卡一流📸食材選擇也很健康💕💕推介《牛油果無花果酸種包》$98牛油果熟度完美,伴碟的無花果雪糕,酸味味,好好味呀!還有藍莓、籽、番石榴作配襯。酸種包好好味呀!💕💕💕💕甜品方面推介《焦糖香蕉樹頭麵包》$118貌相很美🤩味道也很好吃!製作時間要約半小時,值得等👍🏻樹頭麵包如麵包布甸的口感,熱烘烘,配上伯爵茶雪糕和焦糖,十分好味!推介推介!因Halloween快到,店舖也有佈置,食物擺碟也有心思。👍🏻飲品方面,喜歡喝咖啡的,一定要叫!咖啡很精美!打卡無得輸!不過我不喝咖啡。所以叫了《抹茶鮮奶》$48是用玻璃樽的,味道不會太甜,有很香的抹茶味道💕此外,點了節日限定《Black Lemonade》$48十分精美!🤩🤩檸檬汁加上黑炭,飲品變成紫色,很夢幻✨味道較酸,所以杯邊有些七彩的糖,中和味覺。👍🏻👍🏻服務好好!店員會詳細地介紹食物和飲品的食法和喝法👍🏻👍🏻打卡無得輸!
令人愉快的cafe😌chill🍄

位於深水埗的一間特色小cafe✨

食物十分精美!打卡一流📸

食材選擇也很健康💕💕

推介《牛油果無花果酸種包》$98
牛油果熟度完美,伴碟的無花果雪糕,酸味味,好好味呀!
還有藍莓、籽、番石榴作配襯。
酸種包好好味呀!💕💕💕💕

甜品方面推介
《焦糖香蕉樹頭麵包》$118
貌相很美🤩味道也很好吃!
製作時間要約半小時,值得等👍🏻

所以叫了《抹茶鮮奶》$48
是用玻璃樽的,味道不會太甜,有很香的抹茶味道💕

此外,點了節日限定《Black Lemonade》$48
十分精美!🤩🤩

服務好好!店員會詳細地介紹食物和飲品的食法和喝法👍🏻👍🏻

打卡無得輸!
牛油果無花果酸種包
Matcha  Latte  and  Black  Lemonade
焦糖香蕉樹頭麵包
2021-10-23
焦糖香蕉樹頭麵包
  • 牛油果無花果配酸種麵包
《#Cafe_taltal | #ShumShuiPo_taltal 》🇭🇰 𝕃𝕠𝕠𝕡 𝕂𝕦𝕝𝕥𝕦𝕣𝕖 @ 𝕊𝕙𝕦𝕞 𝕊𝕙𝕦𝕚 ℙ𝕠好耐冇去過深水埗📍呢到已經變咗文青集中地,開咗好多小店同Cafe☕️呢間一直都好想試但又怕排隊,「獅子山」一落波就即刻衝出去深水埗,唔洗排隊就有得食😋望入去一片綠油油植物好似入咗森林咁🌳🔸 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥𝐢𝐳𝐞𝐝 𝐁𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚 𝐏𝐚𝐢𝐧 𝐏𝐞𝐫𝐝𝐮 $𝟏𝟏𝟖要等20-30分鐘嘅甜品🧭個人認為係值得等待!焦糖香蕉🍌配2大舊樹頭麵包,樹頭麵包外面都有焦糖,好好食又飽肚!香蕉上嘅焦糖厚厚一片,好滿足🤤配埋無花果、開心果碎、藍莓同Earl Grey 雪糕,好靚好啱打卡📸🔸 𝐃𝐢𝐩𝐝𝐢𝐩 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐲 𝐌𝐢𝐱𝐞𝐝 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 & 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐢 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 $𝟔𝟖因為甜品要等好耐,另外叫咗個薯條食住先❕不過我今日冇晒雙色薯條😢薯條熱辣辣勁好食,另外仲陪左個黑松露醬同煙椒醬,好惹味😋🔸 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐭𝐫𝐞𝐮𝐬𝐞 $𝟓𝟐呢杯熱情果青桔梳打好特別🍹上枱時會有一枝梳打比自己倒,另外杯底有青BB糖漿同每粒冰都有特別,有黃色熱情果冰,又有雪住蝶豆花嘅冰🧊飲落好夾

Caramelized Banana Pain Perdu

DipDip  Cheesy  Mixed  Fries  with  Truffle  &  Chili  Sauce

🔸 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐭𝐫𝐞𝐮𝐬𝐞 $𝟓𝟐
Chartruse

呢杯熱情果青桔梳打好特別🍹上枱時會有一枝梳打比自己倒,另外杯底有青BB糖漿同每粒冰都有特別,有黃色熱情果冰,又有雪住蝶豆花嘅冰🧊飲落好夾,唔會好酸夠味👍🏻

🔸 𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚 - 𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭𝐲 $𝟒𝟖
好香咖啡味☕️但飲落沒有酸味,果香足夠。

———
📍 深水埗鴨寮街90號地舖 | G/F, 90 Apliu Street, Sham Shui Po

🄾🅅🄴🅁🄰🄻🄻:☘️水泥+綠油油植物嘅Cafe好靚!而且座位都唔少,感覺好休閑。食物飲品少貴,不過食物都好有特色👍🏻

💰 ᴘʀɪᴄᴇ ᴘᴇʀ ᴘᴇʀsᴏɴ - $140up
▫️ ʟᴏᴄᴀᴛɪᴏɴ ᴛᴀɢ - #深水埗_taltal
Caramelized Banana Pain Perdu
Chartruse
2021-10-09 39 浏览
🍀Nature Themed Cafe in ShamShuiPoQueued for around 20minutes on a Sunday afternoon but definitely worth the wait! Their nature themed interior design was so pretty that I might revisit it again with matching clothes 🤣🍅Loop Shakshuka 98HKDA very interesting and strong flavoured dish of tomato-red pepper sauce with a baked egg on top. 🥚Their sourdough was soft but crispy on the outside, making it a perfect match for the sauce🤩🐟Cauliflower Puree with Smoked Salmon Toast 128HKDThe cauliflower puree

🍅Loop Shakshuka 98HKD

The cauliflower puree was extremely smooth and the smoked salmon was fresh as well☺️The sorbet was sour and acidic which made the dish very appetizing 👅The other half was salad on toast(wow so healthy😂)
2021-10-03
  • Loop  Shakshuka
  • Cauliflower  puree  with  smoked  salmon  toast
2021-10-03 258 浏览
#LOOP 招牌飲品,兜頭將啲熱咖啡淋落嚿椰子水冰等啲冰融到咁上下杯咖啡唔單止有椰子味仲會冇咁苦#開心果牛油果奶昔 杯奶昔勁厚身而且開心果味超重而且佢只係微甜 (罪疚感大大降低)只係我食唔出牛油果 (定係其實佢根本係冇味呢😂)#阿華田乳酪碗 落order時走咗香蕉,店員都特登加返多啲其他生果(我對面嗰個就係不停講:好好食~好好食~好好食~😂)#香辣北非蛋配酸種麵包 就係將半熟蛋+洋蔥+彩椒+蕃茄+辣椒+芝士撈埋然後配麵包食其實平時嘅我就唔係太好麵包不過今次配埋呢堆酸酸辣辣嘅配料都幾啱我口味清新得嚟又開胃#繽紛雜果樹頭麵包佢外形睇落似嚿西多士,但佢裡面又真係麵包布丁嘅texture總之佢熱辣辣即刻焗出嚟就外脆內軟而個粉紅石榴意式雪糕隻味好自然,一啲都唔人造總括而言,食物質素唔錯,賣相亦都好好,不過性價比唔高店舖嘅裝修係以園林為主題,整個環境都令人覺得好舒服唯一嘅問題係我坐正喺門口位,太陽西斜曬到我隻腳著火lol
LOOP

#LOOP
招牌飲品,兜頭將啲熱咖啡淋落嚿椰子水冰
等啲冰融到咁上下杯咖啡唔單止有椰子味仲會冇咁苦
開心果牛油果奶昔

#開心果牛油果奶昔
杯奶昔勁厚身而且開心果味超重
而且佢只係微甜 (罪疚感大大降低)
只係我食唔出牛油果 (定係其實佢根本係冇味呢😂)
阿華田乳酪碗

#阿華田乳酪碗
落order時走咗香蕉,店員都特登加返多啲其他生果
(我對面嗰個就係不停講:好好食~好好食~好好食~😂)
香辣北非蛋配酸種麵包

清新得嚟又開胃
繽紛雜果樹頭麵包

#繽紛雜果樹頭麵包
總之佢熱辣辣即刻焗出嚟就外脆內軟
而個粉紅石榴意式雪糕隻味好自然,一啲都唔人造

總括而言,食物質素唔錯,賣相亦都好好,不過性價比唔高
店舖嘅裝修係以園林為主題,整個環境都令人覺得好舒服
唯一嘅問題係我坐正喺門口位,太陽西斜曬到我隻腳著火lol
2021-09-26
午餐
開心果牛油果奶昔
阿華田乳酪碗
香辣北非蛋配酸種麵包
繽紛雜果樹頭麵包
2021-09-17 60 浏览
近年在深水埗開了不少Cafe, 但真的特地去跑一趟倒是拖到今日才去, 主要是因為大熱天時排隊真是不想啊!( ˘・з・) 而且中伏機率亦好像愈來愈高Loop Kulture 是朋友想要去的其中一間,星期日下午茶時間過來剛好有位,不過都見有1、2位接著等位那樣子吧。🌿綠色植物配上石灰牆、木系擺設等,就有點像工業風中的小森林,環境來說有別於同街其他的Cafe ~另外就是有個位置賣無包裝產品。✦ Cinnamon Viennese ($45) - 肉桂的香味和味道都十分重,而且加到咖啡☕️後讓風味更加美好。不過首先您要喜歡肉桂的特殊味道 (笑)✦ Matcha Latte ($46) - 拉花好開心啊 🦄 抹茶味都幾濃的。✦ Tomato Salsa with Parma Ham Toast ($118) - 這裡的Toast是酸種麵包 🍞 一黑一白。黑麥版本的很硬身,相對之下我喜歡穀麥版。但有一片只有沙律菜什麼的,有點意外 ... 配上一小杯sorbet, 整體吃起來很輕盈。✦ Cauliflower Puree with Smoked Salmon Toast ($128) - 花椰菜菜泥在
近年在深水埗開了不少Cafe,
但真的特地去跑一趟倒是拖到今日才去,
主要是因為大熱天時排隊真是不想啊!
( ˘・з・) 而且中伏機率亦好像愈來愈高

Loop Kulture 是朋友想要去的其中一間,
星期日下午茶時間過來剛好有位,
不過都見有1、2位接著等位那樣子吧。

🌿綠色植物配上石灰牆、木系擺設等,
就有點像工業風中的小森林,
環境來說有別於同街其他的Cafe ~
另外就是有個位置賣無包裝產品。

Cinnamon Viennese ($45)
肉桂的香味和味道都十分重,
而且加到咖啡☕️後讓風味更加美好。
不過首先您要喜歡肉桂的特殊味道 (笑)
Cinnamon Viennese

Matcha Latte ($46)
拉花好開心啊 🦄 抹茶味都幾濃的。
Matcha Latte

這裡的Toast是酸種麵包 🍞 一黑一白。
黑麥版本的很硬身,相對之下我喜歡穀麥版。
但有一片只有沙律菜什麼的,有點意外 ...
配上一小杯sorbet, 整體吃起來很輕盈。

花椰菜菜泥在煙三文魚底,鹹香味道剛好。
朋友想加錢要水波蛋,但說沒有了 ...

擺盤再加上環境打卡是一流,但在這位置$100up的輕食稍為覺得貴了點,
如果只是再來飲咖啡倒是可以再考慮。
2021-09-05
$168.5 (下午茶)
Cinnamon Viennese
Matcha Latte
牛油果無花果配酸種麵包 ($78) 👍🏻焦糖香蕉法式吐司 ($98) 👍🏻 即叫即整,留意交枱時限,想食就早D落order特濃可可鮮奶又係D排隊cafe,無籌攞,夏天起條街等都幾熱🌡️好彩入到去冷氣夠涼既❄️ 雖然有2層,而且有交枱時間,但翻枱唔快。工業風裝潢,樓底高,環境都幾舒服😌 不過枱有D矮,男仔去食要烏低住黎食,可能覺得辛苦😅寄賣有機乾果,自助形式,磅幾多俾幾多錢。價錢同1般超市賣差唔多,方面咪幫襯下😉
牛油果無花果配酸種麵包 ($78) 👍🏻
特濃可可鮮奶

2021-06-20
午餐
2021-09-05 67 浏览
早上10時來到這店,享受不用趕上班的星期日休閑時刻,一邊食早餐,一邊欣賞門外風景及店內文青的裝修早上10時來到這店,享受不用趕上班的星期日休閑時刻,一邊食早餐,一邊欣賞門外風景及店內文青的裝修
  • 牛油果無花果配酸種麵包
  • 皇牌熱飲☕️  (出面是凍的cream
  • 內是暖暖的)
2021-09-05 59 浏览
今日一早出現在太子,本身想試另一間甜品店,但去到懷疑執咗,於是改去另一間想去好耐的cafe,中午12點幾去到,間店開12點,全店已full,要等位,等了幾個字終於有位,環境幾舒服,安排了我坐靠牆的木箱櫈,但張櫈有啲唔平衡,一郁張櫈又會郁,講返食物,叫了人氣焦糖香蕉樹頭麵包及開心果牛油果奶昔,點餐時店員已講樹頭麵包製作需時,大約半小時,到食物上枱,店員也再有講唔好意思,等咁耐,幾有禮貌,佢亦有温馨提示最好襯熱食,因為凍咗會比較硬,於是我拿拿淋影完相後,立即進食,一切開個樹頭,仲出煙,新鮮熱辣辣,外層有口感,內裡軟綿綿,加埋伯爵茶意式雪糕一起食,好味,香蕉同焦糖好夾,伴碟仲放了藍莓、無花果等作點綴,雪糕上仲有花朵,擺得好靚,成件藝術品咁睇得又食得,至於杯開心果牛油果奶昔,味道比較清淡,飲完也不會有罪疚感,推介👍🏻.
2021-09-04 1061 浏览
呢度牆身係水泥風, 有圓形木枱, 又有方形木箱疊起做枱, 再配埋近門口既植物, 成件事夠曬Raw, 有種可以真正放鬆既感覺🪵 食物同飲品既選擇唔算多, 不過都幾特別同高質👍🏽Caramelised Banana Pain Perdu🍌 ($118)除左Cafe既氣氛之外, 呢個Toast 係第二個吸引到我黎既野🧲 不過我建議大家可以去到叫左呢個Toast先, 因為即叫即整要等20-30分鐘⌛️ 真係完全值得等待, 食完你真係會完全明白點解呢個甜品咁受歡迎👏🏽 首先賣相超靚, 色彩繽紛💐 超濃味既伯爵茶Gelato 擺左係兩塊厚得黎又軟綿綿既樹頭麵包上面, 旁邊舖左甜甜既無花果, 藍莓同埋又脆又軟既焦糖香蕉, 再淋埋個楓糖漿, 簡直係完美🤩 Matcha Latte🍵($48)用一個方形玻璃樽裝住既Matcha Latte 已經相當睛👀 另外俾左個細杯仔可以倒出黎慢慢品嘗, 有淡淡既抹茶味得黎又唔甜, 係咁炎熱既天氣飲, 真係透心涼🤤Hojicha Latte☕️ ($48)飲完凍既都想試埋熱既, Hojicha Latte都係另一個我會幾常揀既野📌 首先佢好大杯, 二黎茶味勁濃, 一啲奶味

Matcha Latte🍵($48)

Hojicha Latte☕️ ($48)
飲完凍既都想試埋熱既, Hojicha Latte都係另一個我會幾常揀既野📌 首先佢好大杯, 二黎茶味勁濃, 一啲奶味都飲唔到, 鐘意茶味濃既朋友絕對要試🥳

呢間Cafe完全冇令我失望之餘仲俾到驚喜我, 冇諗過個toast 咁高質👍🏽 我地11點去到既時候得一枱人, 所以可以打住卡黎等個Toast, 到12點令開始多人, 更加係要等位🙈 呢間Cafe 係dog friendly, 隔離枱帶左三隻超可愛既柴犬, 排排坐咁影相, 勁可愛🐶 大家想可以趁冇人影多啲靚相就早啲去喇👍🏽
2021-09-04