2020-02-17
走係中環石板街,發現一間隱藏嘅小小日本食店🤓一拉開敞門就有熱情嘅店員,六點半人不多,如果想觀摩大廚嘅廚藝仲可以揀坐bar枱🤣舖頭做緊優惠,香港人8折🥰真係要支持下~落左啲野食,大廚招待左枝豆同甘酒一杯😙甘酒甜甜的,好岩女仔飲,易入口~好快就黎左第一道日本蕃茄野菜沙律,醬汁偏酸,而蕃茄好甜,撈埋食岩岩好😋跟住就有黑松露炙呑拿魚,黑松露香而不濃,可以帶岀呑拿魚嘅鮮甜味👍🏻里度有好多不同sake同日本酒飲,飲得酒當然都唔少得要點啲炸物,而里度不可錯過嘅就係芝士年糕同芝麻雞翼🤩真係真係要特別講下,芝士年糕嘅軟糯,一夾上就feel到,咬落去暖粒粒嘅芝士流岀🥰芝麻雞翼一上枱就香噴噴,令人食指大動😛炸物咁岀色仲忍唔住叫多左蟹肉忌廉薯餅🤤食到幾飽都好,我通常都會叫番個飯,因為日本米真係一百萬個好食,今次叫左蟹籽蘆筍明太子炒飯,貪佢咬落有蟹籽同明太子脆卜卜嘅口感🤪蟹籽同明太子份量超級多,加埋蘆筍片,超級滿足👍🏻臨行前,大廚仲招待左士多啤梨🍓甜甜的,非常美好
舖頭做緊優惠,香港人8折🥰真係要支持下~落左啲野食,大廚招待左枝豆同甘酒一杯😙 甘酒甜甜的,好岩女仔飲,易入口~
臨行前,大廚仲招待左士多啤梨🍓甜甜的,非常美好