2020-01-11 107 浏览
個日黎中環做嘢 行石板街嘅時候見到呢間舖頭 有d特別。因為周圍都係小商鋪 但有間居酒屋係度~ 顯得突出且特別.>~< 溫泉蛋🥚野菜沙律🥗 HKD | 81酸酸甜甜嘅沙律🥗 溫泉蛋可以撈埋沙律一齊食 冇咁dry~ .>~<汁煮牛舌丼 HKD | 128第一次食汁煮牛舌 之前食嘅都係煎或者燒 味道比較濃郁。但汁煮嘅牛味係清淡 冇咁熱氣 另一翻風味 😋 牛舌厚身 而且大大塊 咬落淋淋地 軟稔 有些少甜味。鍾意食牛舌一定要試下呢個 日式汁煮牛舌.>~< 蟹籽露荀明太子炒飯 HKD | 158上面舖滿曬蟹籽 炒飯味道屬於清淡 但都係好有味 朋友好鍾意食。露荀係燒烤過 味道都唔錯。.老闆好nice地送咗士多啤梨🍓比我地~

>~< 溫泉蛋🥚野菜沙律🥗 HKD | 81
酸酸甜甜嘅沙律🥗 溫泉蛋可以撈埋沙律一齊食 冇咁dry~

>~<汁煮牛舌丼 HKD | 128

>~< 蟹籽露荀明太子炒飯 HKD | 158

老闆好nice地送咗士多啤梨🍓比我地~

2020-01-06
  • 溫泉蛋沙律
  • 汁煮牛舌丼
  • 蟹籽露荀明太子炒飯
話說收工約左朋友去中環,行經斜路個陣見到路邊收埋左間日式小店大大隻連豬係門口.香港人仲有8折咁緊係入去試下啦入面位置唔多,得十幾個位好彩我早去都仲有位,如果繁忙時間一定要BOOK位有兩位靚仔師傳即場煮比我地食, 可以睇住師傳準備食物別有一番風味, 而且兩位師傳都好NICE唔單只會關心你鐘意或者唔食D咩野間唔時仲會送D小食比你試下,好窩心!!咁今次我地唔係好餓就冇叫到廚師發辦,(但下次一定會去試, 性價比極高)一黎叫左個溫泉蛋沙律菜好FRESH, 仲有D海葡萄, 整爆粒溫泉蛋撈一撈點個汁好好食芝士魚餅 一炸起即場切比你熱辣辣爆芝,個面脆脆地,入面勁軟上面仲有D沙律醬同小丸子上面個D醬味道好夾三文魚子海膽豆腐吞拿魚卷一個卷可以食到三種味道,勁滿足面有好多爆珠三文魚子, 勁鮮甜之後第一次食既海膽豆腐個質素好特別,有D似豆腐,但係係海膽味飯就包住D吞食魚蓉一啖吞左佢, 幾種唔同既味道MIX埋又有另一種風味露筍蟹子炒飯開頭睇個賣相好似好普通,但食落真係好有驚喜飯入面有D黑椒粒? 加埋芝麻已經好香仲有勁多蟹子, 撈埋食好有口感, 加埋菜粒, 啖啖都好多野咬而且味道都好好食到呢到因為太正,不知不覺食
大大隻連豬係門口.香港人仲有8折

咁緊係入去試下啦
入面位置唔多,得十幾個位

好彩我早去都仲有位,如果繁忙時間一定要BOOK位
有兩位靚仔師傳即場煮比我地食, 可以睇住師傳準備食物
別有一番風味, 而且兩位師傳都好NICE
唔單只會關心你鐘意或者唔食D咩野

間唔時仲會送D小食比你試下,好窩心!!

一黎叫左個溫泉蛋沙律

芝士魚餅 一炸起即場切比你
熱辣辣爆芝,個面脆脆地,入面勁軟
上面仲有D沙律醬同小丸子上面個D醬
味道好夾

三文魚子海膽豆腐吞拿魚卷
一個卷可以食到三種味道,勁滿足
面有好多爆珠三文魚子, 勁鮮甜
之後第一次食既海膽豆腐
個質素好特別,有D似豆腐,但係係海膽味
飯就包住D吞食魚蓉
一啖吞左佢, 幾種唔同既味道MIX埋又有另一種風味

露筍蟹子炒飯
開頭睇個賣相好似好普通,但食落真係好有驚喜
飯入面有D黑椒粒? 加埋芝麻已經好香
而且味道都好好
食到呢到因為太正,不知不覺食開左個胃

叫左一酌 初戀果酒飲

師傳仲送左D 牛蒡同酸蘿蔔比我地清潔下口腔既味道再慢慢嘆
又比隔離枱既刺身吸引左
我地都叫左個豐盛拼盤試下

有蝦,北寄貝,拖羅,三文魚,油甘魚, 仲有一隻黑松露唔知咩魚(鰤魚?)
好新鮮好正!! 即使係普通既三文魚
都可以食得出係特別D,油脂同埋新鮮程度絕對唔係某連鎖有虫既黑心壽司鋪既LEVEL
而當中我最鐘意既就係個 拖羅, 入口即溶,冇筋, 陣味歷久不散,真係冇得頂
最後我地仲有幸試到響

師傳真係好NICE, 因為個晚都好多客,佢都比較忙
但間唔時都會同我地講下野,傾下計
而且又恰到好處, 唔會阻住你兩個人食飯傾計
最後仲比左個75折我地!!
真係勁抵,勁正,勁高質!!
香港良心小店, 值得要去支持
最後走既時候, 除左新年快樂外, 仲幫香港人打氣加油
齊上齊落!!!
  • 刺身拼盤
2020-01-10 48 浏览
今日朋友話想試多啲黃店,於是黎左中環既S2 sushi,一入真係好黃,成個吧枱位都係memo,店入面細細地,開放式廚房,有熱鬧既氣氛。6點幾去到已經好多人,係要book先有位,好彩朋友醒目做足research,book 左先。等既時候,有枝豆食下,鹹鹹地,幾好味。我地叫左個帶子黑松露沙律,好足料,帶子勁大粒,黑松露醬都比好多,賣相超吸引,亦好香。調味不得了,啲醋唔會太酸,好岩口味。之後叫左個芝士魚餅,好有驚喜,有拉絲,芝士好濃好好味,調味出色,推薦仲叫左個蟹籽明太子炒飯,因為係炒飯,飯身質感僱乾,但都幾有口感,仲有賣相好靚~襯呢個碟好靚最後有甜品 日本既士多啤梨🍓又大又甜今日5點幾食左個tea ,唔餓,所以呢個份量兩個人食個都ok,如果平時就要叫多個主菜了~

等既時候,有枝豆食下,鹹鹹地,幾好味。

調味不得了,啲醋唔會太酸,好岩口味。

最後有甜品 日本既士多啤梨🍓
又大又甜

2020-01-10 127 浏览
中環石板街充滿農曆新年氣氛,兩邊排檔擺放多款賀年掛飾及揮春、利市封等,當中見到一家日式食店,居酒屋格局,想食一點清新輕食,立即與友人入座點餐。先來日本番茄野菜沙律 $91,顏色鮮艷,蔬菜新鮮清爽,番茄飽滿,輕身醬汁襯托蔬菜更清甜,亮點是海葡萄,當中海水味道令整碟菜式味道多一層次。再來芝士魚餅 $48 魚餅烘熱加上醬汁,味道香濃。最後蟹籽蘆筍明太子炒飯 $158,開放式廚房令我們未上菜已聞到香氣,擺盤精緻,蟹籽滿滿非常吸引,店子大方,明太子份量十足,炒飯入口鮮味香濃,惹味鹹香,相當滿足。

芝士魚餅

蟹籽蘆筍明太子炒飯

2020-01-09
蟹籽蘆筍明太子炒飯
2020-01-10 25 浏览
呢間係位於中環嘅一間日式小店,入到去個環境氣氛就似日本嘅居酒屋咁,感覺幾舒服!.日本蕃茄沙律🥗連沙律都好日式呀!沙律配左日式沙律醋,最上層更加上爽脆嘅海葡萄、鮮甜嘅蕃茄,成個沙律都好fresh ,味道酸酸甜甜好開胃!.特式壽司上碟時壽司設計得好靚,壽司擺到好似一朵花咁,油甘魚做花瓣,花蕊更以三文魚、三文魚籽及黑松露做點綴,入口食到油甘魚嘅油脂鮮甜,再有黑松露嘅濃郁!.黑松露香蒜牛柳粒 鐵鍋上嘅時候,已有濃濃嘅黑松露味 ,牛柳粒粒有肉汁,好味!.海膽豆腐卷超創新!口感好特別 ,豆腐食落係海膽味好神奇呀,配上壽司卷內嘅青瓜好夾,鮮甜清爽!.蘆筍流心卷蘆筍內係明太子沙律醬,蘆筍嘅外層有紫菜包住炸,外脆內爽,好特別!.法式蝦卷海蝦好新鮮好爽口彈牙,蝦上配有黑松露醬,松露醬味好重。.紫蘇梅酒 梅味清香,淡淡酒味,不會太濃好啱女仔飲!..

日本蕃茄沙律🥗
特式壽司
黑松露香蒜牛柳粒
鐵鍋上嘅時候,已有濃濃嘅黑松露味 ,牛柳粒粒有肉汁,好味!
海膽豆腐卷
蘆筍流心卷

法式蝦卷
海蝦好新鮮好爽口彈牙,蝦上配有黑松露醬,松露醬味好重。
紫蘇梅酒
梅味清香,淡淡酒味,不會太濃好啱女仔飲!
2020-01-06 47 浏览
💛💛黃店💛💛呢間位於中環的日本餐廳真係好支持港人呀💪🏻💪🏻💪🏻餐廳除左野食好味之外,老闆係深黃,左店內設了連儂牆比大家留言,又自製pepe貼紙,好有心思。大家要多多支持,打造黃色經濟圈呀。🧡芝士魚餅呢個魚餅超推介,一咬入口,熱辣辣的流心的芝士溢出黎,超濃味,而且魚餅本身非常彈牙,好有咬口😋😋😋🧡蟹籽露筍明太子炒飯 $158廚師除了在炒飯加了明太子,仲有黑松露,味道非常豐富又香口。放在飯上面點綴的露筍加了小小孜然粉,以往食過的都是原味為主,呢個小小細第另我感到驚喜,香口得多。🧡雜錦魚生飯

🧡芝士魚餅

🧡蟹籽露筍明太子炒飯 $158

🧡雜錦魚生飯
是咁的~黎到2019年最後果幾日,又聖誕又除夕咁梗係到食好西,而家搵野食除左菜式之外都多左樣野睇,作為消費者當然有權選擇自己想幫襯嘅商鋪啦,因為商鋪嘅理念、取態而去選擇呢d就叫自由市場喇今次黎到港島區,同女朋友仔搵左間居酒屋試試,摸摸酒杯底作為2019嘅聖誕餐啦由於我地好早就黎到,基本上都係頭果兩台客人黎,店鋪鋪位唔大真係有種日本居酒屋繁忙中可以坐底食下野飲下酒嘅感覺款式都唔少嘅情況下咩都叫d試下~就叫左個魚生沙律,呢到嘅沙律好特別會有埋海葡萄食,海葡萄係一種可食用嘅海藻外型好特別好似細粒提子咁,所以就叫海葡萄,盛產嘅地方係日本嘅沖繩不過其實好多人都唔知菲律賓海域都有海葡萄嘅養殖場,本人食過喺沖繩買嘅海葡萄咁講真我講得呢碟海葡萄嘅味道又真係及唔上果次食過嘅味道,不過都係好食嘅:口感似蟹籽咬落都有淡淡嘅海鮮鮮甜味,都幾好食嘅另外魚生方面都有三文魚,吞拿魚赤身,立魚等等,全部嘅角切魚生都大大粒好鮮甜,絕對係一個開胃之選跟住叫左份帆立貝刺身,呢到應該係兩粒四切,收費就70蚊算中規中矩,不過帆立貝真係好新鮮,肉質彈牙鮮甜,新鮮嘅帆立貝刺身係會肉質厚實彈牙唔會好腍,因為帆立貝係肌肉組織黎,如果新

,新鮮嘅帆立貝刺身係會肉質厚實彈牙唔會好腍,因為帆立貝係肌肉組織黎,如果新鮮嘅一定會有某程度上嘅彈力唔會冧曬,冧曬嘅帆立貝就係死左好耐唔新鮮嫁喇

跟住就叫左d壽司食啦
最好食係赤蝦壽司,勁大隻又新鮮爽口彈牙,赤蝦嘅鮮甜味好足,正
三文魚都好肥美,而且呢到嘅壽司飯都幾好食,食到醋味又有少少黏口
個吞拿魚壽司就...明明我落單嘅時候講到明係要中toro但好明顯黎到就變左赤身...算啦唯有照食囉,係幾好食嘅但我想食中拖呀嘛

再叫左份炸軟殼蟹卷物,因為女朋友仔好鐘意食炸軟殼蟹嘅野,呢個卷物都做得好出色,上枱時軟殼蟹依然能夠保持溫度,而且卷物份量好夠,大大舊
炸軟殼蟹配埋d蟹籽同沙律醬就一定冇得輸

去居酒屋就梗係要叫串燒啦,牛舌同烤雞皮各一串,呢到燒牛舌真係一流,牛舌好厚身但燒嘅火喉掌握得啱啱好,唔會太乾亦唔會未熟,咬落去係軟硬適中有肉汁,食到牛舌獨特嘅騷味,牛舌真係必食,好正呀
另外烤雞皮就稍為有d失色,烤得唔夠乾身,個人prefer燒再耐d令佢d雞油再逼多d出黎,個食落嘅口感就會再脆口d,呢到嘅烤雞皮就似燒春雞d雞皮咁,少少脆口有d咬口咁

由於頭先食唔到toro就諗住叫番份吞拿魚蓉卷物,點知上枱變左做咁,真心失望,間鋪又唔係新冇理由師傅會搞唔清吞拿魚蓉係咩黎
,咁個卷物都OK ge,佢呢到嘅魚生水平都幾高好新鮮所以點都唔會差,不過究竟佢識唔識分赤身、中拖、大拖、吞拿魚腩蓉呢??

話明居酒屋就梗係叫番兩杯酒啦!一杯係紫蘇葉梅酒一杯係蜜柑酒
蜜柑酒酒味好薄好易入口,甜甜地係好飲嘅非常適合平常少飲酒飲唔慣重酒味嘅人,至於另一杯梅酒都好特別,都飲到梅味我都覺得幾好飲嘅

總括黎講,呢間居酒屋幾有氣氛,食物質素都有保證,基於佢地材料新鮮,魚生呀壽司果d都做得幾出色,不過叫極都食唔到拖羅就真心令我失望,而且價錢唔算抵食,八折之後都要八舊水,但係佢地嘅立場都非常值得大家去支持下
振興黃金經濟圈

2019-12-31 62 浏览
今個聖誕節同朋友去咗中環行街 朋友選擇了食日本菜~見到這要環境不錯就進去了這兒有二人套餐 同埋廚師發板 但係我哋見到就真係因為太豐富就決定散叫首先沙律就叫咗個海膽果凍蟹肉沙律非常之清新 沙律菜新鮮 再配上酸酸甜甜的醬汁令人食慾大開小食則叫了芝士魚餅 兩大塊切開六小塊 芝士非常多 可以有拉絲嘅效果再叫了個玉子鰻魚燒 師傅手勢好好 玉子嫰滑 再包上一塊塊的鰻魚 非常滿足主材質叫了和牛漢堡配蛋飯 一切開個蛋 蛋汁滿瀉 和牛漢堡煎得好好 吃下去非常多汁軟熟最後叫了兩個芝士蛋糕做甜品 芝士味充足 非常有質感 滿足的聖誕大餐~
今個聖誕節同朋友去咗中環行街
朋友選擇了食日本菜~
見到這要環境不錯就進去了

主材質叫了和牛漢堡配蛋飯
一切開個蛋 蛋汁滿瀉 和牛漢堡煎得好好 吃下去非常多汁軟熟

最後叫了兩個芝士蛋糕做甜品 芝士味充足
非常有質感

滿足的聖誕大餐~

2019-12-29 70 浏览
沿著石板街向上走,發現一間小店。先來一客清新口感又惹味前菜沙律蕃茄浸柚子醋,再加入黑椒碎令整體口感更惹味。刺身拼盤先由中間較清淡的目仁奈吃吧,跟著帶子再到黑松露金泊油甘魚,最後到最重味的拖羅吃就最合適。目仁奈盛產於日本北部地區,據說天氣越冷味道越好,更謂冬天的目仁奈比鯛魚還要好吃,相信這亦是因為當做而好吃。肉質彈力十足,通透的一片配小小青檸汁吃就最合適。帶子甜美厚肉,油甘魚配黑松露及金箔,既高貴奢華又將鮮味提升。拖羅就更加好味到不得了。小酌一杯柑酒清一清味蕾吧,甘中帶淡甜易入口。芝士魚餅從沙律醬、醬油、芝士到夾心魚肉,四重口感。將魚餅切開後就會清楚見到這四層,很治癒。最後來一客漢堡扒飯加太陽蛋,將蛋弄破流出蛋汁再混入白飯及肉汁滿瀉的漢堡扒,每一口都有著媽媽的味道。漢堡扒煎得外香脆內裡飽滿,L 很喜歡這菜色。
沿著石板街向上走,發現一間小店。

先來一客清新口感又惹味前菜沙律
蕃茄浸柚子醋,再加入黑椒碎令整體口感更惹味。

拖羅就更加好味到不得了。

小酌一杯柑酒清一清味蕾吧,甘中帶淡甜易入口。

芝士魚餅從沙律醬、醬油、芝士到夾心魚肉,四重口感。

將魚餅切開後就會清楚見到這四層,很治癒。

2019-12-18
  • 刺身拼盤
2019-12-28 53 浏览
最近香港半年發生了不少社會的事件,令大家也關心了香港的前途及將來,社會事件會持續多久大家也不知道,但最重要是香港人上下一心一起渡過迎接美好的將來,這就是我們的願景了.這食店在中環十分之有名,大家可自由地寫下自己的心聲為香港人打打氣,餐廳的種類選擇很多包括有刺身炸物等給大家選擇.前菜的沙律十分之清新正如香港一樣要有正氣,大家香港人一起努力.芝麻雞翼也十分之香脆.香港人加油!在任何時間香港人一定要支持香港人.

芝麻雞翼也十分之香脆.
香港人加油!在任何時間香港人一定要支持香港人.
到石板街購置節日飾品,想起轉角位的《S2》, 難得今天有地利之優,一於重溫舊味。店內環境不算濶落,很有日本小店風味。餐前小食,日本人喜愛的枝豆,用高腳杯盛載,美感激增。日本蕃茄野菜沙律,超甜日本大蕃茄,甜度媲美水果,去皮無渣。突然間愛上了大蕃茄🍅 😍😍,還有爽脆嫩口的海葡萄及新鮮的沙律菜,高質沙律。日本和牛漢堡扒蛋飯,配以黑椒洋蔥的和牛,惹味出眾;伴隨的溫泉蛋,蛋汁香濃。餐碟顏色及圖案跟和牛飯也是絕配,無械可擊。鰻魚玉子燒,玉子鬆軟,有空氣感,鰻魚鬆化,鰻魚汁黏在玉子上,好味道。柴魚絲香口,倍添和風。黑松露炒野菜,健康膳食必須的蔬菜,椰菜、冬菇絲、甘荀絲等,味道不過不失。甜品是芝士餅,芝士跟甜味比例恰到好處。以簡單食材做出美味的日式料理,廚師手藝應記一功!

店內環境不算濶落,很有日本小店風味。

餐前小食,日本人喜愛的枝豆,用高腳杯盛載,美感激增。

甜品是芝士餅,芝士跟甜味比例恰到好處。

以簡單食材做出美味的日式料理,廚師手藝應記一功!
2019-12-27 48 浏览
已經有一段時間沒有到中環S2 Kitchen了,今日想再去一嚐師傅的特色料理,每次來到餐廳都是高鵬滿座,剛剛好剩下两個位置,正好不用等,真幸運。《蘇子葉梅酒》先來两小杯梅酒開開胃,梅酒易入口,清醇優香。《日本蕃茄沙律》每次都會點這款新鮮沙律,當中有海葡萄、鮮蕃茄、車厘茄、青瓜和沙律菜,帶甜酸,清爽開胃。《澗白刺身》賣相漂亮,是間白(花型),師傅介紹這是油甘魚的一種,比較肥美而且油份高,配上黑松露、金箔份外高級;還有海葡萄和蘿白苗,口感和味道富層次。《芝士魚餅》两大件魚餅,上面滿滿的沙律醬,質感厚身爽軟,味道香甜。《芝麻雞翼》外皮極香脆,裡面夠熱,肉嫩滑,帶微香辣,十分野味。《和牛漢堡扒飯》沒想到最近師傅新出這款和牛漢堡扒,牛味香濃,夠汁潤入味,配上煎蛋,很飽足。《芝士蛋糕》芝士蛋糕很夠冰凍,入口質感厚實夠Rich又香濃,十分滿足。還有《士多啤梨》呢!

《蘇子葉梅酒》
先來两小杯梅酒開開胃,梅酒易入口,清醇優香。

《日本蕃茄沙律》

《澗白刺身

《芝士魚餅》
两大件魚餅,上面滿滿的沙律醬,質感厚身爽軟,味道香甜。

《芝麻雞翼》
外皮極香脆,裡面夠熱,肉嫩滑,帶微香辣,十分野味。

《和牛漢堡扒飯》

《芝士蛋糕》
芝士蛋糕很夠冰凍,入口質感厚實夠Rich又香濃,十分滿足。

還有《士多啤梨》呢!
2019-12-19
尋找香港特色小店係我最享往既事,今日去到中環傳說中既石板街,遊歷攤檔仔之餘,又可以回味一下香港舊味道。主打Fusion路線既「S2 Kitchen」隱世小店就係我今次既目標,以傳統’居酒屋既形式感覺相當有風味。雖然環境就細左少少,座位唔多,不過有種家庭式既溫暖感覺。坐係吧枱一邊目睹師傅既刀架手勢,你都咪話唔Chill呀!👇📌芝士魚餅 -👉小食黎講,芝士都算係百搭,不過都係第一次試芝士配搭魚餅,幾有諗頭。魚餅表面做到金黃香脆,裡面咬開既芝士仲係流心狀態,相當惹味。表面睇落平平無奇,其實裡面內有乾坤,唔錯。📌豆腐野菜沙律 - 👉簡單清清地既豆腐用黎配搭新鮮沙律菜非常夾,豆腐入口幼嫩,豆香幾濃厚。用上醋汁帶少少酸甜味道,沙律菜食落夠爽脆,清新感一流。📌黑松露漢堡扒飯 - 👉以自家製漢堡取勝,再加多隻太陽蛋,就咁睇仲以為係黯然銷魂飯。睇真少少,漢堡扒上面竟然有我最愛既黑松露!香到不得了,撈埋蛋汁,相當嫩滑。唔洗幾分鐘,真係成碟飯比我同朋友掃哂!📌芝士蛋糕 - 👉飯後整埋個甜品走唔甩啦,呢個cheese cake就岩哂我口味。芝士味夠濃郁,質感岩岩好,唔會太軟腍,有返d咬口,食得過!

📌芝士魚餅 -

表面睇落平平無奇,其實裡面內有乾坤,唔錯。

📌豆腐野菜沙律 -

用上醋汁帶少少酸甜味道,沙律菜食落夠爽脆,清新感一流。

📌黑松露漢堡扒飯 -

唔洗幾分鐘,真係成碟飯比我同朋友掃哂!

📌芝士蛋糕 -
芝士味夠濃郁,質感岩岩好,唔會太軟腍,有返d咬口,食得過!
2019-12-17
  • 黑松露漢堡扒飯
  • 豆腐野菜沙律
  • 芝士蛋糕
2019-12-24 44 浏览
依排同男朋友出街都會望下有咩黃店好食,今日佢放工之後同佢去左依間中環威靈頓街既居酒屋,一去到個門口就知自己無黎錯👻角切魚生沙律($112)魚生既份量好多,而且好鮮甜,沙律菜配黑醋汁味道酸酸甜甜好開胃☺️芝士魚餅一咬落去好驚喜啊,中間既芝士層多到滿瀉,芝士味濃郁,而且食落去仲係熱辣辣🥰魚餅口感彈牙,點埋沙律醬同芝士味道一咸一甜好正啊☺️鰻魚玉子燒玉子燒口感嫩滑,上面仲鋪上左滿滿既木魚絲,咬落去鰻魚味好突出,而且仲加左d芫荽係入面,口感更加豐富❤️和牛漢堡煎蛋飯因為我地坐左係廚師前面既bar枱,一路食玉子燒一路已經聞到好香既味道,原來係廚師煎香緊個和牛漢堡😛和牛漢堡煎得岩岩好,鮮嫩多汁而且牛味香濃,吾會覺得乾身,同撈左蛋汁既飯一齊食好滿足🥰芝士餅($70/件)因為佢無曲奇餅底,所以口感更加軟綿順滑,而且食到最尾都吾覺得好膩

角切魚生沙律($112)
芝士魚餅
鰻魚玉子燒
和牛漢堡煎蛋飯
芝士餅($70/件)
2019-12-23
2019-12-23 60 浏览
今日同朋友去中環飲野飲野之前係附近搵左間居酒屋醫肚一望門口就已經好想入去食餐廳小店格局, 有兩個大廚, 佢地成晚無停過手, 佢地仲周不時同客人交流, 勁有熱誠日本新鮮蕃茄沙律: 蕃茄真係超新鮮, 食落有好fresh既感覺煎蛋和牛飯: 煎蛋係流心蛋, 有兩塊超厚既和牛, 和牛味道濃郁, 飯仲有一D蘑菇粒, 沾埋流心蛋既蛋汁, 呢個飯好出色! 芝士魚餅: 魚餅軟硬適中, 入面內藏芝士, 一啖咬落去. 芝士流出刺身: 幾款刺身都好新鮮, 朋友同我都食到lam lam利最後仲食左個芝士蛋糕, 最初以為普通蛋糕,結果食落好有水準,真係大滿足!呢間小店, 人情味濃, 店入面仲見到各種打氣字句, 一定要大力支持! 真係有幸福既感覺嫁!你哋都快啲黎試下啦
今日同朋友去中環飲野

飲野之前係附近搵左間居酒屋醫肚
一望門口就已經好想入去食

刺身: 幾款刺身都好新鮮, 朋友同我都食到lam lam利

2019-12-19
  • 芝士蛋糕